Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép kompresszor
 
Témaindító: niedziela, idő: Ápr 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 39
(#) yulo5310 válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
A fekete és a barna vezeték ment a termosztátra,gyakorlatilag az a ki-be kapcsoló!
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Jún 2, 2020 / 1
 
Találtam egy videót erről a szívó oldali "gáz szeparátorról", hogy hogyan is néz ki. (a 12. perc után a lényeg) Bővebben: Link Ha össze tudod ott belül roppantani, nyugodtan kiszedheted, mert nem fontos a jelenléte. Így kipróbálhatod azt amit szeretnél, hogy abba a furatba egy olajálló csövet dughatsz és kivezetheted, így majd kintről szívhatja a kompresszor a levegőt.
(#) VIM válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Az "1' ponton lévő fekete? Az lehet de ebben a dzsumbujban nem látszik sok minden. Lehet, hogy majd hagyni kell kettő sarus végű vezeték darabot, hogy átkötést lehessen csinálni.
(#) yulo5310 válasza VIM hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Nem átkötés kell,hanem a barna-fekete közé egy átmenő kapcsoló!
(#) simona válasza VIM hozzászólására (») Jún 6, 2020 /
 
Szia! L és N-re bekötöttem, nem indul vele. StMiklos első válaszában lévő fekete és barna (tehát ) összekötést próbáljam? A fekete helyén egy "1"-es jelölés van. Illetve van még egy további kötési pont, ahol fehér kábel volt, ez az oldalán található, egy fehér "talán relé?". Köszönöm!
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 6, 2020 /
 
Szia! A sok vezetéktől nem lehet jól kivehetően látni az egész bekötést, hogy melyik vezeték hova megy. Azért nem indul, mert a termosztát két szála ami feltehetően a barna és fekete az nincs összekötve de ezt már mondták előzőleg. Próbáld meg úgy, hogy ezeket a szálakat összekötöd és indítod. Én "kopaszan" kaptam a kompresszorokat, nem kellet hozzá vezetékeket párosítanom, hogy bekössem és nem okozott problémát de ahhoz látni kell, hogy a relé és a hővédelem mely pontokra van kihozva és hol kell záródni az áramkörnek a most nem létező termosztát által, hogy elinduljon a kompresszor.
(#) kaqkk válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
N - 1 a bekötés ha minden vezetéket kikötöttél ...
(#) simona válasza VIM hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Megkopasztottam, és bekötöttem úgy, hogy N-re nulla, L-re ÉS 1-re pedig fázis. Meg sem mozdult. Amit nem értek a többi kompresszorhoz képest, hogy a kábel, ami a termosztáthoz megy normál esetben 4 szál vezetéket tartalmaz (föld, nulla, fázis, és termosztát utáni fázis), de ennél a kompresszornál jön egy ÖTÖDIK is (egy fehér), ami a második képen látható PTC vagy hővédelem (nem tudom pontosan?) oldalába megy. Oda is a fázist kellene kötnöm? Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Az a hővédelem volna ami soros kört képez a főfázis tekercsel. Az fontos, hogy oda kellene, hogy kapcsolódjon elsőként a fázis. DE ha jobb képeket közölsz a részletekről akkor már túl lennénk a bekötésen.
(#) VIM válasza simona hozzászólására (») Jún 7, 2020 /
 
Így néz ki a letisztított kapcsolási séma. Ezeket a kötési pontokat keresd meg a "kapcsoló táblán" a többit pedig távolítsd el, mert nincs rájuk szükség. Nincs világítás, légkeringetéshez ventilátor, jegesedés megelőzésére fűtőszál és termosztát sincs. Ha két pont között nincs a kivezetések között kapcsolat és szükséges volna azt átkötéssel old meg.
(#) Georgee hozzászólása Jún 8, 2020 /
 
Sziasztok, a hétvégén volt egy kis "balesetem". A hűtő kompesszor a csomagtartóban a kanyarban felborult és az olaj kifolyt belőle. Az lenne a kérdésem, hogy milyen olajjal tudom pótolni? Köszönöm a válaszokat.
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Szia! Egy jobb árfekvésű kompresszor olajat vegyél aminek a viszkozitása, hígfolyóssága hasonló a vízéhez. (Sint, Sheppach)
(#) olika76 válasza VIM hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Kedves VIM!

Bocsánat, egy kicsit bekapcsolódnék. Lassan az olaj vételénél járok, de egy "olajos" boltban csak légkompresszorhoz való olajat találtam a hűtőmotoromhoz, amelyen a VG 46 szerepelt. Elég hígnak tűnt, ahogy lötyögtettem. Ez jó lehet? Ha esetleg nem, akkor kérnék szépen egy linket, ahol jobb olajat találok.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: olika76
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Jún 22, 2020 / 1
 
Az teljesen jó lesz hozzá. Nekem "mpm 46" van benne de már ebben a csomagolásban nem lehet kapni. Ez is jó csak én nem használom ezt a márkát.
(#) kaqkk válasza olika76 hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Mire szeretnéd használni ? Ha légkompresszornak akkor talán jó lehet de akkor is inkább vákuum pumpa olajat tennék bele , ha hűtőbe szeretnéd szerelni akkor hűtősboltban vegyél bele való olajat ( ott megmondják milyen való bele)
(#) olika76 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Kedves kaqkk!

Nos, ez kis tartályon fog menni, mert maximum 6 bar kell nekem. Kívülről fogja szívni a levegőt, hogy ne menjen (sok) olaj a nyomott levegőbe. Egyenlőre úgy tűnik, hogy a vg46-os olaj jó lesz.

Köszi a hozzászólást!

Üdvözlettel: olika76
(#) olika76 hozzászólása Júl 12, 2020 /
 
Kedves Építők!

Megint belefutottam egy problémába. Korábban írtam, hogy egy jó hűtőgépmotorból építek egy (kicsi) tartályos kompresszort. A hűtőgép motor rendben termeli a levegőt, de amit vettem nyomáskapcsoló nem zárja a levegőt a visszacsapó szeleptől jövő 6-os csövön keresztül. Már a 3. új nyomáskapcsolót próbáltam ki és mindegyik engedi a levegőt. Az első kettő PMA12 egyfázisú, a 3. PTA12 3 fázisú nyomáskapcsoló volt. Ha befogtam a csövet, akkor a motor rendben feltermelte a levegőt 5.5Bar értékre, ami nekem kell. Nem a cső mellett engednek, hanem a lefúvató lyukon keresztül.

Csatoltam a nyomáskapcsolókról egy pdf-et, hogy pontosan mit tudnak és mik ezek.

Esetleg a hűtőgép kompresszorhoz másféle nyomáskapcsoló kell? Én úgy érzem, mintha a kis löket miatt nem tudná lezárni a tűszelepet a hűtőgép kompresszor.

Ha valakinek van ebben tapasztalata, vagy jó tanácsa örömmel fogadom.

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: olika76
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Júl 12, 2020 /
 
Tessék levakolni, ledugózni, mert nincs rá szükség.
(#) olika76 válasza VIM hozzászólására (») Júl 12, 2020 /
 
Kedves VIM!

Köszönöm a választ, de nem értem. Ennek az lenne a lényege (más kompresszoromnál is így működik és nagyon jól), hogy amikor leáll a motor, akkor a 6-os csövön keresztül elengedi a levegőt a nyomáskapcsoló. Így amikor újra indul nem terhelés alatt indul a hűtőgépkompi. Ha levakolom, akkor az egész visszacsapószelepnek sincs sok értelme.

Üdvözlettel: olika76
(#) micimacko válasza olika76 hozzászólására (») Júl 12, 2020 / 1
 
Az eredeti szelepet kiszedtem, egy autókerékből kitermelt szelepet raktam be helyette egy kis átalakítással. Azóta tökéletesen működik, vagy 15 éve...
(#) VIM válasza olika76 hozzászólására (») Júl 12, 2020 / 1
 
A hűtőgépbe beépítve hol találod meg ezt a fajta megoldást, hogy tehermentesítve induljon a kompresszor? Én meg ezt nem értem. Miért akarsz nagy teljesítményű, nagy szállító kapacitású kompresszor mintájára építeni egy kis bicikli fújtatót? Az úgy jó ahogy van, semmiféle tehermentesítőt nem kell hozzá beiktatni. Ezen a képen A fehér nyomócső AVAB bilincs utáni szakaszában van a visszacsapó szelep (golyós) a nyomó ágban, a nyomáskapcsoló pedig a fehér kupakos a feszmérő mellett. Minek ezt túlbonyolítani? De persze lehet ezt bonyolítani csak nincs értelme.
(#) olika76 válasza VIM hozzászólására (») Júl 12, 2020 /
 
Kedves VIM!

Igaz, igaz, igaz ... . Minden világos. Az lesz, amit írtál, lezárom és pont. Köszönöm a képpel egybekötött magyarázatot.

További szép napot!

Üdvözlettel: olika76
(#) kaqkk válasza VIM hozzászólására (») Júl 12, 2020 /
 
Idézet:
„A hűtőgépbe beépítve hol találod meg ezt a fajta megoldást, hogy tehermentesítve induljon a kompresszor?”
A hútőgépekben maga a hűtőkör az ami a nyomáskiegyenlítést elvégzi . Van benne egy kapilláris cső amin a folyékony hűtőközeg bejut az elpárologtatóba , ha leáll a kompresszor ezen keresztül kiegyenlítődik a szívó-nyomó oldal közti nyomás . És lehet hogy szükség van a kiegyenlítésre , ha kicsi a nyomáskapcsoló differenciája és magas a tartálynyomás nem fog elindulni a kompresszor inkább leég (kb 6bar nyomás felett már nem tudja a 100w os motor átfordítani a dugattyút)
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2020
(#) VIM válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 13, 2020 /
 
Szia! Én a tehermentesítő megoldást, mint összetett kapcsolási megoldást értettem ez alatt. A hűtőgépen zárt a rendszer, esetünkben pedig nyitott. A kapilláris cső belső átmérője kb. egy milliméter a dugattyúé 20-25 mm vagy ennél is több. A 150 wattos motor ha ezt nem tudja felsűríteni nyomás alatt akkor ott más probléma van nem a tehermentesítés. A fejszelep ha nem zár jól akkor fog esetleg ráülni a tartály nyomás a henger űrtartalomra. Nyilván van egy olyan nyomásérték ami felett az adott motorteljesítmény nem képes nyomás alatt indulni de akkor nagyobb kompresszor kell nagyobb motorral amiről beszélünk az pedig egy kis "fújóka" a maga nemében. Nekem sok éven keresztül működött egy 250 wattos motorteljesítményű kompresszor tartály nélkül amivel 850-20-as kerekeket fújtattam 6 bárra. Sosem volt vele problémám de egy 150 wattos teljesítményű nem biztos, hogy tudta volna ezt teljesíteni. Ez abban nyilvánult volna meg, hogy a fejszelepre nagyobb nyomás került volna a nyomott oldalon mint a dugattyú felől, kiegyenlítődik a nyomás a kompresszor eléri teljesítő képességének határát.
(#) kaqkk válasza VIM hozzászólására (») Júl 13, 2020 /
 
Nem értem miről beszélsz ... Ha tartály nélkül használtad akkor soha nem volt nyomáskülönbség a szívó és nyomó oldal közt induláskor . Az a probléma ha 6- bar vagy több van a nyomó oldalon (tartály) és 1bar légköri nyomás a szívó oldalon (a hűtőben dugattyú mindkét oldalán azonos nyomás van induláskor ami a hűtőgáz alapnyomása)
(#) VIM válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 14, 2020 /
 
Idézet:
„A hűtőgépekben maga a hűtőkör az ami a nyomáskiegyenlítést elvégzi . Van benne egy kapilláris cső amin a folyékony hűtőközeg bejut az elpárologtatóba , ha leáll a kompresszor ezen keresztül kiegyenlítődik a szívó-nyomó oldal közti nyomás .”

Én sem értem a dolgot, mert ez a megoldás a hőtőgép felépítéséből adódik, hogy zárt a rendszer és leálláskor kiegyenlítődik a nyomás, de a kompresszor már nem ebben a környezetben van használva és a kapilláris cső leürítésére nincs szükség, értelmetlen, hiszen abból a csőszakaszból nem üríthető le annyi levegő, hogy az legalább a lökettérfogatot elérje. A legkisebb teljesítményű kompresszor is (ebben a kategóriában) tud nyomni 10 bárt és el is indul nyomás alatt is. Ez abból adódik, hogy a dugattyú és a kapilláris cső közötti átmérő különbség óriási. A tartály oldalon kialakult nyomás nem tud akkora nyomást kifejteni a sűrítéskor kinyitott fejszelepen keresztül a dugattyúra, hogy az ne tudna ellene dolgozni a motor teljesítményből adódóan.
Szóval értelmetlen egy "fújókának" tehermentesítő megoldást beiktatni, mert lehet, hogy még egy tüsszentésnyi levegőt se lehetne leüríteni a kérdéses szakaszból.
(#) Georgee hozzászólása Júl 17, 2020 /
 
Sziasztok! Belefogtam én is egy kompresszor projektbe, egy szebb napokat megélt tűzoltó készülék lesz átalakítva puffernek. Olyan kérdésem lenne, hogy aki csinált már hasonló kompresszort, a tartály belsejét mivel kezelte le, hogy ne rozsdásodjon? Köszönöm a válaszokat előre is. Illetve milyen üzemi nyomással használjátok?
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2020
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») Júl 17, 2020 /
 
Szia! Én az enyémet nem kezeltem le semmivel. Olyan acélból van gyártva, hogy a rozsda számottevő károkat nem okoz benne, nem fog nagymértékű revésedés előfordulni. Ettől komolyabb tartályok belsejét sem kezelik semmivel sem vagy ha igen annak más oka van (egészségügyben, fogászati). A tartály kimenete elég magasan lesz ahhoz, hogy az esetleges páralecsapódásból eredő kondenzátum gondot okozzon. Nem sokat vacakoltam vele, mert az otthon található vizes cuccokat akartam felhasználni hozzá és egy hidrofor nyomáskapcsolója lett beépítve és kész.
(#) szsrobert válasza Georgee hozzászólására (») Júl 18, 2020 /
 
Festek, olaj. Korrozioallo tartaly elonyosebb.
(#) Georgee válasza szsrobert hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Köszönöm. Időközben koranttal sikerült feltöltenem a belsejét.
Következő: »»   34 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem