Fórum témák
» Több friss téma |
Sikerült működésre bírni az egyik modult. Ha kell valakinek az adat amivel fel kell programozni a PLL-t szóljon és feltöltöm.
Szép munka! Engem érdekelne...frekiraszternek mennyi jött ki?
Benne van minden a fájlban. Raszterre 3400 jött ki de frekibe nem számoltam át.
Én valami egész értékű frekit várok a raszterre, nem tudsz rámérni frekimérővel a PLL kimenetére?
sajna nincs frekimérőm. Nem tudsz valami kapcsolást PIC-el ami jó lenne ide? Régebben találkoztam egy 2GHz-es PIC-es frekimérővel, de most nem találom a linket. Ha tudsz valamit akkor gyorsan összedobnám
![]()
Van egy hárdverem grafikus kijelzővel, 18F452-vel, erre gyorsan írok egy progit, hogy tudjak vele frekit mérni. Szerintem délnél előbb nem készül el.
Na jó, délig várok
![]() Az enyémet nem találtam meg hirtelen, hasonló ehhez Nagy előnye, hogy tetszőleges shiftet (KF értéket) tudsz beállítani rajta.
Nah már a kalibrálásnál tartok
![]() 50 Hz --> 50 Hz 8 MHz --> 7995557 Hz Délre télleg kész lesz ![]() A plafon 2,1 GHz lesz neki...
Mármint a frekimérőben? Semmi! Direktbe megy a timer1 bemenetre, számolja a timer1 túlcsordulást, 1 másdopercenként a túlcsordulások számát szorozza 65536-al és hozzáadja az aktuális tmr1 értéket. Ennyi
![]() ![]()
De nincs az a PIC, amelybe a 2 gigával beletöltöd...50 mega körül megáll...
Elmélkedtem már frekvenciaetalonon, valami RH vevővel lehetne, van jónéhány atompontos adó...
Számolgattam kicsit és tényleg nem lesz 2GHz. Túlcsordulásnál 20uSec-et van az interrupt vektorban -> 1 Sec alatt 10000 túlcsordulás lehet. 65536*10000 = 655.360.000 Hz. Most 8 megás kvarc van rajta, DE van belső 4X-es PLL-je a kis aranyosnak. Elvileg ha azt bekapcsolom, a 20 uSec-ből lesz 5 uSec, a 655MHz-ből meg 2.5 GHz... Elvileg...
Egyenlőre hagyom a frekimérőt, mert túl érzéketlen a bemenete. Megpróbálom feléleszteni a másik modult is. Amint sikerül feltöltöm annak is a kódjait.
Sikerült feléleszteni a másik modult is. Ezzel már kicsit több baj volt, mert az elején csak ki/be kapcsolgatta és közben mindenféle hülyeséget küldött ki neki. (Ez volt a kéziben, az előző a bázisban). A kódjait beírtam a csatolmányba, remélem érthető lesz. A "0, 3, 144" byte-okból álló csomaggal csak venni tud. Meg is néztem a PLL adatlapján, ezzel a CH1 suspend módban van. az adáshoz "0, 12, 80"-at kell kiküldeni, az adás-vételhez pedig "0, 13, 144"-et. A két modul már szuperul megtalálja egymást, de még csak az 1 irányú kommunikációval próbálkozok. 14-15 KHz körüli frekit gyönyörű tisztán átt tud vinni, egy műv.erősítő után szkóppal nézve szép négyszögjelet kapok, mindenféle zaj nélkül. Csak az a bibi, hogy más frekit nem hajlandó átvinni. Szóval nem tudom, hogy milyen kódolást használjak. A manhester ez miatt kizárva (10101010b esetén az alap freki felére csökkenne). PWM kitöltés változtatáskor sercenik egyet a vevő, amit nem tud dekódolni, ezért elölről kezdi a dekódolási folyamatot, mert azt hiszi hiba történt. A DCC átviteléből is ihletet merítettem, megpróbáltam frekvenciaszabályzással adatot átvinni, de ugyan az volt a baj. Freki váltáskor sercenés->dekódolási hiba.
Nincs valakinek ötlete, hogy milyen módszerrel lehetne még adatot átvinni? Leg végső esetben azt fogom csinálni, hogy PWM-mel viszem át a jelet, a kitöltést Interruptban számoltatnám, és szoftveresen pl. 1 mSec-enként nézném csak meg a kitöltést, így a sercenést valószínűleg áttugraná. Csak hát az átviteli sebesség is nem kicsit csökkenne.
Sziasztok!
Egy PLL -t szeretnék építeni, melyhez az ADF4106 szintézert néztem ki elsőkörben. adatlapja itt Elsőre néhány dologban bizonytalan vagyok, ezért kérném a segítségeteket. 1. Az adalap számomra eléggé érthetetlenül mutatja (figure 2 -n) az LE jel idődigrammját a DB0 bit végén. Talán egyenrangú a két változat? 2. regiszterbeállításokat illetően találtok különbséget a Function Lach Map (table 9) és a Initialization Lach Map (table 10) között. Találtam regiszterek beállításához segítséget itt 3. a hurokszűrő számításához a szintézer adatlapján nincs konrét segítség, de ezeket találtam: (lásd pdf ben) Mi a véleményetek a AN1001 4. oldalán lévő példa T1 et kiszámító képletében milyen művelet a sec("fi"p) ??? Találtam teszt panelt is, jól jöhet még a konkrét kapcsolás valakinek.
bocsi néhány dolog lemaradt:
Hello, biztos csak abban vagyok, hogy a SEC(fi) a szekáns függvényt jelenti, ami a koszinusz reciproka lesz.
Jogos!!!
Az AN-1001 ben van egy példa erre a 4. oldalon: (fi)p= 45 deg (omega)p= 2*pi*20.000 a képlet szerint T1=[sec(fi)p - tan(fi)p] / (omega)p tehát eszerint: T1= [1/cos(45) - tan(45)] / 2*pi*20.000= = [1/0.7071 - 1] / 125600 = = 0.41422 / 125600 = 3.29*10-6 és ki is jött a példa eredmény. köszi. És a többi felvetésre valakinek van ötlete???
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy Philips HFC 22 tip. faxos telefonhoz van-e valakinek magyar nyelvű használati utasítása? kÖSZI ![]()
Helló!
Van régi 450MHz-es telefonból két rf modulom. Ezekkel kommunikált a központi egység a vezeték nélküli kézibeszélővel. Szerintetek életre lehetne kelteni valami módon? Annyit tudok, hogy 2db MB1501, 1db MC3371 és 3db TLC27M2I van benne. A modul alján van egy 10-es csati és az MC IC mellett egy 3-as csati. Sajnos semmi nfót nem találtam a modulról ezért is jöttem ide, hátha valaki találkozott már ezekkel és tudja hogy is kellene elkezdeni az élesztést.Képek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |