Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   239 / 244
(#) TAttila77 válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Igaz. /Bér nálam az elképzelhetetlen, mikor fesztiválon vagyunk és ilyesmi miatt fennakadás történik./ Olyan még ritkán volt, hogy ne én hangosítottam volna azt akit a szinpadra hívtak. Én mikor dolgozok nagyon szigorú vagyok ezen téren főleg. Ígyis rengeteg mindennek meg kell felelni minden hatóságnak, úgy mint a szervezőknek. Nem tűrjük évek óta ha valaki ilyen lehetetlen cuccal jön a szinpadra. Eddig még mindíg megoldottuk, hogy én kevertem őket/ Sajna hébe hóba belebotlunk egy két furcsaságba. De azért van a hagtechnikus, hogy a rendezvényt kiszolgálja !
Kellemes vasárnapot.
(#) Alkotó hozzászólása Márc 31, 2020 /
 
Családom hölgytagjainak "ugrabugrálásához" hangosításra van szükség. Elvárás, hogy egy laptopról vezényelve kellő zajt lehessen csapni, és hurcolászható legyen a rendszer. Korábban is használtunk két kisebb hangsugárzót, amiket aktívvá tettem, de azok nem szóltak jól és nem voltak elég hangosak.
Ajánlásra vásároltam meg a mellékelt hangszórót. Nem voltam túlzottan bizakodó, mert a régi hangszórók durván vacakok voltak.
A csalódásom drámai. A hangszóró minden szempontból meglepetés. Értelmes az ára, nagyobb mint gondoltam, jelentős hangerőt képes produkálni, és középállásban lévő hangszínszabályzóval is nagyon jól szól. Remek választás volt, ajánlani tudom.
Azért vannak vele problémák is. Lineáris bemeneten a telefonom nem képes kivezérelni (a laptop ezt kényelmesen megoldja). Viszonylagosan kedvező súlya ellenére is nagyon kényelmetlen mozgatni, mert csak egyetlen fogantyúja van, és mérete miatt nem lehet sehol átfogni, tehát egy kézben navigál vele az ember. A hozzá kapott leírás a semmitől is kevesebb. Ezrét kérdezem, aki használ ilyet, vagy más forrásból tudja a választ, milyen célt szolgálhat a hátlapon lévő hangszóró kimenet, és mire szolgál az ECHO (vísszhang) potméter (lineáris bemenetről hajtva, a potméter hatástalan, nem érzek semmilyen változást a hangzásban)?
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Nem kapcsoltál rá másik hangfalat Speaconnal? Szerintem létezik ennek egy passzív változata is és azt lehet ide csatlakoztatni.
Amúgy nagyon RCF kinézete van. A multkorában próbálgattunk hangosítás után egy RCF ART sorozató hagfalat, na annak a bemenete sem volt kielégítő mobiltelefonhoz, /az enyémhez, a kolégám Xiaomi telefonja meg ki tudta haltani ./
(#) Alkotó válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Még éppen csak kivettem a dobozából, nem játszottam vele csak néhány percet. Ez a dobozból kivevés sem egyszerű történet. Mint említettem elég nagy dologról van szó, a doboza akkora mint a fagyasztó szekrényünk, és ebből a dobozból konkrétan nem lehet értelmesen kivenni. Nekem is fejre kellett fordítanom nyitott szájjal a dobozt, és úgy tudtam lehúzni.
(#) tibibalogh520 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 31, 2020 / 1
 
Szia!
A visszhang a mikrofon bemenethez tartozik.
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Sosem bírtam felfogni, hogy minek egy alíg használható gyenge visszhang efekt egy ilyen, akármilyen PA piklire, mikor semmire se való. Oly felesleges. Hülyűlni bizonyára lehet vele, de másra se jó. Láttad volna a digitális keverőpultom mekkora dobozban jött? Na az tényleg hatalmas doboz! Kettő is bőven elférne benne. Csak az a bökkenő, hogy míg garis addig tárolnom kell a dobozát valahol.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) Alkotó válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Köszönöm.
Mikrofont egyenlőre nem tervezek használni, de később valamilyen fejre szerelt, rádiós valamire azt gondolom szükség lesz majd.
(#) vipera1997 válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 / 1
 
A faluban a művelődési házban fellépő helyi vagy nagyon kis költségvetésű fellépők előszeretettel használják (eszetlenül) és úgy gondolják hogy ez jó. Ezért került rá nagy valószínűséggel
(#) Alkotó válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Itt a másik véglet érvényesül. Olyan passzos a doboz, hogy nem fért be a kezem sehol.
Elvileg ehhez is jár 3 év jótállás, akkor addig nekem is őrizni kell a dobozát?
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Igen, meglehetősen, mert a gari csak úgy érvényes, csak így fogadják vissza az eredeti csomagolásban küldöd vissza. Ha baja lenne.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) habazutty válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Ez tévedés! Annak ellenére, hogy sokan megpróbálják a vásárlókkal elhitetni...
Én, hacsak nem akarom tárolásra használni, azonnal dobom ki (persze szelektálva) a csomagolást.
Azt hiszem a fogyasztóvédelem honlapján is foglalkoztak vele.
Csak elállás esetén kérhetik, de az jogos is, hogy el tudja majd adni...
Ha nem neten rendelek, akkor a három napot megvárom.
Ez is érdekes... a madarasba vettem mosógépet tavaly egy szombati napon. Ők hiába vannak nyitva szombat, vasárnap, a három nap, az munkanap, úgyhogy szerdáig visszavihetem és azonnal cserélik vagy visszaadják a pénzt, ha gond van vele. Ezt az ügyfélszolgálatos hölgy mondta. Én azt hittem, hogy az üzlet nyitvatartása szerint számolják.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) TAttila77 válasza habazutty hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Hidd el, jártam már úgy hogy garanciális javítás végett eredeti csomagolásban kérték a ketyerét vásárlástól másfél hónap után. Notebook volt az alany. Úgyhogy nem tévedtem, mert velem megesett többször, azaz már kétszer.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) habazutty válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Ne haragudj, de attól még ez nem jogos.
Sajnos tudom, hogy vannak akik az ilyesmit semmibe veszik.
Egyéb vonalon én is tudnék mesélni!
Viszont egy valami fontos! Ha cégként vetted, akkor nem érvényesek bizonyos fogyasztói jogok, hiába vagy Te végfelhasználó! Mondjuk ettől még mindíg felmegy az agyvizem. Elég csak egy Testo-s garanciajegyet elolvasni...

Magánszemélyként egyszerűen nem lehet kitétel a csomagolás.
(#) TAttila77 válasza habazutty hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Pedig magánszemélyként volt a vásárlás. Van ilyen is. Lehet csak azért piszkáltam, hogy biztos nem lesz már meg és akkor nem kell velem foglalkozni a problémás eseteinek, csak hát én sem hagytam ám magam.
(#) TAttila77 válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Bocsi piszkáltak, akartam írni.
(#) uniman válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Hello! Melyik típust vetted meg. A fotó alapján lehet a 550 (PP-2212A), 1100, 1500 W-osnak "titulált" típus is.
Több féle "márkanéven" fut, pl. ez "550W"-os
Lehet ez a kínai gyártó az "alkotója" ezeknek a hangfalaknak is: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020
(#) Alkotó válasza uniman hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Igen, erről van szó. Én is láttam különböző emblémákkal pontosan egyformának látszó darabokat.
Természetesen ezek a nagy számok nálam is látszanak, de a számlán már csak 120W névleges teljesítményről van szó (megjegyzem nagyon hangos, jó a hatásfoka).
(#) Cannon hozzászólása Ápr 1, 2020 /
 
Sziasztok! Limiterként használnék egy Behringer MDX-2600-at. Aki használt ilyet, mennyire tetszett a hangja? Mennyire zajos? Jól használható kész, kikevert zenéhez vagy inkább hangszerekhez? Esetleg aki látott belülről vagy javított ilyet és van képe róla, azt megköszönném! Előre is köszönöm ha megosztjátok tapasztalataitokat!
(#) TAttila77 válasza Cannon hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Húú. Nekem ebből több is volt. Ez a Composer PRO igaz? Így rémlik nekem. Volt belőle vagy négy darab is nekem. Azt mondom neked/legalábbis mondanám/, hogy nagyon jó, míg zsír új, majd mikor dolgoznál vele, kimúlik előbb-utóbb. Nekem egyesével minden Behringer termékem Besírt már. Nem favorizálom a márkát sem, mert rémesen gyenge minőség és silány minden terméke. Utolsó darabként a multi efektem szart be, most készűlök építeni valamit a házába. Komolyan.
Behringertől százszor jobb az Alesis 36301 kompresszor/ limiter. ebben legalább nem kis vacak babszemnyi potik vannak. Vagy nézegesd a dbx márka kompresszor/ limitereit, vagy a Drawmert. Ezek örök darabok. Alesist elég olcsón kaphatsz, még 30 ezer alattis. Megérik az árukat, de a Behringer egy sem. Egy egész rack tele volt vagy 15db Behr. procival, tíz év alatt mind megmihálylott. Négy darab keverőpultunk is volt 15-18 éve, ma már egyetlenegy van meg.
Ennyit a Behringerről. Egy alkatrésztse tudsz beszerezni hozzájuk, én már a nagykerrel is vitáztam potméter ügyben, pedig kopó alkatrész.
Hát ennyit tudtam neked erről írni. Sajnos rossz hírek ezek, de így van. összes kollégám, zenész ismerősöm ind ezen a tényálláson van. Még hangszerboltos barátaim se nagyon ajánlják a Behringerta minőség hiánya miatt. Sajnálom, hogy belefutottál.
Üdv.
(#) Cannon válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Köszönöm, hogy megosztottad velem! Csak egy használt hirdetést olvasgatok, 15.000 Ft környékén hozzájutnék és ezért érdekelt.
(#) TAttila77 válasza Cannon hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Meg ne vedd! Inkább azokat nézegesd amiket írtam, azok legalább valódi hiteles kijelzővel bírnak, nemcsak dísz, meg jól mutat. És pl. egy Drawmer, vagy egy dbx kompresszor / limiter valóban meg is védi a cuccodat, ha úgy állítod be, vagy énekhangot tisztázol, akár gitárra dobcsatornára kötöd, azt csinálja amit szeretnél. A Behringer termékek sokszor önálló életre kelnek, nem azt csinálják amit kéne
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 1, 2020 /
 
Próbált már valaki hangszórótartó állványt készíteni? Átmérő 36mm-es hüvely van az alján, de ehhez illeszkedő csövet nem találok. Felmerült bennem egy vékonyabb cső és hozzá valamilyen illesztő hüvely, de talán létezik erre már jól kitalált megoldás is. Létezik?
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Mi mikor vagy húsz éve állványt csináltunk aminek a három lába bedugható volt, itt legalábbis a vasasnál tudtunk olyan csövet venni amibe beleilleszkedett az adapter hüvelye, még műanyag dugót is esztergáltattunk a végébe, hogy ne kezdje ki a vas állvány az alu hangfal adaptert belől. Sajnos ez már réges régen volt, ma már nincs meg ez az állvány. Pl jobban jársz ha veszel egy Somogyis Állványt, mire elkészűlsz azzal amit kitaláltál többe leszel vele. Kár kínlódni vele. (Még tíz rugó sincs, megnéztem az árát.)
tessék:https://www.somogyi.hu/product/allvany-zenekari-hangfalhoz-ht-900-7201
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020
(#) Alkotó válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Közben én is utána néztem, és igazad van, nem szabad ilyet készíteni, venni kell készen. Találtam márkában éppen a hangszórómhoz illeszkedőt, ami olcsóbb is mint a javaslatod, alumíniumból van, ránézésre kellően robosztus, és ingyen szállítják. Az csak külön meglepetés, hogy kártyás fizetés miatt további engedményt is kaptam.
Ezt néztem ki. Ebben is vékonyabb a tartócső, de van rajta egy illeszkedő hüvely.
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Haha. A Somogyis egy ezressel olcsóbb. De ez se rossz. Egészséggel “nyűdd”,használd majd.
Ezek szerint Alkotóéknál nagy home bulik lesznek, ill. készülődnek?
(#) Alkotó válasza TAttila77 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 / 1
 
Köszönöm a jó kívánságokat, de itt most más a célirány (aerobik, zumba, szalsza, stb.)
Egyáltalán nem akarok kukacoskodni az áron, de utána számoltam. 8590 Ft az ajánlásod, amihez jön 1490 Ft szállítás, így együtt 10080 Ft a vége. Amit én találtam az 9990, amiből 700 lejön a kártyás fizetés miatt, és ingyenes a szállítás, ami összesen 9290 Ft terhelést jelent a számlámon.Ez 790 Ft nyereség.
Mégsem ez inspirált, hanem látok valamilyen harmóniát abban ha azonos a felirat a hangszórón és az állványon.
(#) TAttila77 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Helyes. Tessék mozogni. Én ma a fás kamrát pakoltam ki, fa átrakása kitakarítàssal. Holnap fojtatom.
(#) mraulajos válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Hali! Én csináltam magamnak hangfal állványt is, szintetizátor állványt is. soha többet. Sokkal többe van. Rengeteg idő, és soha nem lesz olyan pontos. Abból a vékony, ennek megfelelő anyagból nem tudod olyan szépen/pontosan megcsinálni.
(#) djkoxi válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Szia! Állvány
Inkább ezt válaszd. Alumínium a tönkje, és meg van adva a teherbírása. A harmóniát ne nézd, inkább az élettartamot és a biztonságot.
(#) bencikusz válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Esetleg ilyen: Bővebben: Link, itt adnak hozzá táskát is. Hasznos lehet, ha fontos a cipelés.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
Következő: »»   239 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem