Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az létezik, hogy Telekomos SPEEDPORT ENTRY 2i DSL modemrouter-ben nincs remote access, vagy csak én nem találom?
"remote access" alatt mit értesz? Én be tudok lépni bele, igaz nálam sima modem módban megy csak..
Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy miért van az, ha megynitok egy gmailes vagy bármilyen levelezőt, bármi féle szaktudás nélkül tudok e-mailt küldeni.
De egy hálózati skenner ami e-mailba tudna szkennelni, már 1 napja rajta fekszek de sehogy se akar összejönni. Oké, hogy nem értem az email küldés folyamatát, de miért is kellene? Itt van pl. ez a videó: Bővebben: Link 1-az 1 be lekoppintottam, természetesen nem működik, persze semmi visszajelzés, hogy hol akad el. Odáig eljutottam, hogy csatlakozik az SMTP szerverhez. Az a gáz, hogy a win10 mostmár nagyon elterjed és a régebbi gépek felejtős a mappába szkennelés, így muszáj lesz előszedni ezt a funkciót ami persze még sose jött össze. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Egy kérdés van, tudsz-e síma levelet küldeni? Ha igen, akkor semmi gond - beszkenneled a dokumentumot mondjuk PDF-be, megnyitod a leveleződet (Outlook), megírod a leveledet és csatolod hozzá a PDF-et. Minden normális emberke így csinálja. Ha SMTP hibát jelez, akkor vagy be kell állítani helyesen az Outlook-ot, vagy felhívni a szolgáltatódat.
Ez egy multifunkcionális nyomtató, ami tud hálózatba szkennelni/e-ailre szkennelnei.
A hálózati szkennelés kilőve. felvettem egy email címet a SMTP2go oldalon ami egy smtp szerver. mindent úgy csináltam, mint a videón, mégse működik. Nekem az is elég lenne, ha valaki tippet adna hibakeresés terén, mert azzal nem vagyok kisegítve, hogy gondolkozik .... majd dob egy hibát. Üdv
Nem írhatod be ugyanazokat az SMTP adatokat a weboldalon, mint amit a srác használt, kivéve, ha az email szolgáltatód ugyanaz mint amit ő használ, és a videó elkészítése óta nem változtak az adatok (keress rá ellenőrzésképpen: smtp2go imap).
Keress egy outlook beállítást magyarul, az ott leírtakat kell a nyomtatónál is alkalmazni, az email szolgáltatódtól beszerzett adatokkal. Szükséged lesz az email szolgáltatód által megadott hozzáférésekhez (IMAP POP3 portok száma stb.). Konfigurálni egy ilyen dolgot nem egyszerű! Amikor e-mail-t küldesz webes felületről, ott mindent elintéz helyetted a szolgáltató (elrejti előled). Ha rákeresel pl. "gmail.com imap" akkor megkapod a gmail.com adatait, amire szükséged van. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
De miért nem működhet? Simán pingelhető a mail.smtp2go.com. Tehát eléri.
Egyébként a hivatalos telecomos e-mail bejelntkeés iazonosítóval se működik. Üdv
Ne használj ilyen ingyenes smtp szervert mert úgyse fog menni. Nagyon hasonlít az átvitel a spammerekre így valahol biztos blokkolni fogják. Talán a saját szolgáltatód (upc, telekom stb) által biztosított smtp szervet és emailt használva működhet. De én inkább LAN-on belül tartanám a szkenneléseimet és nem küldeném át a világ másik felére a sok figyelő robotnak megmutatva..
A pingelés egy teljesen más dolog. A te nyomtatódnak kommunikálnia kell a szerverrel, hogy az engedje be, a megfelelő csatornákon át. Ha bármi, a legkisebb hiba van a beállításokban, nem engedi be a nyomtatót.
Ez nem csak a "van internet vagy nincs" probléma, amit a pingelés ki tud deríteni. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Menübe van egy kapcsolatteszt lehetőség és visszaír, hogy a kapcsolat létrejött.
Igaz, ez még nem jelenti azt, hogy át is megy a hitelesítésen. Jól gondolom, hogy úgy kellene először lepróbálni, hogy felteszek egy ezer éve használt outlokot és ha azon megy akkor lesz itt is jó? Üdv
Ha belépek az smtp2go webes felületére akkor ott látnom kellene a mailt, még ha a gmail vissza is dobja szpemként.
Mint írtam, a telecomos jelszavakkal és belépési nevekkel se működik, meg azt is, hogy miért nem jó a lan. Neked is tele lenne a hócipőd, ha azt kéne figyelgetni, mikor blokkolja egy virusírtó, a tűzfal, vagy épp egy balul sikerült windows frissítés. Ha eljutnék egyszer végre oda, hogy működjön, aztán jöhetne a titkosítás. Üdv
Sziasztok!
Olyan gondom van hogy mióta átváltottam UEFI üzemmódra, azóta nem tudom elérni hogy ne az AnySoft Virtual sound device legyen az alapértelmezett hang eszközöm. Hiába kapcsolom át, illetve teszem alapértelmezetté a VIA HD audio-t,minden újraindításnál vissza áll az AnySoft-ra.A Secure Boot ki van kapcsolva (nagy nehezen) mert akkor meg az eszközkezelőben jelzett hogy nincs aláírva ezért nem engedte települni.A converternek meg kell.Win 10 x64 alaplap Asus P8Q77M. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Szia!
Hasonló gond miatt (céges gép nem tud TLS-t, de az e-mailnek meg kell) én az emailrelay programot használom. Kicsit kellett csak játszani a beállításaival, viszont pont arra jó, amire kell. Titkosítatlanul tud fogadni levelet (SMTP szerver), azt eltárolja egy ideiglenes mappába, majd továbbküldi onnan (SMTP kliens TLS autentikációval). Persze kell neki generálni egy tanúsítványt (openssl tökéletesen megoldja), de utána megy akár a gmail-lel is. Viszont ha kimenőre nem állítasz be semmit, akkor is bejövő SMTP forgalmat le tud bonyolítani és az átmeneti mappából ki tudod venni a "leveleket" (szabványos base64 kódolású MIME formátum, akár PowerShell szkripttel is kikódolható, de egy normális levelezőprogram meg is tudja nyitni). Ez azzal az előnnyel is járna neked, hogy valóban a saját hálózatodon belül maradhatsz vele, így nem kell küzdeni esetleges DNS hibákkal.
Szia
Az nekem már nagyon jó lenne, nem kell, hogy kenyába küldje. Most még egy kicsit kínai amit írtál, de szerintem okés lesz. És ennek nincs semmi idő korlátja? Vagy x mail korlát? Üdv
Nincs korlátja. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2019
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Milyen bevált programmal valósítható meg, hogy egy USB-s eszközre (pendrive, külső HDD) biztonsági mentést készítsek. Tehát egy esetleges merevlemez hiba vagy laptop esetében lopás miatt, az operációs rendszer kivételével, vissza tudjak tölteni minden adatot egy új gépre.
pl. Cobian backup. Régóta nem frissítik, de Win10 alatt is működik.
Sziasztok!
Tegnap szerettem volna megmutatni az unokámnak a 3D-megjelenítőban Bee-t de sajnos nem működik. Jobban mondva elindul, de nem jön be semmi. A 3D könyvtárnál azt írja hogy valami hiba történt, és kiborult a bili. Nálam is .Újra telepítettem egy frissen leszedett Win10 1909-el de semmi. A 3D nézegető verziószáma 5.1902.20012.0 Egy másik gépen amit kb 2hete telepítettem szintén Win10 1909-el de egy régebbi verzióval, ott rendben működik.A verzió száma viszont 7.1908.9012.0. . Nem igazán tudom hogy most mi van a nézegetővel.Az operációs rendszer verzó száma megegyezik 18363.535 Ha valaki telepített mostanában Win10-1909-et és működik nála a3D nézze már meg legyen szíves a verzió számot.(Alkalmazások-3D-speciális beállítások). Köszi! A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2019
Mist az a gáz, hogy a telepítő hibával leáll.
[quote]Az api-ms-win-crt-futásidejű-l1-1-0.dll hiányzik/quote] Ez a mumus, már régebben is fel-felütötte a fejét, de próbáltam vele együtt élni. Na, mondom, most újra rakom a gépem. Win7 64. Újra raktam, de csak nem jó, megint bedobja ezt a hibát. Most ott tartok, ha a Visual C++-t próbálom újra telepíteni (ezek szerint ezért csinálja) akkor ismeretlen hiba-val leáll. Üdv
A gép nincs nálam csak írták: Genuine Intel (R) CPU T2300 1.666Hz ,gondolom csak programmal lehet kideríteni hogy GM 965, vagy GL 960 ?
Sziasztok!
Win 10 1909 frissítés óta be lassult annyira lassú lett hogy egy böngészőt is alig bír be tölteni és még akkor semmibe nem léptem be. Most tettem a gépbe 8 giga ramot de a helyzet nem javult.
Kiirtják a Win.7-et, de sokkal jobb mint a 10.Én aWin7.64 használom nagyon régóta és sose volt vele bajom.Másik partición kipróbáltam a 10-et is,de frissitések után csak a bajt hozta mindig.
Marad a jó öreg 7-es.
Laptopon tudom futtani (érdekes módon)
Tehát elindítom a email relay programot. A szkennernél az SMTP szerver neve-hez : SMTP.example.com port-hoz: 25 De mi az smtp hitelesítés email címe? Üdv
Nem tudom hogy vett vagy nem vett verziód van-e. Én azt csináltam, hogy szedtem le egy régebbi verziót a ms honlapjáról, talán 1703-as ha jól emlékszem. Telepítés közben a jogosultságokat ki kell kapcsolni, hogy ne figyelje és lopja folyamatosan az adataidat, valamint a telepítés után ki kell kapcsolni a frissítést. Az nem olyan egyszerű, de ha rákeresel (talán a dirtywindows-on) le van írva részletesen hogy hogy tudod a frissítést kikapcsolni. Utána is fog nyavalyogni hogy frissíts, de ő maga nem fog frissíteni.
Nekem azt a konklúziót sikerült így az évek alatt levonni ebből a fejlesztősdiből, hogy aki csak teheti használjon olyan hardvert ami még támogatja az xp-t, és használja azt az oprendszert, mert nagyon jó volt, minden működik rajta. Aki meg játszani is akar, az úgyis tart arra egy komolyabb hardvert, arra tegyen 10-et, mivel sem az új hardver, sem az új játékok nem kompatibilisek már a 7-tel sem, így nincs más választása. Új laptop a legnagyobb szívás, mert csak 10-zel megy, már a 7-tel sem.
Vettem egy Win10 et de nem lehet aktiválni ezen a gépen.
Reggel újra tettem egy Win 10 et de csak a home verziót. De változás nincs. lehet hogy az SSD a hibás mert januárban vettem 1 tb olvasás- írás volt rajta de már csak 1 % úgy hogy kuka. Idézet: Miért ne lehetne..? „egy Win10 et de nem lehet aktiválni ezen a gépen”
A szkennernél beállításnak azt a gépet rakd, amin a program fut!
Tehát a szerver neve: a laptopod neve Port: amin indítod, de alapesetben 25 E-mail cím: akarmi@akarmi.hu Ekkor bejön a levél, majd megmarad a spool mappában. Lehet játszani a konfigurálásával, ha tényleg azt akarod, hogy tovább küldje e-mailként, de az alap problémád megoldásához az már nem kell.
Pff, na itt rontottam el.
Közbe birkóztam egyet a szolgáltatónál és végül sikerült a Telekomos beállítással. Szuperul működik! De ezt is ki akarom majd próbálni, mert ha csak lokálisan kell szkennelni, akkor az volna a jó. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |