Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   58 / 82
(#) neo76 hozzászólása Jún 22, 2019 /
 
Sziasztok!

Az gond,hogy a tengelyekre nem raktam szilikon zsírt?
(#) merlingerin válasza neo76 hozzászólására (») Jún 22, 2019 / 1
 
Szia! Az, hogy szilikon zsírt nem raktál, az nem gond az, hogy vízálló zsírt sem, az már inkább gond. A sima szilikon zsír hamar kimosódik.. kiszárad a szelencében az O gyűrű, és csepegni fog. A helyes eljárás a rudazat teljes takarítása, ne legyen rajta vízkő, kosz, mocsok. Sima legyen, mint a babapopsi. Utánna ide való vízálló kencével bekenni, összerakni...

Egyébként jó ha van otthon... A sima kerámia betétes csapok 1-2 évente szétszedve, átkenve örök életűek. Még a kínai is... (Abban gyárilag nem vízálló a zsír... Ezért korhad pár év alatt...)
(#) zoszka válasza neo76 hozzászólására (») Jún 22, 2019 / 1
 
Az a tömszelence is bele való, csak ami rendelve lett, az a hátsó részhez való
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2019
(#) hiruyu hozzászólása Jún 22, 2019 /
 
Köszönöm a tippet neo76, lassan rá kell szánnom magam. Üdv hiruyu.
(#) kovy74 hozzászólása Júl 6, 2019 /
 
Üdv.Most vettem észre,ha megy nyitom a meleg vizet melegszik a radiátor .Mitől lehet?240Fi..És elég gyakran villog a piros led.És csak úgy alszik ki,ha meg nyitom a meleg vizet és közben ki-be kapcsolom a kazánt...
(#) merlingerin válasza kovy74 hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Szia!

Mert átereszt a váltószelep...rosszul szinte lehetetlen összerakni... Vagyis az O gyűrűket kellene cserélni benne, meg kipucolni a kontakt felületeket...
(#) kovy74 válasza merlingerin hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Ha erről van szó akkor ez még gyári.Csak tömszelencét cseréltem rajta.

szelep.jpg
    
(#) merlingerin válasza kovy74 hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Szia! Mögötte... Amit ennek rudazata mozgat... Valahol átereszt. Szedd szét, nem bonyolult. Kivenni sem kell az egészet, ha ügyes vagy. Hátulról a bypass szelep kitekerésével bontható. Új O gyűrűk kellenek mindenhova. Gyári, vagy nem gyári.. de EPDM!
(#) kovy74 válasza merlingerin hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Rendben.Köszönöm a segítséget meg nézem...
(#) papus51 hozzászólása Júl 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Westen energy 240 kazánból hogy kell kiszerelni az O gyűrűs 3 BAR-os biztonsági szelepet? Alul látszik valami pecek, azzal kell esetleg valamit kezdeni?
Előre is köszi
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2019
(#) papus51 válasza papus51 hozzászólására (») Júl 30, 2019 /
 
Okafogyottá vált. Kicseréltem.
(#) Taki1989 hozzászólása Szept 10, 2019 /
 
Sziasztok, udvozlok mindenkit! Segitsegeteket szeretnem kerni kedves forum tagok ! Westen pulsar 240 fi kazanom van . Leirom a hibat amit produkal . Ha kinyitom a melegvizet akkor normalisan beindul , 5 masodperc mulva kikapcsol , aztan vissza ujra melegiti a vizet ,es igy tovabb ,igy kell furodnom. Valami otlet esetleg ,sos ? Elore is koszonom szepen ha irtok
(#) merlingerin válasza Taki1989 hozzászólására (») Szept 10, 2019 /
 
Valószínűleg vízköves... Nagyon... Vagy dugulás.
(#) Taki1989 válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 10, 2019 /
 
Koszonom merlingerin Esetleg mas velemeny ? Minden info jol johet
(#) Puca76 hozzászólása Szept 12, 2019 /
 
Szia Taki , hasonló problémával küzködtem , miellőtt lebomtanád az egész hőcserélő rendszert és savazgatnál, persze az se árt neki, a kazán bemeneti ágon a feltöltő csap felett van egy szűrő.
Igaz nekem a pontos tipusa STAR MASTER 240 FI , de gondolom hasonló a felépítés, a lényeg keresd meg a szűrőt a bemenetnél, az enyémet 18-as kulcs fogja, de előtte az oldalárol egy áramlás érzékelő kütyü lehet húzd le felfelé, csak rá van húzva, rakok fel képet is. 7 éves a kazánom és eddig nem csinálta egyik szervizes sem ennek a tisztítátását , én csak véletlen vettem észre. Annyira koszos volt hogy éppen csak folydogált a melegvíz, de az első pár másodpercbe volt nyomás nekem is.
Az egyik képen a kiszerelt szűrőt láthatod, van a fehér műanyag és belül még egy fém , de azt csak sósavval tudtam kitisztítani, más nem vitte. a fehér kis műanyagotr onnan az alsó kis csonkról laposcsavarhúzoval lehet leválasztani. Olyan retkes volt hogy semmi nem látszott belőle mikor kivettem.
A másik képen a szűrő látható a helyén, a piros hosszú feltöltőcsp felett van azt kell kitekerni , előtte az érzékelőt felfelé leszedni. Bocs hogy hosszú lett.
(#) merlingerin válasza Puca76 hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Szia! Igen, de akkor nincs nyomás a zuhanyban.. azt pedig nem írta...
(#) Puca76 válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 12, 2019 /
 
Tényleg , félreértelmeztem. Neki nem is a víznyomás megy el csak a vízmelegítés szünik meg, igazad van.
(#) Taki1989 hozzászólása Szept 13, 2019 /
 
Sziasztok Elkepzelheto ,hogy panelhibas lehet? Nyomasom van ha megy a melegviz! Mint mar irtam melegiti a vizet kb 25 masodpercig aztan lekapcsolja a viz melegiteset ez kb 15 masodperc majd ujra elindul a viz főlfutese . A futesi kör az jol mukodik kiprobaltam.Őtlet ?
(#) merlingerin válasza Taki1989 hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Maximum a hőmérséklet állító poti lába van kitörve, ha sokat tekergeted. Elektronika hiba nem ilyen. Lehet NTC hiba is, de az a fűtéskörbe is belepofázna. Ez a cirkó minimum 10 éves. Vízköves. Hidd el... De nem értem mi ezzel a baj. Szét kell szedni, kitakarítani. Új O gyűrűkkel összerakni, lehetőleg epdm-ből, és megy évekig...

Mikor volt szétszedve, takarítva?

Azért áll meg, mert a primer kör túlfűt. A lángmoduláció megy? Ha megy, akkor nem tud annyira leszabályozni, mint ami hőmennyiséget a hőcserélő át tud adni a HMV körnek.

Magyarul ha lángmodulál gyújtás után, majd teljesen pici lángra lehúzza a gázt, és mégis kikapcsol, 100%, hogy vízköves.

Ezt nem 1db szétszedett, és megjavított cirkó után mondom.
(#) zoszka válasza Taki1989 hozzászólására (») Szept 13, 2019 /
 
Dugulás, keringés, vagy Ntc hiba. Esetleg lángvesztés.
(#) merlingerin válasza zoszka hozzászólására (») Szept 14, 2019 /
 
Tényleg.. kimaradt... Szivattyú üzemi kondi kapacitás szegény...
(#) msolti hozzászólása Szept 19, 2019 /
 
Sziasztok,
Az alany egy 11 éves Western 240 fi. Eddig rendben tette a dolgát, viszont az utóbbi időben akár meleg vizet akár fűteni akar, elindítja a folyamatot, majd 5-10 másodperc múlva az összes LED (kivéve az, ami azt mutatja, hogy be van kapcsolva a készülék) elalszik egy pillanatra és a kazán kezdi előről a folyamatot hogy folytassa a fűtést vagy meleg víz készítést.
Ez az 5-10 sec van hogy 2-3, vagy hogy 20-30.
Ma reggel 1 órás kínlódás után sikerült végül a házat felfűtenie minden zokszó nélkül.
A szerelő az elektronikán kicserélt ezt-azt, 2 hétig nem is volt gond.
Merre keressem a megoldást?
Köszönöm!
(#) Csababal hozzászólása Szept 20, 2019 /
 
Sziasztok!! Egy kérdéssel fordulok hozzátok...Nekem egy westen quasar 24 cirkom van és olyan jelenséget produkál,hogy néha néha nem jön meleg viz...begyujt majd kikapcsol...hibakód nincs, de kb havonta 1x 2x csinálja...van mikor a 20ik újra csap kinyatas után áll helyre van mikor az 5.ik..Gondolom nem vmi komoly baja van,de jön a tél és jó lenne megoldást találni..lehet ez vminek az előjele?? Vagy vmi apró gond van ? Valaszatok előre is köszönöm!!
(#) VIM válasza Csababal hozzászólására (») Szept 21, 2019 /
 
Szia! A használati meleg víz (HMV) kapcsolója ami reed relés megoldású, talán nem kapcsol megfelelően. Ha a benne levő mágnes nem tud a víz áramlásával a helyére sodródni, nem fogja tudni a reed relét bekapcsolni és leáll a HMV készítés. Ha kiveszed ezt az érzékelőt és a benne levő kis mágnest meg tudod tisztítani az esetleges szennyeződéstől, vízkőtől talán biztosabban fog kapcsolni de ha nem akkor venni kell egy másikat. Bővebben: Link
(#) szerediattis válasza Taki1989 hozzászólására (») Szept 25, 2019 /
 
Szia,a presszosztáton lévő mikrokapcsolón mérj ellenállást.Ha magas az érték akkor kontakthibás.Az enyémnek az volt a hibája,és alaplapi hiba kódot írt ki.A teljes történet a "gázkazán hibák" között van valahol.
(#) msolti válasza msolti hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Sziasztok,

Ha le van nyitva a kazán előlapja amin ugye a vezérlő panel is van, akkor a kazán tökéletesen kapcsol, indul, nem áll le. Mi lehetva rossz a panelen, hogy ha függőlegesen áll akkor nem jó, ha vízszintesen akkor jó?
Köszönöm!
(#) merlingerin válasza msolti hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Szia!

Tipp. A nagyfesz trafó gyújtó kábele csak rá van húzva a csöcsre a gumi alatt. A sok nyitogatastól nem lehet, hogy lelazult, nincs kontakt rendes?
(#) msolti válasza merlingerin hozzászólására (») Szept 29, 2019 /
 
Szia,
Mit és hol nézzek?
Köszönöm!
(#) msolti válasza msolti hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
Szia,
Még egy infó: Siemens panel van a kanzánban.
Csatoltam egy képet róla.
Köszi!
(#) merlingerin válasza msolti hozzászólására (») Szept 30, 2019 /
 
Értelem szerűen a nagyfesz trafó, és a gyújtó elektróda csatlakozóit. Ha ez kevés infó, akkor inkább sehol...
Következő: »»   58 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem