Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   137 / 195
(#) bbalazs_ válasza Gafly hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Fèlreèrtettèl, a pajzs mindenkèppen kell, a MILYENSÉGE az ízlés kérdése.
Tehát szemüveg vagy pajzs. Egyszer elkövettem azt a hibát, hogy szemüvegben dolgoztam fél órát. Többet nem fogom - inkább a pajzsot fogom
(#) Ge Lee válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Co-t az ember akkor használ ha termelékenyebben, vagy pontosabban kell dolgozni mint ahogy azt elektródával lehet. És bizony az utóbbi az 1 kézzel nem fog menni. Én ha lehetne az elektródát is támasztanám, csak hát ugye az nem éppen hideg. Mert akkora hosszon ugye elég egy apró mozdulat, és az az elektróda végén már fél centis lesz.
Ahol régebben laktam volt egy csávó, külföldön hegeszt, közel 1 millát keres havonta. Olyan varratot csinál két kézzel függőlegesen másfél méter hosszon folyamatosan, hogy a gép megirigyelné tőle. Láttam ilyen videót is csak most nem találom.
(#) yulo5310 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Bár én nem szoktam kétkezezni,de a tömlőt a bal hónom alatt átvezetve a nyakamba szoktam vetni,úgy nem fáradt el a csuklóm a nap végére.
(#) vision61 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Nem videót várok, hanem TE mutasd meg két kézzel.
(#) vision61 válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Már megint nem jó az érvelésed. Semmi köze a termelékenységhez és a pontossághoz a CO vs. MMA vitában.
Elismerésem abban, amihez TE értesz, és megosztod itt velünk, de ami nem a szakterületed, csak hallottad az ismerőstől, láttad videón, azért nem kell kardoskodni.
Nna ezt jól megvitattuk a törlés előtt.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
(#) SALáta válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 30, 2019 / 1
 
Nevess ki, szellemülj át, nyugtasd le magad. Csinálj légzőgyakorlatokat. Nekem akkor jobban meg. Aki azt mondja profi, szuper varratot csinált mindig is hazudik. Gyakorlás kérdése. Van spéci elektródám, azzal igen nehéz hegeszteni, a legkisebb légáramlat és az ív elalszik. Ám a minősége mindenek feletti. Szóval nem kapu hegesztésre való. Ok4616, azzal mellé nem lőhetsz. Én tartok pár szál savállót is. Ha olyat kell javítani, ha keményfémet akarok "beültetni". Ám a salakja lerobban! Szóval saválló pálcával dolgozva a pajzs salaktalanításig a fejemen. Egyszer asszony szemébe is belement, pedig fél méterre állt. Várta a konyhai eszközét.

Egyszer robottal hegesztettünk. Megreklamálták, annyira jó hogy ilyet még nem láttak. A legjobb volt eddig, mintha ráfolyt volna egyenletesen az anyag. Nem klasszikus varrat kinézete volt. Mintha munkálták volna.
(#) vision61 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Bocs, de ezt nem tudom értelmezni. Az OK 46.16 egy egyszerű rutilos elektróda. Olyan mint az ER 23, csak az utóbbi pl. a horganyzott szerkezeti acélokhoz jobb.
A salakleválás sem annyira különleges, pl. az UTP 65, 68 is "robbanásszerűen" távozik, de van még néhány, ami szintén ilyen.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
(#) Ge Lee válasza vision61 hozzászólására (») Júl 31, 2019 / 2
 
Már hogy ne lenne... Hát, nem az ismerőstől hallottam, hanem már úgy a legelső alkalommal feltűnt, hogy mennyivel könnyebben meg szebben lehet dolgozni vele két kézzel. Ebben utána csak megerősítettek akiknek ez a szakterületük. És ha már szakterületnél tartunk, jelenleg éppen két olyan, egymástól teljesen független dologgal keresem a pénzt, ami egyik sem a szakterületem.
Szóval inkább Te mutasd meg, hogyan lehet megcsinálni 1 kézzel is amit a profik is csak kettővel tudnak, hogy végre megemelhessem a kapalom előtted. Mert vagy fogalmad sincs róla miről beszélek, vagy valami egyedülálló képességed van, ami a világ legjobb hegesztőjévé emel. Mondjuk ennek eléggé ellentmond, hogy 30 év alatt sem tűnik fel az, ami másoknak már első nap...
(#) nedudgi hozzászólása Júl 31, 2019 /
 
Mégegyszer köszönöm a hasznos tanácsokat, végül egy Hetra Mini mellett döntöttem.
(#) Moderátor hozzászólása Júl 31, 2019
 
A kérdező megkapta a kért felvilágosítást, ezért a kakaskodást szíveskedjetek beszüntetni!
(#) velegiistvan hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Ha már hegesztés.
Régi hetránál mit lehet tenni, ha lötyög a sönt a trafóban ,inden irányban? A csavarok meg vannak húzva, olyan érzés, mintha kikopott volna az a rész, amiben csúszik. Hallottam ismerőstől, hogy ez típushiba ezeknél. Ez valóban így van, vagy csak rámondott valamit?
A válaszokat köszönöm.
(#) Hulkminator hozzászólása Aug 11, 2019 /
 
Sziasztok ! Makita DDF482RFEB típusú géppel van valakinek tapasztalata ? Érdemesebb BL motorral szereltet venni ,vagy teljesen megbízhatóan használható az alábbi is ?
(#) Bakman válasza Hulkminator hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Múltban és jelenben használván több típusú gépet azt mondanám, ütvecsavarozóban jobb a BL motoros, normál kisgépnél kb. felesleges. A feladathoz kell választani masinát. Hasonló kivitelű de más márkájú behajtónk is van, teljesen jól bírja. Az M10 - M16-os csavarokat már egy masszív, BL motoros ütvecsavarozóval tekergetjük.

Én egy ilyet (lásd melléklet) hajtottam csapágyasra de a motorral semmi gond nem volt. Télen - nyáron, esőben és fagyban volt használva, az akkuk tönkrementek, a tokmány lötyögött, a nyomatékhatároló hol jó volt hol nem stb. Kb. három évet bírt ki masszív használat mellett. Javarészt M5-ös csavarokhoz de ha kellett, a lépcsős fúrót is belefogtam, nem volt ritka a forgácslap csavar sem...

Makita.jpg
    
(#) ozpecs válasza Bakman hozzászólására (») Aug 11, 2019 /
 
Nekem is van egy ilyen ütvecsavarozóm, nagyon meg voltam elégedve vele csak kölcsönadtam na mire visszajött, a fordulatszámszabályozója nem megy, csak max fordulaton most keresek szervízt vagy alkatrészt
(#) Hulkminator hozzászólása Aug 12, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat ! 2db Makita BDF343-at cseréltem le DDF482RFEB-re ,meg egy DHP484-re ,343-as már több mint 5 éves ,hibátlanul müködik ,csak a mostani munkákhoz nem elég erős.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Ütvecsavarozó mit jelent? Forgás ütve megy, mint a légkulcsoknál? Köszi.
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2019 / 1
 
A csavar ki-be tekeréséhez valamekkora forgató nyomaték kell. Ha ez egy közel állandó nagyságú forgató irányú erővel jön létre, akkor az egy statikus hatás, és kb. ezt tudják a normál csavarbehajtók, és a fúrógépek.
Ezzel szemben az "ütve" csavarozó impulzusszerű erővel "kopogtatja" a forgató erőkart. Ennek indokoltsága műszaki megfontolás kérdése, de sokkal nagyobb meghúzást, vagy könnyebb kilazítást lehet elérni ezzel a módszerrel. Kisebb erővel nagyobb hatás érhető el.
Fontos leszögezni, hogy itt az impulzus-szerű erő forgató irányú, nem úgy mint az ütve-fúrónál, ahol tengelyirányú a rezgés.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 12, 2019 / 1
 
Köszi a jó választ, most már pontosan tudom. Lényegében a légkulcsok ugyanezt csinálják, zakatolva mint a géppuska forgásirányú ütésekkel.
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, de azt tételezem fel, hogy éppen a légkulcsok sajátosságai miatt találták ki ezt az egészet. A légkulcs esetében egy kellően nagy statikus erőhöz vagy extra nagy munkahenger, vagy magas üzemi nyomás kellene. Ezért jött az ötlet, hogy maradjon a normál 4-6 báros nyomás, és legyen kicsi a munkatér, de a dinamikus viselkedés miatt mégis kapjuk meg a nekünk kellő erőt.
A légkulcs zakatolása az éppen a kalapálás hangja.
Eddig még nem került szóba, de aki dolgozott már ilyen eszközzel az nagyon jól tudja mennyire kíméletes az ember izmaival. Egyáltalán nem akarja kicsavarni a kezünkből a szerszámot.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Légkulccsal dolgoztam sokat, nagyon jól érzékelhető amikor a szoros csavar először lassan forog, majd lazulására kezd egyre gyorsabb forgásba.
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2019 / 5
 
Hátha mást is érdekel, a videó tökéletesen mutatja be a működést: Impact Wrench - YouTube.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Köszi.
(#) Hulkminator hozzászólása Aug 13, 2019 /
 
Ütvefuró csavarbehajtó és az ütvecsavarozó közötti különbségre én is kiváncsi voltam ,köszönöm az információt!
(#) velegiistvan válasza ozpecs hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Ha pesti vagy, én tudok ajánlani, akik megbízhatók. A xx. kerületben lakom, tőlem nem messze van egy szerszámgép szerviz. Korrektül dolgoznak, nem lehúzósak. Én már több gépemet ott javíttattam, nem bántam meg. Tisztább állapotban kaptam vissza mindent, mint ahogy odavittem.
(#) pipi hozzászólása Aug 30, 2019 /
 
Hali!
Szeretnék egy kis műszerészesztergát, a legolcsóbb amit találtam a Güde GMD 400-as 170e Ft. Gyakorlatilag hobbi célra, kisebb cuccokat farigcsálni, ne kelljen pitizni az esztergályos uraknak.
Esetleg valakinek milyen rossz tapasztalata van vele? A boltban nem tudták megmondani a fogaskerekek fémből vagy műanyagból vannak, utóbbira tippelek 35kg súly miatt.
Köszi
(#) miertcsak válasza pipi hozzászólására (») Aug 30, 2019 / 1
 
Szia!
Ezt találtam.
Fogaskerekekről a 11. perctől van szó.
Remélem segítettem.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
(#) pipi válasza miertcsak hozzászólására (») Aug 30, 2019 /
 
Na a youtube nem jutott eszembe
Köszi
(#) pipi hozzászólása Szept 1, 2019 /
 
Hali!
Mi a különbség az MK2 MT2 morzekúp között? Az MK2 hüvelybe betehető az MT2-es szerszám?
Köszi
(#) snapscan válasza pipi hozzászólására (») Szept 1, 2019 / 1
 
Ugyanazt takarja az MK és az MT megnevezés. Külhonban az MT gyakoribb, idehaza inkább MK. Szerszámboltokban meg ahogy sikerül a gyártó adatlapjáról beilleszteni, ezért néha MK, néha MT.
(#) Allf válasza pipi hozzászólására (») Szept 1, 2019 / 1
 
MK - magyar rövidítés,
MT - angol rövidítés.
Következő: »»   137 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem