Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3075 / 3549
(#) Petyaa válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Trapézlemez, plusz néhány zártszelvényből könnyen lehetne egy féltetőt csinálni.
(#) Gafly válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Talán egyik szobából a másikba átvitelnél nem kell annyira spórolni a csillapítással, még akkor sem csípőfogó, pisztolypáka és szigetelőszalag kategória.
Mondjuk multimódusút talán könnyebb valamivel (de nem értek hozzá).
(#) Petyaa hozzászólása Okt 12, 2019 /
 
Üdv!

Van egy Samsung porzsák nélküli porszívóm, ( 1800/360W ) amiben a motor csapágyas lett. Egyszer már újra csapágyaztam bírt is 3 évet, de a csövek már kezdenek eltöredezni, a kifúvó filter ház sem rögzül...egyszóval gtk-s állapotban van jelenleg.

Van aki mostanában vett új uniós rendeletben ( max 900W ) meghatározott porszívót? Ha igen leírná a tapasztalatait? Porzsák nélkülit szeretnék újból, illetve teljesítményszabályzósat, persze nem túl drágán.
(#) sany válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Köszönöm.
Jelenleg 5 éves a biciklim, tegnap eltört benne a hátsó tengely menet közben. Nem tudom mitől. A golyók jelenleg szabadon vannak kosár nélkül. Tavaly tavasszal lett újrazsírozva a kerékagy.
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Szívóerőt nem tudom milyen 900W esetén. Nekünk egy 1400W -os porszívónk van.
Azonban én azt tapasztaltam, hogy a porgyűjtő tartály és a filter kitakarítása után mindig nagyon kinyomja a maradék a port a hátsó szellőző nyílásán. Nem tudom, hogy ez miért van így, de nekünk két porszák nélküli porszívónk van, de mindkettő ugyanazt produkálja.
Igaz ezek nem a legújabb porszívók.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
(#) antikzsolt válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Én víztartályosra esküszöm. Ott nagyon minimális por jön ki belőle.
(#) Bakman válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
A porzsák valamennyi port átenged. Porzsák csere előtt a légáramlás lassabb, mint csere után. A gyorsabb levegő meg tud mozdítani olyan porszemeket a motortérből (is) új porzsák esetén, amit a telített gyűjtőzsák okozta lassabb levegő nem.
(#) Sanyesz5 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Értem köszi, közben lenne hozzá célgép egy ismerős szólt hogy neki van, ugyanaz amivel a szerelők dolgoztak, egy próbát megér.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Víztartályos itthoni tapasztalatok (Samsung SD9400):
Nem lehet szabályozni a fordulatszámot, csak vízszintes pozícióban lehet a gép, nagyon macera a tartály járatainak tisztítása, a vizes por minden belső részre szó szerint rágyógyúl, a gép üzemkész állapotban nehéz, nagyon hangos. Hozzá kell tenni, hogy mindezek mellett tényleg szépen dolgozik.

Némi rágódás és külső győzködés hatására vettünk egy Miele Compact C2-t. Ezzel egy baj van, rögtön ezzel kellett volna kezdeni, nem szinte kidobva feleslegesen a pénzt az előző gép(ek)re. Kicsi, könnyű, csendes, szabályozható a fordulatszám, meglepően nagy szívóerővel bír.
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Mással nem nagyon fog menni.
(#) Sanyesz5 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Optikai szál törő ha jól írom, nekem még új ez a technológia, egy csatiért nem sok kedvem van szerelőt hívni, hál isten amit itt hagytak csatit az szerelhető, majd meglátjuk.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Pedig van olyan amit lehet szabályozni.
Bővebben: Link

Igen ki kell mosni használat után. Zajos? Hát nem tudom normál hangja volt. Nem volt érzésem szerint mint a másik porszívó.
Hasonlót használtam édesanyáméknál.
Hátránya csak annyi volt hogy érzésre kevés víz fért bele. Sok szőnyeg mellett hamar megtelt a víz. Ha nem lett kiöntve a víz akkor juj volt a szaga 2 nap múlva
(#) Bakman válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Könnyen lehet hogy nem a legjobbat "fogtuk ki". Volt annyi hátrány, hogy elegünk lett a vizes variációkból. Egyszer egy hétig nem volt kiöntve belőle a víz, valahogy elfelejtődött, az bőven túl volt a "juj" érzésen.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2019 / 1
 
A seprű a legjobb.
(#) antikzsolt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Istállóban dolgoztam így annyira nem zavart az a szag. Ott megedződött az orrom. De azért durva volt.
De azért ezt a hibát nem lehet a porszívóra fogni
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 12, 2019 / 1
 
Egy szavazat a vizes porszívóra. Nem kell porzsákokat venni, vagy üríteni nagy porfelhőben. Kint bárhogy ürítem kukába, ekkor a szélnek szeme van lát engem, és mindet pont belém fújja. Porszívózás után kiönteni vizet, öblíteni, kész. Szerintem legtisztább módszer.
(#) Petyaa válasza sany hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Sajnos hiába a hepa, plusz az előszűrő szivacs, így is kb egy deka por volt a gép belsejében. Úgy viszonylag 1-2 havonta voltak mosva a szűrők. Ami elszomorítóbb inkább az a szándékosan apróra méretezett csapágy.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Én úgy tudom,hogyha nem megfelelően takarítják ki a porszívót, akkor megjelenik benne a penész. Igaz a poros levegőt kifújó porszívó is kijuttat sok mindent a levegőbe, ha még nem is látható akkor is.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
(#) sany válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Valóban ha leég a motor, akkor mindegy milyen típusú a porszívó.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 1
 
Ezt nem tudom penészügyben, akkor szétvéve kell hagyni, hogy kiszáradjon, és nincs penész szaporodás. Penész csak bizonyos nedvesség mellett tud szaporodni, azaz ezt mondjuk penészesedésnek. Én nem észleltem ilyet, de amit nem látunk, még lehet.
(#) antikzsolt válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 2
 
2-3 evőkanálnyi ecet a vízbe és máris nincs penész problem. Az ecet bár erős a szaga hamar elillan
(#) Sanyesz5 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Szia!

Szerinted ez száltörő, vagy csak kábel vágó?

Bővebben: Link

Vannak kétségeim
(#) zolee1209 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Szia!
Ez száloptikás érzékelők optikai szálának vágására szolgál. Egyszerű penge van benne, bár lehet finomabb az éle, mint a hagyományos szike pengéknek. Ránézésre azonos vágási felületet kaptam egy új szike pengével, mint ezzel. Optikai kábelhez én nem mernék vele hozzányúlni. Anno, mikor kötötték be nálunk az optikát, ettől komolyabb valamivel vágták csatlakozózás előtt. Arra meg nem emlékszem, történt-e valami utólagos polírozás, vagy ilyesmi, amivel a vágott felületet javítják.
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Az optikai hegesztő mellé mi ilyesmi gépet használtunk, lásd melléklet.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 13, 2019 /
 
OK, köszönöm, kihívtam inkább a szerelőket, az a tuti.
(#) VIM válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
A növényzetet azért írtam, hogyha volna azt milyet érdemes meghagyni. Nem kell telepíteni ha nincs az udvaron az nem ártéri szikkasztó, hogy oda nagy párologtatású növényeket kelljen telepíteni. Átmenetileg a problémás falrészt mélyalapozóval lekezelheted amíg a végleges réteget meg nem kapja. Töredéke a költsége mint egy féltetőnek és nem kell utólag azon "sopánkodni", hogy a nagy széllel és a sok hóval nem számolt a megépítője. No és arra is csatorna kell meg etcetera.
(#) SALáta válasza sany hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
110 kg körül vagyok, egy exage agy van hátul. A bringa terhelhetősége 120+18 kg. Egy M5 átütőtengely fogja a hátsó tengelyt a vázhoz....

Vegyél egy kazettás "ipari csapágyas" agyat, kis súlyút, ha terheled akkor sajnos a novatec marad ami baromi nehéz, és pont rossz helyen...
(#) sany válasza SALáta hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Én nem gondoltam, hogy a bicikliben az a tengely valaha is eltörhet. Egyébként nem egy drága bicaj.
(#) SALáta válasza sany hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Sajnos eltörhet, az átütő tengelyes nem, persze ott is lehet csapágy gond. Manapság 190-250 e körül kapsz bringát, a többi csak látszólag az. A nem kazettás agyaknál a tengely alátámasztatlansága miatt hajlik, megszorulhat és törhet... Vagy marad a használt gépek sokasága. 3 éve néztem egy igényeimnek megfelelőt. Bár alapból csere a felnik, első agy... 240 lett volna a vége. Ez egy túragép ami napi használatra is ideális. Most egy 95' ös Kettler alu rad travellert hajtok, 26 km/h minden erőfeszítés nélkül, aztán már kell tempózni, de végül is túragép. Amit a főnököm vett attól az enyém jobb, pedig az 2017 es kiadás és azért a kormánycsapágyazása finomabb annak, de itt ki is merültek az előnyei.

Az történt hogy árba le tudnak menni, régen volt egy fizetés egy city vagy ahogy hívták tanyabike, jók voltak tényleg. Gyakorlatilag ma is kapható de rossz a minőség, a hátsó agyba legalább 3 hiba van, az egyik a zsír.

Álom bringám fő részei: merev villa, elől hátul dobfék, hátul agyváltó, esetleg automata. Lánc helyett szíj, sajnos emiatt a vázak 99% a kiesik, ám hegeszteni lehet, de festeni is kell akkor. Agydinamó, de ugye egy dobfékes agydinamó elég ritka. Speed fire jobbkezes váltó az agydinamóhoz, ballal már nem igazán megy a váltás, bár tenyérrel még tudok.

Ha ajánlani kellene: használt gép, speed fire váltókarral, a marokváltó kerülendő. Váz geometriája a testedet/súlyodhoz igazodjon. Hátul valami régi kazettás agy, lehetőleg ismert gyártótól, agyváltó kor miatt kerülendő, kivéve ha nem agyonkímélt. Amire készülni kell, nem olcsó a jó gumi. Nagyker árba egy olcsóbb de jó pár 10.000 körül van. Jó az ennél olálcsóbb is, volt is. De az a -2 m táv meggyőzött. Az olcsóbb csúszósabb volt. Nekem megér 6000 forintot a fele annyi defekt és az a - 2m fékút.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
(#) svan456 válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Az általam vásárolt vizes porszívót az asszony egy kis csellel felturbózta. A vízbe cseppentett pár csepp aroma olajat és nem a doh szag jött ki a kifúvó nyíláson. Az egész lakást belengi a citrom vagy fahéj illat Természetesen használat után a víztartály azonnal ürítendő különben már más napra "illatos", és nyitott fedéllel eltenni hogy kiszáradjon!
Következő: »»   3075 / 3549
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem