Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Philips telefonból RF modulok

Témaindító: Novak, idő: Jún 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Sikerült működésre bírni az egyik modult. Ha kell valakinek az adat amivel fel kell programozni a PLL-t szóljon és feltöltöm.
(#) Medve válasza pako hozzászólására (») Jún 19, 2008 /

Szép munka! Engem érdekelne...frekiraszternek mennyi jött ki?
(#) pako válasza Medve hozzászólására (») Jún 20, 2008 /

Benne van minden a fájlban. Raszterre 3400 jött ki de frekibe nem számoltam át.

Init.txt

(#) Medve válasza pako hozzászólására (») Jún 20, 2008 /

S hány megás kvarc van a PLL-en?

21,7-es mindkettőn.

Én valami egész értékű frekit várok a raszterre, nem tudsz rámérni frekimérővel a PLL kimenetére?
(#) pako hozzászólása Jún 20, 2008 /

sajna nincs frekimérőm. Nem tudsz valami kapcsolást PIC-el ami jó lenne ide? Régebben találkoztam egy 2GHz-es PIC-es frekimérővel, de most nem találom a linket. Ha tudsz valamit akkor gyorsan összedobnám
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Jún 20, 2008 /

Van egy hárdverem grafikus kijelzővel, 18F452-vel, erre gyorsan írok egy progit, hogy tudjak vele frekit mérni. Szerintem délnél előbb nem készül el.

Na jó, délig várok Sok ilyen kapcsi+progi van a NET-en, de itt házon belül is találsz egyet.
Az enyémet nem találtam meg hirtelen, hasonló ehhez
Nagy előnye, hogy tetszőleges shiftet (KF értéket) tudsz beállítani rajta.

Nah már a kalibrálásnál tartok
50 Hz --> 50 Hz
8 MHz --> 7995557 Hz
Délre télleg kész lesz
A plafon 2,1 GHz lesz neki...

Gyors voltál...Mi az előosztó?

Mármint a frekimérőben? Semmi! Direktbe megy a timer1 bemenetre, számolja a timer1 túlcsordulást, 1 másdopercenként a túlcsordulások számát szorozza 65536-al és hozzáadja az aktuális tmr1 értéket. Ennyi és már mehet is a freki a kijelzőre. De a kalibrálás még nincs teljesen kész. Lehet hogy gyorsan össze kéne még dobnom valamit, amivel be tudom hangolni, mert saját kvarcon teszteltem, és biztos el is hangolja valamennyire. A plafon azért "csak" 2,1 GHz, mert a LongInt típusba több nem fér. De ha azt az egy sort áttírom Real-ra.....

De nincs az a PIC, amelybe a 2 gigával beletöltöd...50 mega körül megáll...
Elmélkedtem már frekvenciaetalonon, valami RH vevővel lehetne, van jónéhány atompontos adó...

Számolgattam kicsit és tényleg nem lesz 2GHz. Túlcsordulásnál 20uSec-et van az interrupt vektorban -> 1 Sec alatt 10000 túlcsordulás lehet. 65536*10000 = 655.360.000 Hz. Most 8 megás kvarc van rajta, DE van belső 4X-es PLL-je a kis aranyosnak. Elvileg ha azt bekapcsolom, a 20 uSec-ből lesz 5 uSec, a 655MHz-ből meg 2.5 GHz... Elvileg...
(#) pako válasza pako hozzászólására (») Jún 20, 2008 /

Egyenlőre hagyom a frekimérőt, mert túl érzéketlen a bemenete. Megpróbálom feléleszteni a másik modult is. Amint sikerül feltöltöm annak is a kódjait.
(#) pako hozzászólása Júl 23, 2008 /

Sikerült feléleszteni a másik modult is. Ezzel már kicsit több baj volt, mert az elején csak ki/be kapcsolgatta és közben mindenféle hülyeséget küldött ki neki. (Ez volt a kéziben, az előző a bázisban). A kódjait beírtam a csatolmányba, remélem érthető lesz. A "0, 3, 144" byte-okból álló csomaggal csak venni tud. Meg is néztem a PLL adatlapján, ezzel a CH1 suspend módban van. az adáshoz "0, 12, 80"-at kell kiküldeni, az adás-vételhez pedig "0, 13, 144"-et. A két modul már szuperul megtalálja egymást, de még csak az 1 irányú kommunikációval próbálkozok. 14-15 KHz körüli frekit gyönyörű tisztán átt tud vinni, egy műv.erősítő után szkóppal nézve szép négyszögjelet kapok, mindenféle zaj nélkül. Csak az a bibi, hogy más frekit nem hajlandó átvinni. Szóval nem tudom, hogy milyen kódolást használjak. A manhester ez miatt kizárva (10101010b esetén az alap freki felére csökkenne). PWM kitöltés változtatáskor sercenik egyet a vevő, amit nem tud dekódolni, ezért elölről kezdi a dekódolási folyamatot, mert azt hiszi hiba történt. A DCC átviteléből is ihletet merítettem, megpróbáltam frekvenciaszabályzással adatot átvinni, de ugyan az volt a baj. Freki váltáskor sercenés->dekódolási hiba.

Nincs valakinek ötlete, hogy milyen módszerrel lehetne még adatot átvinni?

Leg végső esetben azt fogom csinálni, hogy PWM-mel viszem át a jelet, a kitöltést Interruptban számoltatnám, és szoftveresen pl. 1 mSec-enként nézném csak meg a kitöltést, így a sercenést valószínűleg áttugraná. Csak hát az átviteli sebesség is nem kicsit csökkenne.
(#) cassis válasza pako hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Sziasztok!
Egy PLL -t szeretnék építeni, melyhez az ADF4106 szintézert néztem ki elsőkörben. adatlapja itt
Elsőre néhány dologban bizonytalan vagyok, ezért kérném a segítségeteket.

1. Az adalap számomra eléggé érthetetlenül mutatja (figure 2 -n) az LE jel idődigrammját a DB0 bit végén. Talán egyenrangú a két változat?

2. regiszterbeállításokat illetően találtok különbséget a Function Lach Map (table 9) és a Initialization Lach Map (table 10) között.
Találtam regiszterek beállításához segítséget
itt

3. a hurokszűrő számításához a szintézer adatlapján nincs konrét segítség, de ezeket találtam: (lásd pdf ben)
Mi a véleményetek a AN1001 4. oldalán lévő példa T1 et kiszámító képletében milyen művelet a sec("fi"p) ???

Találtam teszt panelt is, jól jöhet még a konkrét kapcsolás valakinek.

ADF4106.JPG

(#) cassis válasza cassis hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

bocsi néhány dolog lemaradt:
(#) Medve válasza cassis hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Hello, biztos csak abban vagyok, hogy a SEC(fi) a szekáns függvényt jelenti, ami a koszinusz reciproka lesz.
(#) cassis válasza Medve hozzászólására (») Nov 16, 2008 /

Jogos!!!
Az AN-1001 ben van egy példa erre a 4. oldalon:

(fi)p= 45 deg
(omega)p= 2*pi*20.000

a képlet szerint
T1=[sec(fi)p - tan(fi)p] / (omega)p

tehát eszerint:

T1= [1/cos(45) - tan(45)] / 2*pi*20.000=

= [1/0.7071 - 1] / 125600 =
= 0.41422 / 125600 = 3.29*10-6

és ki is jött a példa eredmény.
köszi.
És a többi felvetésre valakinek van ötlete???

(#) ordas52 hozzászólása Nov 23, 2010 /

Üdv.

Az lenne a kérdésem, hogy Philips HFC 22 tip. faxos telefonhoz van-e valakinek magyar nyelvű használati utasítása?

kÖSZI
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 6, 2010 /

Helló!
Van régi 450MHz-es telefonból két rf modulom. Ezekkel kommunikált a központi egység a vezeték nélküli kézibeszélővel. Szerintetek életre lehetne kelteni valami módon? Annyit tudok, hogy 2db MB1501, 1db MC3371 és 3db TLC27M2I van benne. A modul alján van egy 10-es csati és az MC IC mellett egy 3-as csati. Sajnos semmi nfót nem találtam a modulról ezért is jöttem ide, hátha valaki találkozott már ezekkel és tudja hogy is kellene elkezdeni az élesztést.Képek.
(#) Medve válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 6, 2010 /

Hello, Adatlapot letölt, a modul kivezetéseit kibogarász, PC-re illeszt, programot megír, örül. Kb ennyi, az én módszeremmel. Élesztettél már valamilyen hardvert saját programmal?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem