Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   31 / 311
(#) uli válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 17, 2008 /

mt meg nem adnék egy olyan alkatrésztároló dobozrendszerért
Frankó mühyel
uli
(#) Frankye válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Nagyon tetszik az ötletes, perforált lemezes szerszámtartó a jobb oldalon! Az alkatrész-tároló is jó dolog, de majd mutatok rá alternatívát... (Olcsóbb, és "recycled" )
(#) zsoltee0001 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Hali
Köszi.

Huba
a befőttes üveg teteje fel van csavarozva a polc aljára, és abba vannak a csavarok (tudom... meg kellett volna egy kék leddel világítani )

Kagkk
azt a ventillátort arra a célra csináltam, ha valamit hűteni kell, egy vasdarabra van ragasztva, így nem borul fel, akárhova lehet rakni.

Uli
jó drága volt (praktiker)

Frankye
azért vannak hibái, ha másik szerszámot akarok felrakni, akkor le kell szerelni az egészet, sajna nem olyan mint a gyári.

Kíváncsian várom

..... A mérőóra állványból fabrikált panel fogóm senkinek nem tűnik fel? az lenne a lényeg

Idézet:
„A mérőóra állványból fabrikált panel fogóm senkinek nem tűnik fel? az lenne a lényeg”

Az lenne az a karos lemezvágóra hajazó szörnyeteg a kék oszlop mögött, a bal oldalon, amin egy böhöm csavar, vagy mi van?
Sokáig tanakodtam rajta, hogy mi a manó lehet, de nem igazán jöttem rá... És mi célt szolgál, ha szabad érdeklődnöm?
(#) zsoltee0001 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

erre gondoltam, ha érdekel valakit csinálhatok egy két közeli képet,
Egy kézi szorítót (nem tom hogy hívják) gányoltam a mérőóra helyére, az egésznek jó nagy súlya van, nem borul fel, a befogott panelt meg úgy forgatom 3D-ben ahogy akarom, nem is tudom, hogy tudnék nélküle dolgozni.

Na, így már világosabb a funciója.
(Látom, nagyon bejönnek Neked ezek a "nehéz" dolgok"... )
(#) Imi65 válasza Fery hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

A Sibrik piac a Maglódi úton van.
(#) fureszk válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Bevallom, én is csodálkoztam, mivel köpésnyire lakom a Kőbányai úttól, mégse rémlik hogy azon lenne a Sibrik piac.
(#) Fery válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Ja, ja azt akartam irni, hogy kőbányán a Maglódi-Sibrik sarkán, csak egy kicsit összekutyultam.
Fery
A lényeg : A sörgyártól kifele.
(#) zsoltee0001 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Így van!
" a súly,... a megbízhatóság jele, ha nem működik ütni is lehet vele"
(#) Fery válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 18, 2008 /

Ez nem biztos, hogy jó ötlet, ugyanis az egyes számú javitási módszer az a "belerúgok", nem pedig az " odaütök".
Amúgy egész jó az a paneltartó. Legalább nem esik pofára a panel, mig forrasztod.
Fery
(#) Doncso hozzászólása Jún 24, 2008 /

Kicsit melózgattam a hétvégén, kellett egy asztal, jelenleg igy áll a mühely project. ELŐTTE/UTÁNNA
Üdv: Doncso
(#) idlob válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Nekem a multimétered tartója tetszik. Úgy látom olyasmi mit a műszaki rajzasztalok lámpáinak a "nyaka" (nem tom mi a szakszerű kifejezés).
(#) Norberto válasza Doncso hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Az utóbbi jobban elrendezett, több hely is van.

Az asztal bal oldalánál figyelj arra, ha ott dolgozol, hogy lehetőleg ne emeld fel 10g-s erővel a fejed, mert koppanni fog
(#) Doncso válasza Norberto hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Idővel majd annak a sorsa is rendeződni fog kuka lesz belőle vagy valami ijesmi. Majd még rengeteg alakítani valóm van rajta, ez még csak az asztal.
(#) válasza Doncso hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Nagyon tuti lett a műhelyed! Látom ott figyel az asztalon a Spafi-féle táp is (ha jól látom); lesz doboza is? Én a sajátomat hónapok óta doboz nélkül használom, de most rászántam magamat, és belekezdtem egy frankó doboz készítésébe :yes:

Nemsokára én is rakok fel képeket a saját (új) műhelyemről, csak még befejezem a rendrakást; aztán viszont gyorsan megörökítek mindent pár fényképen, mert - magamat ismerve - rend ott többet nem lesz, az biztos
(#) djzorro hozzászólása Jún 24, 2008 /

Tudnekem valaki segiteni hogy hol lehet venni tekercseléshez drotot? pl: 0.4-töl akár 2mm-ig
elöreis köszi a segitségeteket

(#) levii válasza djzorro hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Szia!

A TME nevű boltban

Üdv!

szerk.: de a kérdésed egyáltalán nem tratozik bele ebbe a témába :no:
(#) fureszk válasza djzorro hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Legutóbb mikor az InCompban jártam láttam náluk:
Bővebben: Link
De a netes árlistájukban nem szerepel.
(#) Doncso válasza hozzászólására (») Jún 24, 2008 /

Nem tudom mennyire látszik ott fenn a második képen, van egy PC ház, mellette egy szürke kocka potival, na az lesz a Pafi táp doboza, ő egy RFT deck volt hajdanán csak megtetszett a doboza és kiugrasztottam a belsejét. Amugy neked jól müködik a táp? Nálam minden ok vele, kettőt épitettél? Nekem még készülőben a másik csak dolgos teendőim akadályoznak a befejezésben.
(#) válasza Doncso hozzászólására (») Jún 25, 2008 /

Szia!

Idézet:
„Amugy neked jól müködik a táp? Nálam minden ok vele, kettőt épitettél?”

Igen, minden szuperül működik benne ahogy kell. Kettőt építettem, de az egyiket még nem próbáltam ki; a másikat viszont már elég rég óta tesztelgetem, de szerencsére semmi baja sem lett. Elég jól bírja a strapát

(#) Ballage hozzászólása Júl 6, 2008 /

Üdv!

Miután túl vagyok az MSc felvételimen és sikerült életet lehelni a fényképezőm akksijaiba, gondoltam hát, hogy én is csatlakozom a témához. Ez nem igazi műhely, inkább csak egy kis kuckó. Nem ez a munkám (informatikus vagyok), de kb. 15 év kihagyás után nemrég újjáéledt a téma iránti szenvedélyem, úgyhogy előástam/visszaszereztem a régi cuccaimat. Az eredmény alul. Majd még kell egy-két dolog, de majd szép sorjában. A bal oldali kicsi orosz szkóp csak kölcsönben van, mert a másik kettőt kellett javítgatni, de a többi műszer (most már) saját. A szkópok természetesen a hatás kedvéért vannak mind bekapcsolva...

PIC_0086C.JPG

(#) maTaKee válasza Ballage hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Tetszik az a jel a középső szkópon! Nagyon vad
(#) Ballage válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Ezt a jelet egy kis szupreg vevő adja ki magából... Tényleg elég egzotikus....

PIC_0087C.JPG

(#) Doncso válasza Ballage hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Vazze, 3 szkóp két PC és két telefon? El vagy látva rendesen, amúgy tényleg nagyon ott van az ábra az EMG-n , később tervezel egy nagyobb kuckót magadnak?
Én pont a keskeny asztal miatt készitettem egy nagyobbat mert mire felpakoltam az összes cuccomat nem maradt egy csepp helyem sem szerelni. Egyébként mire jó egy ilyen szupreg vevő? Bocs az OFF ért.
(#) Ballage válasza Doncso hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Két telefon?? Csak egy mobil van meg egy vezetékes.

A két gép meg a munkámhoz kell, a jobb oldali egy fileszerver, a bal a munkagép.

A szkópoknak meg sztorija van... A jobb oldali elődjét réges-régen elcseréltem valakivel, aki "elfelejtette" érte odaadni, amiben megegyeztünk. Aztán amikor visszakértem (enyhe megfogalmazása a történteknek), akkor egy másik, azonos típusú műszert sikerült visszaszerezni, ami persze nem működött. Ennek a javításához kértem kölcsön a bal oldalit, mert ekkor még nem volt más műszerem. Aztán az idei BURABU-n árulta egy bácsi 15eFt-ért a középsőt és én képtelen voltam neki ellenálni. Kicsit ki kellett vakarni a koszból, meg egy ponton KH-s is, de egyébként tök jól megy.

Mostanra sikerült megjavítani a rosszat, úgyhogy a kicsi vissza fog kerülni a gazdájához.

Amúgy gondolkoztam rajta, hogy esetleg megválok a jobb oldalitól, de egyelőre még tesztelgetem egy kicsit, hogy lássam, hogy minden rendben van-e vele.

A szupreg vevőkről van fenn a neten anyag, meg a Rádiótechnika 2007-es évkönyvében is van egy elég részletes cikk (135. o) ha esetleg megvan neked. Az én vevőm is az RT-ből van, csak már nem emlékszem melyik számából.

És a kérdésedre válaszolva, jó lenne egy nagyobb kuckó, de sajnos most erre nincs meg az anyagi keret. Viszont a szobából egy csomó cucc (párom testvérének a holmijai) ki fog kerülni és akkor több helyem lesz.

Bocsánat, kicsit terjengős lett a hozzászólásom... :-/

Ránézésre ez hasonlít rá a legjobban.
(#) Doncso válasza Ballage hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Idézet:
„Csak egy mobil van meg egy vezetékes”

ez nálam kettő ,
Egyébként sajnos megesnek kishazánkban az ilyen sztorik mint a tiéd a szkóppal, amugy a jobb oldali is egy EMG nem? nekem egy philips3230-asom van meg egy miniscope-2 , az előző oldalon még kép is van róla ha meg akarod nézni.

Persze, kettő, csak gondolom ez nem olyan szokatlan dolog...

Igen, sajnos nem ritka az ilyesmi, de hogy egy rokon is eljátssza ezt, az már durvább.... :-/ Na, mind1.

Igen, láttam, egy ilyen Miniscope-ot majdnem sikerült vennem 3000 Ft-ért, de aztán elhappolták előlem. De így nem is bánom, hogy lett helyette a nagy.
(#) Doncso válasza Ballage hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Elhappolták?? Véletlen nem a tesz veszen volt fenn nem olyan rég? Mert akkor az én voltam
Következő: »»   31 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem