Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   184 / 210
(#) yodee válasza niedziela hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Bocsi a dupláért, lejárt az idő! Lehet tudni, hogyan csináltad? Mert később lehet jó lenne tudnom ha más méretben is kellene
(#) niedziela válasza yodee hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Képből konvertáltam egy gerbert amit az SL-be be lehet emelni.
Hasonló programokat lehet találni a neten is szerintem.
Itt van még egy kicsit kisebb méretben is.

sign_4.LMK
    
(#) circuit hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
Sziasztok
Segítséget kérnék az SL6 használatához. Most először használom ezt a rajzolót. Egyszerű 1 oldalas beszkennelt NYÁK-ot szeretnék felülrajzolni. A nyák és az alkatrészek a kapcsolási rajz visszafejtéséhez kellenek.
Az C2 réteg a fólia oldal, azonban ha felrakom az alkatrészeket akkor azok is ott jelennek meg, az S1 rétegen az alkatrészek tükörképét látom.
Kérdéseim: - melyik rétegre kell tenni az alkatrészeket, esetleg a rajzolatot kell-e tükrözni, vagy az alkatrészeket ? Kell-e külön forrszemeket (PAD) felrakni, vagy elegendő az alkatrészek saját lábai, kivezetése ? pl.IC, R,C esetében
Köszönettel: Tóni
(#) niedziela válasza circuit hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
A kép amit alátettél a forrasztási oldal felöl van, amit meg rárajzolsz az beültetés oldal felöl. Pont forditva.
Vagy a képet kellene forditani, vagy elhagyni az alkatrészek körvonalát. Ha nem forditod a képet akkor nyomtatáskor tükrözni kell. Jelenleg a c2 -s2 kombó kellene, de le tudod ellenörizni a ? - jel re kattintva
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) circuit hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
Köszönöm a választ, valóban meg kell fordítani a képet, mivel az alkatrészeket így fel tudom rakni, ha közben látom. A másik kérdésem az volt, hogy végig pöttyözzem-e a panelt, mert ha beállítok egyféle méretet az alkatrészek PAD-jei eléggé eltérnek. De mint mankó valószínűleg szükség van rá. Sajnos elég rossz a scan minősége, fotózni meg nem sikerül, csak torz alakzatban
Üdv: Tóni
(#) elektroton válasza circuit hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Önálló forr pontokat, furat lábakat nem kell külön felrakosgatni. Ezek az alkatrész könyvtárban lévők "tartozéka". Rakj fel minden alkatrészt, IC-t, ellenállást, kondenzátort, stb., úgy mint a valóságban van, ezeket kösd össze a panelon levő huzalozásnak megfelelően. Csinálj fotót a panelról alkatrész nézetből ellenfénnyel átvilágítva, ez alapján tudod az összekötéseket, huzalozást berajzolni.
A lábtávolságok névlegesen 2,54mm (1/10"), a fotó nem méret helyesen ábrázol. A rajzolás mindig az alkatrész felöli nézetben készül.
(#) niedziela válasza circuit hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Függölegesen és vizszintesen kellrne felvenned valós slkatrész méretet lehetöleg IC -t hogy a méretarány stimmeljen
Egy ellenállás mérete nem kötött, de egy IC igen.
Ha a kötött alkstrészek mérete stimmel, a többit rakg fel külön pad-el a panel kinézete miatt már ha egy az egyben akarod lemásolni
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) gulyi88 válasza circuit hozzászólására (») Jan 9, 2020 /
 
Én úgy csinálnám hogy:
Legalább 1-1,5 méter távolságból lefényképezném a panel alját.
Merőleges irányból (a kép közepén legyen a panel, képen a alakja téglalap, minél kevésbé legyen trapézos))
(és azért ilyen messziről, hogy az optikai torzítás kisebb legyen (panel szélei egyenesebbek), minél messzebbről, de a rajzolat még kivehető legyen.)
Képszerkesztővel kivágnám a panelt a képből (éppen a széleinél), esetleg kontraszt fényerő szín játékkal használathoz kényelmesebbé tenném a képet.
Tükrözni kell függőleges tengely mentén a képet!
Majd sprintbe a panel méretével egyező méretű keretet rajzolnék, beilleszteném a képet és az előbbi keretbe a lehető legjobban illeszteném.
Utána jöhet a rajzolás.
Ja és az origint rápozícionálnám az IC 1-es lábára (valamelyik IC középtájon, ha több is van), raszter 1,27mm.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) circuit hozzászólása Jan 9, 2020 /
 
Köszönöm a sok hasznos hozzászólást, ötletet, így már menni fog, megpróbálom a fényképes alapot is, remélem jobb lesz a háttérkép. Most meló van , de amint lesz időm kipróbálom
(#) zenebolond hozzászólása Jan 20, 2020 /
 
Sziasztok!
Csak azt nem tudom hogy, tudom programon belül a teliföldre csatolni az oda kötődő alkatrészeket. tudom filctoll, de valami programon belüli dologra gondoltam.
(#) kisgeri válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
Kijelölöd amit teliföldre akarsz rakni, és a teliföld bekapcsoló gombtól egyel jobbra nullára állítod a távolságot.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2020
(#) Alkotó válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 20, 2020 /
 
A téma tetején van egy leírás, aminek a 7.2.2 pontjába erről próbáltam írni. Esetleg az egész 7.2 pontot sem árt elolvasni.
(#) (Felhasználó 122012) válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 21, 2020 / 1
 
Tessék:
(#) kaqkk hozzászólása Jan 22, 2020 /
 
Sziasztok ! Két kérdés :A sprint tud alkatrész listát generálni ? És ha igen akkor hogyan ?
(#) (Felhasználó 122012) válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Tud, így
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Fontos feltétel, hogy csak azok az alkatrészek kerülnek be ebbe a listába, amik "komponensként" kerültek fel a tervre. Azért lényeges ez a kikötés, mert ugyan célszerű lenn, de nem törvényszerű, hogy minden alkatrészt így teszünk fel. Sőt előfordul, hogy valamilyen manipuláció miatt szét kell választani a komponenst, és ha ezt utána nem állítjuk ismét helyre akkor az érintett alkatrész hiányozni fog a listából.
Tehát nem árt ellenőrizni az eredményt.
A listának van még egy sajátossága, mégpedig a kereshetőség. Ha ráállsz a lista egy elemére, akkor azt aktiválja a panelon (melléklet).
(#) kaqkk válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget de sajnos van kis "bibi " azt hittem csak két klikk és megvan de sajnos ez nekem nem ilyen egyszerű (nem ismerem a programot és a nyákot sem én terveztem) Hogy kerek legyen a történet, haverom megtervezte a nyákot én írom hozzá a picprogramot viszont kellene az alkatrészlista ... Godypapa hozzászólása alapján próbáltam de nekem semmi nem jelenik meg a listában .
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) Alkotó válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Függetlenül a konkrét problémádtól, általánosságban javaslom a kapcsolás alapján összeírni a listát (akár kézzel is). A panel is vezethet eredményre, de erre nem az SL a legideálisabb eszköz, mert csak akkor ad jó eredményt, ha szigorúan követi a rajzoló az elveket. Gondolok pl arra, hogyha a panelt rajzoló elír valamit, vagy elkötés sikeredik, vagy csak kimarad a komponensé tevés, akkor már részben hibás lesz a listánk, és másik részben hibás lesz a panelunk. Nincs meg az a bázis (kapcsolás), amihez a program hozzá tudná ellenőrizni a paneltervet (mint pl. az EAGLE-ben)
(#) (Felhasználó 122012) válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Sajnálom, úgy általában minden programot meg kell tanulni használni, alkalmazni ... röviden ennyi
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 122012) hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Igen ez teljesen igaz , én az eagle-vel tervezek azt ismerem , azért mert néha egy másfajta terv a kezembe kerül nem fogom megtanulni az összes fellelhető nyáktervező minden funkcióját . Köszönöm a segítséget . Már ráugrasztottam a dologra a nyákterv készítőjét ,majd ő alkot valamit .
(#) devergo74 hozzászólása Jan 23, 2020 /
 
Sprint layout 6-os verzióhoz létezik magyar nyelv, ha igen , hol lehet letölteni?
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Valaki írt hozzá itt a topikban jó régen, keress rá. Nekem megvolt valaha de nem működött. Ami működik rendesen az a komplett magyar nyelvű program, de az nem eredeti, és azt már nem tudod sehonnan sem beszerezni, csak ha valaki személyesen a kezedbe adja, mert továbbküldeni sem lehet email-ben. Ha meg eredetid van, ahhoz elvileg kellene hogy adjon a cég magyar nyelvű kiegészítést ha kéred.
(#) (Felhasználó 122012) hozzászólása Jan 23, 2020 / 3
 
Saját fordítás, saját kreatív megjelenítés, anno egy emberkének nem nagyon tetszett (oldalszám probléma is az indok között volt) Van egy tartalomjegyzék, amin nincs kijavítva az oldalszám (elfelejtettem a pdf.jelszót hozzá, de akinek kell word doksiban elküldöm.
(#) devergo74 hozzászólása Jan 23, 2020 /
 
Angol demó verzió. Azért köszi mindkettőtöknek.
(#) (Felhasználó 122012) válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Itt az angol:
(#) zenebolond válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Küldtem mailt.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
(#) Peticilin hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék... Alap dolog fog ki rajtam. Hogy tudom azt elérni,hogy a mellékelt képen az F1 forrsztási oldalon a kék kontúros panelnak csak a belsejében legyen auto GND? Ha kijelölöm,belülről veszi el. Miként lehet ezt megfordítani?

Segítségeteket,válaszotokat előre is köszönöm.
(#) (Felhasználó 122012) válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Egyáltalán mit akarsz csinálni? Mutasd be mit akarsz belül látni és kívül. Mi az, hogy megfordítani?
(#) gulyi88 válasza Peticilin hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Én úgy szoktam, hogy négy darab téglalap kivágást teszek a panel szélétől kifelé, egymást átfedve.
így a közrezárt területen marad teliföld, de a kívül eső területen is teliföld lesz! És lesz egy teliföld nélküli "keret", végén majd ebbe a keretbe beleesö panelméretet adok meg, és bele igazítom együtt kijelölve az egészet (nem egérrel, hanem nyilakkal mozgatva!) (a külső teliföldes rész leesik a panelról).
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
(#) (Felhasználó 122012) válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
És mi az értelme? Mert szerintem semmi! F1 réteget akarja szerintem látni az F2 mellett egyben, de még nem nyilatkozott mi is a terve ez irányban.
Vagy csak az, hogy jól mutasson a képernyőn! Vagy vegye akkorára a méretet, mint amekkora a panel és nincs gond, nem látszik a külső ...
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
Következő: »»   184 / 210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem