Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AWI-TIG hegesztő rajza
 
Témaindító: nyekk, idő: Feb 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 21
(#) Attila5959 válasza erbe hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Nagyon köszönöm mindkettőtök válaszát. Tiggersoft-nak itt üzenem,hogy ma délután kipróbáltam a Tig módú (DC) elektródás hegesztést. Az elektródafogóm békebeli (350A),és komoj bakelit a markolat,a rügzitő porcelén védelme is sértetlen,és nemérzékeltem (gyújtógyertyához hasonló)áramáttütést.
erbe......neked is köszönöm a rugalmas választ,és bocs,hogy kéthelyenn is próbálkoztam,később láttam a dátumokat,és azthittem,hogy a másik témakör lezárult.
A gépemenn működik a gyári MMA kapcsolási funkció. Ezt a Tig módot csak 2.5-es cell (kb 45-50A) gyökvarratához akarnám használni. A 3.2 Cell-nek is elég a 110-115A.A cellnél nemigen lehet erősebb az áram,mert a szélbeégéssel károsodik a töltővarrat. Nagyon örülök,mert kb 25kg 3,2,meg kb 3doboz 2.5-em van,amit más célra nemtudnám elkenni. A 200mm-es U vasak,meg a 12mm-es talplemezek nyelik a drótot,és majdhogynem a cell-bázikus páros erősebb varratot képez,mint a rutilosak. Egyébként a gépemnek megvan a hasonmása,ami 3 fázisú,és 315A a plafonja. A (bocsi a moderátor felé)220 v-osat azért akrnám eladni(állapot újszerű),hogy az áránn tudnék venni egy 100A-os plazmavágót.
Vidám utóünnepet kivánok,Attila
(#) Steve56 hozzászólása Jan 10, 2019 /
 
Sziasztok! Valakinek van e Oerlikon ADW254 gép kapcsolási rajza?
(#) ozon hozzászólása Szept 9, 2019 /
 
Üdvözlök mindenkit.
Segítséget szeretnék kérni egy kevisz awi 200 as modul illetve alapgép kapcsolási rajzára volna szükségem esetleg valaki látot, javított ilyet.
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Kedd, 19:40 /
 
200-as modul,vagy modul 200-ról van szó,mert nem mindegy. Egy fotó segíthetne.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Kedd, 21:12 /
 
Üdv. Holnap rakok fel.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Sze, 19:44 /
 
Üdv róla lenne szó.
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Sze, 19:45 /
 
Róla van szó.
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Sze, 19:50 /
 
Ő meg az awi hozzá..
(#) ozon válasza ozon hozzászólására (») Sze, 19:56 /
 
Ja bocs a béna felpakolásért de nem tudtam egyszerre felrakni. A legnagyob problémám, hogy talán ez tud co2 is kezelni a képen látható csatlakozón keresztül annak a
bekötése lenne a lényeg illetve a potméter mellete mit szabályoz?
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Csü, 11:57 /
 
Szia!Ez egy modul 200. Az alapgépen van az áramszabályzó poti , ami MMA vagy TIG üzemmódban az áramot, MIG/MAG üzemmódban pedig a feszültséget szabályozza. Az alapgép önállóan nem működőképes, kell hozzá a mellette látható TIG adapter mind MMA mind TIG üzemmódhoz. A MIG/MMA üzemmódhoz egy másik adapter való, ami tartalmazza a huzaltovábbítót az előtolásszabályzó kártyával együtt. Az üzemmód kiválasztása mindig az adott adaptertől függ,pontosabban attól hogy melyik adapter csatlakozóját dugod bele.
A gyári doksija fent van az elektrotanyán,de ha nem vagy regisztrálva, küldjed el egy üzenetben az e-mail címedet,és átküldöm neked. Ide sajnos nem fér fel mert sokkal nagyobb annál hogy fel lehessen tölteni. A csatlakozó melletti poti utólagos átalakítás, gyárilag nincs a gépben. Nem tudom mi lehet a funkciója. Ha leírod hova van bekötve,talán a funkciójáról is tudok mondani valamit.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:01
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Csü, 23:11 /
 
Üdv. Az eggyik a poti bekötésről a másik kép egy tolómű vele tudna működni Mig módban? Szerintem panel poti van kirakva az elejére de mit szabályoz? Meg még ami rejtély hogy vált karakterisztikát awi, co2 mód kózött, ha jól tudom az eggyik eső a másik állandó.
A gyári dokumentációt azelektrotanyán megtaláltam de nem tudtam letölteni.
Ha megtennéd, hogy átküldöd ide ozon-lux@freemail.hu
A hozzászólás módosítva: Csü, 23:18
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Pé, 14:52 /
 
A karakterisztikaváltás a csatlakozódugón keresztül történik,az eredeti adapterek adják a megfelelő üzemmódot. A MIG/MAG a lapos karakterisztika, a TIG-MMA eső, de az ív kezdőfeszültség különbözik. A TIG esetében 10V MMA esetében 20V. Felteszem a toldacuccot-ra,és a letöltőlinket elküldöm.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 19:08 /
 
A karakterisztikával nagyjából tisztába vagyok a kérdéds a poti ami az előlapon van meg ha jól értem az iskra tolóval nem tudom co2 hegesztésre birni?
Még annyi, hogy mért van a dobozzán 2 awi funkció piktogram meg aksi töltő funkció ahoz is kell feltét?
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:12
(#) mpisti válasza ozon hozzászólására (») Pé, 21:36 /
 
Szia! Valamiért a "toldacuccot.hu" nem érhető el. Holnap újból megpróbálom, de csak estefelé lesz rá időm.
(#) ozon válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 23:39 /
 
Ok. De ami még kérdőjel a kérdéseimben?
Következő: »»   21 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu