Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED mátrixos kijelző
Témaindító: Satterhand, idő: Aug 20, 2005
Témakörök:
Szia.
Véletlenül nem az alábbi kép fogadott téged is? (hátha tudok neked így segíteni). Nekem is ZH-U0 a vezérlőm. Idézet: „Esetleg ha gondolod, cserélhetnénk kijelzőt,” Neked is az a 3 színű van? Felőlem cserélhetünk, de mindegyik panel javítva lett!!! Ezt maximum majd privátba elintézzük .A probléma csupán annyi (ha tényleg az alábbi szöveget látod, kolegám lefordította google fordítóval, pontosan nem tudom mi állt már benne), régi a vezérlő és az új (V3) program nem jó hozzá korábbi kell.
Hasonló, de nem ezek a karakterek vannak, akkor elvileg régebbi programot kellene keresnem. Érdekes, hogy a HD2014, és a Led Control System V3 más fájtl generál a pendrive-ra, de egyikkel sem jutok előrébb. Igen, ugyanez a 3 színű, ezek javítva nem voltak, dehát gondolom nem rossz az attól, hogy javított. A többit valóban privátban, de csak akkor érdekelne a csere, ha rájövök, hogy lehet szöveget kiírni rá. Köszönöm.
Hát igen, ma kicseréltem újból a 74HC245 IC-t (valahogy sejtettem, hogy nem oldja meg a problémát...).
A következő modult is hibásan jeleníti meg vagy sehogy nem is tudom. Az IC, ha jól nézem a kapcsolást (sajnos ezekhez nem nagyon értek, hogyan működik pontosan) akkor a D1-D16 IC sorba van fűzve 14 -es lába bemenet és a 9-es lába kimenet. Ez alapján indultam el kiméregetni milyen értékeket kapok itt, a jó és a hibás panelen. Fixre állítottam a paneleket (telibe világítsanak). Majd a jó panelen szúrópróba szerűen ellenőriztem az ic-k 9 illetve 14-es lábait földhöz képest mit mérek. Mindenhol 0V-ot mértem. Ezek után a hibás panelt is átnéztem és ott volt ahol 3,8V mértem (5 V-ot kellett volna, csak nincs akkora nagy tápom, hogy bírja a 3 ledpanelt...). Amelyik IC ki és bemenete nem egyezett meg is lett a probléma. Levágtam annak az IC-nek a kimenetét (9-es lába), de a feszültség ugyan úgy megvolt (nem az IC lábán, hanem ugye a nyákpanelen). Megkerestem a következő IC-t kiiktattam telibe és jó lett (szinte az összes lábán kiadta a tápfeszültséget ezért ugye a vezérlő lábain is kint volt a fix tápfeszültség). IC csere (74HC595) és most működik rendesen. (Régebb óta fennállt a probléma be is rendeltem az IC-kből (természetesen Kínából) pár db-ot és mostanában érkeztek meg, ezért vagdalózok itt az IC cserékkel Köszönöm szépen a segítséget!
LedControl v2.93b6 Nekem ez van meg CD-n mellékelve volt ezzel működik.
Valamelyik módon mennie kell, a max nem igényel külső driver elemet. Ha a bekötés a mellékeltek szerint van, mennie kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2019
Lehet egyszerre egy dolgot kellene vizsgálni. Csak négy ledet rátenni a vezérlőre. pl a felső sarokba.(kettő kettő ugyanazon soron, ill oszlopon ) Ezeket próbáld minden variációban megvezérelni. Ha ez megy, akkor vagy tápszűretlenséged van, vagy elkötöttél valamit.
( esetleg magában egy led mit csinál?) A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2019
Pont ez a kép szerint köttem be, ezt adta elő a Google az első találatok között.
Megfogadom a tanácsokat és 2x2 illetve csak 1 lednek a bekötésével is megpróbálkozok.
Hmm. Közös katódos... Az azt jelenti, hogy a digitek a katódra mennek.
Lehet hogy csak a hétszegmenses kijelzőkre vonatkozik a cc, ha a max a dekóder? Vajon mi van a programban?
Ez a bekötés biztos, hogy hibás. A Digit 0 - 7 lábakra a katódok mennek, függetlenül attól, hogy ez egy mátrix, hét-szegmenses kijelzők vagy önálló LED-ek.
Én is ugy tudtam, csak tele a net fordított rajzokkal. Használtam már max7912-őt, de mindíg csak cc bekötéssel. .
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2019
Érdekes a dolog, mert az adatlap első mondata ez: The MAX7219/MAX7221 are compact, serial input/output common-cathode display drivers that interface microprocessors (μPs) to 7-segment numeric LED displays of up to 8 digits, bar-graph displays, or 64 individual LEDs.
A programban egy 8x8-as kijelzőnek a programja van, ami a piros kijelzőn jól megjelenik. Holnap illetve holnap után megpróbálok az ellenálláson modosítani.
Sajnálom a fordítást, nem ismerem a nyelvet. Meg akarom találni ennek a videónak a szerzőjét. Van egy link erre a fórumra.
https://www.youtube.com/watch?v=YOMkQsLEACI&list=PLQ5dNn4nkJB7z...p;t=1s
Google képkereső, Bővebben: Link Szerző MPi
Felhasználó kereső alapján már nem is létezik a találati listában , 2008as a videó ... több mint 10 éves a történet ...
![]() felhasználók Weblap Jobb oldali Saját menü oszlop alulról a 4 sor. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2019
Kicsit hiányos volt a név MPi-c a helyes felhasználó név. Forrás Bővebben: Link, és 4 napja járt erre.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2019
Szia. Ezt az órát nagyon régen megépitettem, a családba több példány is üzemel a mai napig belőle. Eggyetlen egy baj van vele, egyszer bekapcsoláskor szinkronizál DCF77-re, többször sohasem. A megoldás az hogy 1 hetente újra kell inditani az órát, és akkor megint pontosan jár. Sajnos csak hex filem van, nem tudok belenyúlni a programba hogy kijavitsan ezt a hibát.
A hőmérséklet változását viszont szépen szinkronizálja. A DCF77 vevő és a külső hőmérő RF433 MHz-en keresztűl kapcsolódik a belső óra egységgel. A belső hőmérés is ebben az óra egységben van. Szóval ha igy ebben a formában kellenek a doksik akkor tudok segiteni.
Köszönöm. Ön a szerző ???
Kár, hogy nincs programja. Látni akartam a programkódot.
Nyugodtam tegeződjünk.
Nem én vagyok a szerző, MPi-től kaptam a rajzot és a PIC programot még régen. Én csak megépitettem az Ő tervei alapján. Nagyon sokat szivtam vele, mert nagyon "eltünt" emberünk. Nem tudott segiteni a megépitésben. A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2019
Sziasztok!
Úgy látom a bejegyzések nem túlságosan régiek. Ezért szeretnék találni egy olyan TÜRELMES valakit, aki segítene elindulni egy fényújság készítésében. ( Jelzem, hogy nem üzleti célra kell. 72 éves vagyok.) A célom az lenne hogy az elkészített terepasztalhoz fényújság szerűen írjak ki szöveget. (honnan - hová időpont stb. PIC 4520 programozásában van némi jártasságom. A mellékelt fényképen látható mátrixokból szeretném összeállítani a szerkezetet. (Van még több is, ami hiányzik azt beszerezném.) Első soron azt szeretném, hogy a kijelzőn egy pont, vagy vonal, vagy egy oszlop végig menjen 12-16 modulon. Nem a kész programra lenne szükségem, hanem egy RÉSZLETES MŰKÖDTETÉSI ismertetőre. A terepasztalt VB6 programban működtetem több soros vonalon keresztül. Egy újabb soros vonalon keresztül szeretném a kijelzőt működtetni. Ha valakinek lenne türelme hozzám, annak előre is köszönöm.
Jobb felső részen lévő MAX7219-es modulhoz pár infó. A mellékletben látható, hogyan kell címezni a LED-eket. Az IC-nek mindig két bájtot kell küldeni. Az első bájt a regiszter címe, a második a regiszter tartalma. Célszerű a kontroller SPI modulját használni, valamint kelleni fog egy extra láb is a Latch bemenethez.
A részletes ismertetéshez oldalak kellenének, egyszerűbb ha konkrét kérdésed van.
Kösz a gyors választ. Holnap remélem ki tudom próbálni.
Sziasztok,
A következő led mátrix kijelző megoldásra lenne szükségem: 64x96 RGB ( talán az A2277 64X32 RGB LED MATRIX - 5MM PITCH-ból 3db?) Szerkeszthető képek, animációk, futó szövegek stb tárolása az eszközön A képek váltása külső eszközből fizikai digital inputokon keresztül, vagy modbus regiszterek írásával. Előre is köszönöm a segítséget
Sziasztok.
MAX7219 és 1088AS párossal ügyeskedek. Azt szeretném elérni, hogy ha a max Intensity register-ébe 0x00-át írok, akkor nem világítsanak a ledek. Tehát a fényerőt szoftverből szeretném állítani. A max Rset ellenállás növelésével lehetséges ez?
Sziasztok
Én kezdő vagyok ebben a témában most kezdem a led mátrix dolgokat megismergetni és olyanba szeretnék segitséget kérni hogy van nekem ELM-2001EWA matzrix kijelzőm ami 5x7 . Ezt hogy lehet egy MAX7219 re rákötni és ha többet szeretnék összekötni akkor minden kijelzőhöz kell egy IC vagy a kijelzőket kell összekötni ??
Ha megnézed a max adatlapját, akkor az digit, meg szegmensekről beszél, ezt helyettesítsd a mátrix kijelződ sorával+oszlopával... nyilván ahány digit/szegmest "tud" kezelni egy max, annyi sor/oszlop-os mátrix kijelzőt tudsz rákötni. vagyis egy max 8*8-as mátrix kijelzőt tud, a kijelződ meg 5*7-es. Ha több kijelzőt akarsz, akkor szoftver miatt egyszerűbb ha kijelzőnként teszel egy max-ot, különben bonyi lesz a program.
Nem tudom mennyire ragaszkodsz ehhez a kijelzőhöz, alin lehet venni modulban, nyákra szerelve a max+ 8*8-as kijelzőt, ezeket meg egymás mellé lehet pásszintani, arduinós mintaprogram számtalan a neten, majdnem kész is vagy
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.