Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
 
Témaindító: leono, idő: Szept 1, 2006
Lapozás: OK   222 / 222
(#) Sendi hozzászólása Szept 4, 2019 /
 
Sziasztok. van egy Nike Star kazán panel. A táp Viper IC vel van. Hibás volt, a táp visszacsatolása, így nagy volt a kimenő feszültsége. A zener volt hibás. Hány volt a normál kimenő feszültsége? A kimenő feszültsége egy soros ellenálláson megy a 7805 re. Az az ellenállás leégett, mennyi annak az értéke? Ha tudná valaki. (és esetleg hogy az mire való)
(#) JZoli válasza Sendi hozzászólására (») Szept 5, 2019 /
 
Szerintem egy fénykép a panelról sokat segítene. Tudnánk, hogy konkrétan milyen panelról van szó.
(#) akika1111 hozzászólása Szept 9, 2019 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, adott egy Junkers euroline zw 23 kazán, és nem rég elkezdett egy olyan hibát produkálni, hogy a hibajelző, és a 75 fokos hőmérséklet led villog, és közben zúg. Amint ki-be kapcsolom, ez elmúlik és működik hibátlanul, de alkalom szerűen előfordul.

(jó lenne még a hideg idő beállta előtt megoldani a problémát, mert Murphy dolgozik)

Köszönöm!
(#) VIM válasza akika1111 hozzászólására (») Szept 9, 2019 / 1
 
Szia! Ki kell takarítani az egész tűzteret, fúvókákat, primer hőcserélőt, ionizációs elektródát és csatlakozási pontjait (az újabbak már "rozsdamentes" anyagból készültek). Ha mást nem is de az ionizációs elektróda felületét meg kellene tisztítani "finom" csiszolóvászonnal, vigyázva a tartóporcelánjára és a helyzetére. Ha nedvességet találnál valahol a belsejében akkor azt is ki kell deríteni, hogy az honnan került oda.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
(#) akika1111 válasza VIM hozzászólására (») Sze, 9:11 /
 
Az ionizaciós elektróda a szikrát adó porcelánba öntött fém? Azokat megcsiszoltam mindkét végét, de ugyanúgy problémázik. A panel tuti nem lehet hibás? Köszönöm a segítséget!!!
(#) VIM válasza akika1111 hozzászólására (») Sze, 10:37 /
 
Egy különálló elektródát keress (talán jobb oldalon a tűztérben) és azt kellene megtisztítani.
(#) Inhouse válasza akika1111 hozzászólására (») Sze, 12:00 /
 
Nem ismerem ezt a fajtát, de a több éves panelek egyik rákfenéje a lángőr rész hibája. Ezt általában egy MKP 100-470nF X2 275VAC kondi okozza, illetve már volt ezen a részen elektrolit kondi hiba is. Lecsökken a kapacitásuk és már nem tudja az elektronika érzékelni az ionizációs lángőr elektródán átfolyó áramot.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 9:30 /
 
Jut eszembe a lángőr elektródától jövő soros több Mohmos (10-20) ellenállások is lehetnek szakadtak. Illetve azoknál az Aristonoknál, ahol erre külön trafó van, volt már szakadt primerű.
A hozzászólás módosítva: Csü, 9:31
(#) DomiG hozzászólása Pé, 3:32 /
 
FV-3 és SZVM-2 vezérlők kapcsolási rajzát keresem
Következő: »»   222 / 222
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu