Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   46 / 1279
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Üdv

A táp bisztos nem futt,a leggelsö amit csináltam kicseréltem a kis elkókat a primer oldalon,utána átnéztem az egészet kapacimérövel,ami nem volt ok cseréltem,igy juttotam egy marék kidobált elkóig :eek2: .A sor miből áll?a kioltás?
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Szia. Nem hiszem, hogy menni fog, evvel még én is megizzadnék. Összetett hiba 3-4 rossz fokozattal. A kioltás az azt jelenti, hogy amikor kirajzol a sugár egy sort utána vissza fut alaphelyzetbe. Erre a időre le kell zárni a csövet, mert különben visszafele is rajzol. Azokat a csikokat látod most. Nézz körül a dekóderben. Ezenkivül menj végig az egész RGB fokozaton. Nagyon nehéz megállapitani igy képről de a cső mellett az is döglött úgy nézem. A képkioltás is gázos bár az egyszerübb, az csak egy elkó hibája a képvégfokban. De amennyire ki lehet venni ebből a képből, nekem úgy tünik, hogy egy izzasztó javitás után esetleg ott fogsz állni egy jó TV-vel aminek totálkáros a csöve. Szerintem ez a felejtős katagória.
Fery
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

épp ezert inkabb lefele tekertem erre a 175Vos feszre mert joval tobb volt 200on felul de akkor jobb volt a kép is igy viszont eleg sotet lett. es durva fényt nemtudok allitani

Szia
A képvégfokba csak kétt elkó volt,azt mindkettőt kicseréltem,egyik kapachibás volt.Zöld szin is van csak én eltekertem,van egy iC ami nagyon melegszik TDA8305A ez jel decoder ha jol tudom.Nem lehet hogy ez adta meg magát?ment ez a tv csak egy villám csapást kapot,már sokat rádolgoztam még elindult a tápja,most meg ez

Minden esélyed megvan rá.
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

A sorkimenő trafón találsz egy "screen" feliratú potit ott próbálj meg adni rá egy kis fényt.
Fery
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

igen megvolt de ott ha megy is egy kis feny az elejen sok a voros a kozepe tajan sok a kék es ha egeszen feltekerem bezoldulok az RGBvel kellene foglalkoznom inkabb? a csattogas a legutobbi bekapcsolasnal mar megszunt a kepcsoben

Már rendeltem egy ilyen ict,csak azzal az eltérésel hogy nincs ott a végén az A,a HQ sterint ugyanaz Jó lett a web oldalad,gratulálok hozzá,sok segitségett ad egy kezdö elektronistának,mint én is vagyok

Elméletileg jó lesz, azt hiszem. De még az RGB végfokot is nézd át, mert ott sem tuti a gép.Amúgy,köszi. Tervezek ide is egy tömöritettebb cikk változatot belőle, főleg a szerviz leirásokból.
Fery

Szia
A szinvégfok az a képernyö nyakány lévö panel,ugye?ott három BF tranyó a sztár : jó hogy nem ic-és

Az az ott nézd meg, könnyü dolgod van mert a három szincsatorna tök egyforma, úgyhogy tudsz hasonlitani.
Fery

Szia,Azóta vettem egy szkópot is igaz nem kétt sugaras,és kinai de valamedig jó lesz ,egy 10mhz csoda,egyformák kell legyenek a jelek három szincsatornánál?

Nagyjából igen de a videotartalom változik. Azonkivül, nagyon vigyázz, 200 Volt körül van a videotáp.
Fery
(#) Dudus válasza hard hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Leválasztótrafó nélkül ne használd a szkópot TV és egyéb kapcsolós táp mérésére!

-szerintem-

( a szekunder oldalon nem lehet bibi, de elég ha rossz helyre testeled )
(#) hard válasza Dudus hozzászólására (») Jún 3, 2008 /

Szia

Mindig a tunere testelem,gondolom az ok

A leválasztó trafó akkor is fontos, hidd el.
(#) witti hozzászólása Jún 4, 2008 /

Sziasztok! Viszonylag új 2,5 éves 72cm-es TV-énk a tegnapi nagy zivatar általi Villámcsapások alkalmával bedöglött. Emeletes házban lakunk, de csak a mi lakásunkban csapta le az összes /3darab/ biztosítékot. A TV nem volt bekapcsolva, csupán üzemkész állapotba világított a LED.
De aztán a kapcsolót már hiába nyokodtuk, mert semmi...
Szerintetek csak a TV-ben lévő biztosíték lehet vagy valami komolyabb baj? Merre induljak el a hátlap levétele után? /Apám szerint kaphatott az antennán keresztül is nagy áramot?! De videómagnón keresztül megy rá a jel, meg az én TV-m is rá van kötve és azoknak nem lett baja.../
(#) Fery válasza witti hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Minden esélyed megvan a komolyabb bajra is, de ha nagy szerencséd, és némi elektrotechnikai gyakorlatod van akkor talán javitható.
Itt találsz némi útmutatót.
Bővebben: Link
Nem reklámozni akarom az oldalam, de ezt ide mind leirni mégegyszer képtelenség.
Fery
(#) witti válasza Fery hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Köszi szépen!
Villámcsapásos TV kár esetén mindenki hívja fel a lakásbiztosítóját /reméljük mindenki kötött/ és hívjon szakembert, aztán kérjen áfá-s számlát és a biztosító fizeti. Elvileg holnap jön csak a jóember, mert rengeteg TV ment tönkre tegnap emiatt...
(#) Fery válasza witti hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Szivesen, csak én ezért nem mondtam a biztositót, mert a hátlap levétele után teendő dolgokat kérdezted, ebből logikusan azt gondoltam, hogy nincs ilyen irányú biztositásod.
Ha van akkor természetesen várd meg őket és vidd szervizbe a TV-t.
Fery
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

szia probaltam a "screen" potit de csak a legelejen valtozik a fenyero aztan mar a fenyero marad csak a szineket valtoztatja ha a legmagasabbra tekerem mar csak egy zold csikos raszter marad ugy ertem zold raszter csikokkal es halvany képpel alatta
(#) hard válasza Fery hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Szia Fery

Sharp tvt javitottál vala?Van itt egy ócskavas nálam,a saszija 70DS03S,a tulaj szerint feszültség ingadozás volt.A táp tenyó zárlatos minden lábára ez egy fet,a sorkimenö tranyó szint ugyanugy.Kétt C338 tranyó szakadt a B-E lábainál,meg egy 15v zéner dióda zárlatos,csere után még mindég nem ér el a fesz a szekunder oldalra.A táp trafó primer oldali lábainál megvan a 300v,az elkókma diódák mind tesztelve volt a szekunder oldalon,a primeren meg cserélve,szerinted mit kénne még megnéznem? Elöre is köszi,István
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

mértem feszultsegeket a kepcso RGB bemenetein az R,B kis kulonbseggel egyformanak mondhato de G bemeneten 15-20 Volttal tobbet mutatott a muszer a kepcso lapjan lehet valami bibi?
(#) Fery válasza gubík gábor hozzászólására (») Jún 6, 2008 /

Lehet, bár 15-20 volt különbség még nem komoly, más gond is lehet. Ez az eltérés adódhat abból hogy nem egyformák az ágyúk és ha egyformára akarod hozni lehet ekkora különbség.
Fery
(#) Fery válasza hard hozzászólására (») Jún 6, 2008 /

Optó, és szekunder zárlat. Tegyél izzót a sortápra.
Fery
(#) kopidoo hozzászólása Jún 6, 2008 /

Nah meg lett javítva a grundigom!
Miután bekapcsolom, az easy dialog demo-ját nem tudom lelőni! Nem reagál a távra! Nem tudok csatornát váltani. Ezt hogy tudom megszűntetni???
(#) gubík gábor válasza Fery hozzászólására (») Jún 6, 2008 /

asszem at kell dolgoznom az RGBt amit csak latok korulotte mindent at kell nezni csak félek képcsohibas lesz akkor meg fujhatom koszi mindent
(#) Skyline hozzászólása Jún 7, 2008 /

Üdv mindenkinek!!

A segítségeteket szeretném kérni,most javitok egy Samsung Tv-t (CZ-21A083N) És van benne gy alkatrész aminek a jelülése a panelon CR405S és nem tudom hogy mi lehet ez,mert az ellenállásokat R-betüvel a kondenzátorokat C-betüvel jelölik rajta éz az alkatrész meg CR-el van jelülve!
Az alkatrész narancssárga szinü és ugy néz ki mint egy kondenzátor ás az első sorma az van irva hogy 4700 a második sorba pedig hogy 400 MKT.
Nem tudom h mi lehet ez de szétégett és az oldala kirepedt és a melette lévö ellenállás is melegedett (Füstölt)
Elöre is köszönöm a segítségeteket!!
Üdv!!
(#) yokesz válasza Skyline hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

csá

valószínűleg egy 4,7nF-os 400v-os mkt kondi
(#) kopidoo hozzászólása Jún 10, 2008 /

Sziasztok!

Miután bekapcsoloma TV-met (grundig), az easy dialog menu demo-ját nem tudom lelőni! Nem reagál a távra! Nem tudok csatornát váltani. Ezt hogy tudom megszűntetni???
Következő: »»   46 / 1279
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem