Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Harman/kardon erősítő
 
Témaindító: pmisi, idő: Szept 29, 2008
Lapozás: OK   6 / 7
(#) devergo74 hozzászólása Feb 28, 2019 /
 
Sziasztok.
Adott egy Harman Kardon avr-51-es erősítő. Bekapcsoláskor éget szagot lehetett érezni a készülékből, a burkolatot levettem de nem látható égésnyom. Viszont újbóli bekapcsoláskor a kijelző működik, de nem szólnak a hangfalak, próbáltam fülhallgatóval de azzal sem működik. Szerintetek mi lehet a gond, tudom így látatlanban eléggé nehéz, de hátha tapasztal valaki már ilyet.
(#) medium84 hozzászólása Feb 28, 2019 /
 
(#) istvan1997 hozzászólása Aug 19, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy harman kardon avr 18-as erősítő ami nem akar bekapcsolni, stand by van. Szerintetek mi lehet vele?
(#) norbbie hozzászólása Márc 29, 2020 /
 
Üdv!
Adott egy Harman Kardon AVR 151/230 as erősítő , a problémája az hogy a center halkabban szól meg az egyik háttér sugárzó , mitől van ez ?
(#) vladcepes hozzászólása Jún 4, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy ilyen Bővebben: Link hangszóróm. Olyat csinál hogy működik,vagyis bekapcsol,de annyira halk mintha egy fülhallgató lenne letéve az asztalra és abból szólna a zene. Szerintetek,végfok vagy mi lehet?
Üdv!
(#) kiszebra válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2020 /
 
Szerintem a bemenetnél nem stimmel valami. Mute funkció van benne?
(#) vladcepes válasza kiszebra hozzászólására (») Jún 4, 2020 /
 
Szia! Nincs benne mute gomb. Szétszedtem a kábeleket leellenőriztem (lecsipogtattam) azok tökéletesek. Találtam egy oldalt Bővebben: Link lefordítottam próbáltam értelmezni, mondjuk ott a fickó a TDA8512J-ra panaszkodik,igaz az enyémén nincsenek ilyen szétégett nyomok. Ezt az Erősítő IC-t ki tudom mérni valahogyan?
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 4, 2020 /
 
Itt . a végfok részének a kapcsolási rajza, nemhinném, hogy eltértek a gyári megadottól. Ha van esetleg rajta bemenetválasztás, vagy hasonló, akkor ott keresném a hibát, vagy ha digitális a hangerőszabályzás, akkor a digitális potméter típusa alapján a táplábakat megkeresni, feszültség meglétét ellenőrizni stb... De ha adsz fix bementet a rajzon látható bemenet lábra és szól, akkor maga a végfok kizárható, mint hiba
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 4, 2020 /
 
Köszönöm! Nincs bemenet választás, 1 db sztereó jack dugó, vagyis egy kB 1M-es kábel jön ki belőle aminek a végén van egy sztereó jack. A hangerő szabályzó az egy manuális potméter egyben a be kapcsoló gombja is. Holnap csinálok róla fotót.
"De ha adsz fix bementet a rajzon látható bemenet lábra és szól, akkor maga a végfok kizárható" ezt most nem vágom.
Az IC inputra direktbe kössek rá pl egy MP3 at.?
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Igen, pl az 1-es lábra a bemenet, mint látod egy sima 220nF-os csatolókondin megy be és kész.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 5, 2020 /
 
Ok! Nyilván adok neki áramot,hangszórókat bekötöm, és a INV1-1es láb, INV2- 3as láb ,INV3-15ös láb ,INV4-17es láb lábakat kipróbálhatom ezek szerint. A Jack testet gondolom a 7-es lábra kössem,vagy panelon ahol van GND?
Köszi!
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 6, 2020 /
 
Szia! Megcsináltam amit mondtál. Egy MP3-as lejátszóból kihoztam a hangot,kipróbáltam ezeket a lábakat,1-es 3-a (15-ös 17-es -mélynyomó) mindegyik szól persze nem a 30W de kb mint egy jól felhúzott teló. Akkor végfok kizárva? Hogyan tovább? Ez a panelja,még nem találtam róla kapcsolási rajzot.
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Tele van egy csomó SMD IC-vel. Nemtudom melyik mire való, de ezek adatlapjának átnézésével már lehet rajtuk mérni, hogy kapnak-e egyáltalán tápot. Valamelyik előerősítő lesz itt a gond.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Köszönöm!
Este csinálok a panelről IC-kről közelről jó minőségű képeket,ha esetleg utána lesz kedved segíteni. A bemenet a panelon a jobboldali lenti 3-as tüske. Környékén kellene kezdeni?
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Kapcsolási rajzot nem találok róla viszont találtam egy ilyet: Bővebben: Link
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
ITT van az általad linkeld oldalon összegyűjtve, hogy melyik része micsoda. Ez a hangerőszabályzó IC, a PDF-ben látod, hogy melyik a táp lába, illetve a kompett kapcsolási rajzot is. Mérned kell rajta 4.5-12V-ig valamit, ha ez megvan, akkor tudsz olyat csinálni, hogy a hang bemeneti lábát összezárod a kimenetivel, ha nem szól így sem, akkor más a gond, ha szól, akkor viszont a digitális poti halt be valamiért.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Este mérek,és megírom.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Szia! Mértem,nálam az IC neve 9235AFG 11,47V-ot mértem. Az 1-es képen kékkel be karikázott lábakat zárjam rövidre? A karikát (rövidzárat) közvetlen az IC-lábra akartam rajzolni
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Elvileg igen.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Meg volt a próba,rövidre zártam mindkét oldalon és szól. Akkor a Potméter lenne a bűnös? Kiszedem,lefotózom hogy milyen,tegnap 1-órán keresztül keresgettem a netten hogy hátha találok ilyet(ha ez lenne a bűnös) de nem találtam. Max szét szedem utána.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Ki forrasztottam a potmétert. A 2-es 1-es ;2-es 3-as láb között mértem 2.02 Kohmot persze tekergetve és működik.,mindkét irányban. A 4-es 5-ös láb között mértem ki-be kapcsolást.
A 6-os 7-es lábon nem sikerült semmit mérnem. Annak milyen szerepe lehet?
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Digitálisan szabályozza a hangot. Amit rövidre zártál az maga a potméter. Kicsit bonyolultabb elven van ez megoldva. A digitális potméter kommunikációval van szabályozva. Itt most az a kérdés, hogy jelet kap-e a potméter, vagy sem. De ehhez már kellene szkóp (nemtudom van-e). Vag y avégső megoldás a digitális potin a rövidzárakat sima sztereo potméterrel helyettesíteni, nem egy gyönyörű megoldás, ellenben használható lesz a szerkezet.
(#) mhatalyak válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Illetve a rajzon itt nyomógombokkal van megoldva a hang erősítése, azt is megpróbálhatod, hogy testre érintgeted a potméter "up" lábát, hogy ad-e rá hangot.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Hogy jelet kap e a potméter,azt hogyan tudom ellenőrizni? Ja nincs szkóp-om. "digitális potin a rövid zárakat sima sztereó potméterrel helyettesíteni" ez mit jelent kettő kell hozzá? Nyilván valamim használható megoldást jó lenne hogy lehessen használni. Próbálok ilyen potit keresni de még nem találtam.
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Vagy a rövidzár helyére teszel sima potit, vagykiveszed a rövidzárat és a rajzon látod, hogy van egy UP és DOWN nevű nyomógom, ami testre zárogatja a lábakat, ha nyomkodod, azt megróbálhatod, hoyg ad-e rá hangot.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Most visszaolvasva egy kicsit el veszítettem a fonalat A ki,be kapcsolós potenciométerre értettem azt hogy hibás. Amit mértem az este (a tekerős potit) akkor az jó, most visszaolvasva a PT2256-ez lenne a hibás(erre mondod hogy digitális potméter). Ezt hogy látod? Áramot megkapja de csak akkor szól ha rövidre zárom.(ez hibásnak tűnik)? ,bocsa ha ilyen szájbarágósan kérdezősködök. Ha ez a hibás akkor ez kapható néztem is 1.700 ft nem vészes.
Én a kézzel tekerhetős potit értettem gyanúsnak
Visszatérve erre a kézzel tekerős potira a 6-7 lábnak mi a szerepe mert ugye azon nem sikerült mérnem semmit (ezt csak úgy zárójelbe kérdem).
(#) mhatalyak válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 10, 2020 / 1
 
Fogalmam sincs mi a szerepe. A digitális poti nem biztos, hogy hibás, a be és kimenetét, ha összezárod azért szól, mert nem ő szabályozza a hangot. De a rajzon van két db nyomógomb egyből az IC lábán, ha azokat testre zárogatod, tehát, mintha adnál rá hangot gombokkal. Ezt leszimulálva ha szól, akkor nem ott a hiba.
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Köszönöm! akkor ezt holnap este ki is próbálom,mármint a két nyomógombot. (látom 6-os ;7-es lábán a két nyomógombot)
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Szia! Kipróbáltam az UP KEY; DOWN KEY-t testre vinni,és működik, teljesen jól lehet felhúzni meg lehúzni a hangot. A potenciométer amit kikaptam belőle tegnapelőtt kiderült hogy az csak a bekapcsoló gomb + basszus
(#) vladcepes válasza mhatalyak hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Úgy képzeld el,nem tudom mit tett neki ez az egész szétszedés,meg a hang IC-nél levittem testre az UP-Down lábakat (ahogy írtad) szépen lehetett állítgatni, összerakom és működik.
Szerinted?
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem