Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezetékes telefon szerelés
 
Témaindító: Busz, idő: Dec 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 23
(#) Inhouse válasza csapo1002 hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Inhouse, igazad van.
Kiegészités (már ha ha nem lesz belőle harag):
- Na ennél van jobb is.
- Örök tanulság, hogy nem mindig a legcsicsásabb cuccut érdemes elhozni a cégtől.
- Február 3 óta meg szerintem régen nyugvópontra jutott a kérdés.

Azt nem tudom, hogy miért bukkant fel hirtelen, de szokott ilyen lenni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
(#) diginewl válasza Busz hozzászólására (») Aug 14, 2020 /
 
Ugyan kicsit régi a hozzászólás. Szeretném a többieket megerősíteni.
Nekünk is van egy ilyen telefonunk, és ugyanott a kapcsolóval volt a gond. Egy ideig ment a szétszed/összerak árammentes dolog, de a hiba visszatért, egy két napon után. Így kiforrasztottam a kapcsolót, szétszedtem, kipucoltam, visszaraktam. Utána tökéletes lett, és működik már egy fél éve tökéletesen.
Azaz a kapcsolóval van a gond, mint többen is írták - tisztának kell lennie.
(#) Cinema hozzászólása Okt 20, 2020 /
 
Kedves Mindannyian!

Keresek Concorde C5881-es asztali számkijelzős telefonhoz kezelési, beállítási útmutatót, lehet nyomtatott, vagy pdf, word, stb. állományú.
Kaptam a készüléket, de semmi info róla. Szeretném teljességében használni.

Üdv!
(#) Gafly válasza Cinema hozzászólására (») Okt 20, 2020 /
 
Hogyan néz ki?
(#) Cinema válasza Gafly hozzászólására (») Okt 21, 2020 /
 
Készítek róla képet és majd beteszem ide.
Jobbra fönt van a kijelzője monokróm LCD, többsoros, a hívót mutatja, ha be van állítva ott is a szám megjeleníthetősége. Idő, dátum is beállítható.
Félkör(félhold) alakúak a számgombok, a kijelző alatt 12db kisebb gomb a memorizáláshoz, lejjebb, a számgombok alatt, pedig négy fehér gomb, kihangosítás, Redial, Flash, Hold, Speak. Két kis LED is kijelez valamit a számgombok alatt.
Oldalt hangerőszabályozó, hátul két kis kapcsoló és a vonal csatlakozója, valamint a táp csatlakozás.
4db. AAA-s elem, vagy akku a memóriához, alulról.

Üdv!
(#) patexati hozzászólása Feb 15, 2021 /
 
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a Telekom optikai netet akarok a nyáron bevezettetni ,de nem tudom az optikai kábel mit használnak az oszloptól az egységig azz mennyire hajlítható,jobban mondbva 16-os cső van a szobámhoz egy 90 fokos könyökkel abba belehúzza a szerelő?? Ki akarom építeni mert a padlás sem járható a szigetelés miatt így majd én elhúzom az utp kábeleket hová kell..Illetve kell e külön a távolabbi helyre külön telefonkábel hol tv is van mert ott van a telefon készülék is,vagy elég csak az utp?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2021
(#) Sebi válasza patexati hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Nálam ugyan nem optikai kábel van, de az után következő egység a "mediabox".
Azon van két RJ11 a telefonnak és - többnyire négy - RJ45 a helyi hálózatnak. Ennek egyike lehet a TV set top box-a, a többire mehetnek a PC-k, vagy második router, stb. A 10cm-es sugárban való optikai kábelhajlítás elfogadhatő, kérdés, hogy hajlandó-e a szerelő behúzni a csőbe...
(#) Gafly válasza patexati hozzászólására (») Feb 15, 2021 /
 
Szerintem oda akarja majd tenni, ahol a TV és a telefon van, valamint az ablakkeretet akarja megfúrni. Onnan viheted a szobádba az UTP-t.
(#) EmilZZ hozzászólása Nov 11, 2021 /
 
Kedves Mindenki!

Van egy 1984-es CB76MM telefonom, ami a gyerekkoromban került hozzám, és az az ötletem támadt, hogy feltámasztom egy telefon adapteren keresztül. A szolgáltatási végpontot összeraktam, és más telefonnal működik minden. Ha ezt a telefont kötöm be, akkor kifelé tudok vele tárcsázni, ki is cseng, illetve mindent hallok, viszont engem senki. A kapcsolókat, és vezetékeket szálanként ellenőriztem. Az ellenállások, és kondenzátorok még igy 38 évvel a gyártás után is hibahatáron belüli értekeket mutatnak. Az indukciós tekercs egyenáramú ellenállása pontosan a mellékelt papir szerinti. A szénmikrofont nem volt más ötletem, hogy hogyan teszteljem, ezért az ellenállását figyeltem a multiméteren, és beszéltem benne, akkor változott látványosan.

Értem, hogy pár ezer forintért lehetne másikat venni, de konkrétan ezt a készüléket szeretném életre kelteni. Van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes még megnézni rajta?
(#) Remci válasza EmilZZ hozzászólására (») Nov 11, 2021 / 1
 
Első körben ki kellene próbálni másik mikrofonnal. A szén mikrofonban,főleg ha már nagyon öreg, a szénpor össze áll és nem igazán akar működni. Próbáld meg óvatosan oda kocogtatni valamihez,hátha fellazul a szén.
(#) proba válasza EmilZZ hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
Ha a mikrofon jó, marad a kagylóhoz menő vezeték, annak a végéről nézve is változik a mikrofon ellenállása?
(#) Gafly válasza EmilZZ hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
A vezeték általában a kézibeszélőnél szokott eltörni (ahol hajlik a mozgatástól). Ezt rendesen le szoktuk vágni és újra kötjük. A rajzon a B és C vezetékről beszélek. A régi saruk is felhasználhatók ha nem túlzottan béna az ember.
Vagy a mikrofon betét, oda érdemes elektret mikrofont tenni. Jövő hétvégén lesz börze (ha van oltási papirod), ott kis szerencsével kapsz is.
Ha nagyon nem megy, akkor adok hozzá, vagy megcsinálom.
(#) EmilZZ válasza Remci hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
Odacsaptam erélyesen, a 36 év magány után ez kellett neki. Van hangom újra, köszönöm szépen
(#) Gafly válasza EmilZZ hozzászólására (») Nov 11, 2021 /
 
Akkor ezt megúsztuk.
(#) Inhouse hozzászólása Nov 12, 2021 /
 
Épp most javítottam az egyik alkalmazott telefonját. Állítása szerint az utóbbi időben nem mindig működött, de ha megnyomta a kézibeszélő vezetékét, akkor jó lett. Ezen a vonalon indultam el és mint már sokszor, most sem bizonyult értékelhető segítségnek a laikus esetleírása. Sem a kagylóval, sem a hozzá vezető kábellel semmi probléma nem volt. A készüléknél hiába lett beemelve a kagyló, nem folyt áram a vonalon. A kapcsoló jó volt, maradt hát valami egyéb szakadás. Ez egy Panasonic asztali készülék, a vonal egy kis segédpanelen keresztül jut a fő panelre. Itt egy párhuzamos glimm lámpa és egy fojtótrafó található. Sajnos manapság egyre sűrűbben találkozni olyannal, hogy az ilyen apró trafók kivezetéseinél túl feszesen rögzítik a tekercs szálát a panelbe forrasztott lábra. A vékony vezeték egyszer csak enged, főleg, ha éri némi mechanikus behatás a készüléket. Ezt visszaforrasztva újra üzemképes lett.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2021 /
 
Érdemes a kontaktusokkal is foglalkozni, emlékeim szerin még a nem túl régi telefonokkal is sok volt a probléma a kontaktusok sorrendiségi beállításainál, kontakt hibáinál. Útálatos egy munka volt.
(#) szabo.gth hozzászólása Ápr 24, 2022 /
 
Sziasztok!
Olyan eszközt kellene csinálnom, amit egy telefonvonalhoz tudok kapcsolni és észlelni tudja a bejövő hívást, illetve meg tudja jeleníteni a hívószámot. Hangátvitel egyáltalán nem kell, nem kell felvennie sem, akár bonthatja is a vonalat rögtön, de ez már részletkérdés. A gondom az, hogy egyáltalán nem ismerem a vezetékes telefonrendszer működését. Azt már megtudtam, hogy a hívást hogyan tudnám észlelni (állítólag 20mA-t nyom bele áramgenerátorosan ha nincs hívás, aztán 75V AC-n csenget), de a hívószám kijelzéséről semmit nem találtam. Tud valaki hasonló projektről? Vagy esetleg valami használható leírásról, hogy hogy is működik a rendszer?
Előre is köszönöm a segítséget

U.i Nem tudom, hány féle szabvány van a vezetékes telefonokra, nekem konkrétan egy sagemcom gyártmányú telekom modemre kéne csatlakoznom a belső telefonkészülék helyére. (Hátha ez szűkíti a kört)
(#) Macsek71 válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Szia !
Ha "csak" megjeleníteni kívánod a hívószámot egy ilyesmi hívásazonosító lehet a legegyszerűbb megoldás.

Ha felhasználnád - pl egy arduinós projectben - (ha nem tévedek) a második csörgés végén - vagy után - jön egy jelsor, ami tartalmazza a hívószámot, időbélyeget...
(#) Gafly válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Szia,
szerintem a hívószám kijelzéshez hozzá se fogjál, hacsak nem vagy mazohista.
Cserébe adok ajándékba egy Ventus ID-150 kütyüt, amir csak rá kell dugnod a vonalra. Ha elő vagy fizetve a szolgáltatásra, akkor működni fog azonnal (és még a pontos időt is mutatja ).
Csengőt ha magad akarsz építeni, akkor piezo zümmer (beépített meghajtóval), 330 nF (amit szintén tudok adni ajándékba), 4k7 ellenállás, zener, RJ11 dugó. De sokféleképpen megvalósítható.
(#) szabo.gth válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Szia!
Nem fogalmaztam pontosan Valóban nem csak megjeleníteni szeretném. Konkrétan azt szeretném, hogy ha az n db előre beállított telefonszám egyikéről érkezik egy bejövő hívás, akkor mondjuk húzzon be egy relét. Szóval ha megfizethető áron tudtok ilyen eszközt, az is jó lehet nekem.

@Gafly: Igazából egy kicsit az vagyok, ha ilyesmiről van szó
(#) Gafly válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /
 
Az általam felajánlott eszköz erre nem alkalmas.

Netről leszedett cuccokkal óvatosan, mert a szabvány sokféle beállítást is megenged, ha az adott országban/szolgáltatónál működik, másutt nem feltétlenül.
(#) Inhouse válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Erre egy régi mobil alkalmasabb lenne kis átalakítással.
(#) Macsek71 válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
szép project lesz

Kicsit megtúrtam az általam elérhető forrásokat, de nem találtam semmi értékelhetőt a hívószám átvitel technikájáról, kódolásáról ...
Gonoszkodva : felhívnám a figyelmedet az azonosított hívóval létrehozott kapcsolat után a DTMF kódok segítségével egyéb funkciókat is megvalósíthatsz
Több eszköz ki-be kapcsolgatása, állapot lekérdezés stb
(#) Gafly válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Abban neked teljesen igazad van, hogy el lesz vele a kolléga egy darabig.
De akkor kis segítség:

Ez maga a szabvány: ETSI EN 300 659-1
Idézet:
„Access and Terminals (AT);
Analogue access to the
Public Switched Telephone Network (PSTN);
Subscriber line protocol over the local loop for
display (and related) services;
Part 1: On-hook data transmission”


Feladat nem lehetetlen, a Texas meg is csinálta (na persze DSP-re ).
Caller ID (CID) Algorithm, User’s Guide
(#) Sebi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 25, 2022 / 1
 
Léteznek ilyen IC-k, de kell még hozzá egy proci is. Nálunk az első és a második csengetés között küldik az FSK jelet - ha előfizetés van rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2022
(#) proba válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
RTU 5024 ??? Alin csak 4-5000. Igaz GSM, nem vezetékes.
(#) még1MbR válasza szabo.gth hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Ha a megjelenítés nem fontos, csak a relé meghúzás:
https://www.hestore.hu/prod_10039209.html
Ezzel nyitom idehaza a garázskaput, a család mobiljairól felhívva a benne lévő SIM-et, meghúz egy relé egy impulzusig.
Csak egy ötlet.
(#) még1MbR válasza proba hozzászólására (») Ápr 25, 2022 /
 
Először az Alin vettem, fél évet bírt ki
(#) proba válasza még1MbR hozzászólására (») Ápr 26, 2022 /
 
Tapasztalatom nincs, egyik ismerőssel vetettem kapunyitónak, még nem panaszkodott, bár nagy valószínűséggel nem aliról vette. Tetszett a tudása ezért javasoltam. Úgy néztem tudja a ki/be kapcsolgatást is. Egy hátrányát közölték az általam építetthez képest, mikor locsolás vezérlőnek használták, nem jelzi, éppen ki vagy be kapcsolt a szivattyú. ( Nálam 2 csengetés után bont akkor bekapcsolt, ha 6 után bont akkor kikapcsolt, ha később akkor meg valami félre ment. - de ez nem mindegyik szolgáltatónál működik jól- )
Következő: »»   22 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem