Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   444 / 570
(#) ndndnd24 hozzászólása Feb 13, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy Baxi Fourtech kombi kazánom van, és a háromjáratú szelep aljáról folyamatosan csöpög, néha ömlik a víz a fűtési rendszerből. Ennek következménye, hogy leesik a nyomás, teljesen kifolyik minden víz, és a kazán E10-es hibakódot dob. Tegnap járt itt szerelő, ő a szivattyút cserélte ki (130k-ért, ami horribilis szerintem), ehhez hozzá sem ért, nem igazán volt a helyzet magaslatán egyébként. Amióta itt járt, sokkal furcsább hangokat ad ki a készülék is, és sokkal intenzívebben ömlik ki a víz is a szelepből. Tudnátok kérlek segíteni, hogy mit tegyek? Ha kihívok még egyszer egy szerelőt, mit mondjak neki (panelt akar cserélni a tegnapi...)?

Köszönöm előre is
(#) VIM válasza ndndnd24 hozzászólására (») Feb 13, 2020 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel a tágulási tartályból hiányzik a rendszer előnyomásának töltete ami nitrogén volt gyárilag. Ezt pótolni lehet levegővel ezek alapján amihez ITT a magyarázó szöveg. Most a vízfolyás a biztonsági szelepnél eresztődik ki, mert a rendszer nem tud hová tágulni. A szivattyú lehet, hogy ablakon kidobott pénz volt de legalább újat kapott a kazán.
(#) 444Tibi válasza ndndnd24 hozzászólására (») Feb 13, 2020 /
 
Ez brilliáns, tehát a varázsige elmormolása (paaneelcsereee..!!) megoldja a vízfolyást is.
Ilyet még nem hallottam de elteszem a tarsolyomba, egyszer még hasznát vehetem..
Egy O-gyűrű hibás váltószelepen hogyan segíthetne a panel vagy a keringetőszivattyú csere?
Nem térek magamhoz, komolyan mondom.

Vagy brutál magas a nyomás a rendszeredbe de ekkor sem pisil a váltószelep hanem lefúj a biztonsági,
ki kéne kapni a váltószelepet és szétszedni.
Konkrét típus most nincs a fejemben de eléggé egykaptafára készülnek, vagy javítható egy kis utánjárással, veszel félmarék hasonló méretű O gyűrűt és amelyik passzol azt beépíted (ilyeneket hidraulikával foglalkozó boltokba lehet vadászni, de némelyikbe pont passzol a sarki vasboltba kapható szabványméretű víz tömítő gyűrű, pici szilikonzsírral öszerakva éveket el fog menni vele), ha nem javítható akkor váltószelep csere. Garantáltan nem lesz 130.000.

A szivattyút ki ne dobd a kazánnal együtt ha majd végképp bedöglik a cirkód!! Az a szivattyú tutira aranyból van.

Hogy én miért csak hobbiból foglalkozok ezzel, ismerősöknek javítgatok, ebből így meg lehetne élni.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2020
(#) stancili hozzászólása Feb 14, 2020 /
 
Sziasztok! Én is kérnék egy kis segítséget. Van egy cirkónk, Immergas Victrix Zeus Superior. Elkezdett durrogni, szerelő kicserélte a gyújtókábelt (biztos nem így hívják, de ti tudjátok, miről van szó), gond elmúlt. Van viszont egy másik probláma: az utóbbi időben lassan-lassan növekszik a nyomás a kazánban, ha beállítom 1,5 bar-ra, olyan másfél-két nap alatt felkúszik 2,5 bar fölé (ilyenkor leengedek egy kis vizet valamelyik lapradiátorból, lemegy másfélre, de aztán vissza). Szerelő azt mondta, kiegyenlítő tartály lehet lyukas (remélem jól mondom, amiben a gumitömlő van). Jött, kompresszorral rámért: nem lyukas, kutya baja. A következő tipp az volt, hogy a melegvíz-tartályban a spirális fűtőszál (tényleg elnézést a rossz kifejezések miatt, remélem tudjátok miről van szó, én laikus vagyok) kilyukadt, beledolgozik a hálózati víz (ami 5-6 bar nyomással jön) és az emeli a cirkó nyomását. 100 000 költés, de inkább több. Berágtam, kikapcsoltam a fenébe az egész cirkót úgy ahogy állt, ha külső hatás, akkor kikapcsolt állapotban is kúsznia kell felfelé a nyomásnak - hát nem, most épp megy lefelé, de éppolyan csigalassan, ahogy felkúszni szokott, tehát józan paraszti ésszel nézve nem emeli külső hatás a nyomást. Tényleg nem tudom, mi lehet, nem dobnék ki egy nagy rakás pénzt az ablakon, van annak két kisgyerek mellett más helye is... Lehet, hogy teljesen banális a megoldás, aki tud segítsen pár tippel, ha lehet, nagyon köszönöm!
(#) SteveBarber válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Igazad volt,mert valóban az alaplap volt a hibás,és a cseréje megoldotta a problémát.
Dehát kinek van kedve egy mérnökkel vitázni,miután először ő azt mondta,hogy a bevizsgált alaplap nem hibás?20ezer forintért kaptam egy cserét,és 1 év garit.
(#) szucs_g hozzászólása Feb 14, 2020 /
 
Tisztelt Fórumtársak! Kérdésem a következö. Vaillant gázkazán szivat. Vui 282-7 r3. A hőmérsékleti értékek ugrálnak az lcd kijelzőn fűtés közben s a kazán össze vissza, hol erősebben, hol gyengébben fűt. Kikapcsoltam, majd ismét be, most működik. Tavaszig kellwne kihúznia. Lehet a hőérzékelő hibája? Hogyan lehet letesztelni? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) Kovidivi válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
A lényeg, hogy megoldódott. Én nem hiszek semmijen szakembernek, nagy részét nem érdekli semmi, csak legyen a napnak minél hamarabb vége, meg teli a tárca...
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) JZoli válasza stancili hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Még a hibalehetőségek közül az is előfordulhat, hogy a feltöltőcsap tömítése romlott el, vagy valamilyen szennyeződés került alá, és nem tud teljesen elzárni. Ha valahol el lehetne zárni a hidegvíz bemenetét és a fűtés felé is ki lehet zárni a kazánt, akkor a nyomás leeresztése után szét kellene szedni a feltöltőcsapot. Rá kellene nézni, hogy a záró gumilapja épségben van-e. Ha ez nem zár tökéletesen éppen ilyen jelenséget szokott okozni.
(#) JZoli válasza szucs_g hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Ha mindegyik érték változik akkor inkább a vezérlőpanel tápfeszültségével lehet a gond. Elkó kiszáradásra gondolok. Volt már több ilyen panelhibám. Ha van olyan ismerősöd aki elektronikai javításokkal foglalkozik Ő meg tudná oldani ezt a gondot. De azért annyit leírnék még, hogy konkrétan ezt a kazántípust nem ismerem, így csak tippelek erre a hibára, bár eléggé hasonlóak a vezérlések felépítése a különböző gyártmányok között.
(#) szucs_g válasza JZoli hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Köszönöm. Megmondom őszintén, magam is erre gondoltam. Beszélek ismerőssel, átforrasztatom. A kondikat cserélni kell biztosan.
(#) Istii hozzászólása Feb 16, 2020 /
 
Szisztok
Baxi eco 240 i kombi kazán
Fel van csavarva a melegviz állító gomb a kazán kapcsol mikkor ki nyitom a meleg viz csapot de nem Forró viz jön csak meleg. Mi lehet a probléma?
Köszönöm a választ!
(#) Épületgépész válasza Istii hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Szia
Elsőnek próbáld ki hogy átváltod a készüléket nyári üzemmódba(vagy a termosztáttal kikapcsolod a fűtést! Úgy engedj hmv-t. Lehet váltószelep,vagy váltó motor hiba!
(#) 444Tibi válasza Istii hozzászólására (») Feb 17, 2020 /
 
1-2 perc melegvíz engedés után tapizd meg a fűtési előremenőt a cirkó alján, ha meleg, megvan a hiba, félállásba marad a váltószelep.
Ha ez van, akkor a kolléga által ajánlott nyári mód se segít mivel mechanikusan engedi a melegvizet a fűtési körbe is.
(#) saecoservice hozzászólása Feb 17, 2020 /
 
Sziasztok! Szüleim Ariston tx23 mffi kazánja hol elindul hol nem, van hogy fűt egy percig, majd megáll és újra indul. Persze van olyan is hogy egyáltalán nem megy, meleg víz készítésre sem. A legérdekesebb az, hogy mindezt semmi féle hibajelzés nem kíséri. Zöld lámpa világít. Perifériát átnéztem, kapcsolók, nyomás kapcsoló, áramlás érzékelők rendben. Szerelő is csak a fejét vakargatta, persze véletlenül éppen akkor elindult és azzal szépen ott is hagyta. Én panel hibára gyanakszom, volt olyan is hogy a nyomás k. felcsatlakoztatására elindult. Utána ezt megismételve nem történt semmi, rövidzárral sem. Kondikat kimértem minden jó, értéken belül van, gyujtó szikrát leállítja időben. Amikor ilyen "tétlen" módban van, nem húz egy relé sem (ventilátor, szivattyú, gáz szelep) , azokat kimértem szépen dolgoznak. Van valakinek ötlete, találkoztatok már hasonlóval? Nagyon köszönöm a segítséget!
(#) Vt19dktu hozzászólása Feb 22, 2020 /
 
Üdv mindenkinek,
Nekem egy nimbusz eurotherm 23 kazán lóg a falon.... A nyomásvisszajelző fűtés közben felmegy majdnem 3 bar-ra ami már eléggé a piros zónában van... Hívjak szerelőt vagy valahol van valami "titkos" csap vagy szabályzó amivel lehet csökkenteni? Segítségetek előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza Vt19dktu hozzászólására (») Feb 22, 2020 /
 
Nem lehet, hogy nincsen már gáz a tágulási tartályban?
(#) SteveBarber válasza violin hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Panel hiba volt,és szintén kispesten cserélte a szaki.
Most jó,pedig először visszaadta,hogy semmi baja az alaplapnak.
(#) ati1975 válasza 444Tibi hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Kedves 444Tibi!
Válaszát utólagosan is köszönöm. A hőcserélő egység volt cserélve 1,5 éve, természetesen ettől függetlenül a vízkövesedés fennálhat. Amióta írtam a fórumba, azóta sikerült 3-4 alkalommal lelőni a kazánt úgy, hogy a négytagú család egymás után zuhanyzott, és a melegvíz termelés folyamatos volt, ezáltal a túlmelegedés is létre tudott jönni. Tartok tőle, hogy cserés lesz a gázkazán, mert az alkatrész beszerzés már nagyon nehezen megoldható.
Köszönettel:
Horváth Attila
(#) konop hozzászólása Feb 25, 2020 /
 
Sziasztok!

Biasi Contract turbós kazánnál az a hibajelenség, hogy zárt égéstérnél a differenciál nyomáskapcsoló (0,89mBar-os) nem kapcsol, mert a nyomás működő ventilátor esetén csak 0,7mBar-ra megy fel. A ventilátor ki lett takarítva és nincs rajta sérülés. Ha megnyitom a kamrát, akkor 1,1-1,2 mBar lesz és megy. Kamra nélkül kb 1,9mBar lesz a nyomás. Ha megnyitom a kéményen az ellenőrző fedelet, akkor is megy.

A nyomásokat Testo-s differenciál nyomásmérővel mértem a kazán tetején lévő mérőpontokon.

Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
(#) balazsgy válasza konop hozzászólására (») Feb 26, 2020 /
 
A kéménynél, vagyis a füstgáz elvezetésénél van a gond. Levett kamrafedélnél a levegőt onnan, abból a közegből (fürdőszoba, pince) szívja a ventilátor, ezért könnyebb azt a nyomáskülönbséget előállítania. Részemről csak tipp. Bár a beszívó levegő csatorna átjárhatóságát is ellenőrizném a helyedben.
(#) 444Tibi válasza konop hozzászólására (») Feb 27, 2020 /
 
Mindenképp a kémény, gondolom koaxiális, a szívó ágat is valahogy végig kéne nézni, nincs valami enyhe dugulás valahol.
(#) konop válasza 444Tibi hozzászólására (») Feb 27, 2020 /
 
Köszönöm a válaszokat! Kölcsön kérek egy endoszkópos kamerát, hátha azzal találok valamit.
(#) Épületgépész válasza konop hozzászólására (») Feb 28, 2020 /
 
Szia!
Ha nem jut megfelelő nyomású levegő,később füstgáz,a nyomáskapcsolóba(presszosztát) Annak okai a következő lehetnek:
-Ventilátor lapátjai piszkosak.
-Venturi idom,sérült,szennyezet.
-Ventilátor nyomáskapcsoló összekötő cső sérült,szennyezet.
-Ventilátor csapágyas,csörög (Bár ezt a hibajelenségez nem említetted!)
(#) balazsgy válasza konop hozzászólására (») Feb 29, 2020 /
 
A nyomáskapcsolóhoz vezető 2 db műanyag csövet levetted és úgyszólván "átfújtad" már?
(#) pecsenye hozzászólása Márc 3, 2020 /
 
Sziasztok!

Új vagyok a kazántémában, eddig nem éltem olyan lakásban, ahol használtam, most azonban használunk egy Vaillant VU / Vuw +Vui típusú kazánt (kinézetre ilyen az eleje: https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1297076.html), amivel gondjaim támadtak, remélem el tudtok látni tanáccsal.
A hibajelenség a következő:
Egyes csapoknál (konyha és fürdő) a melegvíz megnyitásnál folyamatosan "kapcsolgat" a kazán, majd egyszer csak be is lobban, de aztán hamar ki is kapcsol, majd újra "kapcsolgat" és így tovább. A melegvizet előállít(gat)ja, de a hangja nem normális viselkedésről árulkodik. Az érdekesség még az, hogy ha például a kádba nyitom meg a melegvizet, akkor ez a jelenség nincs, azonnal reagál és normálisan, egyenletes működéssel, egyszeri belobbanással, ahogyan kell, úgy működik. Fűtésnél szintén nem tapasztaltam elváltozást, de egyes csapok használatánál viszont igen. Attól is tartok, hogy ez a rengeteg kapcsolgatás egyéb bajt is okoz hosszú távon, így mielőbb orvosolnám a problémát.
Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm szépen előre is!
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2020
(#) pözsó válasza pecsenye hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
Milyen távolságra vannak a csapok a kazántól?
Azonos mennyiségű víz folyik belőlük?

Csaptelepek tisztítása?
Sarok-szelepek állapota?
(#) Specialized hozzászólása Márc 3, 2020 /
 
Sziasztok.
Szeretnék kérni segitséget,egy Ariston EuroCombi At 23 MFFI típusú kazán,összevissza működése miatt.
Jelenségek:nyomás folyamatosan elmegy,ha rá engedek akkor egyszer csak túl magas lesz.
Fűtés után ha meleg vizet engednénk nem kapcsol be.
Viszonylag sűrűn kerregő hangot ad az szerintem a keringető szivattyú.
Azt hiszek kb ennyi.
Köszönöm.
(#) JZoli válasza Specialized hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
Ez a "hibaleírás" kissé elnagyoltra sikerült, így nem sokat lehet segíteni, ugyanis ez kevés a kazán tényleges hibáinak megértéséhez. Egy-két példa: Olyan, hogy egy kazánból elmegy a nyomás csak akkor lehet, ha kifolyik a rendszerből a fűtővíz, vagy visszahűl a kazán Ezt meg kellene figyelni, hogy melyik est áll fent nálad. A nyomás mikor nő meg nagyon? Ha elkezd fűteni esetleg melegvizet készíteni, vagy csak úgy alaphelyzetben. Ez sem mindegy mikor kerreg, melegvíz készítése esetén, vagy fűtésközben, vagy mindig amíg működik. Ezeket kellene megfigyelni, hogy érdemben segíteni tudjunk!
(#) pecsenye válasza pözsó hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
A távolság a másik, amit nem értek.
A konyha az távol van, a legtávolabbi pont a kazántól (de eddig az is jó volt), a másik viszont közel, sőt, a kádban lévő tökéletesen működő csap mellett van 1 méterre.
Csaptelepek tisztasága szerintem megfelelő, bár nem tudom mire gondolsz pontosan. Jóformán újak, általános tisztítást szoktunk végezni. Na meg az a fura, hogy egyszerre jött elő a hibajelenség. Legalábbis én egy időben figyeltem fel rá.
Persze ettől függetlenül szívesen ellenőrzök bármit, ami gyanús lehet. Tudnál pontosabbat mondani, hogy milyen rendellenességet keressek? (a sarok-szelepek állapotával kapcsolatban például?)
Köszönöm!
(#) Specialized válasza JZoli hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
Minden hibajelenség,fűtés és melegvíz készítés közben is tapasztalható.
Csepegést szivárgást nem tapasztaltam.
Következő: »»   444 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem