Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hallom a változást, sokkal jobb lett! Köszi!!
Kondi 100nF, rácslevezető 220kohm.
Köszi a jelzést, a hibák javítva!
OFF! Hogy a csöves témába beleírtál, már neked is össze kell ütnöd egy faintos csöves végfokot. Itt a cikkem, itt a nagy lehetőség! ON! üdv
Üdv!
Nem szeretnék vitát indítani, nem célom a provokáció és bár valamikor tanultam villamosságtant és elektrotechnikát szerintem itt a csöves áramkörökhöz mindenki sokkal jobban ért mint én. Éppen ezért kérdezem Tőletek a következőt: Az elektroncso.hu -n és más audiofil "helyeken" rengeteget írnak olyanokat hogy pl. a hangkábeleket "be kell járatni". Vagy pl. a trafó vasat és a tekercselőhuzalt kb. 30 évet "pihentetni" kell. Vagy (és számomra ez a csúcs) a hangkábeleknek "iránya" van és csak úgy szól jól ha irányba kötjük. Fordítva bekötve lecsökken a rendszer "felbontása". Kérdem én, hogy lehet egy váltakozó áramot vezető kábelnek iránya?? Szóval a kérdésem az, hogy ezeknek a számomra ezoterikus dolgoknak van valóságalapja? Mondom, nem provokálni akarok, mert itt a fórumon nem olvastam ilyeneket Tőletek. (Pedig szinte végigolvastam a fórumot). Pont ezért kérdem. (Az egész onnan indult ki, hogy elolvastam néhány cikket az elektroncso.hu -n. Sok hasznos infót kaptam, szó se róla. De majdnem eldurrant az agyam a sok, bocs hogy ezt írom de szinte vallásos hablatytól.)
Ha akarom hallom, nekem ez a véleményem.
Persze lehet botfűlűnek nevezni, én nem haragszom meg érte. ![]()
Mai napi termés: Kész van a GU50 SE egyik kimenője. Primer: 3*800 menet 0,25mm sorosan; Szekunder 110 menet 0,5mm párhuzamosan. Itt van róla a kép:
Ha van akkor tegyél rá mechanikus számlálót vagy egy másik számológépet
![]() ![]()
Kb. nekem is ez a véleményem. Én is próbálom mindig a realitás talaján állva szemlélni a kérdéskört.
Az, hogy "más" hangja van egy csövinek, mint egy félvezetősnek, az hallható. Talán az is hallható (még félvezetősnél is), ha jó a hangfalkábel, de itt én pl. olyanra gondolok, hogy a nagyon különböző kábelek között lehet picike eltéréseket hallani. (Anno pl. "normál" kábel helyett a papám szerzett valami 6mm-es átmérőjű rézsodratot kék és piros külső szigeteléssel. Alig bírtuk úgy eldolgozni a végeit, hogy a "csíptetős" hangfalcsatlakozókba belemenjen. Végülis egy nem túl jelentős változást lehetett hallani, talán tisztább lett a hangkép és a mélytartomány is javult. Ellenben állandó kínlódás volt a kábel elhelyezése a szobában ![]() De pl. a kábelirány számomra is az ezoterikus kategória, és azokban a soktíz éves pihentetésekben is úgy gondolom, hogy inkább a hit a mérvadó. Egyébként én nem tartom magam túlzottan botfülűnek, pár évvel ezelőtt a sztereo MPX 19kHz-es jele még kifejezetten idegesített, de a hagyományos TV 15625Hz-ét a mai napig több szobányi távolaságról meghallom, és marhára zavar. Szerintem kell lennie egy ésszerű kompromisszumnak, amit anyagi- és munkabefektetés terén megköt az ember a minőség "rovására". Elfogadom, hogy lehet létjogosultsága akár a töbmillió forintos alkatrészeknek is, de egy szint után ez a dolog valószínűleg a hitbe megy át (no meg persze valamennyire sznobizmusba is). Bocs, kissé hosszú lett, és én sem akarok senkit hitében, nézeteiben megsérteni. Szóval nem azért írtam, hogy esetleg flame kezdődjön erről a témáról.
Vagy cseréld ki a gumikezet ami a +1-eket nyomkodta a számológépen, biztosan el kopva a gumi-mutatóújja.
![]()
Én egyszer "tévedésből" leforrasztottam földre az egyencső katódját..., na az beleszólt a hangképbe!
![]()
Reed relé+mágnes. Ez kell Neked!
FÉLOFF
Én most "reszelgetek" egy mikrovezérlős számlálót. Úgy képzelem el, hogy két rés-opto lenne az érzékelő, amikbe egy lemez lóg bele a "kurbli" tengelyéről. így az előre/hátra forgatást meg tudnám állapítani, fel- és letekerésnél is használható lenne. Kijelzőnek egyelőre egy 3.5 digites LCD lett kiszemelve, a fejlesztéshez van egy komplett panele,. amit korábban órának készítettem. Telepes táplálással évekig működik egy ilyen cucc, így nem kell félni attól, hogy elfelejti az állást, ha feláll az ember és később visszatér a tekeréshez. A telep miatt áramszünettől sem kell tartani. Ha elkészül egy működő példány, akkor majd felteszem ide is a leírását. ON
OFF
Nemlátlak mostanába msn-en ![]() ON ![]()
Valaha, még atörténelem előtti időkben az MRT nél dogoztam (Az MR és az MTV elődje-akkor még egy cég volt)
Egy vidéki felvételen, mivel késő volt és siettünk még a vége előtt kihoztuk a mikrofonok nagy részét. (cca60%) A zenei rendező (maga is neves zenész!!) mondogatta hogy abból többet-amabból kevesebbet azt kicsit jobbra.....sit. Ő hallotta a változást! Mi meg - már aki tehette - elbujdokolt és szakadt a röhögéstől. Tanúlság: Mindenki azt hall amit szeretne, ami az elképzelésének megfelel, a zene nem objektív , mérhető dolog, de ez már pszihlógia.
Köszi a válaszokat, és is valami ilyesmire gondoltam. Mint ahogy pl. nekem most jobban tetszik a PCL86-os kapcsolásom hangja mint a régi jó Onkyo-é. Pedig a 2x2W és a 2x80 között van némi különbség, nem beszélve a kapcsolástechnikáról. Nyilván a csöves máshogy torzít, meg más világ. Nem hiába foglalkozom én is vele. De abban hogy jobban tetszik a PCL hangja, az is benne van hogy én csináltam
![]() ![]()
oldman: a mikrofonok 60% ki volt HÚZVA?
![]()
Nem is tudom el merjem-e árulni?...!
Van nálunk inflálódott 100-as bolt, mostmár "ojrósbót", szóval sok minden 300Ft. Persze ezek a drágább kategóriába tartoztak.: Rozsdamentes pohár! Kór anyagból. Leválasztottam a füleit és kész. Amúgy az a három pohár ihlette az egész erősítő design-ját. Ha akkor azokat nem látom meg a plcon, akkor nem lesz kerek erősítőm.Tudod: gombhoz kabátot...
Legkirályabb!!! A leleményességet nem árulják az vagy van vagy nincs!
![]() ![]() ![]()
Köszi a felvilágosítást , én is valami konyhában használatos cuccra tippeltem , de nem pohárra .
Ezek a hirtelen véletlenül jött ötletek a legjobbak , már velem is megtörtént , hogy 1 tárgy késztetett az erősítő megépítésére .
Én is így vagyok vele! sztem ha valaki kiad ezekért az akár több százezres kábelekért pénzt, akkor már azt hallja, amit hallani akar. nekem a csúcs az aranyozott hálózati kábel, és a sima közötti "óriási" különbség a hangban
Ezek audiofil baromságok. Nekem sima kínai elosztó van, sima rézvezetékek, sima 1% fémréteg ellenállások (nem a CADDOCK aminek darabja 2000-től kezdődik!), magyar REMIX stiro kondik a bemeneten, sima fólia és kerámiakondik, sima árnyékolt kábel megy a hangfalhoz. Ennyi. Fogadni mernék ezekkel a méregdrága cuccokkal is ugyanúgy szólna a csövesem ahogy eddig is tette.
üdv
Átmérő 0,25-ös huzal elbír 100mA-t? Remélem mert ezzel Tekertem a GU SE kimenő primerjét
![]()
Tisztan csoves vegfokot kimenotrafoval (vagy anelkul) nem fogok epiteni sztem. Talan egy hibridet meg bevallalok valamikor, de az nem mostanaban lesz
![]() Idézet: „sima árnyékolt kábel megy a hangfalhoz” Arnyekolt kabel minek a hangfalhoz? Teljesen felesleges. A kisjelu IC kabelek legyenek arnyekoltak, de ne a hangfalkabel. Az mar nem erzekeny a zavarokra, halozati brummra, stb.
Akkor ezekszerint a tokeletesnel megis van megtokeletesebb?
![]() udv: din 45.500 |
Bejelentkezés
Hirdetés |