Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   421 / 570
(#) Gombszem válasza szucs_g hozzászólására (») Aug 3, 2019 /
 
Idézet:
„... vettem Kínából 200 mikronos szűrőt ...”

Egy linket tudnál adni? Akár pü-ben, mert lehet, hogy itt reklám lenne.
(#) szucs_g válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Beírod express alinak, hogy 100 Mesh Filtration Stainless Steel. Lehet találni ennél sűrűbbet is. 2-3 ojróért ingyen küldenek levélben egy 30x30as darabot. Kitart egy ideig.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2019
(#) szucs_g válasza juclac hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Belül lehet benne lerakódás. Amikor egy szerelő ismerősöm nem nem jött ki s csak úgy félvállról odavetette, hogy csak ki kell savazni, bátorodtam föl.
(#) fpeter61 hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Sziasztok!
Előre is köszönök minden megoldási ötletet a problémámra hozzáértőktől!
Adott egy Beretta smart kombikészülék, ami olyan HMV-t készít, ami elviselhetetlenül forró és a hőmérséklet beállító gombbal sem szabályozható a hőfok.
Az NTC érzékelőt már kicseréltem, de nem oldotta meg a problémát!
Hát most itt tartok, ami nem sok!
Szép napot mindenkinek...
(#) briki válasza fpeter61 hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Milyen a gáz láng? Égőnyomás? Szakaszosan ad forró vizet vagy folyamatosan és nem szabályoz le?
(#) fpeter61 válasza briki hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Szia!
A gázlángon nem észleltem változást, a forró vizet folyamatosan adja és nem szabályoz le folyamatosan emelkedik a vízhőmérséklet.....
(#) zeusmaior hozzászólása Aug 9, 2019 /
 
Tisztelt fórumtársak! Immergas zeus maior kazán áramlás kapcsolással van problémám. Az áramláskapcsoló mikrokapcsolóját működtető membrántányér nyomó tengelye nem nyomja meg a mikrokapcsoló karját - nem jön ki eléggé- A szivattyú 3. fokozatra van állítva. Membrán cserélve, mikrokapcsoló szintén , szilikonzsírral összerakva. Lehet a membrán rugó öregedett el, s túlfeszít? Vagy valami koszolódás? Esetleg a keringető kezdi megadni magát? Nyomás a kazánban 1, bár. Előre is köszönöm válaszokat!
(#) Topi331 hozzászólása Aug 9, 2019 /
 
Sziasztok ! Van egy Vaillant kombi cirkóm amely hosszabb üzemszünet után( fél nap)melegvíz vételezéskor robbanásszerűen gyújt be.Mi lehet a probléma ?
Köszönöm a segítséget !
(#) VIM válasza Topi331 hozzászólására (») Aug 9, 2019 /
 
Szia!
Idézet:
„hosszabb üzemszünet után( fél nap)melegvíz vételezéskor robbanásszerűen gyújt be”
.... és ha rövid szünet van a két működés között akkor nem csinálja? Talán a fúvókák járatai el vannak koszolódva a főégőben.
(#) katzen hozzászólása Aug 10, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy 1 éve beüzemelt Ariston Genus One kombi kazánunk, egyik pillanatról a másikra leállt a HMV készítéskor 503-as hibával: láng érzékelve miközben gázsszelep zárt. Azóta nem gyújt be, és 501-et dob: nincs lángérzékelés. De érdekes, mert néha világít a kék csík az Ariston felirat alatt, mintha lenne láng, ekkor néha újra bedobja az503-as hibát, hogy van láng de zárt a szelep. 2 napja volt szakszervizes kint az éves szervizen (nem ő üzemelte be egy éve). Visszahívtam, de ő nem foglalkozik a garanciális javításával, mert nem ő üzemelte be. A beüzemelő, meg nyaralni van... De jó fej volt, mert csomó tippet adott, de sajnos egyik sem jött be. Egyéb szervizek is “leráznak”, hogy nem ők üzemelték be... Milyen garancia ez?

Na mindegy is. Esetleg valakinek van ötlete? Én ionizációs áram érzékelési hibára gyanakszom, azaz panelcsere lesz, csak egy hétig nem lesz melegvizünk.

Ezeket próbàltam:
- gáz van
- levettem az előlapját, hátha kémény probléma
- automata kalibráció sikertelen, 501-es hiba, nincs lángérzékelés
- kondenzvíz szifon nincs eldugulva
- gyújtó elektróda test kontaktusa jó
- gyújtó elektródát 2 napja pucolta meg a szervizes
- hallom hogy próbál gyújtani, hallom a cüccögést
- azt ugye nem látom, hogy begyullad-e, úgy hallom igen, pár másodpercig, aztán letilt és szellőztet

Esetleg egy pesti Ariston szervizt tud-e valaki javasolni, akik garanciális kazánt javítanak, úgy hogy eredetileg nem ők üzemelték be?

Üdv, Peti
(#) balazsgy válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Szia! A rúgó elöregedését kizárnám, mert az itt nyomórúgó és a rúgóerő csökkenésekor nem túlfeszít, éppen ellenkezőleg, gyengébb lesz a rúgóerő.
Bár én a rendszer nyomását hideg állapotban csak felvinném 1,5 bar nyomásra, ez a gyári alapérték, ezzel bajt nem csinálhatsz.
(#) VIM válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Szia! Lehet, hogy valamit rosszul csináltál az összerakásnál vagy nem ellenőrizted le a kapcsolórúd könnyed mozgását a helyére rakva. Lehet, hogy ki van kopva a rúd megvezetése és nem tudja a szivattyú nyomása kitolni, mert befeszül és megakad. Lehet hozzá felújító készletet kapni. A rugó az a visszatérítő rugó lenne de nem lehet akadálya a kapcsolásnak.
(#) VIM válasza katzen hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Szia! Nem fázis érzékeny véletlenül és nem jól lett csatlakoztatva a konektorba?
(#) zoszka válasza katzen hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
1. Ha nem szakszervizest hívtál karbantartani, akkor buktad a garit...
2. Ha mégis szakszervizest hívtál, azzal elvileg átvette a javítási kötelezettséget is a beüzemelőtől..
3. A garancia vállalás, nem egyén függő, hanem márka.

Az elektróda nedves, vagy rossz az eph, földelő kör, legvégső esetben vezérlés, vagy software hiba.
Az égőtérben víz maradt (dugulás).
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2019
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Nem fázisérzékeny.
(#) katzen válasza zoszka hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Szakszervizt hívtam. Felhívtam utána egy harmadik céget, akik felvilágosítottak arról amit a 2-ik pontban is írtál: onnantól, hogy nem a beüzemelő cég jön ki karbantartani, és ez a másik cég a nevét és pecsètjét adja, hogy a kazán megfelelően le lett szervizelve, hazsnálatra alkalmas, stb. Innentől ő felel érte, és köteles a garanciális problémát kezelni. Elmondta a telefonba az illető, hogy “valamiért” az van, hogy egyesek pénzért pecsételni szeretnek a garancia levélbe, de garanciálisan javítani nem. Ez az Ariton-nak nem jó, és lehet nekem sem (lehet nem is él a gari...) De elvileg én nem tehetek róla, majd ők kinyomozzák, hogy mi van. De elvileg hétfőn vagy kedden jönnek megnézni ettől a cégtől akit utoljára felhívtam. Majd megírom, hogy mi volt.

Köszi a tippekket! Ezt a vizesedés dolgot többen mondták telefonba, de szerintem nem ez lesz a gond: úgy látom a kondenzvíz szépen elfolyik. Az EPH még lehet, azt meg tudom én mérni valahogy? Sípolós műszerrel megnéztem, az EPH és a kazán védőföld között sípol. Az EPH-nak egy kb. 4mm2-es zöldsárga jön, és külön egy zöldsárga a biztosíték szekrényből a kazán bekötésnek.
(#) katzen válasza katzen hozzászólására (») Aug 10, 2019 /
 
Annyit elfelejtettem, hogy igen, 1 évvel ezelőtt is szakszerviz volt kint és üzemelte be. Csak nem ugyan az a cég, aki most volt kint karbantartani.
(#) juclac válasza szucs_g hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Van valahol egy leírás, hogyan kell savazni?
(#) zoszka válasza katzen hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Azt írtad nem indul el. Akkor honnan tudod, hogy a kondenzvíz szépen elfolyik? Ha nem indul el, akkor kondenzvíz sincs.
(#) Topi331 válasza VIM hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Nem akkor normálisan gyújt.Csak ha több órát áll akkor indul robbanásszerűen.Minden esetre megpróbálom a főégőt kipucolni.Gondoltam arra is hogy kicsi a szikra de megpucoltam az elektródákat és akkor is csinálta...
(#) katzen válasza zoszka hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Arra gondoltam, hogy a szifonból el tud folyni, nem torlódik fel a szifon után a víz. Persze igazad van, a szifon előtt is lehet dugulás. De azt nem fogom szétbontani, meg szétszedni annyira hogy lássam, a gari miatt. A szikráztató elektróda kb. a gázégővel van egyvonalban, odáig lenne vízzel?
(#) zoszka válasza katzen hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Elég, ha marad benne víz. Párolgásnál lecsapódik az elektródán, ami el is repedhet ha így be tud gyújtani a hirtelen nagy hőmérséklet különbség miatt... Lehet repedt és a pára beül a repedésbe, zárva, elvezetve másfelé a szikrát..
(#) katzen válasza zoszka hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Értem, köszi az infót! Azóta kicsit bonyolódott az ügy, amiatt, hogy nem ugyan az a cég aki beüzemelte, mint aki az 1 éves karbantartást végezte. Már az aritson központot is felhívtam, megpróbálnak valamit intézni az ügyemben. Ott rontottam el, hogy nem a beüzemelőt hívtam vissza karbantartani. De sajnos azt nem tudtam, és nincs is leírva sehova, hogy ezt így kell.

Az lehet gond esetleg, hogy aki kint volt karbantartani legutóbb, ő úgy pucolta meg pici drótkefével az elektródát, hogy a kazán csak ki volt kapcsolva, de nem volt áramtalanítva? (Szerintem a panelról sem húzta le, csak kicsavarozta az égőtérből, mert a fekete testkábel sarut nem tudta lehúzni) És ettől tönkrement az inonizációs áram figyelő rész a panelon?
(#) balazsgy válasza katzen hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Kikapcsolva, vagy áramtalanítva? Mindkettő ugyanaz. Csak közben ne menjen a kazán, ne induljon be pld. HMV-készítésre (most fűtés nincs).
(#) zeusmaior válasza VIM hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Szia! Jól van összerakva. Az alapvető problémája, hogy a membrán nem nyomja akkora erővel meg a tányért, hogy az bekapcsolja a mikrokapcsolót. Megbontva látszik, hogy a k.szivattyú 1. -2. teljesítményre állítva különböző mértékben mozdítja a membrántányért, 3. állásban a legjobban, de még ez is kevés, általában a mikrok. aktiválásához. Régebben sem 1, sem 2. állásban lévő k. szivattyúnál nem jelentkezett eme hiba. Itt jegyzem meg, hogy mikor már csak 3. fokozatban kapcsolta a mikrok.-t, még nem volt szétszedve, membrán, m. kapcs. csere, ami azonban hiába történt meg a probléma fennáll!
(#) 444Tibi válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
A FÉG cirkónál a membrán két oldalára mennek a szívóoldali és a nyomóoldali csövek.
A tiédet nem ismerem, ha nálad is ilyen megoldású, nincsenek eltömődve? Vagy, hiába van 3. fokozaton a szivattyú, nem nyom eleget. Ez lehet mechanikus és elektromos hiba is, pl. szorul a szivattyúkerék, kapacitáscsökkent kondenzátor.
A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2019
(#) zeusmaior válasza 444Tibi hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Köszönöm a választ! Ilyenre gondoltam én is, mint k.szivattyú hiba. Bár nem hallani a szivattyún rendellenes hangot, bár nem mai - 2006- darab. Milyen módon lehetne a szivattyú teljesítményét csekkolni? Ill. Megoldás lehet-e csökkenteni a membrántányér rúgójának erejét csökkenteni? Tudom gyenge szivattyúnál ez csak a hiba elkenése, nem megoldása lenne!
(#) VIM válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 14, 2019 /
 
Szia! Arról nem írtál, hogy a kapcsolórúd az mennyit mozdul kifelé, mert lehet, hogy csak a mikrókapcsoló szárán kellene hajlítani egy kicsit és máris jó lenne.
(#) zeusmaior válasza VIM hozzászólására (») Aug 14, 2019 /
 
Szia! Igen ezt a megoldást, mint hajlítás, már megtettem, egy más megoldással, azért is működik a kazán, csak ez így nem a ,,tuti,,! Főleg úgy, hogy kicseréltem egy új mikrokapcsolóra, s az sem hozott megoldást... De 1. 2 fokozatra állítva a k. szivattyú már így sem kapcsolja a m.kapcsolót. Most szétkaptam a keringetőt, s küzdök a 2,6 µF közeli kondenzátor beszerzésével, ami belemenne az eredeti helyére, hogy próbáljam!
(#) arpimo hozzászólása Aug 19, 2019 /
 
Szép napot Mindenki! Beretta Smart 24 csi kazánunk a következőt csinálja, meleg víz megnyitása után kapcsol a kazán, elkezdi melegíteni a vízet, de egy kis idő múlva átvált a zöld led pirosra azaz letilt valamiért és meleg helyett hideg víz jön: https://www.youtube.com/watch?v=Y2saBugbyz4
Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is!
Árpi
Következő: »»   421 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem