Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   219 / 259
(#) Epu2 válasza A.PETER hozzászólására (») Feb 25, 2020 /
 
Hoppili! Akkor esélyes az elektronikai hiba.
(#) repulo21 hozzászólása Feb 27, 2020 /
 
Sziasztok! WHIRLPOOL ADG 635 mosogatógép mosás közben elönti a konyhát. Minden szűrő tiszta. F7 hibát szokott kijelezni. Törlés után nagy nehezen elindul. A vezérlő panelt kicseréltük - de nem szünt meg a hiba. Vízszint érzékelésnél van a hiba - vagy máshol? Hogyan érzékeli ez a vízszintet?
(#) tupacamaru válasza repulo21 hozzászólására (») Feb 29, 2020 /
 
Nekünk ADGU van, a hátuljában van egy nyomáskapcsoló, három vezeték és egy gumicső. A miénkbe ez a szivattyút vezérli, ha megfújom a kapcsolót, akkor kattan egyet és elindul az ürítőszivattyú. A vízbemenetnél a labirint előtt van egy átfolyásmérő. Egy kis propeller, két vezetékkel, szerintem az adja a jelet hogy mennyi víz menjen be. Ez a nyomáskapcsoló és az átfolyásmérő:
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2020
(#) Gafly válasza repulo21 hozzászólására (») Márc 1, 2020 /
 
Ahogy olvasom a szerviz doksiját, a 7-es hiba az a vízáramlás érzékelésre utal.
Idézet:
„F7. Flow Meter Failure
Water inlet vave (WV1) is swithed on and the water indicator (WI) is on (full).
- Flow meter (FM) sends too few impulses (less than 10 imp. in 10 sec)
- Water tap closed during water inlet
- Water inlet house blocked
- Water inlet valve (WV1) defective
- Flow meter (FM) defective”

Nálunk akkor öntötte el a konyhát a mosogatógép, amikor elrohadt az ajtó alsó tömítése...
Szerintem a panelcserével jól megszívattak.
De nem értek hozzá.
(#) dietza hozzászólása Márc 8, 2020 /
 
a programválasztástól függetlenül minden esetben a 39 perc kínálja magát.
Mosogat is 39 percen keresztül, de nem öblít rendesen.
(#) Atti128 hozzászólása Márc 21, 2020 /
 
Sziasztok adott egy Zanussi mosogatógép ami teljes sötétség alatt van. A gép nem reagál semmire.
Gondolom a panelen táp oldalon elszállt pár dolog. a képek alapján segítenétek hogy mit érdemes cserélnem. Mivel nem drága dolgok inkább nem szeretnék kihagyni olyant ami esetlegesen lehet hogy jó lehet hogy nem. Inkább csere. Egy diodát? kiforrasztottam de ezt nem ismerem. Az ellenálláson látszik is a hiba.

Köszönöm és jó egészséget mindenkinek
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
A táp ic biztos csere,az a dióda amit kiszedtél nem szokott elszállni(mérd meg) a 2. fotón lévő ellenállás és induktivitás szokott csak elszállni+ az ic.
(#) torokb21 hozzászólása Márc 30, 2020 /
 
Tisztelt Emberiség!
WP ADP 4405. 70 fokos program végén: forralgatás hang, kattanás, forralgatás hang kattanás. Kinyitva tiszt langy víz. Ha hagyom végigfutni, 3-as fűtőszál hibát villog. (Holott melegít!)
A program tehát lefut, az utolsó szárítási fázisnál elakad. Hipotézis: nem indul a motor az utolsó melegvízes öblítéskor? Csak melegíti a vizet, de NEM forgat, ezért kapcsolgat le.
Pror érv: ha a 70 fokos program után (kikapcs/bekapcs) egyszerű öblétést kezdeményezek, NEM forog a keringető motor. Hibajel NINCS! De pár óra múlva már igen, megint forog, keringet.
50 fokos (ECO) programot lefuttatja hiba nélkül.
Hidegen indított teszt NEM jelez hibát!
A kérdés: vajon magas hőmérsékleten a keringető motor nem indul, ezért a 70 fokos program utolsó öblítése/szárítása hibával fut le. Ez esetben motorcsere?
Vagy ravaszabb, vezérlési hiba van. Ez esetben gépcsere - nem mai darab.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
(#) lgyuszi hozzászólása Ápr 1, 2020 /
 
Üdv mindenkinek!

12 éves AEG Favorit 44010-es beépíthető mosogatógépünk leállt. A folyamatban lévő program jelzőfénye folyamatosan villog, 3 szaggatott hangjelzés, 3-szor felvillan a program vége jelzőfény. A kézikönyvben azt írja zárjam el a vízcspot és forduljak a szervízközponthoz. Valakinek esetleg van tapasztalata, ötlete, hogy mi lehet a hiba?
Köszönöm!
(#) Mldcg2wd hozzászólása Ápr 8, 2020 /
 
Sziasztok,
van egy Gorenje GS62010W tipusú mosogatógépem...pár napja nem fűti fel a vizet...segitséget kérnék hogy, milyen alkatrészt keressek? A hibakód szerint -a melegitő berendezés hibásan működik-.
(#) Epu2 válasza Mldcg2wd hozzászólására (») Ápr 8, 2020 /
 
Mérd ki a fűtőbetétet. Ha kap feszültséget, csere. Ha nem kap, akkor már több hiba is lehet. Hőbiztosíték, hőfok szabályzó, fűtéskapcsoló relé.
(#) raichu hozzászólása Ápr 9, 2020 /
 
Sziasztok, ESF 65010-es mosogatógépem van. Egy ideje nem használtuk, mert nem szárította az edényeket, tehát hideg vízzel végezte a munkáját. Mivel, elég magas javítási költséggel riogattak és az elődjét, egy Zanussi-t már javítottam otthon, belenéztem.... A vezérlő nagyjából rendben volt, a relé kicsit púpos (ezt csere), egyéb alkatrész hibát nem láttam, gyanús helyeken átforrasztgattam a panelt. Csodák csodájára, melegítette a vizet és úgy látszott minden jó... új próba... hideg vízzel mosogat. Több próba, áram van a fűtőtesten... egy ideig, aztán lekapcs. Biztosan van hőmérséklet érzékelő, ami hol működik, hol nem... Mivel ehhez az alkatrészhez tartozik egy szigetelő gyűrű és egyébként is, vízzel kapcsolatban kell lennie, a konyhám viszont kicsi a teljes szétszereléshez, épp ezért, lehetőség szerint kerülném. Tehát, kérésem és kérdésem hozzáértőtől: Hol keressem? Róla van szó: pn. alapján rendeltem... ha ez sem, akkor a fűtőtest... de az drágább, úgyhogy előbb ezt cserélném.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2020
(#) Zsolttt hozzászólása Ápr 15, 2020 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Nekem egy Hanseatic WQP8-9345C típusú mosógatógépen van 6 éve , és eddig mindenn rendben volt vele. Viszont az egyik mosás vége előtt felvillant a pohár jel és folyamatosan villogott. Azóta nem megy tovább a gép. Amikor visszakapcsolom a gépet olyan mint ha szárítna, sípol egy 10-15 mp-ig a gép illetve villog a pohár jel még mindig.
Mi lehet a baj? Mi tudok tenni, hogy mükdösjön tovább rendesen ahogy eddig?

Köszönöm előre is a segítséget!
(#) kuriyo hozzászólása Ápr 19, 2020 /
 
Sziasztok! A pirossal bekarikázott tekercset hol tudok szerezni? Aeg mosogatógép. Nem kapcsol be. Az egyik láb szakadt....

eled046.jpg
    
(#) Epu2 válasza kuriyo hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Példának okádék, de hátha itt kapsz. A sufnimban is van, de nem adok, hogy ne tekeregjünk. Bocsi.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
(#) proli007 válasza kuriyo hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Hello! Egyébként meg ha az zavarszűrő, miért ment volna tönkre. Ha meg leégett, akkor ez lenne a legutolsó, amire szükséged lenne..
(#) kuriyo válasza Epu2 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /
 
Köszönöm megoldottam.
(#) kuriyo válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 / 1
 
Szia! Igen, zavarszűrő. A rezgéstől, elszakadt a tekercs szála, ami a lábra van vezetve. De megforrasztottam és azóta tökéletes.
(#) Swanheart hozzászólása Ápr 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Laikusként kérnék némi tanácsot.
Van egy Indesit DSG 051 mosogatógépünk. A hibajelenség, hogy elindul a víz befelé, majd a mosogatást és a mosogatás végét jelző les villogása mellett elkezdi leengedni a vizet. És ennyi. Pár alkalommal még működött egy kikapcs-bekapcs után, nem is mindig jelezte a hibát, most halt meg teljesen.

A szerelő akit hívtunk, annyit mondott fűtés, vagy szivattyú, szétszedte az alját, mért valamit a potméterrel és azt mondta, keringetőszivattyút kell cserélni, és magyarázott valamit arról, hogy ha megreped benne a lapát és megváltozik a mágneses tér, már nem fog forogni.
De akkor miért indult korábban?

Ebben a fórumban írtak ilyesmi hibajelenséget, amk egy alkatrész kipucolása után megoldódott.
( https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1603669.html#1603669 ) Mondjuk a vízbecsorgatást még nem próbáltam.
Érdemes lehet másik szerelő után nézni?

Köszönöm, ha válaszoltok! Szép napot!
(#) freeJoco hozzászólása Ápr 26, 2020 /
 
Sziasztok! A kényszerpihenőmet egy ADG6400-as Whirpool mosogatógép keseríti. Elindítás után beszívja a vizet, majd morog kattog egy ideig, végül leáll. Hibát azonban nem jelez, tovább ég a program és a bekapcsolást jelző LED. Kitakarítottam, de nem észleltem szennyeződést, átnéztem a szenzorokat is. Újraindítva működött pár alkalommal, de nem mosogatta el a felső polcon lévő edények tetejét rendesen. Most azonban ismét az eredeti probléma áll fenn. Korábban előfordult egy alkalommal a tisztítás előtt, hogy F6 hibakódot villogott, de azóta már est sem csinálja. Remélem van köztetek olyan aki már találkozott ezzel a problémával és el is tudta hárítani! Esetleg egy szervízkönyv a géphez?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
(#) sanka81 hozzászólása Ápr 28, 2020 /
 
Kedves Fórumtársak,

Találkoztatok már olyan problémával, hogy egy Whirpool ADG422-es (2018) mosogatógép elkezd mosogatni majd a víz űrítésénél leereszti a vizet majd tovább búg a szivattyú és nem lép tovább? Kinyitom az ajtót a bekapcsoló gomb ledje villog és nem áll meg a szivattyúzás. Próbáltam kikapcsolni hosszú nyomással és ki is kapcsol, de egyből visszaindítja magát 10 mp után és folytatja a szivattyúzást. Kiszedtem a szűrőt és látszik, hogy tiszta, de jobb oldalról jön be víz egy kis sugárban. Gondolom ezt szivattyúzza ki. Én panel hibára gondolnék mivel az ajtó kinyitás és nem leállás első jelre annak tűnik, de hátha találkoztatok már ilyennel.

A kijelzőn 1-es látható, de ez szerintem nem hibakód. 6-os program lett elindítva szóval ez is "furcsa"

Előre is köszönöm a segítséget.

S.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
(#) tuszika80 hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Sziasztok! Segítséget szertnék kérni: Volna egy CANDY CD 702T mosogatógép ami E3 hibaüzenettel megáll általában a program vége felé és olyankor víz is van benne. Neten próbáltam megnézni a hibakódot ami víz le eresztési problémára utal. Új ürítő szivattyú van benne és átnáztem nincs e dugulás és ahol lehetett ki takarítottam a lefolyó csövet is megnéztem. Viszont ha elindítok egy programot vizet felszívja és törlöm a programot minden esetben kiszivattyúzza a vizet rendesen akárhányszor megismétlem. Szivattyú csere és a takarítás után 3-4 alkalommal rendesen végigment a program de utánna megint visszatért az E3 hiba.
(#) Dino71 válasza tuszika80 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /
 
Szia! Cseréljed a keringető szivattyút is.
(#) Dino71 válasza sanka81 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /
 
Szia! igen eléggé valószínű az elektronika hiba.
(#) pls hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
Sziasztok!

Bauknecht Intelligence SF61302 DI A++ mosogatógépünk van.
Körülbelül 3 hete jelentkezett a probléma. Lefut a program hibajelzés nélkül, de jóval több sót fogyaszt, mint eddig. Korábban sok mosásra elég volt az a só mennyiség, ami belefér. Most egy-két alkalommal csaknem teljesen elfogy, és mindig kéri, hogy adjunk már neki egy kis sót. Mióta ez van az üveg poharakon halvány fátyol van, amit a csap alatt könnyen le lehet öblíteni. Gondolom a sok rárakódott sótól. Feltehetőleg a többi edényen is van, csak azokon nem látszik. Ha nem adunk neki sót, akkor is lefut a program, és teljesen tiszták, csillogóak a poharak.
Azóta is használjuk, de néha adunk neki sót. Attól félünk, hogy ha sokat mosunk só nélkül, valami komolyabb meghibásodása lesz.
Mi lehet az oka, és javítható-e ez házilag?
(#) Epu2 válasza pls hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Üdv! Első lépcsőben a sóadagolást ellenőrizném le. Átállítanám lágy vízre, hogy csak keveset adjon. HA akkor is hamar üríti a sót, akkor az adagoló romlott el. A só csak vízlágyításra kell. HA nincs, akkor vízkő folt maradhat. A mosogató szer is tartalmaz vízlágyítót.
(#) pls válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Lehet állítani, ezen a típuson, hogy lágy a víz? Hol? A feleségem szokta használni, és azt mondja, hogy nem tud ilyen állítási lehetőségről. Utána kell néznem.
(#) Epu2 válasza pls hozzászólására (») Máj 5, 2020 /
 
A kezelésiben benne van.
(#) ngeza hozzászólása Máj 5, 2020 /
 
Sziasztok!
Van egy bosch sms58l mosogatógépünk,ami mostanában nem igazán jól mossa el a legfelső szinten lévő evő eszközöket. Magyarul piszkos marad.Lehet-e olyan hiba hogy a szivattyú nem tudja a legfelső propellerhez felnyomni a vizet.Hiba üzenet nincs. A mosogató térben lévő hozzávezetések átmosva ,mindenhol folyik a víz.
(#) seniorwolf hozzászólása Máj 6, 2020 /
 
Tisztelt Szakik! Fagor fdw100w mosogatógép indítás után rendesen beindul a szivattyú, utána semmi, már a töltő szelep sem nyit. Hibát nem jelez, szelep vsz jó: 3,8kohm. Kérlek segítsetek, mi lehet? Saját gép
Köszönettel!
Következő: »»   219 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem