Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Makita akkumulátor
 
Témaindító: nyagga, idő: Júl 25, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) teddysnow válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 8, 2020 /
 
Ez az akksi
Ez a töltés vezérlő
A gyári töltőn semmit nem módosítottam
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2020
(#) Kovidivi válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 8, 2020 /
 
Passzol a gépedhez, vagy át kell alakítanod?
(#) Ódenka válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 8, 2020 /
 
A csereszabatos típusoknál az enyémmel is megegyező típus van feltüntetve. Az onlines- csávótól megkérdeztem, szerinte? Is - írta ő. Ha nem így lesz, max. visszaküldöm, vagy kibelezem a pakkot és transzpantálom az enyémbe az akkukat...
(#) Tomi111 válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 8, 2020 /
 
Jó lesz az hozzá. Gyárilag 1,3Ah és 2,0Ah-s (később 1,9-et írtak rá) volt Ni-Cd-ban és volt gyárilag is Ni-MH, az 2,6Ah-s volt. Csatoltam képet. Az Ni-MH-s akkun máshol van egyik érintkező, de azt a csavarozó nem használja, csak a töltő, az pedig kompatibilis mindkét típusú akkuval. Természetesen ezt a 3Ah-sat tovább tölti majd. Egyébként az Ni-Cd tovább bírta, az Ni-MH-sak előbb tönkrementek ( legalábbis itt nálunk a cégnél )
Volt vagy 20-25db ilyen csavarozónk, napi használatban, de lassan kikopnak. Az akkuk is tönkremennek már és a gépek motorja is. Elkopik a szénkefe, de mivel ezt nem veszed észre, mert a rugalmas tartója ezután is hozzáért a kommutátorhoz, tovább működik egy darabig. Mikor ez is elkopik/elég, akkor dob egy kis füstöt és megáll.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2020
(#) Kokai Tamás hozzászólása Máj 21, 2020 /
 
Helló!
Ha valaki tudná , kérem írja meg, hogy sorbakötött akkuknál a töltőáramkör minden cellát feltölt teljesen/4.1V-ra/, vagy csak figyel, és ha bármelyik eléri a maximális feszültséget, akkor kikapcsolja a töltést.
Nyilván kisütéskor ha bármelyik cella a kritikus pontig merül, azonnali kikapcsolás szükséges az akkupakk megvédéséhez.
Köszi :Tamás bá
(#) Kovidivi válasza Kokai Tamás hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Valószínűleg lithium-ion cellás akkuról van szó, és a sorbakötött akkuknál sorbakötött cellákra gondoltál.
A BMS két részből állhat. Egyik a védelem, ha ez lekapcsolja a töltést, mert az egyik cella feszültsége elérte a beállított szintet, akkor a többi nem töltődik tovább. Másik része, ami még az előző lekapcsolás előtt lép működésbe (már ha egyáltalán megtalálható az akksiban!), az a balanszer áramkör. A töltés megy tovább, de a túl magas feszültségű cellákat megterheli a balanszer áramkör néhány mA-rel (10-100mA). Ha a balanszer által kivett áram kisebb, mint a töltőáram, akkor a cella feszültsége emelkedni fog, lassabban, mint a nem balanszált celláké. Ilyenkor lép közbe az első rész (védelem), és lekapcsolja a töltést.
(#) Ódenka válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Jelentem, jó akkut kaptam, minden rendben.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu