Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   218 / 259
(#) Epu2 válasza ivicc hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Ezt véletlenül magam is tapasztaltam. A kimenő víz csöve adta meg magát, (kikeményedett és megrepedt), javítás után fejre állítottam. Azóta is hiba nélkül megy. Az után gyártott cső egy hulladék. egy beszerelést nem bírt ki.
(#) Joe1960 hozzászólása Jan 8, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit a Fórumon!
A korábbi témákból már sikerült is hasznos infót merítenem (E4 hibajelzés), amit köszönök, de most egy újabb problémám lett az ARDO LS 9212 B-2 mosogatógéppel. Elszállt ugyanis mindkét oldali ajtó-bowden. A NET-en 14000-ért láttam, de ez rettentő rablásnak tűnik, szerintem Tajvanon 10 centért legyártják darabját, de lehet, hogy kevesebbért...
Kérem, ha valaki tud ilyen alkatrészt olcsóbban, vagy olyan helyet, beszerzési forrást, ahonnan meg lehet rendelni normális áron, akkor segítsen! (esetleg utángyártott is szóba jöhet, ha jó). Tapasztalata valakinek???
(#) zsolaxxx hozzászólása Jan 8, 2020 / 2
 
Üdv!
Szeretnék megosztani egy javítást, hátha valakinek hasznára lesz. Nemrég vettem egy 8 éves Hanseatic mosogatógépet hibásan, nem kapcsolt be egyáltalán. Panelen fent a biztosíték volt rossz. Kicseréltem, átnéztem az aljában mindent, kitisztítottam. Fél évig hibátlanul működött. Tegnap a program elején az ürítés-betöltés processz lefutása után nem indult el a fő program, ami a nagy motorral és a fűtőbetéttel menne tovább. Hibakódra az jött ki, hogy a víznyomás nem elégséges. Mindent leellenőriztem, csöveket, reléket, motorokat, szűrőket. Ez egy napba tellett, a lefolyó és vízcső fel-leszerelések miatt, mivel sok mindent csak alulról lehet elérni. Ekkor már éreztem, hogy elektronika hiba csinálhat fals hibajelet. Műszerész lévén a legkönnyebb utat választottam, átmértem az egyszerűbb alkatrészeket és kicseréltem az elkókat. Most túl vagyok 7-8 indításon, és hibátlanul működik. A nem pontos tápfeszültség az ilyen érzékeny kapcsolóüzemű tápoknál nagyon kényes téma, leginkább az ic-knek és a processzornak. Egyszóval nem kell mindent elhinni a hibakódoknak.
(#) Dino71 válasza Joe1960 hozzászólására (») Jan 10, 2020 /
 
Szia! Én a múlt héten egy samsungba csináltam bowdent, villszer. boltba vagy valahol veszel
1mm es lámpafüggesztő sodronyt. És a végére kábelsarut préseltem.
(#) nela58 válasza biokill hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Sziasztok szép estét mindenkinek! Mosogatógép Whirlpool ADG 130 IX-el előjött ugyanez a hibajelenség,hogy indítás után 10-20 másodperc után leáll és nyolc villogással jelzi a hibát.Középről kivettem a hengeres szűrőt ,de tisztítás után ugyan az a hiba.Tudnátok segíteni hogy tudnám az előbbiekben leírt OWI(optical water indicator) viztisztaság mérőt tisztítani,vagy mi lehet még a probléma?Köszönöm segítségteket és szép estét.Üdv Laci.
(#) waryou84 hozzászólása Jan 25, 2020 /
 
Sziasztok!
Electrolux ESI5540LOX mosogatógép i50 hibával leállt. Kikapcsolás után újra bekapcsolva a mosogatás közbeni ledek világítanak, mintha most indulna a program. Azonban nem történik semmi és semmilyen gomb megnyomására nem reagál semmit. Áramtalanítás után is ugyanez a helyzet. Mi lehet vele?
Köszi!
(#) jethro hozzászólása Jan 27, 2020 /
 
Sziasztok.
Mosogatógépünk,Elektrolux ESF6128,bekapcsoláskor elindítja szivattyút és semmit nem csinál,csak megy a szivattyú hibát nem jelez,víz nincs az aljában.Ha valakinek volna ötlete tapasztalata megköszönném.
(#) Epu2 válasza jethro hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
De lehet a gép alatti árasztás érzékelőben.
(#) jethro válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Szia.Arra gondoltam,most ki is vettem,megmértem,működik.
(#) Epu2 válasza jethro hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Lehet zárlatos a szivattyú vezérlő triakja is. Főleg ha abban a pillanatban indul a szivattyú, hogy feszültség alá kerül az elektronka. A jelenség szinte ugyn az mint nálam volt, csak az enyébb fejre állítás után jó lett. ( szivárgott a cső a szennyszivattyú bekötésénél.)
(#) jethro válasza Epu2 hozzászólására (») Jan 27, 2020 /
 
Szia.Holnap megnézem,de az is gyanús,hogy vizet se enged és hibajelzés sincs.
(#) jethro hozzászólása Jan 28, 2020 /
 
Sziasztok.Van valakinek esetleg valami csati kiosztás vagy rajz ehhez az Elektrolux esf 6128-hoz mert nincs ötletem?
(#) Bortschy hozzászólása Jan 30, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Gorenje GV61010 mosogatógépem van, még nincs 2 éves. Második alkalommal találkozom azzal a hibával, hogy nem tudok programot elindítani. Bekapcsolom, sípol egyet, ahogy szokott és felvillan az összes led, ahogy szokott. De utána, mikor programot választanék, akkor nem reagál semmit, nem villan fel semmi. Áram alatt van, van vízellátás is, és nem hiányzik belőle semmi, (só, öblítő pl)
Már próbáltam áramtalanítani, megvolt a 15 perc várakozás, de utána is fennáll ez a hiba.
Kb két hete is tapasztaltam ezt, de másnap rápróbáltam és elindult. Akkor azt gondoltam, egyszeri hiba volt, de ezek szerint nem.
Férjem elég műszaki ember, ha van valami, amit mi házilag meg tudunk nézni, javítani, akkor hálásan köszönöm, ha segítetek, hogy hol keresgéljünk.
Köszi
(#) mosoms válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Sziasztok! Az én készülékem 12 éves, Whirlpool ADP4737, hasonló tünetet produkál. Kb a program 1/3-nál megáll és kiírja , hogy END. Ezután a gépet újraindítom és akkor végig csinálja. A csatolt képen látható panelen van az említett kondi?
(#) Kántor László hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Szép napot. Segitséget kérnék. Van egy AEG Favorit mosogatógépünk. Eddigbtette a dolgát az elmúlt években. Egy jó hónapja i50-es hibát jelzett. Egy gumicső megrepedt és csöpögött a víz. Megvettem, kicseréltem. Most csöpögést nem látok, viszont ha elindítok egy programot az első szivattyúzás és újratöltés után megint i50-es hibát jelez. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Vadász Csaba hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Üdvözlök mindenkit a Fórumon!

Segítségre szorulok, nem volt dolgom még mosogatógéppel. Kaptam javításra Electrolux ESF 63021 típusú gépet.

Amit tapasztaltam: víz mágnesszelep az nyit, mert hallani a víz beáramlását. Egy ideig nyitva van, majd lezár. Eddig jó is lenne, de nem hallani a karok és a keringető szivattyú hangját.
Egy csepp víz nincs a mosótérben.
A tulaj elmondása alapján a forgó karokból kis gőz távozott még pár napja. Ma ezt már nem tapasztaltuk.
Mi lehet a problémája??
Kevés vizet enged be ezért nem indul el a fűtés és keringető szivattyú???
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Epu2 válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Vízszint érzékelés. A szivattyú nem megy szárazon, de ha a fűtés beindul, termeli a gőzt, mig ...
(#) Vadász Csaba hozzászólása Feb 8, 2020 /
 
Ma megállapítást nyert,hogy mosogatógép keringető szivattyúja perselyes.
Még víz nélkül is csak néha indul el.

https://www.huoltopalvelu.com/Zanussi-washing-pump
Nincs véletlenül valakinek használt de üzemképes szivattyúja??
Tipusa: Askoll M 96 N, 65W, 0,5A, 220V.
(#) Epu2 válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Feb 8, 2020 /
 
A linken szereplő szivattyú biztos a keringtető, nem az ürítő szivattyú?
(#) Vadász Csaba hozzászólása Feb 8, 2020 /
 
(#) SzBi hozzászólása Feb 13, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy BOSCH mosogatógéppel kapcsolatban kérek segítséget. (Tip.:SGS46E02EU). Nem szivattyúzza ki a vizet, és azt olvastam, hogy nézzük meg a labirintust. Megnéztem és látom, hogy eltömődött. A kérdésem, hogyan lehet kiszerelni? A vízbeömlő a gép belsejében nem engedi kivenni. Nem látok rajta csavart. El kell forgatni? Le kell pattintani?

IMG_6906.jpg
    
(#) mmaryann hozzászólása Feb 17, 2020 /
 
Üdv mindenkinek! Whirpool A++ 6. érzék mosógatógépünk van, kb. 3 éves. Az első öblítésnél a szivattyúzás nem áll le, F1 hibajelzést ír, hangjelzést ad. Áramtalanítás után tovább csinálja ezt a jelzést. Hosszabb áramtalanítás (több napos) után újra használható, párat mos és utána újra előjön a hiba. Igyekszem itthon mindent megoldani, mit tudtok javasolni a fenti problémára?
Köszönettel, Tamás
(#) Epu2 válasza mmaryann hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Mivel szakértő nem szólt hozzá, javaslom a gép alján lévő árasztás, vagy valami hasonló nevű érzékelő tálcájából a víz kiürítését. Lehet, hogy a rendszer valahol szivárog. A mienk ugyan más gép, de a jelenség ez volt.
(#) tupacamaru válasza SzBi hozzászólására (») Feb 23, 2020 /
 
Menetes, ki lehet tekerni.

Más: még nem olvastam vissza, de azért megkérdezem hátha. Whirlpool mosogatógép azt mondja hogy nincs víz. Vízszűrő tiszta, csap nyitva. Valamiért nem nyitja ki a mágneszelepet az Aqua Stop rendszeren. Mi gátolhatja a vízszelep nyitását? Van belül egy nyomáskapcsoló, három vezetékkel és egy gumi csővel, az működik mert ha belefújok, akkor kattant és indul a szivattyú, tehát az ahhoz tartozik. Mi van még?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2020
(#) Olga77 hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Hello, segítségre lenne szükségem.
Bosch mosogatógép a rendszeresen használt programnál nem engedi le a vízet, csa ha meg van nyomva a reset. Más programnál gond nélkül végigcsinálja a programot. Nincs eltömődés, vagy szivattyúprobléma. Hibakódot nem ír ki. Mi lehet a gond? Otthon orvosolható esetleg?, mert nagyon macerás a gép kimozgatása. Köszönöm.
(#) Dino71 válasza Olga77 hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Esetleg egy pontos tipust kaphatunk?
(#) Olga77 hozzászólása Feb 24, 2020 /
 
Persze, köszönöm, SMI46AS04E
(#) A.PETER hozzászólása Feb 25, 2020 /
 
Sziasztok
Van egy Beko mosogatógép megy a szivattyúja és csak akkor ál le ha kinyitom az ajtót. A programok nem indulnak el. Mi lehet a gond?
(#) Epu2 válasza A.PETER hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Elárasztás?
(#) A.PETER válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Nem az ürítő szivattyúja megy.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2020
Következő: »»   218 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem