Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra LED kérdések
 
Témaindító: zoli93, idő: Jan 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Atka15 válasza proba hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Igazából kiszedtem, és úgyanúgy zárlat van a két lába között, de mivel nem találtam adatlapot, így fogalmam sincs hogy ez jó-e vagy sem. Tehát, hogy azért van ott rövidzár, mert kell hogy legyen, vagy azért, mert rossz.
(#) proba válasza Atka15 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Egy kis háromlábú lilás tokos valami? két lábán a kondi van ? (elvileg 3V vagy 5V ) ,a harmadikra meg egy ic-láb csatlakozik? Ha igen akkor egy hasonló bekötésűt rossz DVD-ben találsz.Ezeknek szinte minden mindegy,ha a frekvenciáját nem találod el érzéketlen lesz ,de működik (10-20 cm-ről.)
(#) Atka15 válasza proba hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Igen olyan. Ilyensmihttp://media.digikey.com/photos/Vishay%20Photos/TSOP38338.JPG)
Rendben akkor kicserélem valamilyenre.
Köszönöm.
(#) Imre hozzászólása Júl 29, 2012 /
 
Sziasztok! Lenne egy TV tuner kártyám. Sajnos elveszett a kábel, aminek a végén van egy vevő, ami veszi a távirányító jelét. A kábel egyik felén egy jack volt, ami csatlakozott a tuner kártyába, a másikon talán egy infrás vevő. A kérdésem, hogy milyen alkatrésszel tudnám pótolni? A távirányító elvileg működik, telefonkamerával ránézve villogni látom benne a LED-et.ehhez hasonló
(#) Kovabe hozzászólása Ápr 16, 2013 /
 
Sziasztok
Egy ismerösömnek vannak a házon kamerák (kinai) és kezdenek kihalni az infra ledek. A kérdés a következö (ránézésre sima 5mm) csereszavatos lehet ezekkel az álltalánosan olcson kapható pl 940nm 5mm-es ledekkel vagy valami spéci van bennük?
(#) proba hozzászólása Feb 1, 2014 /
 
Idézet:
„Vettem egy TSOP1236 infravevőt, majd bekötöttem az alapkapcsolását.. Rávilágítva egy távváltóval szépen pislákol is a led. Valamiféle közelítésérzékelőt szerettem volna fabrikálni belőle, de multiméterrel megvizsgálva a "változáskor fellépő" feszeket ez nem úgy működik ahogyan én elsőre gondoltam.
A TSOP kimenetén állandó tápfesz van (6V) és ha jelet vesz akkor esik! a fesz.. gondolom ennyit vesz fel a LED. Na most ebből adódik hogy én ezzel semmit sem fogok tudni meghajtani. (Egy kis vijjogót akartam volna). Hogyha közelítek akkor teszem azt egy visszavert infrajelet véve bekapcsoljon.

Minél egyszerűbbet szeretnék.. inverter meg pluszban még egy csomó minden más kizárt. Egy plakát hátuljára szerelhető. (De az is lehet hogy valamilyen kapacitív érzékelőtekercs kellene a poszter hátuljára, és az az infrás dolog halva született ötlet)

A másik bajom maga az infraled (boltban adták 40Ft/db) Összeraktam belőle egy kis villogót és érdekes hogy csak akkor veszi (távolságból is) a TSOP amikor hozzáérek a tápfeszültséggel illetve elveszem a kis infravillogótól. Amúgy max 30cm, amíg pislákol.. Ez nagyon kevés lesz hogyha azt akarom hogy valaki elhalad a kép előtt és arról visszavert jelet vegyen a TSOP.. (majd indítsa a vijjogót a változás hatására)

Nem vagyok jártas ebben a technikában.. rémlik régről valami 36 ezer herz.. meg hogy az infraledeknek is több fajtája van. Talán nem egyezik az adó és vevő frekvenciája? Én úgy gondoltam hogy majd jó messziről is világítani fog az infrajelre a kis led. Ráadásul majd egy kis erősítővel "kapcsolóként" üzemeltethetem, de látom ez nagyon nem így van.

(A távváltóra szépen vibrál, de az kódot ad szerintem)”
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Feb 1, 2014 /
 
Nagyon egyszerűen nem működik. Először is a lededet nem elég csak világíttatni, hanem azzal az általad is ismert 3x kHz szimmetrikus jellel kell "villogtatni" (pl NE555) Ha a ledet és az infravevőt egymás mellé teszed , úgy hogy ne lássák egymást, közel s távol nincs semmi ami visszaverje az infra jelet, akkor a vevő kimenetén 5V lesz. Ha valaki elé áll, a jel visszaverődik akkor a vevő kimenete 0V ra vált. ( azt nem tudom hogy folyamatosan-e, de relatíve hosszabb ideig.) Ezt egy tranzisztorral talán úgy tudod megerősíteni, hogy PNP tranzisztort használsz az emmitterét a + tápra , bázisát egy 10K ellenállással az infra kimenetére Emittere meg a kimenet a testhez képest.
A bázis emitter közé egy 10K ellenállás szintén nem árt.
Arra számíts, hogy néha a napfény be fog zavarni.
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Aug 8, 2014 /
 
A távirányítókban használt infra led és a cctv-ben használt éjjellátó infra led között mi a különbség?
(#) Csaba09 hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
Sziasztok
Van egy LED szalag vezérlőm RIBBON-CONTR02.
Problémám az lenne hogy Az Infra vevőjének kicsi a látószöge és szeretném megnövelni majdhogynem 360 fokot kéne látnia.
A gyári vevője HBS838 38Khz.
szeretném ezt kiegészíteni egy TSHOP1738-al ami szintén 38Khz.
Működne úgy hogyha párhuzamosan kötném a kettő ?
TSHOP 1738
HBS838
(#) Mumtaz hozzászólása Dec 30, 2014 /
 
Üdv. A következőkben kérnék segítséget.

Csináltam nagyon régen egy infraledekkel kialakított sapkát freetrack-hez. Aztán félretettem jó pár éve. Akkor volt hozzá készítve egy tápegység is, de az elveszett. Az a gondom, hogy nem emlékszem a ledek típusára és a tápegységre sem, így előkaptam egy másra már nem használható telefontöltőt, hogy azzal oldjam meg a dolgot. 5V - 400mA

Összesen 3db 3mm-es infraledet használok párhuzamba kötve. Kb mekkora ellenállást adjak neki?
Pontosan nem nagyon tudom meghatározni, mivel a ledek típusa ismeretlen.
(#) teddysnow hozzászólása Feb 7, 2020 /
 
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy az infra LED színe (átlátszó, kék, fekete) mit befolyásol? És a hullámhossza 850, 940nm, mire van hatással?
(#) KBal76 válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
A lesugárzott hullámhosszára nézve mind átlászó. Ha esetleg fotodiódaként hasznalnád, van jelentősége.
(#) teddysnow válasza KBal76 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Értem, köszönöm.
(#) nagym6 válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Az infra vevő is legyen azonos hullámhosszú ez a lényege, ha nem, jelentősen is kisebb lehet az érzékenysége a vevőnek. Adatlapon megvan, mennyivel.
(#) teddysnow válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Kamerák éjszakai infra "megvilágításának" a működésének olvasgatok utána. De most már akkor tudom, hogy miért volt csak 10 cm a max távolsága annak az infra átvitelű fejhallgatónak, amit kb 25 éve, középiskolásként építettem, köszönöm.
(#) nagym6 válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 7, 2020 /
 
Infra adó vevő pár összeállításánál fontos szempont az azonos hullámhossz. De azért annyit nem jelenthet, hogy csak 10cm lesz pár méter helyett a hatótáv. Itt szerintem más probléma is lehetett.
(#) jdani hozzászólása Szept 17, 2020 /
 
Üdv. Van egy infra panelem, amin kettesével vannak sorba kötve a ledek. Kérdésem lenne, hány voltról tápláljam?
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Szept 17, 2020 /
 
Hello! Az infrák általában 1,2..1,3V nyitófeszültségűek. Tehát már 2.6Vtól világítanak. De ha nincs előtét ellenállás, kinyírhatod Őket!
(#) jdani válasza proli007 hozzászólására (») Szept 18, 2020 /
 
Hogyan tudnám megoldani egy 12Vos táppal a világítását?
LM317 pl?
(#) proli007 válasza jdani hozzászólására (») Szept 18, 2020 /
 
Készíthetsz belőle áramgenerátort, de elég haszontalan lesz a dolog, mert a LM317 rengeteg hőt fog produkálni. Na meg ismerni kellene mekkora árammal hajtható az infra. Egy kapcsolóüzemű átalakító értelmesebb lenne. Akár a Skori oldalán található is jobb lenne hozzá.
(#) HA3GX hozzászólása Okt 1, 2020 /
 
200db TSAL-6200-ból tervezek egy infravetőt készíteni. Van bárminemű tapasztalatotok a leddel?
(#) Bakman válasza HA3GX hozzászólására (») Okt 1, 2020 /
 
Én az adatlapján semmilyen különlegességet nem látok, normál, 5 mm-es infra LED-nek tűnik.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem