Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   37 / 40
(#) Chipmunk1960 válasza renegat1 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Szia! Hálás köszönet! Az az igazság, többel próbáltam már, a legkülönbözőbb hibákkal szállt el. Nem stimmel a proc típusa, stb. Egymástól is lopkodnak, belerakják a 4 magosat a 8-asba, s még ki is írja, hogy megvan mind.... Néha még a külsős tesztprogramot is átveri.
(#) Nanok hozzászólása Márc 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy myaudio 7"-os tabet-em.
Folyamatosan azt írogatta, hogy valamilyen alkalmazások leálltak. Kikapcsolni is alig bírtam, mert az üzenet nem engedett.
Végül is sikerült kikapcsolni. Amikor bekapcsolom, akkor csak tölt, megy a logó, akár egy fél órán keresztül is.
Ha a + és a bekapcs gombot lenyomva tartom, akkor egy hanyattfekvő felnyitott hasú droid jelenik meg, felkiáltójellel. Itt USB kábelen lehetne kinyerni szerviz információkat?
Van az alján egy kis nyílás R felirattal, azt is benyomkodtam többször, de nem segített.
Mit lehetne még kipróbálni?
(#) Longa György válasza Nanok hozzászólására (») Márc 28, 2020 /
 
Ha a droid megjenik akkor a hangerő +, vagy a - gombját megnyomod. Kiad egy sor lehetőséget.Válaszd a factori reszetet, aztán kiad egy sor NO feliratot ami között van egy sor amire most nem emlékszem pontosan, de az a reszet. Azt jelöld ki, aztán nyomd meg a bekapcsoló gombot.Ha végez a visszaállítással akkor a normál boot kijelölése után bekapcs, és ha minden jó akkor gyári új korára van állítva.
(#) kisbatyu75 hozzászólása Márc 29, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy Lenovo P8 TAB3 8 plus tabletünk, és sajnos a gyerekek tönkretették a töltő micro USB aljzatot. A csatolt képeken lehet látni, hogy belül elhajlottak a kis érintkezők. Megpróbálnám kicserélni az usb aljzatot, de én ilyet nem láttam még. Mi az a piros trutyi a forrasztásokon? Megkaparva kemény. A panel másik oldalán az a lemez az aljzat része lehet, vagy csak hozzá lehet forrasztva? Milyen forrást tudtok, ahol micro usb aljzatot lehet venni?
(#) gerenk válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Szia!
Nem ajánlom a cserét vidd szakszervizbe. A kiforrasztás nagyon nagy gyakorlatot és szerszámokat igényel. A panel többrétegű furat galvános, ha kihúzod megszakad a kapcsolat a valamelyik rétegben lévő vezetősávval, innen kezdve javíthatatlan.
(#) Udvari Zsombor válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Szerintem még idejében szereld össze és vidd szervízbe. Lehetőleg ne látszódjon rajta, hogy már jártál benne, ugyanis tapasztalatom alapján általánosságban a szervizek nem szeretik ha a "felhasználó" már előtte belepiszkált az adott készülékbe!
(#) kisbatyu75 válasza gerenk hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Ebben az esetben a panelen átmenő furatgalván, az a rögzítő fül, az adat és a feszültség érintkezők a felületen egy kis vezetősávra vannak forrasztva.
Szakszervízbe azért nem vinném, mert az egész tablet volt kínából rendelve kb 35e Ft, egy szakszervízes javítás 10eFt-tól indul. (Ha tudtok olcsóbb szakszervízt, azt megköszönöm, ha elkülditek.)
(#) gerenk válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Akkor egyszerűbb a helyzet venned kell usb mikro vagy mini gondolom csatlakozót a másikat leforrasztod. Kell ónszívó szalag sűrű szövésű vékony szálakból szövött 1,5 m-es fluxal átitatott ,nagyon jó a CHEMTRONICS, flux egy tubussal vékony 0,7 mm ón egy jó szabályzós páka tűhegyű pl. Fahrenheit nem árt egy nagyítós állvány amibe a panelt is be tudod fogni. Innen már csak némi gyakorlat és biztos kéz szükséges.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
(#) Tork hozzászólása Máj 9, 2020 /
 
Sziasztok. Adott egy tablet, mely sajnos megadta magát, fogalmam sincs mi lehet a baja, nem kapcsol, nem tölt, az aksinak semmi baja, leteszteltem. Az lenne a kérdésem, hogy lehet e használni a kijelzőjét mint 2. monitor, van rajta egy mini hdmi bemenet?
(#) Udvari Zsombor válasza Tork hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Egyrészt, ha már megadta magát a tablet, akkor hiába is keresnél rajta bármit (szerintem sosem volt rajta bemenet). Másrészt pedig óvatos szétszedést követően a kijelző típusára rákeresve esetleg találhatsz hozzá a neten univerzális vezérlőpanelt, amivel már használhatnád monitorként is...
(#) Chipmunk1960 válasza Tork hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Szia, Root-olni próbáltad? Esetleg SP_ flash tool?
(#) Tork válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Nem reagál semmire
(#) Tork válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
Köszönöm
(#) Tork válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 9, 2020 /
 
HDMI bemenet van rajta
(#) nagym6 hozzászólása Jún 3, 2020 /
 
Üdv. Tabletnél az 1920 x 1200 felbontás (Lenovo Tab M10) esetén internetezésnél csak pixelarányos lesz a képméret, azaz kb. a teljes képernyő szélesség felén lesz csak a net, vagy teljes szélességen megjeleníthető? Vagy jobb az 1280 x 800 felbontású gép, mert ott kb. teljes szélességben van a net? Nem akarom, hogy csak félképernyőn kisméretben legyen a netezés.
Köszönöm.
(#) Chipmunk1960 válasza Tork hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Ez érdekes mert max kimenetet tudok elképzelni egy tableten. Hogy TV-re Monitorra lehessen kötni. De mivel az egészet az 1 db deszka vezérel, nagyon nehéz eset. A VGA a processorba van integrálva, csak a saját Firmvare-ével megy. Ha esetleg meg is találod a képernyő típusa alapján a lábkiosztást, egy programot legalább kell írni hozzá írni Arduinoban, vagy Raspberry-re, attól függően hány kivezetése van.
(#) bbalazs_ válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 3, 2020 / 1
 
A képernyő és a net függetlenek egymástól.
A megjelenítés arányos. Tehát ha jó nagy a tablet felbontása, de amit megjelenítenél, az kisebb, akkor mondjuk 4 pixel lesz 1. Ez programokból általában beállítható.
(#) bbalazs_ válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Jún 3, 2020 /
 
Persze nem elképzelhetetlen, de nagyon-nagyon valószínűtlen. Kimenet lesz az.
Másfelől Zsombornál a pont, szoktak univerzális meghajtót árulni, de más kérdés, hogy ezeknek mintha más protokolja lenne, mint egy átlagos laptop kijelzőnek.
(#) Chipmunk1960 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Én is azt írtam, hogy kimenet. Mint ahogy az OTG-t okos telóról át tudod alakítani HDMI-ra, s monitorra kötni..
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 5, 2020 /
 
Sziasztok

Acer A10, hidegen sokszor lefagy, lerugdossa a merevlemezt, teljesen mindegy, hogy fel van töltve az akku.
Kimondhatjuk, hogy az akku a rossz? Semmi kondi, vagy ilyesmi?
Üdv
(#) proba hozzászólása Júl 17, 2020 /
 
Van egy ismeretlen tabletem, míg működött addíg android 4.2 volt rajta. Kissé lustácska volt szegény, ezért elhatároztam magam egy szoftverfrissítésre. Amit kiderítettem róla, a13 chip van benne, és a lap CB-M 94V-0 1341. Kerestem volna hozzá programot, de a legtöbbre azt írták tapipadmentes. Addíg próbálkoztam, míg feltöltöttem rá egy Q8+pengyang.img néven nevezendőt PhoenixUSBPro nevű programmal. Ezzel odáig jutott, elindul, de tapipad nem működik úgy mint a többivel sem ( az eredetivel jó volt, de az oda ), sőt ha feltöltés módban indítom, a WIN fel sem ismeri, ( VID 000 ) így a feltöltő észreveszi hogy rádugtam, de az azonosításnál elakad. Lehet ezzel még valamit kezdeni? Ha beindítom még látja a számítógép, de gőzöm nincs milyen programmal lehetne tovább rongálni a filerendszerét. Egy deka felirat nincs rajta, biztos valami Kínai.
(#) deebo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2020 / 1
 
Tehát az akkunak semmi baja, köze sincs a hibának az akkuhoz és szerinted az akku a gondja? Ha hidegen csinálja, akkor inkább kontakthibás a nyák, processzor stb.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2020
(#) villanyipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2020 / 1
 
Mivel az akkud bármekkora töltöttségi szintjén csinálja és nem 100-ról esik le nullára ha meg melegen rendbe jön tágulnak kellőképp a csatlakozások, tehát nem bántjuk azt a szegény akkut hanem kontakthibát keresünk és javítunk.
(#) Andr3wJ válasza proba hozzászólására (») Júl 18, 2020 /
 
Ha csak az a cél hogy életrekelted akkor lehet kisérletezni, vagy a firmwar-t buherálni. Régi egymagos tablet sokmindenre már nem használod szerintem. Ebből a tabletből kismillió változat van, firmware kicsomagolás, szerkesztés, visszacsomagolás módszerrel működésre lhet bírni. Volt nekem is egy tescos, amin ahogy kihoztuk bootloop volt. De nem volt kedvem se recoveryzni se visszavinni gariba, úgyohgy pár nap szenvedés után összeraktam hozzá egy jó rendszert.
Ha a kijelzés jó, és van wifi meg kamera már jó jel, utána ráérsz szórakozni az érintéssel.
A szovtverezés kikapcsolt állapotból indul, PhoenixSuit futnia kell, kábellel összekötva a PC és tablet, kiválasztva a szoftver.

De visszakeresve találsz leírást ott pontosabban leírtam, most csak fejből próbálkozom.
(#) proba válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 18, 2020 /
 
Akkor majd játszom. Ami nem tetszik, kikapcsolás, bekapcsológomb+ hangerő fel után a WIN közli, ismeretlen eszköz, és a pid 0000 eddíg legalább felismerte.Normál módon indul, látszik is a win alól. Az új firmvare valamit csúnyán felülírt. Amúgy tényleg csak játék, nem akarták kidobni, nekem adták. Nézegettem a fiókba egy darabig, aztán gondoltam játszok vele, túl szép kidobni.Na majd ha ráérek nézegetem ismét. Max rádióhallgatásra jó lehet.
(#) zsoltee0001 válasza deebo hozzászólására (») Júl 27, 2020 /
 
Közvetlen az akkut melegítem hőlégfúvóval, ill. lehűtöm spray-vel. Így értem a meleg-hideg állapotot.
Ha winyó nélkül működtetem, akkor kevésbé rossz, ill. usb-ra dugott eszköz is gond, tehát a terhelés hatására romlik az állapot.
(#) zsoltee0001 válasza deebo hozzászólására (») Aug 21, 2020 /
 
Neked és villanyipinek igazatok volt, most már átesett az egy hetes tesztelésen és tényleg kontakt hiba volt, legalábbis gondolom, mert ahogy levettem a hátulját a probléma megszűnt, ha visszaraktam, akkor előjött, hátsó lemez nyomkurászta.
Ennél a gépnél a vinyó és a billentyűzet az ugye külön van, mivel szét lehet kapni, összeköti egy csatlakozó.
Az elképzelésem szerint az összekötő szalagkábel csatlakozójába lehetett a hiba, feloldottam, majd mélyebben bedugtam és így rögzítettem, azóta jó.

Az meg nem értem, hogy miért reagált megtévesztően az akku melegítésére és hűtésére, de még jó, hogy csináltam egy tesztet, mielőtt nyomok egy akku rendelést (15ezer)
(#) SzervízMacska válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 22, 2020 /
 
Az még olcsó. Nekem alul kezdett dudorodni a 4 éves gép, 34 töltési ciklussal. Igaz, feszt be volt dugva a töltő. A végén már a tapipad sarka is kezdett kiállni, muszáj volt a csere. Olcsó helyen 40 ropi volt... Most jó.
(#) Kovidivi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2020 /
 
Lehet, hogy a töltőáramkör is el van szállva, és ezért púposodott az akksi. Az új is púposodni fog ebben az esetben. Megelőzheted a hibát, ha az 5V-os töltési feszültséget lecsökkented 4.2V plusz az alkatrészeken eső feszültség értékre (zárlatos töltő IC esetén 4.2-4.3V-ra). Cserélni is lehet a töltő IC-t, ha az hibás, de nehéz találni. mérj rá teljesen feltöltött akksival (4.25-4.30V), mennyi áram folyik az akksiba még sok idővel később is. 0mA körül kellene mérned.
(#) Lezli46 hozzászólása Aug 25, 2020 /
 
Sziasztok!

Nagyon-nagyon örülnék ,ha valaki korrekt szakmai választ adna a kérdésemre:

Samsung Galaxi 2006 TAB A 16GB SM-T585. Belső tárhely bővithetősége pl egy 32GB micro SD külső kártyával..,ugyanis jelenleg kb 2GB szabad hely van csak., viszont egy LAUNCH gyári androidos autódiagiagnosztikai pogramot kellene futtatni a tabletten., ezért kellene a tárhelybővités.
Ellentmondásos véleményeket sikerült összegyüjtenem hogy szakember által egy teljes ujratelepitéssel kivitelezhető-e a bővités? Ha igen akkor esetleg vannak -e hátrányok pl??? Sajnos a helyi márkaszeviz ilyesztő tapasztalatlanságot mutatott az ügyben.,kb annyit amennyit laikusként én is tudtam...,mármint hogy médiafájlok áthelyezhetők.

Köszönöm segitségteket!
köszönöm segitségteket!!!
Következő: »»   37 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem