Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép javítása
 
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 27
(#) mpisti válasza Isti69 hozzászólására (») Júl 31, 2020 /
 
2VA-es a trafó.
(#) Isti69 válasza mpisti hozzászólására (») Júl 31, 2020 /
 
Köszi! Van egy 2,8VA-es azt fogom beletenni. Remélem jó lesz.
(#) Isti69 hozzászólása Szept 23, 2020 /
 
Sziasztok! Került hozzám egy ESAB LAG 315 hegesztő. Tönkre ment benne a diódasor, de sehol nem találok hozzá alkatrészt. Hol lehet ilyet kapni?
(#) tornas78 válasza Isti69 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Én lehet, hogy átalakítanám úgy, hogy dióda-modulokat szerelnék bele. Figyelembe véve az áram és fesz értékeket is. Szerintem nehéz lesz ilyen diódákat szerezni. Hasonló kialakításúakat még a nagyobb áramú akkutöltőkben szoktam látni. Aliexpressz, eBay és társai helyeken szokott ilyesmi lenni. De érdemes lenne tudni, hogy mik az eredeti diódák paraméterei.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
(#) tornas78 válasza tornas78 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Esetleg ez lenne az a dióda?! E1210
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
(#) tornas78 válasza tornas78 hozzászólására (») Szept 25, 2020 /
 
Itt a hegesztő adatlapja is.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2020
(#) Isti69 válasza tornas78 hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Kösz a segítséget. De eddig nem volt időm ránézni a fórumra. Igen ez van benne. De a másik oldalába mintha másmilyen lenne. Majd ki kell szerelnem azt is. Találtam egy ilyet. Ezt talán bele tudnám fabrikálni. Vagy eredetit keressek?
(#) tornas78 válasza Isti69 hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Ha belefér akkor mehet, mert ebben az esetben nem fontos az hogy eredeti legyen. Bár nem tudom, hogy mibe fájhat az általad linkelt diódahíd-egység.
(#) Isti69 válasza tornas78 hozzászólására (») Szept 27, 2020 /
 
Majd holnap megérdeklődöm.
(#) lajosssipos696 hozzászólása Jan 12, 2021 /
 
Nekem is van egy Einhell btfw100 -as hegesztőm nincs hegesztő áram még az ismerkedésnél tartok .Mien hibák okozhatják?A szekunderen nincs feszültség .A huzaladagolás megy .A vezérlö panelon a primér a cn4-re megy A relére megy de tovább már nem tudom követni.A relére gyanúskodok . Kéne egy pontosabb diagnózis . A biztositékok jók . Még találtam nála egy számomra furcsaságot A szekunder megy a pisztolyra meg a testre a panelról megy ugyancsak két szál a szekunder mindkét kivezetésére ,ami egyenáram .Annak mi a szerepe?
(#) Fpepe hozzászólása Feb 2, 2021 /
 
Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.Adott egy bmax 223 típusú 220 Amper 3fazisú trafós co hegesztő. A problémám hogy teljesen mindegy hogy a 7 állású fokozatkapcsolót hova állítom akkor is kb 80A áramerősséggel dolgozik, amit lakatfogóval mértem. Kipucoltam a fokozatkapcsolót és a mágneskapcsolót, de semmi javulás.  Van esetleg tapasztalata, ötlete valakinek hogy merre induljak el? Előre is köszönöm a segítséget. 
(#) Lybrás hozzászólása Feb 22, 2021 /
 
Szép napot mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni. Szükségem lenne a MIG 180 Turbó tipusú CO-hegesztőnek a kapcsolási rajzára. Ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
(#) erbe válasza Lybrás hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Hátulján az adattáblát fotózd le! MIG-180 turbo néven lehet néhányszáz gyártónak gépe.
(#) Phile80 válasza erbe hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Meglepődnék ha lenne rajta, ez "háztáji" Láttam már belőle vagy 5 félét, ugyan ebben a dobozban, egyiken sem volt semmilyen felirat, vagy adattábla.
(#) erbe válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Úgy látszik, cégfelszámolásnál maradt néhány tucat ház a raktárban, amit a melósok megmentettek, aztán aki ahogy tudta telepakolta.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2021
(#) Lybrás válasza erbe hozzászólására (») Feb 24, 2021 /
 
Lefotózom majd munka után az adattáblát is meg a belsejét is. Azt tudom az öcsémtől hogy a Dunakeszi Hegesztéscentrumban vette, úgy tudja ott rakták össze.
(#) erbe válasza Lybrás hozzászólására (») Feb 24, 2021 /
 
Hiszen akkor legegyszerűbb lenne tőlük rajzot kérni.
(#) Lybrás válasza erbe hozzászólására (») Feb 24, 2021 /
 
Megpróbáltam, de még nem válaszoltak.
(#) Phile80 válasza Lybrás hozzászólására (») Feb 24, 2021 /
 
Mivel nincs rajz. Nekik nincs is jogosultságuk a gyártásra, furcsa lenne ha adattáblát csinálnának. A dobozt gyártja valaki itthon és aki megveszi azt rak bele, amit csak akar.
Ez már nem a 80-as évek, ahol gyárszerűen ment a termelés és külön emberek voltak a tervezésre és külön emberek a kapcsolási rajz elkészítésére.Olyan egyszerű ez a gép, hogy egy szervizes rajz nélkül beköti. Talán a fokozatkapcsoló és panel lábkiosztásaihoz kellhet egy kis puskázás.
(#) Lybrás válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 25, 2021 /
 
Valóban egyszerű a gép, szinte alap, nekem is a fokozatkapcsoló miatt kellene a rajz, de ha más nem lesz megoldom rajz nélkűl is.
(#) szbalogh hozzászólása Ápr 20, 2021 / 1
 
Kedves Mesterek!

Transzformátoros pálcás hegesztőmet sikerült egyenirányítani és egy fojtótekerccsel még szépen lehet awi-zni is.
Arra gondoltam, hogy a szelepes pisztoly helyett praktikusabb lenne egy kapcsolós megoldás. Úgy gondoltam, hogy a pisztolyra kivezetett nyomógombbal indítanám a gázt és kapcsolnám be a gépet is. Mi az alkatrész neve, amivel gázt és ~2kW hálózati áramot tudok kapcsolni? Maga a kapcsoló a hegesztőgépben lenne.
Köszönöm!
(#) batonyizoltan hozzászólása Máj 3, 2021 /
 
Üdv mindenkinek!
A minap hozzámkerült egy knd-350m hegesztőgép iskra nagyfrekis egységgel. Korábbi hozzászólásokban elhangzott, hogy a gép egyenáramnál 3x16 amperről megy, váltónál 2x60-ról.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azonnal levágja a kismegszakítókat alu heg.-nél, vagy csak nagy teljesítményre kihajtva? Általában mi a vélemény, tapasztalat a gépről, Paks mellé kell költöznöm vele, vagy van mód a használatára 3x20 A. mellett? Bocs ha sok a kérdés, de nem vagyok szakmabeli.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2021
(#) Imi68 hozzászólása Nov 13, 2021 1 /
 
Sziasztok! Tudja valaki Güde 155/6W védőgázos hegesztőhöz hol lehet panelt venni, esetleg rajz róla valakinek?
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 18, 2021 /
 
Sziasztok! Egyszer hátha segít valakinek. A Fet elvileg N-csatornás bár most valószínűleg a Cd4069 Ic miatt P-csatornás fettel működik a motor,de csak teljes fordulattal
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 18, 2021 /
 
A rajzról hiányzik a C-12 kondenzátor, lehet hogy nem is volt rajta. Hiányzik még a motor mellől a dióda és a vele soros ellenállás, aminek nem tudom az értékét. Ha valaki tudna ebben segíteni azt megköszönném. Ha jól tudom a dióda katódja a pozitív pólusra néz.
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Nov 18, 2021 /
 
Bocsánatot kérek egy vezetőpálya ki maradt .A kis relé zárása után a nagyobb Greatz negatívja kapcsolódik a kis Greatz negatívjához illetve a többi alkatrészhez.
(#) kovacszalan hozzászólása Jún 30, 2022 /
 
Sziasztok! Hegesztőpisztolyt keresek, a TIG AWI és a MIG CO között hezitálok. Első ránézésre a TIG AWI tűnik strapabíróbb. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt? A mastroweld weboldalán nézegettem a pisztolyokat, mert láttam hogy hosszú a garanciaidő, és teszetlik a termékeket.
(#) JZoli hozzászólása Ápr 25, 2023 /
 
Helló. Hozzám került egy Fronius CO hegesztő 400 Amperes. A gép elég koros lehet, már javították ezt a panelt előttem is, egy relé lábainak forrasztásából gondolom. Pontos típus csak délután, ha kell. Azért került hozzám, mert nem megy az előtoló motor benne. A motor méréseim szerint rendben van. A vezérlőpanel elég össze tett, mert mindent ez vezérel. A motort egy UJT-s-tirisztoros áramkör vezérelné. De eddig még ilyen panelt nem láttam. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valaki közületek akinek már volt ezzel az áramkörrel (vagy hasonlóval) dolga? A vezérlőről teszek fel képet a mellékletbe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2023
(#) nemcsa hozzászólása Szept 22, 2023 /
 
sziasztok
két kérdésem lenne hozzátok.Van egy traconic 105 co hegesztőm ami egy fázisú.A neten keresgéltem és többnyire 3 fázisut találtam.Ezt átalakították vagy kétféle verzióban készült ?
A másik az lenne,hogy a gép jelenleg nem működik .A bekacsoláskor búg a drótot tolja ha nyomom a kapcsolót de nem ad áramot vagyis nem hegeszt.Gyanakodtam a pisztolyra de az másik hegesztőn működött .Korábban már észrevettem,hogy mintha nem adna olyan teljesítményt amilyet kellene.Minden segítségnek örülnék.köszönöm
(#) erbe válasza nemcsa hozzászólására (») Szept 22, 2023 /
 
Ha egyáltalán nem ad áramot, okozhatja a mágneskapcsoló elégett érintkezője. Ha egyáltalán csattan?
Ha ad áramot, de keveset, akkor két fázisra van kötve, fázis - nulla helyett.
Következő: »»   26 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem