Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   848 / 1171
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 13, 2019 /

Idézet:
„....Nekem azt a konklúziót sikerült így az évek alatt levonni ebből a fejlesztősdiből, hogy aki csak teheti használjon olyan hardvert ami még támogatja az xp-t, és használja azt az oprendszert, mert nagyon jó volt, minden működik rajta. Aki meg játszani is akar, az úgyis tart arra egy komolyabb hardvert, arra tegyen 10-et, mivel sem az új hardver, sem az új játékok nem kompatibilisek már a 7-tel sem, így nincs más választása.
Új laptop a legnagyobb szívás, mert csak 10-zel megy, már a 7-tel sem....”

Szívem szerint én is XP-t használnék, abban még viszonylag kevesebb felesleges sallang volt. De közben a hardver elavult alatta, egy frissebb 8-16-32Gb RAM-al szerelt PC-n meg nem tudja használni a RAM nagy részét, és egyre több az olyan szoftver ami el sem indul XP-n. Így aztán maradt a win7 vagy a linux. Most mindkettő fel van telepítve. A Win7 nyűgjeit már kiismertem, pl. sikerült XP-hez hasonló, szerkeszthető start menüt is készítenem, extra program telepítése nélkül. Munkahelyen szívtam (és szívok is) eleget a win10-el, itthonra nem kell. Az XP meg megy virtuális gépen ha kell (és ráadásul sokkal gyorsabb, mint ahogy a régi PCmen működött ) Sajnos lassan a win7-et is ki akarják majd nyírni, ígyhát jól eltettem minden szoftvernek a telepítőjét amit most használok, és az összes drájvert is kimentettem a win7-ből, hogy akár teljesen offline is tudjak telepíteni. Így talán még ki lehet húzni vele a hardver elavulásáig, vagy legalább még egy kis ideig.

Nem tudom hogy az OS-en múlik-e valamennyire, de egy bonyolultabb áramkört szimuláltam TINA-ban, és a szimuláció kb. 90 másodperc alatt futott le (4. generációs i7 + win7), gondoltam beviszem a .tsc fájlt a munkahelyi számítógépemre, hogy kipróbáljam azon mennyivel lesz gyorsabb (6. generációs i7 + win10). Az eredmény meglepő volt: 124 másodperc...
(#) Gombszem hozzászólása Dec 14, 2019 /

Idézet:
„Skori: ....jól eltettem minden szoftvernek a telepítőjét amit most használok, és az összes drájvert is kimentettem a win7-ből, hogy akár teljesen offline is tudjak telepíteni.”

A WSUS Offline-al is csinálj egy utolsó menést 2020 január 15-én a Win7 Update-ekkel, mert képes lesz az MS arra, hogy azt is letiltsa. Sajnos ilyenek.
(#) Gombszem válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 14, 2019 /

A teljes Win partíció lementhető, és visszaállítható a Win saját programjával (Win7 és Win10). Azaz ami a mentéskor ott volt (Op rendszer, programok, beállítások, stb) az mind mentésre kerül (úgy áll vissza minden, mintha a gépet akkor kapcsoltad volna ki). Beleértve a rejtett másik két Win partíciót is. A program elég buta, de meg lehet szokni.

Ha nem teszik, vannak korrektebbek, ezek tömörítenek, beállíthatók: Acronis True Image, vagy a EaseUS Todo Backup. De ezek fizetősek.

Mindegyikhez van USB-ről futtatható visszaállító.
(#) Doky586 válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 14, 2019 / 1

(#) Kari55 hozzászólása Dec 18, 2019 /

Sziasztok!

Vanegy asztali számítógépem ezzel az alaplappal, és a videó chip nem jól jeleníti meg a színeket, az LCD monitornak semmi baja, másik monitorral is ugyanaz a helyzet. Arra gondoltam, hogy veszek hozzá egy másik videókártyát, az lenne a kérdésem, hogy ezt amit kiéztem használható lenne az alaplapban?
Köszönöm.
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Nem csak a vga kábel törött kontaktos..?
(#) Kari55 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Azt még nem próbálta - nincs mási kábelem - de kártya vásárlása előtt próbálok kölcsön kérni valakitől.
Amúgy próbáltam megmozgatni, de stabilnak tünt a helyén
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2019
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 18, 2019 /

Sziasztok
Megint mail küldési problémám van.

Telekomos netnél beállítottam az outlokot a laptopomon, tök jól tud küldeni fogadni.
Átviszem a laptopot egy UPC-s netre, természetesen nem tud küldeni (pont az lenne a lényeg)

Világos, hogy a szolgáltató blokkolja a más szolgáltató felé történő smtp küldést.
1. először is, ez micsoda dolog?
2. ki lehet-e sírni, valahogy, hogy ne fogja?
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

1. ez hosszú évtizedek gyakorlata
2. nem szokásuk engedni

Viszont többnyire ez nem úgy van, hogy a másik szolgáltató blokkolja, hanem az előző szűri, hogy milyen hálózatból engedi elérni az ő SMTP szerverét. Egész egyszerűen csak annyit csinál, hogy megnézi a saját hálózatból jön-e az SMTP szerver elérésének próbálkozása, s ha nem, akkor eldobja csomagot.
Ez egyfajta biztonsági szűrés is egyben, hogy ne lehessen akárhonnan az ő szerverükön keresztül levelek tömkelegét küldözgetni, vissza lehessen könnyedén követni, hogy ki lehetett az a galád, aki mondjuk "megtámadta" a szervert.
(#) zsoltee0001 válasza bbb hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Értem, akkor a telecomot kellene hívnom? Van rá szerinted reális esély?
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Semmi esély, használj olyan SMTP szervert, ami bárhonnan elérhető (google, yahoo és társai). Nem véletlen, hogy a freemail se használ saját SMTP szervert, hanem azt mondja használd a szolgáltatódét.
(#) Doky586 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Ilyenkor átállítod a UPC SMTP szerverére..
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Nem tudom az UPC hogy áll a dolgokhoz, de mostanában egyre nagyobb divat az SMTP szervereknél a hitelesítés + titkosítás. Ekkor pedig "idegen" címmel nem fog levelet küldeni az adott SMTP szerveren keresztül.
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Természetesen a UPC usernevével és jelszavával hitelesítse magát.. Vagy valamit félreértek?
(#) Aldure válasza Gabó hozzászólására (») Dec 20, 2019 / 1

Hali! Sikerült megoldani a problémát. A bios csip volt a rosz. Rendeltem bele egy újat amire a legutólsó verzió került ami nem béta. Most minden jó. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2019
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Dec 20, 2019 /

Rendszer: Windows XP 32 bit. DirectX is telepítve.
Probléma: Audacity egyik létező verziója se indul el. "xc00001d" error kód amit kiír.
(Már próbáltam rákeresni az error kódra, viszont csak 3 db találatot adott a Google...)
Mi lehet a probléma??
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Nekem az Audacity minden gond nélkül működik a Windows XP 32 bites verziója ( magyarból nem is volt 64 bites ) alatt. A hiba a Te gépedben van.
(#) Udvari Zsombor válasza vargaf hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Egy 2001-es HP Compaq nx9005 laptop AMD Athlon XP processzorral és arab Windows XP rendszerrel, amire próbálnám telepíteni. Csupán a driverek, két régi szkenner és a DirectX van rajta telepítve.
(#) vargaf válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Idézet:
„arab Windows XP rendszerrel”

Ezt sosem fogod kinőni? Én itt abbahagyom ezt a témát, már sokszor írtuk, tegyél fel egy normális Windows XP SP.3 rendszert, lehetőleg magyart ( bár a magyarul írt tanácsokat sem értelmezed helyesen, mindegy ).
(#) minitrue válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

A gugli a c000001d kódra úgy tűnik, azt mondja, hogy az oka "illegal instruction". Sajnos nem találtam olyan linket, ahol ezt normálisan kifejtik.
Mivel az Athlon Xp CPU elég régi jószág, arra tippelnék, hogy az Audacity SSE (vagy még annál is újabb) utasításkészletet szeretne használni, de azt a CPU nem támogatja. Próbálj olyan binárist találni belőle, ami SSE nélkül is működik.
(#) Udvari Zsombor válasza minitrue hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Visszamentem egészen "1.valahányas" béta verzióig, az pedig egy totálisan másik errorral nem indul...
(#) minitrue válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Itt nézted?
(#) adapter válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Az idejét sem tudom mióta furdal a kíváncsiság, miért jó egy arab XP? Milyen pluszra számítasz a telepítésekor/használatakor? (Ha feltételezem, hogy perfekt arab vagy akkor is az itt használt egyéb szoftverek kompatibilitása minimum kérdőjeleket vet fel nálam....Ha nem publikus priviben is írhatsz....)
(#) Udvari Zsombor válasza minitrue hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Először Origo Szoftverbázis oldalon néztem. Viszont köszioke, a 2.0 verzió végre elindult!
(#) Udvari Zsombor válasza adapter hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Csupán az az érdekességi faktor, hogy a teljes Windows felület vízszintesen tükrözve van! Ennyi és nem több. (Senki se érthet mindent.)
Amúgy pedig ha valaki egészen jól tudja használni a rendszert, akkor már csupán ismeretei és az ikonok alapján prímán eltájékozódik!
(#) adapter válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 20, 2019 /

Ok.
(#) Epu2 válasza adapter hozzászólására (») Dec 21, 2019 /

Lehet csak ingyen van.
(#) Ivan93 hozzászólása Dec 29, 2019 /

Sziasztok!
Egy kis szerverként működő gépben szeretném kicserélni a HDD-t nagyobbra. A jelenlegi rendszer GPT, így az új is az lesz. Szeretném meghagyni a lehetőséget, hogy később a rendszert átviszem SSD-re és a Data partíciót kiterjesszem maximálisra, így először létrehoztam egy GPT partíciót és átmásoltam az adatokat, a fennmaradó helyre pedig Macrium Reflect-el másolnám át a rendszert. (Teljes HDD -> SSD másolatot már készítettem többször is.) A mellékelt képen láthatók a különböző partíciók a két lemezen. Ami fejtörést okoz: a cél lemezen már van egy 16MB-os partíció, szerintem a GPT miatt, de a forrás lemezen is van egy (a kipipált partíciókat másolnám át) és nem tudom mi a helyes eljárás.
Az operációs rendszernek gondolom szüksége van a sajátjára a forrásról, de nem lesz gond, hogy lesz egy másik ugyanilyen is a kész lemezen?
Segítségetek előre is köszönöm!
(#) golem hozzászólása Dec 30, 2019 /

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség szeretném Innen letölteni a géphez tartozó drivereket mert sajnos el vesztek.
Operábol nem tudom elérni edge egyszerűen a sok reklám miatt lefagy.
(#) pittti válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 30, 2019 /

Szervusz!
Rossz a felállás - ilyen esetben mindig a rendszert másoljuk át először, ezután tesszük át az adatokat. Ha a partíciószerkezet nem megfelelő (esetleg kell még egy, vagy a méreten kell változtatni), a lemezkezelővel minden megoldható.
Következő: »»   848 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem