Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 18
(#) sargarigo válasza Teaway hozzászólására (») Júl 23, 2019 /
 
Segített, mert most már legalább tudom mi mire jó
(#) zeusmaior hozzászólása Aug 13, 2019 /
 
Szép napot kívánok! Immergas Zeus Maiorban lévő grunfos k.szivattyúm - három teljesítményben állítható- 1. 2. állásban gyengén szállít, most teljes kapacitáson 3. is gyenge már az áramláskapcsolót sem bírja működtetni. Mi lehet a hibája? Rendellenes hangja nincs a szivattyúnak működés közben! Beteg kondenzátor lehet az oka a teljesítménycsökkenésnek? Vagy koszolódás? Köszönöm előre is!
(#) lelkes amatőr válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Elsősorban a kondenzátor gyanús, főleg ha nem mai darab.
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
13 éves!
(#) lelkes amatőr válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Legbiztosabb lenne ha tudnád mérni az értékét (megfelelő műszer kell hozzá), de nagy valószinűség szerint az lesz a gond.
(#) nedudgi válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Levegő nincs a rendszerben?
(#) zeusmaior válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Levegő az nincs, az 1 bár nyomás alap, nem változik, ill. Hallani lehetne a szivattyúnál is.
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Oké. Szétkapom , megnézem a kondit! Köszönöm.
(#) mpisti válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Szerintem a lapát lamellái közé szorult szennyeződést kellene kiszedni,ha régi darab bizonyosan koszos lehet.
(#) zeusmaior válasza mpisti hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Köszönöm, megnézem!
(#) zeusmaior válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 14, 2019 /
 
Szia! Kiszedtem a kondenzátort 2,6µF-os most küzdök egy hasonló méretű beszerzésével. A fizikai mérete miatt nehézkes... 15 éves darab...
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2019
(#) Tomi111 válasza zeusmaior hozzászólására (») Aug 14, 2019 / 1
 
...kívül elfér a nagyobb is...
(#) Hofi1982 hozzászólása Szept 3, 2019 /
 
Sziasztok.
A tanácsotokra lenne szükségem van egy Wilo yonos st 15/7 PWM2 vezérlésű szivattyúm rákötöttem a szolár vezérlőre a 220 v megkapja a vezérlést is megkapja, a szivattyú veszi a jelet kattan a relé de a szivattyú nem indul.
(#) cupika97 hozzászólása Okt 15, 2019 /
 
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni. Van egy WILO TOP S50/4 szivattyú. Állandóan a hővédelem kikapcsolja a szivattyút. Mi lehet a gondja? A motrot kézzel is meg lehet fogni, 60 fokos lehet kb. 3 fázisú a motor. Van rajta egy WSK kivezetés, ami nincs bekötve, thermal winding contact. Ez mi lenne?
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Nos szétszedtem, NTC sajnos benne van a tekercselésben. 370ohm körül adott, ahogy melegítettem úgy csökkent. Erre az alkatrészre meg nincs írva semmi, nemtudom hogy mi lehet, de a lábainál fekete a lap.
(#) Redmaster hozzászólása Nov 1, 2019 /
 
Üdv. Van egy Grundfos ups 25 60 180-as keringető szivattyúm ami nem mindig akar beindulni egy kis baleset miatt. ( A termosztátból véletlenül kiszakítottuk a kábelt és egy párszor gyorsan összezárt a két ér) Miután visszakötöttem a kábelt a helyére a motort kapcsolta rendesen de egy idő után megállt. Ha a termosztátot tekergetem akkor mindig visszakapcsol a motor egy darabig.

A tippem hogy a kondenzátorral van a gond első körben azt akarom kicserélni csak nem tudom hogy kell kiszedni a kábelét. Olyan típusú a sorkapocs hogy bele kell tolni a kábelt. De nem tudom hogy kell kioldani mert nincs semmi lehetőség rá. Próbáltam kihúzni de félek hogy vagy a kábelt szakítom bele vagy a lemezt hajlítom el ami fogja a kábelt. Ha valakinek van rá ötlete szívesen fogadom.

A kép egy kicsit csalókának tűnik. 8 csatlakozási pont van a sorkapocsban és az nem 4 csatlakozási pont 4 kioldó lyukkal.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2019
(#) JZoli válasza Redmaster hozzászólására (») Nov 3, 2019 /
 
Én eddig háromszor cseréltem ilyen kondit. Nálam az vált be, hogy fél hossznál elvágam a vezetékeket és ott összeforrasztottam az új kondi vezetékeivel.
(#) Hulkminator hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem a kazánhoz UPS-t ,ha esetleg áramszünet lenne ,akkor tudjon valamennyi ideig müködni a szivattyú a szünetmentes tápegységről . Kérdésem az lenne ,hogy milyen relével vagy kapcsolóval tudnám megoldani ,hogy a szivattyú direktbe menjen csak a hálozati áramforrásról illetve ,ha akarom át tudjam kapcsolni hogy ups-ről üzemeljen. Tehát mind a kettő 220v-ról müködne ,de eltudom dönteni ,hogy szeretném-e használni az ups vagy sem ,ezt esetleg egy kapcsolóval vagy relével megoldható? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) pont válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Nem tudjuk a kazánodnak, szivattyúdnak milyen áramra, van szüksége, még azt sem tudjuk milyen fűtésről van szó. Nem tudjuk milyen UPS vettél, mekkora teljesítményű, szinuszos-e, hidegen indítható-e.
(#) Hulkminator válasza pont hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Vegyestüzelésű kazán ,a szivattyú schuko aljzatba müködik ,az ups az legrand keor sp 800va ,a leírásban az van hogy Line-interactive ,Vonali interaktív VI, Szimulált szinuszhullám, 1x iec320-c14 és schuko csatlakozóval van szerelve . A termosztát az Computherm q7rf .
(#) bitmixer hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Sziasztok!
SD Isotwix C24 kazánom egy hete egyre erősebb morgással indít, amikor fűteni kezd. Pár másodperc alatt aztán elhalkul. HMV készítéskor nem csinálja. Okozhat ilyen jelenséget a fűtésköri keringető szivattyú? Ha igen, mi lehet az ok, és mi a gyógymód?
Kösz.
(#) Hulkminator hozzászólása Nov 13, 2019 /
 
Esetleg egy ilyen átkapcsolóval megoldható lenne ?
Átkapcsoló
(#) JZoli válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Miért kell átváltani? Ha van hálózat akkor úgy is az van a szünetmentes kimenetén, ha meg nincs villany akkor automatikusan elindul és lesz 230V az akkuból a kimeneten. Maximum azzal lehet némi gond, ha nem szinuszos a kimenete.
(#) erbe válasza Hulkminator hozzászólására (») Nov 13, 2019 /
 
Nem szeretem a szimulánsokat.
Ha ez azt takarja, mint más gyártóknál a kvázi szinusz, akkor szép sarkos négyszögjelet kapsz a kimeneten. Sajnos, a gyártó nagyon titkolózik. Jelformát nem tesz ki a dokumentumaiban, csak szimulál.
Egyébként az átkapcsoló benne van az UPS-ben.
(#) h3ron hozzászólása Nov 21, 2020 /
 
Sziasztok! olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy adott egy Myson (angol cucc) márkájú keringető szivattyú és az a gondom, hogy a kondi "fixen" bele van öntve és betáp cserénél eltört az egyik kivezetés pont a tövénél ha cserélni szeretném akkor üzemi kondit vagy indító kondit vegyek bele? egyébként 3µF ír az "öntött" ház külsejébe!
(#) Bakman válasza h3ron hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
Üzemi kondenzátor kell bele.
(#) h3ron válasza Redmaster hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
ez indító vagy üzemi kondi?
(#) h3ron válasza Bakman hozzászólására (») Nov 21, 2020 /
 
nagyon köszönöm!!!!
(#) amat hozzászólása Dec 19, 2020 /
 
Üdv.
Van egy keringető szivattyúm, amit egy indirekt tárolóhoz használok. A bekötésén szeretnék változtatni, mert elég nagy hozammal dolgozik. A teljesítményét, fordulatszámot szeretném lejjebb venni, de a bekötéshez nem találok dokumentációt.
Remélem tud valaki segíteni! Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza amat hozzászólására (») Dec 19, 2020 /
 
Azért nem találsz dokumentációt, mert nincs. Lehet csökkenteni a fordulatot de csak nagyon korlátozott mértékben és az sem egy életbiztosítás. Vegyél egy olyan szivattyút, ami eleve rendelkezik ilyen funkcióval.

Nem is nagyon árulnak már fix fordulatszámút, teljesítményben is vannak változatok, így igen pontosan lehet hangolni a rendszert.
Következő: »»   12 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem