Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csőtermosztát bekötése
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 22
(#) Tylla1 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Lekövettem a fehér vezetéket a 4-es bekötési ponttól és a másik vége a 9 pólusú melegvíztároló csatlakozójába kapcsolódik, ahol rövidzárak vannak bekötve.
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Arra az egy szem sorkapocsra amit betettél. (most is oda van kötve, csak nem tudom hogy a hármas-e. De nem mérted meg a termosztátot, mikor ki zár/bont) hogy pld. ki a "C"..
Az érdekes, mert akkor miért nem rajzolták oda:
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Az a bekötés akkor volt, amikor azt hittem, hogy a csőtermosztát működni fog az elhelyezett ponton az előremenő csövön, de nem működött, mert a melegedő víz nem jutott és az álló szivattyú után és így nem tudott kapcsolni a csőtermosztát, viszont a kazán elkezdte forralni a vizet a kazántestben. Ezért akartam átrakni a kazántest és a szivattyú közé, de ott meg nem volt hely
Mérni nem tudtam, mert nem tudott kapcsolni a csőtermosztát.
És igen, a nem működő bekötésnél a sorkapcsos csatlakozás a csőtermosztát 3-as pontjáról jött vissza a szivattyú P pontjára. Viszont a csőtermosztát leírásában vagy az 1-2-es vagy az 1-3-as bekötés van.
Kezd számomra kellemetlenné válni a sok értetlenkedésem...
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
"Mérni nem tudtam, mert nem tudott kapcsolni a csőtermosztát." Ha le meg feltekered, kapcsol, mert a környezet valahol 20 fokon van. Bekötés megállapításához ez elég, nem kell hőfokra kapcsolnia..
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Ja, úgy igen...a pincében van a kazán feltekeréskor 30 foknál visszatekeréskor 20 foknál kattant. Ha így vesszük, akkor az akkori bekötés szerint (a kazán 4-es pontjáról a csőtermosztát 1-esre tovább a csőtermosztát 3-as pontjáról vissza a P-re. Manuálisan így indult a szivattyú, csak hát a víz nem érte el.
Működne ez szépen, ha a megfelelő helyre tudnám rakni a csőtermosztátot.
És még egy gondolat. A fent írt bekötéssel a termosztát 0 foknál forgatta a szivattyút, majd 30 foknál leállította és vissza 20 foknál ismét kapcsolta
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) Tylla1 hozzászólása Szept 18, 2019 /
 
Szia proli007!
A mai napon a következőket végeztem. Először is csőtermosztátot cseréltem, egy szerintem érzékenyebbre. Típus: Hot Cold WPR-90GB. Bekötési pontok jelölése C, 1-es, 2-es.
Bekötöttem az általad leírtak szerint.
Tapasztalat a következő. Szobatermosztát kapcsol, láng, szivattyú indul. Csőtermosztát értéke: 20 fok. De valami mégsem jó, mert a szobatermosztát lekapcsolása után a csőtermosztát nem forgatja tovább a szivattyút. A fázis megszűnik a P ponton. Fix fázis megmarad a 3-as és a hálózati bekötő kábel fix fázis pontján. Ezzel párhuzamosan fix fázis van a csőtermosztát 1-es pontján (zöld-sárga)
Mit rontottam el?
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2019
(#) Tylla1 hozzászólása Szept 18, 2019 /
 
Sikerült összerakni! Minden szépen indul, majd a szobatermosztát kikapcsolása után a szivattyú tovább dolgozik addig, amíg eléri a csőtermosztáton beállított értéket, (- 8 fok). A csőtermosztáton szépen mérhető a fázis mindhárom ponton, majd a szobatermosztát lekapcsolása után a maradék 2 ponton.
(#) proli007 válasza Tylla1 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /
 
Hello! Nehéz szülés volt, de végre megoldódott. Nem kell ide egyébként precíziós termosztát mert a víz kb. 50 fokra mindenképpen felmelegszik, ha meg kikapcsol a kazán a radiátorokban szoba hőmérsékletű kb. 20 fokos víz lesz. Olyan gyatra meg nincs egyik sem, ami ilyen hiszterézissel nem birkózna meg.
(#) Tylla1 válasza proli007 hozzászólására (») Szept 18, 2019 /
 
Hááát...egy pici változtatás azért volt az utolsó képsorozat óta A kazán panelén megcseréltem a kék és a barna vezetékek helyét, mert rosszul kötöttem be a NO/NC csatikat. Most fejeztem be a próbafűtést és minden remek! 40 fokra állítottam csőtermosztátot, mely a csőhőmére szerint is pont akkor váltott át a szobatermosztát által biztosított fázisról a folyamatos (3-as csati) fázisra. Aztán 45 foknál a kazántermosztát leállította a lángot, mert elérte a beállított értéket, de a szivattyú forgott tovább. Végül 32 fokos csőhőmérsékletnél a csőtermosztát is leállította a szivattyút! (hiszterézis kb. 8 fok). Holnap még rendezem a drótokat szépre, aztán végeztem!
Kedves proli007! Nagyon köszönöm a türelmedet és a rám fordított idődet! Nagyon sokat segítettél, egyedül nem ment volna. 3 nap kellett, mire átláttam a miérteket, de hát a jó munkához idő kell! (és csak egyszer cseréltem biztosítékot a kazánban )
Még egyszer köszi, további szép napokat!
(#) Apika77 hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Sziasztok segitséget szeretnék kérni egy brh w15 bekötését keringető szivattyura vízbetétes kandallohoz.
Kerestem forumban hasonlót de úgy a bekötés nem müködik
Van egyszer egy keringetö fekete, barna sárgazöld, kanoccal
Áramot hasonloan 3 eres 220 v konektorbol hogy hozzam össze
Termosztáttal termosztát 1,2,c,föld csatlakozokkal
Ugy mint laikus lépésröl lépésre hogy ne veressem le holnap is 50 szer az automatát elöre is köszönöm.
(#) moele válasza Apika77 hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
Szia, ha a rajz alapján bekötöd akkor biztos jó lesz. Én kékkel jelöltem de neked barna szál van nullának. Bekötés előtt kapcsold ki az áramot !
(#) Apika77 válasza moele hozzászólására (») Dec 30, 2019 /
 
Köszönöm a segitséget a projekt teljesen rosz
Úgyhogy megváltam a termosztáttol.
(#) moele hozzászólása Dec 30, 2019 /
 
Mi az ami nem sikerült a bekötésnél ?
(#) Quagmire Hu hozzászólása Szept 26, 2020 /
 
Sziasztok vettem egy brh heizung w11 csőtermosztátott egy ÉTI Termotéka 25 ES gázkazánhoz. Az lenne a kérdésem hogy a csőtermosztátott hová kell elhelyezni? Jelenleg a keringető szivattyú felett van így kikapcsol 30 fok alatt viszont utána nem mert azon a részen addig nincsen meleg víz míg a szivattyú elnem indul.
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Olyan helyre kell rakni ahol begyújtás esetén melegszik a víz akkor is, ha a keringető szivattyú nem megy. Kazán közelébe, a vízkimeneti csőre.
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
ebben az esetben az a cső lenne az ami piros szigetelő szalaggal van le szigetelve
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Szedd le róla egy darabon a szigetelést és hajrá!
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
tudsz kazán vezérlésben segíteni ennél a kazánnál?
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Mi a kérdés, milyen vezérlésre gondolsz?
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
A kazán kapcsoló paneljára. Mert e szerint a rajz szerint semmi sem stimmel azzal amit látok valójában a kapcsoló panelban de érdekes módon működik
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Figyelmesebben elolvasva a kérdést (azt hittem, vegyestüzelésű kazán), újratervezek. Miért kell csőtermosztát a rendszerbe? A keringetőszivattyút a kettes és hármas pontra kell kötni. Ha indul a kazán, indul a szivattyú is vele egyidőben. Nem ez lenne a cél?
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Azért mert a keringető szivattyú folyamatosan megy, és engem a "csobogó" hang idegesít mikor nálam a szobában félig vagy negyedig nyitva van a radiátor szelep pedig már ahol tudtam és bírtam légtelenítettem a rendszert a radiátort csak a fürdőszobában tudtam mivel csak ott van rajta légtelenítő az összes többi alumínium
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Mivel korábban nem akart semmi féle képpen kikapcsolni a keringető szivattyú így két opcióm volt, mágnes kapcsoló vagy cső termosztát az előbbi nem gazdaságos mivel áll a rendszerben a meleg víz, az utóbbi viszont a beállított hőmérsékletig keringeti a meleg vizet i
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Ha jól tudom, ezek a típusú gázkazánok kb. úgy működnek, mint egy bojler. Állandó melegvizet tárolnak magukban és a keringetőszivattyú be- illetve kikapcsolásával lehet szabályozni a fűtést. Magyarán a kazán mellé kell egy szobatermosztát (vagy valami) is ami eldönti, mikor kell fűteni vagy mikor nem.
(#) Quagmire Hu válasza Bakman hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Van egy termosztát, de leszokott hűlni a kazánban a víz mikor a szoba termosztát ki kapcsolja azt.
(#) Bakman válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 26, 2020 /
 
Ha minden igaz, ez kell neked, lásd melléklet.
(#) Gafly válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Idézet:
„és engem a "csobogó" hang idegesít”

Hang ellen a termosztát nem véd...
(#) Quagmire Hu válasza Gafly hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
De hogy nem mert a fűtés alatt nincsen csobogó hang csak utána mikor le kapcsol a kazán és üres járatban megy a szivattyú. Az alumínium pasztát szükséges használni? Acél csőre lesz téve a csőtermosztát
(#) VIM válasza Quagmire Hu hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Szia! Ez a termosztát nagyon lomha a bimetálos kialakítása miatt, nem véletlenül olcsó is. Majd kiderül, hogy mennyire fog megfelelően kapcsolgatni. Ha nem kötötted még be, nem használtad, akkor ajánlatos visszavinni és egy kapillárcsövesre kicserélni, mert az "százszor" érzékenyebb a hőmérséklet változásokra.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Kicsit zavaros a történet de nekem úgy tűnik, csőtermosztát egyáltalán nem is kellene a rendszerbe.
Következő: »»   20 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem