Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   221 / 259
(#) Epu2 válasza Fenyolori hozzászólására (») Júl 15, 2020 /
 
Például ez. Nem folyik be a víz? Vízcsap, tömlő, finomszűrő, vízszelep, .....
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2020
(#) JZoli hozzászólása Júl 20, 2020 /
 
Van egy Elektrolux ESL4200LU típusú mosogatógépünk. Most már kétszer is olyant csinált, hogy a program végén amikor kiszivattyúzza a vizet a szivattyú nem áll meg. Ezt mi okozhatja? Van valakinek valamilyen javaslata?
(#) Dino71 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Víz van a gépházban és ezért folyamatosan ürít.(aquastop) folyása van valahol, vagy túltölti a vizet valamiért.....
(#) JZoli válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
Száraz a gép alja. Már az aquastop érintkezőt kivettem, de úgy is ugyanaz a helyzet.
(#) Dino71 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 20, 2020 /
 
A vízszint érzékelő előtt ha van légcsapda elzsírosodik, vagy ha nincs légcsapda akkor maga a szintérzékelő szokott még ezeknél elkoszolódni.
(#) JZoli válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 21, 2020 / 2
 
Tegnap késő este megtaláltam a hibát. A vezérlőpanelon a kis relé érintkezővel volt párhuzamos zavarszűrő R-C tag. Az alatt (főleg a kondi) volt a panel egy 3mm-es darabon elszenesedve és a kondi némileg megégve. Azt kikapartam és helyre is állt a "rend" a gépben. Utána mindent végigcsinált rendesen. Persze a paneltakaró fedelet levetem már előtte is, de pont a másik oldal volt megégve. Mindegy, már rendben van. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) Deta hozzászólása Júl 22, 2020 /
 
Zanussi ZWG685 -öt csapágyaztam és szimeringeztem újra, mert már a szomszéd tanyában is hallották, ha az asszony mos. Beindításkor azonnal szivattyúzással indított, mert valószínűleg fennakadt a szintkapcsolója. Kopogtatás, újraindításra ez helyre jött. Valami viszont a programjában megkavarodott, mert a rövid program beállítást 30 -40 fokon három piros felvillanással díjazza, viszont a 90 fokos állásban -ahol eredetileg nem működhetne - bekapcsolja. Van valami belső resetelési lehetőség, amivel esetleg helyre rakhatja az agyát, vagy szakszervíz?
(#) Brandy hozzászólása Júl 29, 2020 /
 
Kaptam egy Whirlpool ADP 4525 mosogatógépet, egy párszor működött, de újabban azt csinálja, hogy elindul a program de rövid idő után leáll és villog a lámpa. A fiam megnézte, a szivattyúját is rendbe tette, a szóró fejeket és mindent. Elindít egy próba mosogatást üresen, rendben megcsinálja, de amikor belepakolok, elindítjuk, elindul de rövid idő után leáll és villog a lámpa. Kikapcsoljuk, újra indítjuk, de csak villog és nem csinál semmit. Mi lehet a baja. Tudna valaki segíteni.
(#) Josi777 válasza Brandy hozzászólására (») Júl 30, 2020 /
 
A villogások között van egy kis szünet. Számold meg, hogy két szünet között hányat villan.
(#) Sváb hozzászólása Júl 30, 2020 /
 
Üdv! Van egy Indesit IDL 75 S mosogatógépem, eddig tette a dolgát. Mostanában az öblítés és a szárítás közben irgalmatlanul nagyokat durran. Teljesen szeszélyes, nagyon ijesztő. Amúgy a programot végig csinálja, a házban van fi relé, nem húzza le. A mosógépekhez értek, mosogatógépet eddig nem javítottam. Mi lehet a probléma, hol keressem?
(#) Brandy válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /
 
A két szünet között kettőt villan a lámpa és néma csönd.
(#) Josi777 válasza Brandy hozzászólására (») Aug 1, 2020 / 1
 
Úgy tudom, hogy a 2-es hiba az az árasztásvédelem. A legaljában van egy érzékelő, ami ha vízszivárgást érzékel, akkor bekapcsol. Ez amúgy egy hungarocell úszó és egy mikrokapcsoló kombó. A legegyszerűbben úgy tudsz róla meggyőződni, hogy hátrafelé megdöntöd a gépet és ha víz folyik ki belőle, akkor biztosan szivárgás van valahol.
(#) JZoli hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy Mille gyártmányú mosogatógép (sajnos konkrét tipust nem tudok írni 25KM-re van a gép), mostanában azt csinálja, hogy beereszti a vizet és kb öt percig megy, utána leáll, még a vizet sem szivattyúzza ki. Ezt csinálja minden programnál. Mi okoz ilyen jellegű hibát? Bár tudom, hogy a konkrét tipus nélkül nehéz, de egyik idősebb rokonoméknál van ez a gép, és Ők nem látnak rajta konkrét tipusmegjelölést.
(#) ssandi hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
Sziasztok adott egy aeg mosogatogép sajnos tegnap i20 jelent meg a kijelzőn utánna neztem dugulás lehet az ok .ma kivittük a gépet szetszedtem hát utolso pillanat volt mert szo szerint egy gumicső szétmállott a dugulás oka megvolt de szeretnem kitisztitani rendesen azt a tartályt de elakadtam
(#) ssandi hozzászólása Aug 3, 2020 /
 
egy gumicső szétmállott a dugulás oka megvolt de szeretnem kitisztitani rendesen azt a tartályt de elakadtam tudom nő stb de itteni segítséggel 7-8eve egy LG hűtőt javitottam meg jerdesemannak a fekete gumicsonek mi a pontos neve hogy kérjem az alkatresz boltban
?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2020
(#) Epu2 válasza ssandi hozzászólására (») Aug 4, 2020 / 1
 
Minta és típus alapján. Még ha kicsit torzó is.
(#) ssandi hozzászólása Aug 4, 2020 /
 
most voltam a boltban valoban kell a tipus hogy meg tudják rendelni de kb 5000ft
(#) Johnny02 hozzászólása Aug 6, 2020 /
 
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Adott egy fagor 1lf-013ix mosogatógép. V54j000j6 panellel. A gép F9 hibával megáll indításkor szittyúzás után. A hiba oka az hogy az alternátor nem kap csak 125v-ot a 230 helyett. A vezérlőpanelon egy kondi valószínűleg meghalt. Sajna csak egy kis multiméterem van. Ezzel nem bírtam kimérni. Kapcsolási rajzot nem találok a panelről. Tudnátok segíteni valahogyan? Sajnálom kidobni a gépet. Az új panel meg drága. Főleg ha csak egy kis kondi baj van. Előre is köszönöm.
(#) ssandi hozzászólása Aug 6, 2020 /
 
Sziasztok!
nincs véletlen valakinek elfekvőbenulyen tipusu szivattyú esetleg más hiba miatt tönkre ment gepből?
(#) ssandi hozzászólása Aug 6, 2020 /
 
a gépen a csövet sikerult kicserélni dugulás nincs es ismét i20 at jelez es nem szivja le a vizet
(#) Lina1591 hozzászólása Aug 7, 2020 /
 
Sziasztok!
Nem tudom tudnatok e nekem segíteni de egy Fagor 1lf-017ix típusú mosogatógéphez kellene nekem a kábelköteg. Interneten hiabba kerestem sajna nem találtam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) még1MbR válasza ssandi hozzászólására (») Aug 9, 2020 /
 
A képen nem jól kivehető, de valószínűnek tartom, hogy valamelyik Ascoll gyártmánnyal helyettesíteni tudod, sokféle létezik, bajonettes vagy csavaros, elöl lévő kivezetéssel vagy hátul, stb.
(#) Gábor833 hozzászólása Aug 12, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy bosch winner régebbi mosogatógépről lenne szó. elinditom a programot szépen fel is veszi a vizet,és mikor a mosogatást kezdené, csak zúg. valakinek valami ötlete,hogy mi lehet a hiba oka? szűröket kipucoltam a csővekeket amiket letudtam levettem kipucoltam. A vizet is szépen leszivatyúzza. A program viszont végigmegy. Lehetséges válaszokat előre is köszönöm!

DSC_0191.JPG
    
(#) JZoli válasza JZoli hozzászólására (») Aug 12, 2020 /
 
Meglett a feljebb emlegetett mosogatógép típusa Miele G641. Beengedi a vizet kb öt percig zúg aztán leáll. A víz benne marad. Mi lehet vele?
(#) Massawa válasza JZoli hozzászólására (») Aug 12, 2020 /
 
A márka neve. Nagyon pocsék lett az utobbi években. Az uj konyhánkba a nejem a régi Miele jo tapasztalatai miatt ujra ezt a márkát választotta. Az 5 berendezésböl 4 tönkre, ment az elsö 5 év alatt. A fözölap már 2x-r. A javitásokért már egy ujat lehetett volna kapni.....
Sajnos ( és még ezek fognak ugatni, hogy mások milyen vackokat gyártanak.).
(#) Gábor833 válasza Gábor833 hozzászólására (») Aug 16, 2020 / 2
 
Sziasztok! Volt időm jobban szemügyre venni a mosogatógépet és nekiálltam szétszedni,hátha megtalálom a hibaforrást és láss csodát meglett. A keringető szivattyú forgólapátja volt megszorulva és az adta a zúgó hangot, csak érdekes módon program végigment felvette a vizet leszivatyúzta csak nem mosogatót. jól kipucoltam a szivatyút és csavarlazitóval jól megfújkáltam és azóta szépen végzi a dolgát. Remélem egy darabig jó lesz.
(#) stpiter84 hozzászólása Aug 17, 2020 /
 
Sziasztok

Segítségre lenne szükségem.
Adott egy Bosch kb 10 éves mosogatógép, a következő hibával.
Elindul a program víz beereszt, mosás, víz leereszt.
Ezek után újra indítom a mosást viz beereszt, és leeresztésnél nem pumpálja ki a vizet, csak kerreg.
Viszont ha áramtalanítom kb 15 percre, áram után leereszti a vizet, és elindul a program, majd ismét hiba, stb.
Következőket ellenőriztem / cseréltem:
Leeresztő szivattyú csere.
Teljes víz szennyvíz rendszer kitisztítva, dugulás nincs!
Leeresztő szivattyú kábelek csere.
PCB panel , lábak átforrasztva.
Vízszint szabályzó üzemel mikro kapcsoló kontact javítva.
Bekapcsoló kontact javítva.
Fűtőszál le ellenőrizve.
Megmértem a leeresztő szivattyúra 260 V megy.
Érdekesség hogy mikor a kerregés produkálja a leeresztő szivattyú, felforrósodik, és valamennyire pumpálja a vizet de nem eléggé.
De mivel nem tekercs szakadt vagy zárlatos, új szivattyúról beszélünk gyanítom hogy nem ez a gond.
Sőt 15 perc várás után simán leereszti a vizet.
Még valami a hiba után 3 led villog kb fél másodpercenként.
Kérek segítséget tanácsokat mit ellenőrizzek még le.
Ha kell képeket is tudok csatolni részletesen.
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2020
(#) Brigi0720 hozzászólása Aug 18, 2020 /
 
Sziasztok! Használtan vettem egy Fagor 1lf-017ix mosogató gépet! Problémám az lenne hogy nem tudok úgy programot beállítani hogy ne legyen rajta előmosás! Így általában 2óra 1 mosógatás! Villog az idő jelző két idővel! Nem tudja valaki mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm
(#) neoviki hozzászólása Aug 24, 2020 /
 
Sziasztok!
Gyors segítség jól jönne. Adott egy Zanussi ZDF311 típusú mosogatógép. Vízbeeresztő szelep rendben. A feszültség alacsony amit kap. 96V. A programkapcsolóból kijövő vezetékek keresztmetszete fele - harmada mint ami a vízbeeresztő szelephez megy. Esetleg relé van közbeiktatva, vagy van egy plusz elektronika? A programkapcsolóból jön ki 3 db. (bal oldal 3 db.) vezeték amelyek keresztmetszetre esetleg mehetnek a szelephez.
Tud valaki okosat mondani, hogy mi vezérli a vízbeeresztő szelepet?
Programkapcsoló tipus: EDW500
Köszönöm.
(#) neoviki válasza neoviki hozzászólására (») Aug 25, 2020 /
 
Ma tovább haladtam a Zanussi ZDF211 (nem ZDF311) hibakereséssel. Visszakerestem a vízbeeresztő szeleptől a vezetéket és eljutottam a programkapcsolóig. Sajnos a panel élén ahol a dugaszolók vannak szenesedés látható, picit megkapirgáltam az látszik rajta. Megpróbáltam szétszedni, hátlapot sikerült leszedni de a panel nem adja magát. A programválasztó kapcsoló (forgó) 3 kis műanyag vezetője látszik a panel felől de nem lehet kihúzni. Valószínűleg be van forrasztva a panelre is.
Az Orczyban van (rendelésre) 34k.-ért, valószínűleg csere lesz de azért még próbálkozom a kiszereléssel. Van itthon néhány rossz programkapcsolóm talán bányászhatok belőle alkatrészt, vagy pár száz forintért vehetek is. A vízbeeresztő szelepet is megvizsgálom (esetleg valaki tud róla adatot? Hány ohm, esetleg indukció (H)?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2020
Következő: »»   221 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem