Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   836 / 1116
(#) D Wye hozzászólása Aug 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Frissen telepített WIN10, szakszervizben csinálták. A billentyűzet levilágítás nem működik. Linux alatt igen. Kipróbáltam egy csomó driver-t, de semmi eredmény. Mit lehet tenni?

WIN10 64Bit
Asus RoG Laptop
(#) bbb válasza D Wye hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
(#) cupika97 hozzászólása Aug 15, 2019 /
 
Sziasztok. Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre. Tiszta új Sandisk Ultra 32GB 10 classos kártyám meghalt miután hazaértem a Horvátországi nyaralásról. Eggyetlen egyszer dugtam bele itthon a laptopba, működött minden. Mpst be akartam másolni a gépbe, és semmi. Bedugom annyit ír hogy formázzam le. Azóta próbáltam több laptopban, gépben, fényképezőgépben, meghalt. Tudtok ajánlani valamit?
(#) bbb válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Én is így jártam, nem bírta a meleget. Ha sikerül előkaparnom a számláját, akkor én visszaküldöm garanciális cserére az enyém, neked is ezt tudom tanácsolni.
(#) cupika97 válasza bbb hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Nekem a képek kellenek róla. Nemhiába cipeltem magammal a tükörreflexes gépem. Ha sikerül visszahozni a képeket dobom a kukába.
(#) Kovidivi válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Ez mindennapos dolog sajnos.
(#) Kovidivi válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Szerintem buktad a képeket, sajnálom. Esetleg megpróbálkozhatsz valami specialistával, hátha tud a kártyával valamit kezdeni, de olcsóbb lenne ismét elmenni nyaralni
Hol vetted a kártyát?
(#) cupika97 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Ausztriából kaptam. RAW formátumú lett nem FAT32, és csak 31 megás.
(#) Doky586 válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Akkor még könnyen menthető. Live linux alól valószínűleg még simán olvasható..
(#) mikrodigit válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Talán helyre lehet állítani szoftveresen (mint törölt fájlokat), ha nem is az összeset. Nekem a Nero 9 CD-DVD író szoftvercsomagban adtak egy Nero Rescue Agent nevű programot, ami SD kártyán is tud javítani. Az igaz, hogy soha nem próbáltam. Valószínűleg van többféle hasonló program is.
(#) KTobi válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
A gyártó oldaláról letöltöd a hozzávaló helyreállító programot. Innentől bízol a szerencsédben.
Ilyen feladatra pedig Extreme és CF kártyát használj legközelebb, ki lehet nyírni azt is, de sokkal strapabíróbb. (Ha a CF döglik, legtöbbször nem írható, de olvasható marad. Sokkal nehezebb statikus kisüléssel kinyírni, mert hozzá sem férsz az érintkezőihez.)
(#) cupika97 válasza KTobi hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
SD kártya megyen a gépembe, nem CF. Megpróbálom azt a programot.
(#) cupika97 válasza Doky586 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Linuxon nem ismeri fel a kartyat. De az is lehet hogy a kartyaolvasot sem, mivel nem talalom benne.
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Ennyit mutat csak.
(#) KTobi válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 1 /
 
Egy gyorsformázást meg lehetne próbálni, és utána átkeresni a tartalmát, valamiért a méretét nagyon rosszul látja.
(#) cupika97 válasza KTobi hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Nem lehetséges formatálni, már próbáltam.
(#) lelkes amatőr válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Még egy lehetőség: EaseUS Partition Master programmal (ingyenes verzió is van) nézd meg, hogy mit mutat (ártani nem fog semmit a kártyának).
Ha felismeri akkor: "Partitions - Explore Partition".
Ha ott lát dolgokat, az fél siker. Utána lehet próbálni Recovery Wizard móddal.
Az ingyenes verzió nem fogja engedni a teljes visszaállítást, csak bizonyos mennyiséget. Ez kiküszöbölhető többszöri indítással és mindig más rész helyreállításával.
(#) lelkes amatőr válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 15, 2019 /
 
Ha az elöbbi tippem semmi eredményt se mutat, akkor sajnos el kell engedned azt a kártyát. Jártam már én is így (meg rajtam kívül sokan).
(#) bbb válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 16, 2019 /
 
Próbáld meg a testdisk nevű programmal, de sok jóban ne reménykedj! Ez tipikusan olyan hiba, mikor a memóriavezérlője elszáll a kártyának.
Bizakodásra adhat okot ez a videó: Bővebben: Link
De nem tudom meg tudod-e csinálni...
(#) cupika97 válasza bbb hozzászólására (») Aug 16, 2019 /
 
Sajnos azzal sem sikerult. Videót láttam, sajnos ilyesmire képes nem vagyok.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 16, 2019 /
 
Tetten értem az analóg PCI WinFast TV tuner kártyámat! Íme, a kék képernyő tartalma:
Idézet:
„*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI: Parity Check / Memory Parity Error
*** The system has halted ***”
Ezt előidézheti manuális csatornaváltás vagy "elégtelen" minőségű AV jel (pl. régi VHS szalaghibái)! Minden egyes alkalommal karakterre pontosan ugyanazt a kék képernyőt adja. Ez alapján szerintetek mi lehet az ami nem jó? Kevés lenne a memória (RAM)? A bent lévő memória vacakolna? Vagy csupán enyhe inkompatibilitás lenne a jelenleg használt géppel?
(#) bbb válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 16, 2019 /
 
Ez esetben marad az adatmentő cégek valamelyike. Nekem a Bit Bt-vel van tapasztalatom, ők állításuk szerint a Kürt Kft-nek is bedolgoznak. Minden esetre a munkájukra merevlemez esetében nem lehet panaszom, amit tudtak megtettek és viszonylag normális áron (nem volt olcsó, de csak öt számjegyű összeget kértek).
(#) enree hozzászólása Aug 21, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy nagyon érdekes -nekem meg bosszantó- jelenségre keresem a választ. Adott egy Synology NAS szerver (212J), ami egy fix IP-n ül a hálózaton, forwardolva a 21-es és az 5000-es portja, hosszú évek óta hibátlanul működik. Pár napja jött az ötlet, hogy csinálok VPN-t magamnak. Letöltöttem és telepítettem a NAS-ra az OpenVPN-t. Itt kezdődik a gubanc; hiába nyitom meg neki a 1194-es portot, egyszerűen nem működik, Port Check-el nézem és zárva van. És tényleg zárva van, mert próbáltam távolról laptoppal csatlakozni és azt mondja, nincs ilyen cím...
Arra gondoltam, hogy esetleg a szolgáltató tiltja ezt a portot, de nem, mert a Hikvision NVR-t átcímeztem erre a portra ideiglenesen és hibátlanul működik, tehát nem ez a baj.

Valakinek valami tipp??? Hogy lehet, hogy ugyanarra az IP-re két portot simán beenged a router és ezt meg nem?! (természetesen, azt is próbáltam, hogy a 1194-et átírtam másra, de akkor se megy )

A router múgy DiGi ZTE668
(#) jani1987 hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Nem tudom ki szokott T..noros mobil sticket használni. A gép az utóbbi időbe gyakran ledobja az eszközt majd driverezi magának. DE. A listába szereplő tétel mindig hibás. Legalább tudnám mi az. A ház árnyékolása miatt kénytelen vagyok egy darab hosszabbítót használni feltolva a padlásra.

Névtelen.jpg
    
(#) MakSamu válasza D Wye hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
A billentyűzeten van 3 darab led. Ezeket ki-be kapcsolni a Num Lock, a Caps Lock, a Scroll Lock gombokkal tudod. Ha így nem működik, akkor a billentyűzet a rossz, vagy az alaplap.
(#) KTobi válasza MakSamu hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
háttér világítás vezérlésére gondolhatott
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Ne zavarjon nagyon. Ezek úgy működnek, hogy amikor bedugod, akkor CD meghajtót emulál, s a driver kapcsolja át modemnek. A "nem csatlakoztatott eszköz" pont emiatt jön fel, mert miközben felrakja az illesztőprogramokat, ill. átkapcsolja modem üzemmódba, a CD emuláló üzemmódot leválasztja. Én gobi2000 kártyákkal szórakoztam nagyon sokat, amiknél nem volt mindegy, hogy milyen laptophoz valót raktál a gépbe, mert ott még a gyártóhoz le is kódolták - pl. lenovoba való kártyát hiába raktam a noname laptopba, egyszerűen nem volt hajlandó beindulni és rendesen működni, mert nem adta ki az átkapcsoló utasítást neki a driver. Lenovo gépbe rakva pedig azonnal indult, mert hajlandó volt települni. Persze ugyan ezt HP-ba való és talán még Fujitsuba valóval is eljátszottam... S "természetesen" annyira elterjedt cucc, hogy létezik belőle nem brandingelt is, aminek ez nem számít, az megy az univerzális gobi2000 illesztővel is. Érdekes volt, hogy a brandingelt változatoknál az illesztőprogram telepítője szórakozott azzal, hogy miféle gépre tennéd fel - a Fujitsu volt, amelyik felment nem fuji gépre is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Aug 22, 2019 /
 
Sziasztok. Youtube -ról szoktam hasznos videókat elmenteni, pláne azokután, hogy ami egyik nap fent van, másik már biztosan nem. Erre használom az Internet Download Manager -t beágyazva Mozilla Firefoxba. Nekem most ez az alkalmazás "http/1.1 403 forbidden" hibaüzenetekkel elszáll letöltés kezdeményezésekor. Valaki tudott orvoslatot találni a problémára?

Köszönöm a segítségetek.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2019
(#) Udvari Zsombor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Aug 23, 2019 /
 
Tedd fel az "Easy Youtube Video Downloader Express" beépülőt Firefox alá. Ez a video alatt helyez el egy "Download" gombot amire rányomva már tölthető is lefelé a kívánt videó mp4 formátumban. (Legalábbis nekem teljesen tökéletesen működik a letöltés 360p-ben...)
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2019
(#) DannyTorrence hozzászólása Aug 23, 2019 /
 
Üdv

A monitorom (ami egy TV is egyben - Sharp LC-19 S7E-BK) nem kapcsol be automatikusan standbyról, ha HDMI jelet kap.
Csak a fő gombbal lehet működtetni, azaz standby után ki, várakozás, majd újra be. Nem nagy cucc, csak idegesítő ha sokszor kell ki-bekapcsolni a gépet. A többi forrással (VGA, RCA, scart) működik rendesen, csak HDMI-n nem.
A monitoron csak VGA és HDMI bemenet van géphez, a videokártyán (Sapphire HD6850) DVI, HDMI és DP. A kábel szabvány HDMI kábel, másikkal is próbáltam és azzal sem ment. Más eszköz nincs rádugva, HDMI az alapértelmezett jelforrás, OSD menüben nincs jeldetektálással kapcsolatos beállítási lehetőség.
Mi lehet a gond? Szimplán nincs automatikus detektálás HDMI-n?
Következő: »»   836 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem