Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IP kamera
 
Témaindító: ampervadász90, idő: Nov 30, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 12
(#) pic_nagyistvan hozzászólása Szept 28, 2016 /
 
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Saját részre szeretnék készíteni egy olyan kamerás megfigyelést, hogy 1 vagy 2 percenként küldjön át az IP kamera egy képet egy megadott IP címen lévő weboldalra! Nem szeretnék erre DVR vagy más egyéb PC-s csatlakozást kitalálni, mert az drágítja a dolgot. Arra gondoltam, hogy lenne egy IP kamera és egy vezeték nélküli GPRS modem LAN csatlakozással.
A kamera oldaláról lennék kíváncsi arra, hogy szerintetek meg lehet oldani a dolgot? Nézegettem a Samsung, Axis kamerákat, de biztos csinált már ilyet valaki. A kamera ára mindegy lenne, most ezt nem nézem!

Köszi előre is a válaszokat!
(#) molnarp válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Szia! Én konkrétan ilyet nem csináltam, de Axisom is van és szerintem a legjobban konfigurálható.
(#) Syn7h37ic válasza pic_nagyistvan hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Elsődlegesen olyan kamera kell, ami tud webszerverként működni, és támogat valamilyen DDNS kiszolgálót, pl. No-IP, vagy valamilyen hasonló ingyenes DNS szolgáltatást. Szerencsére egyre több modellben benne van gyárilag, és ezt már könnyebben lehet direkt linkkel illeszteni egy tetszőleges weboldalba.
pl.: Bővebben: Link
vagy, hikvision: (ez jobb) Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2016
(#) pic_nagyistvan válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 2, 2016 /
 
Köszönöm a válaszotokat!
Én elsősorban olyan megoldásra gondoltam, hogy FTP szerverre küldje el az adott kamera a képeket egy mobilneten keresztül. Ma már elég nagy adatátviteli kártyákat lehet kapni viszonylag megfizethető áron.
A lényeg az, hogy ezeket a képeket (nem élő felvételt, csak egy képet) kellene eljuttatni egy fix IP-címmel rendelkező FTP szerverre. A távprogramozás nem lényeges, mert egyszer beállítom és kész, tehát még a DDNS szolgáltatást sem kellene elővenni.
Néztem pár kamera típust, de sajnos ilyet nem találtam bennük. Nem lehet őket paraméterezni, hogy pl. 1 percenként küldjön el egy képet. Van valami ötletetek?
(#) inf3rno hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Sziasztok!

Láttam, hogy van külön megfigyelő rendszeres topic, de ott inkább kész termékekkel foglalkoznak. Nekem volna egy olyan kérdésem, hogy vajon lehetséges burkolat nélkül csak elektronikát venni, és házilag összeszerelni egy fix állású kamerát mondjuk fa + plexi burkolattal? Mik a buktatói a dolognak, gondolok itt mondjuk a tartósságra? Pl van ezekben a kész termékekben beépített fagy védelem, ill. mennyire ártanak nekik a téli mínuszok? Tényleg szükség van a vörös ledre ahhoz, hogy mozgásérzékelővel menjen a dolog, vagy lehet olyat csinálni, amit nem lehet annyira könnyen kiszúrni?

Elsősorban az a szempont, hogy egyedi burkolatot tudjak csinálni, amit nem szúr ki könnyen a tolvaj, másodsorban meg hogy olcsósítsak a dolgon, mert egy fix állású kamerának teljesen felesleges a 2-3 tengely, ami a dóm kamerákon van. Aktívan úgysem figyelném meg a területet, hanem csak egy irányba állítanám be a kamerát és a mozgásérzékelő jelére fényképezne vagy videozna.
(#) molnarp válasza inf3rno hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Szia! Ebayen és aliexpressen tudsz venni mindenféle modult.
A hideget bírja az elektronika, viszont a párát és a vizet nem. Amit forrasztasz azt vedolakkal fújd le. A 940nm-es LED a láthatatlan, de akkor arra érzékeny szenzort válassz!
Tudtommal ezen a hullámhosszon kevésbé terjed a fény mint a 800 nm-en ezért ritkán használják.
(#) nedudgi válasza inf3rno hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Különösebben nem foglalkoztam a dologgal, de létezik IP kamera "pinhole" (lyukkamera)kivitelben. Külön panelt is vehetsz, optikával, vgy anélkül. Fagyvédelem csak ott van, ahol külön szerepel a leírásban, ha nincs, vagy bírja, vagy nem. Kültéri kameránál nem is ez a gond, hanem mivel a rovarok, főleg a pókok, a melegebb helyre szívesen behúzódnak, takarnak a képben. A piros LED fő funkciója, hogy a bekapcsolt állapotot indikálja, az infrához semmi köze, mozgásérzékelőnél pedig mozgás tényét jelzi (és az, hogy könnyebben megtalálja a rosszember a berendezést).
(#) molnarp válasza inf3rno hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Bocs 800nm helyett 850nm-t akartam írni.
Ja és egy jó tanács: ahogy kolléga írta szeretik az állatok a meleget ezért ha az optika körül lesz az IR sok téves riasztást okoz. Nálam főleg a denevérek szelfiznek rendszeresen Ezt elkerülheted ha az IR fényvetőt a kamerától távolabbra szereled.
(#) inf3rno hozzászólása Nov 6, 2016 /
 
Köszönöm a válaszokat!

Nem is gondoltam volna, hogy az állatok jelentik a fő gondot... Bár ha belegondolok csináltam már dobozokat a kertbe különböző dolgoknak, és egy héten belül mindegyikben benne volt a pók.

Jól értem, hogy a ledeket simán le lehet ragasztani szigszalaggal ezeken a dóm kamerákon is anélkül, hogy sérülne az érzékelés?

A fagynak reverzibilisek a hatásai, ki tud olvadni a kamera egy idő után?

Éjjelre muszáj, hogy legyen világítás? Mik az alternatívák ezen a téren?
(#) Johnycorp válasza inf3rno hozzászólására (») Nov 6, 2016 /
 
Szia!

Ahogy már előttem is írták, azért lesznek gondjaid:
- tömített dobozolás, páramentesítés, esetleg fűtés
- ha csak panelt veszel, ott az optika kérdése, az is pénz

Nem írtad, hogy analóg vagy IP kamerára gondoltál. De otthoni igényekre azért eBay és hasonló oldalakon már 7-10 ezer forint között lehet olyan IP kamerát venni, amely bírja a kültért és van benne IR LED is valamennyi. Ezt fix, nem dóm és akár elrejtheted egy további "dobozba".

Csak ötletnek:
1.0MP IP kamera
A fenti IP kamera tényleg a "belépő" szint, de olcsó. Én is vettem már belőle és működik, rögzítő kezeli. Persze van ebből akár 2-3 MP is. Elrejtheted, szétszedheted és "fadobozba" rakhatod, ha arra van gusztusod. Csak kérdés, hogy minek.

Komplett IP kamera belső, optikával:
IP kamera panel + optika

Csak IP kamera modul:
IP kamera modul optika nélkül

A fentiek szerint például vehetsz kamera modult akár optikával vagy anélkül is. Aztán kezdhetsz kínlódni a megfelelő optikával és LED megvilágítással. Persze ez is hobbielektronika, csak érdemes mérlegelni a ráfordított időt és hogy az adott idő alatt mi mást lehet csinálni.

A kamerák általában elég érzékenyek az infravörös fényre. Ez abból jó, hogy megvilágítod a környezetét, de szabad szemmel nem látható, persze a bogaraknak igen. Viszont az éjszakai kép általában fekete-fehér lesz a kevés megvilágítás miatt (zajcsökkentés). Persze lehet normál fényforrással is világítani, így akár lehet színes képed éjszaka is. A bogarak azt is szeretik.

A mozgásérzékelőt meg a kamerát miként akarod összekötni?
Valamilyen szinten tudhatja a kamera. Amikor mozgást érzékel, akkor vagy elküldi például FTP-n vagy email-ben, esetleg a benne lévő SD kártyára veszi (ha tud ilyet).
Másik megoldásként az ilyen kamerák jelét a rögzítő egység (IP kamera esetében NVR) fogadja és rögzíti. Ott szépen be lehet állítani, hogy folyamatosan, időszakosan, vagy mozgásra rögzítsen-e.
(#) inf3rno válasza Johnycorp hozzászólására (») Nov 7, 2016 /
 
Köszi a részletes választ!
Igazából valami olyasmit szeretnék, hogy PoE-ről megy az egész, és tartozik hozzá egy SBC, ami rögzít abban az esetben, ha mozgást érzékel, illetve felméri a képet egy algoritmussal, hogy tényleg ember van e rajta. A mozgásérzékelővel történő kommunikáción még nem gondolkodtam, mert egyelőre csak olyanokat néztem, ami egybe volt szerelve a kamerával. Tulképp SBC terén is vannak érdekességek, ahogy nézem: http://malnapc.hu/yis/bpi-d1-banana-pi-open-source-ip-camera Szóval akár olyat is lehetne, hogy az adatrögzítő és a képfelismerő algoritmus a kamerába lenne építve, és SD kártyára mentene, aztán a hálózaton le lehetne kérni, hogy mit fogott. Általában ezekhez az SBC-khez van PoE modul, szóval még wifi sem kell, és a betáp is egyszerűen megoldható. Egyedül az időjárás állóság a gond ezeknél. Néztem videokat, és úgy tűnt, hogy a 2MP, ami már elég jó képet ad, szóval legalább annyi kellene.
Ez a lakk, amit a többiek ajánlottak mennyire véd a páratartalom ellen? A hideg milyen módon tudja károsítani az áramkört és a kamerát? Az szerinted életképes ötlet, hogy beszórom egy műanyag zacskóba az egész elektronikát, majd vákumozom, és leforrasztom a zacsit?

szerk:
Ahogy látom mások ezt keményebben tolják, vagy egy tonna sziloplaszt lehet rajta... http://fkeel.blogspot.hu/2011/06/underwater-ir-webcam.html
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
(#) nyamnyam hozzászólása Márc 4, 2017 /
 
Sziasztok

Kaptam egy IP kamerát aminek nem tudom az IP címét , hogy lehetne azt megtudni , a készüléken semmi nincs az IP címre vonatkozóan .
Ha meglehet tudni akkor azt hogyan ??
(#) nedudgi válasza nyamnyam hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Ha van router, akkor a DHCP kliensek között találod meg.
Az alapértelmezett cím megtalálható a típusszám alapján fellelhető kézikönyvben, ilyenkor az alaphelyzetbe állítás szükséges lehet..
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2017
(#) nyamnyam válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
wifis a hálózat a ruterhez nem férek hozzá , nem tudok belépni !!!!
(#) bbb válasza nyamnyam hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
NMap, vagy Advanced IP scanner.
(#) nedudgi válasza nyamnyam hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
A fő kérdés az, hogy milyen típusú az a kamera. A másik, hogy mi lesz a sorsa annak a kamerának, mi a terved vele?
(#) vladcepes hozzászólása Márc 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy ilyen kamerám mint a képen, forgatható minden irányba jól működik,távolról bárhonnan bármikor használhatom. Nem is ez a lényeg. Kísérlet céljából vennék még egyet, kérdésem az lenne hogy szerintetek nem kameraként mire lehetne felhasználni valami okos dologra gondoltam. Arra gondoltam,mivel okos telon app. rátöltve messziről ugye lehet jobbra balra,le fől mikrofon,kam. felvevő részeit használni,és ha szétszerelve ezeket a funkciókat valamire (valami értelmes dologra felhasználni),vagyis messziről irányíthatóvá tenni valamit. Nem arra gondoltam hogy kapcsolja be a TV-t ,vagy a fűtést (motorja gyenge-de mondjuk pl: kiszórná a kaját a macskának vagy kutyának) de mivel nálam nincs állat valami másra. Valami okos ötlet?

Üdv!

kamera.jpg
    
(#) levaitamas hozzászólása Márc 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Videosec IRW-236IP típusú kamera egyik napról a másikra "megállt". Az infrája világít, de sem a beállított statikus címén, sem pedig a gyári címén nem érhető el.
Létezik-e valamilyen trükk pl egy hard resetre?
(#) mineral hozzászólása Nov 1, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy Yi Home kamerám.
SD kártyára rögzít. Viszont interneten keresztül nem tudok hozzá csatlakozni.
Frissítettem a Firmware-t de a csatlakozást továbbra sem működött. Pontosabban csatlakozott az internetre de nem tudtam párosítani a Applikációval.
Mint kiderült azért nem mert Kínai piacra szánt verzió. Ezért Európában nem használható.
Erre születtek megoldások. Bővebben: Link Ezért próbáltam több tört Firmware-t de nekem így sem sikerült párosítanom a kamerát.
Valaki találkozott már ezzel a problémával? Mert nekem itt megállt a tudomány sajnos.
(#) molnarp hozzászólása Márc 2, 2018 /
 
Sziasztok!
Axis Q3709-en az egyik IR szűrő akad, hol elhúzza, hol nem. Mikor megkaptam ugyanez volt, akkor kicsit megütögettem az optikát és manuálba megjárattam és jó lett.
Fél év eltelt, most megint megakadt. Lehet a -20 tett be neki, bár van auto fűtése.
Még nem szereltem le, megpróbálom a kocogtatást, hátha helyre jön.
Mi lehet az oka a bizonytalan működésnek, tekercs, esetleg mechanikai hiba?
Lehet ezt valahogy tartósan orvosolni?
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
Sokszor megjárattam a szűrőket és úgy néz ki megjavult.
(#) dB_Thunder hozzászólása Jún 3, 2018 /
 
Helló Mindenki!

Valaki játszik Wanscam HW0043 kamerával?
Minden nagyon jó, csak a gyártó által említett "motion detektor" funkciót nem tudom életre kelteni!
Ez a rész nem is jelenik meg normálisan a böngészőben sem.
Valakinek tapasztalat?
(#) HiMen hozzászólása Aug 26, 2018 /
 
Kamerás megfigyelőrendszert szeretnék a vikkendházamba PC-vel, óccsón... Ki is tettem négy webkamerát, de nagyon kicsi a látószögük.
Találtam az e-bay-en 3eFt körül security kamerát, amely pont arra való hogy egy helyiséget belásson, de PAL vagy NTSC kimenetű. 4-5 konverter már drága lenne hozzá.
Hogy szokták az ilyesmit megoldani (mondom óccsón...) ?
(#) molnarp hozzászólása Okt 21, 2018 /
 
Sziasztok!
Axis kamera szkripteléshez ért valaki?
Szeretnék egy olyan szkriptet, ami a kamera újraindításakor küld egy be parancsot az "output"-ra.
Elvileg ennek alapból így kéne lennie, de sehogy nem sikerül elérnem.
(#) sargarigo hozzászólása Jan 3, 2020 /
 
Sziasztok!

Régóta szeretnék kamerákat tenni lakásom körül, de személyiségi jogok miatt erről inkább lemondtam. Most már házam van, így újra előkerült a sóhaj.
Kérdésem, hogy milyen kamerában érdemes gondolkodni?
Azt várom tőle, hogy egy 10-20m körzetben felismerhető legyen minden, és noha nem újságot akarok vele olvasni, de egy esetleges surranót azért jó lenne megfogni vele.
LAN-nal elég jól el vagyok eresztve, ezért gondoltam legyen ip-kamera, legalább nem kell annyit kábelezni (tápot persze igen, de az mondjuk hogy adott).
Nézem a netet, és elég olcsón vannak már elég szépet ígérő típusok is. Például ez itt.
A 2MP elég karcsúnak tűnik, nem tudom mennyire lenne elég. Az meg hogy motoros, ebben a kategóriában tényleg nagyon olcsónak látszik. Szerintetek érdemes belevágni? Mi kellene tudjon hogy jó is legyen, ne "csak occó"?
(#) niedziela válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Ebay-en 6eFt a 2MP wifi kamera(nem forgatható), 20-25m -ig tökéletes
A 355/90 fokban forgatgató 11eFt, szintén jó képet ad.
Én ilyeneket vettem régebben és nem bántam meg.
(#) sargarigo válasza niedziela hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Linket tudnál esetleg mutatni hogy melyik volt az? Félek hogy a minőség függ a gyártósoron dolgozók beosztásától (értsd délelőttös, vagy délutános műszak ).
(#) niedziela válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Táppal együtt kell választani az 1080-ast
Bővebben: Link
(#) sargarigo válasza niedziela hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Köszönöm szépen!
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 15, 2020 /
 
Arra is figyelj, hogy éjjel nem árt neki a fény. Az infra elég, de a 10-20m távolság már akkora, hogy a saját infravetője nem lesz elég hozzá, érdemes kiegészítővel megtámogatni.
Ez fullHD
Ez halszemoptikás
Ez meg infra fényvető

A halszemoptikásnak kell éjjel a kiegészítő fényforrás, mert nincs sajátja. Ezeket a kamerákat már több helyre is felraktam, van ahol a sima 720p változat volt fent három évig, s utána cseréltem kb. három éve 1080p-re. Amit kell, teljesen jól látni velük (rendőrségre+bíróságra is lett beadva felvétel és bizonyító erővel bírt). Ha nem az elszálló legyek hátán akarod a szőrt számlálni, akkor ezek a "vacakok" 6-8000Ft körül évekig bírják a strapát.

Amire oda kell figyelni, az az elhelyezés. Pl. nekem egymástól kb. 22-23m-re egymással szembe fordítva van kettő felrakva. Természetesen éjjel belevilágítanak egymás képébe, viszont ez a fénymennyiség nem sok, inkább csak egy fényes pontot lehet látni ahol a másik kamera van. Persze ehhez az is kell, hogy ne közvetlen egymást nézzék, nekem mindkettő úgy van beállítva, hogy a másik infrája a kép szélére essen, így nem zavaró, s látni amit kell. Viszont van, ahol akárhogy állítom, nem lesz jó, mivel jobbra tőle magas fák vannak, szemben pedig a kaput nézi, ami viszont nincs árnyékban. Na ezeknek a dinamikatartományuk nem akkora, hogy át tudják fogni nyáron ezt a durva különbséget, így vagy a fényeshez állítom, vagy az árnyékhoz, meg ugye az se mindegy, a falból mennyit lát ilyenkor...

Érdemes egy skiccet készítened a házról (de legalább körbejárni kamerás szemmel nézve) és kitalálnod, hogy mit szeretnél figyelni, majd ahhoz megálmodni a kamerák szükséges látótartományát. Az se mindegy, hogy mekkora fókusztávolságút veszel, hiszen egy 2.8mm-es jóval nagyobb látószöggel fog bírni, mint egy 6mm-es, amivel viszont távolabb tudsz fókuszálni. Érdemes lehet akár a belinkelt panoráma kamerákban is gondolkozni, ha olyan helyre kerül (csatoltam képet róla - nem ártana megtakarítanom ).

Még egy előnyük van ezeknek - ha megdöglik az alaplapjuk, akkor ~10$ beléjük egy új és piszok egyszerű cserélni! Ha pl. villámcsapott kamerához jutsz, akkor nem nagy cucc beléjük rakni és még olcsóbban kijöhetsz... Nekem sikerült régi villámcsapott - analóg - kamera fémházához jutnom (kaptam az egyik barátomtól ajándékba), s abba átültettem annak a kamerának a belsejét, amelyik lepottyant az aszfaltra a negyedik emelet tetejéről - azóta is működik
Következő: »»   7 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem