Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 282
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 / 1
 
Van üzembehelyezőim jó barátom a google és mi az alaphelyzetbe állt mester kód mert erről nem ír a könyv?
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Benne van az üzembehelyezőiben, szerintem neked a felhasználói van meg. a kódot azért ide a fórumra nem írnám meg
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
szerintem nyugodtam megírhatod mert ha ez egy általános kód akkor semmi baj ha meg nem lenne megváltoztató akkor minden betörő elolvasná a üzembehelyezőit és kikóddolná a riasztókat
(#) MPi-c válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Nem tudom, hogy a te központodhoz az az üzembehelyezői leírás jó-e, amit én tettem fel ide a topic-ba. Abban benne van, csak el kellett volna olvasnod és kipróbálnod. Ha jó, nyertél...
Egyébként a gyári értékek: üzembehelyezői kód (mert külön van ilyen is) : "5555", mesterkód: "1234".
(#) Brienter válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Ezer bocs csak nem találtam meg mert a végén volt ez rám vall Igaz nekem az üzembehelyezői kód az más de mindegy. Most a következő kérdésem az lenne mert holnap leresetelem a panelt hogy csinálnék hozzá adatkábelt de az adatkábelt hogy kell bekötni a panelra? És mivel a redszer már él és azt hiszem reseteléshez el kell venni a tápfeszt teljesen akkor a külső sziréna megszólal mert abban is van külön akksi az jó megoldás lehet hogy kiveszem a riasztó akksiját rákötöm párhuzamosan a szirénakimenetre és úgy húzom le AC-ról is vagy ez kinyírja a panelt? és inkább gyorsan adjak a szirénának 12V-ot mihelyst levettem a tapenlról?
(#) MPi-c válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
Szerintem van annak a szirénának egy külön szervíz bemenete, amit testelve a sziréna nem szólal meg és a központ (és a sziréna is) szerelhető, lekapcsolható, stb.
(#) Brienter válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /
 
itt csak a riasztó felé a tápfesz van kivezetve meg a két jel vagy hogyan fogalmazzak ami megy a sziréna kimenetre. Én úgy tudom nincs ezen a szirénán ilyen csatlakozás és ha kinyitom a beépített tamperja kapcsolja be a szirénát
ha meg leveszem a tápfeszt akkor is úgyhogy lehet marad az hogy lekapom a panelről és visszanyomom az akksira a resetelés idejére. Kábelre valami ötlet mert amit találtam nem nagyon igazodok ki rajta. belinkelem az oldal ide
a pc oldali része rendbe is van csak a riasztónál meg nem tiszta mert jó lenne pc ről programozni újra és nem a kezelőjéről bár még nem csináltam.
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
mi nem tiszta? nincs gnd, si, so a panelen?
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Gnd van a többi meg RING TIP R-1 T-1 GND . Na most ezek közül melyikre kössem? Mert mostmár szívesen programoznám pc-ről.
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
egyikre sem, az a telefon. ne a "csokin" keresd, az én 585-ös központomon pl csak 4 pól. tüskesor van az előbb említett jelekkel
(#) Brienter válasza pipi hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Az tiszta hogy az a telefon aljzata de gondoltam úgy kommunkál vele mintha telefon vonal lenne de akkor rosszul gondolom. Na és lementem megnéztem mégegyszer és tényleg megvan. Ennyire nem lehetek vaksi de mégis. Megvan az a kis négy tű egyik oldal S0 másik S1 akkor gondolom a közepe a gnd azt rövidrezárom S0-át 3-as pont a csatin S1-re pedig 2-es pont. Megyek és ki is próbálom. Kösz az eddigi sok segítséget ja meg le is resetelem a panelt. Szomszédok majd örülnek a tápelvétel következte szirénának.
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Már minden megvolt resetelés engedélyezés megcsináltam a kábelt be a pc-be de nem akar komunnikáni a szoftver(DLS 2002). Ezt innen a netről szedtem le 18mB lehet hogy ez csak valami bemutató progi vagy mi? Mi kellhet még hozzá hogy működjön?Mindig a modemetz akarja használni nem pedig a kábelt. esetleg valami beállítás az alsplspon?
(#) pipi válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
arra nem emléxem már hogy a soroson hogy megy ki, de a központon engedélyezni kell a programozási hozzáférést!
(#) MPi-c válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Én láttam hozzá egy "DLS2002 PC5010 V3.2 CP-01 Driver" nevű fájlt is.
(#) Brienter válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 18, 2008 /
 
Hello!
Jelentem működik. Az volt a probléma hogy nem volt megfelelő a driver a 3.2-es. De találtam egy másik North American driver pack-ot és azzal gyönyörnyörűen működik. Ezer kösz a segítséget!
(#) ssly hozzászólása Ápr 21, 2008 /
 
Hello!
Nem szorosan tartozik a topicba, de azért szerintem elmegy. Kaptam egy 1565-ös központot, sikerült is felprogramozni, de szeretném összekötni pcvel. Le is szedtem a DLS2002-t, de kellene hozzá az "International Drivers Pack" viszont neten csak az amerikait találtam meg. Valaki el tudná nekem küldeni a nemzetközit?
Előre is köszönöm!
Szilveszter
(#) Brienter válasza ssly hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /
 
Hello!
Igaz nekem nem ilyen típusú riasztóm van egy pc5010 ahhoz jó volt az americai pack sztem próbáld meg azzal először.
(#) ssly válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /
 
Próbáltam már, sajnos azzal nem megy. Az 5010-nek viszont van külön drivere is, nem csak pack-ban. A 1565 úgy tudom csak a nemzetköziben van meg.
(#) Lecso77 hozzászólása Jún 20, 2008 /
 
Üdv Mindenkinek.

Kaptam ajándékba DSC 585 központot. Egyelőre egy mozgásérzékelő és egy befúrható ajtónyitás-érzékelőt kötöttem rá, plusz a központ dobozának a szabotázs gombját. Sziréna híján a megfelelő helyre egy 1K-s ellenállást raktam, hogy megszűnjön a hibajelzés, és így minden tökéletesen is működik. Illetve működött egészen addig, míg az ellenállást ki nem cseréltem egy zümmerre. Sajnos ez most alap állapotban is sípol, fél hangerővel. Riasztáskor viszont teljes hangerővel. Gondoltam ez mégsem igazi sziréna, és ezért. De ráraktam egy rendes, beltéri szirénát (SOSB1 mini sound bomb, vagy mi a szösz a neve), és fültépő hangja van a riasztó kikapcsolt állapotában is.
Miért szól vajon folyamatosan? Elkötöttem volna valamit? Bár nem hinném, sok variáció nincs a kötözgetésre az egyes eszközöknél. (DSC 1565 központnál pont ugyanez a helyzet.) Vagy csak nem megfeleő szirénát próbáltam vajon?

Előre is köszönöm, ha valaki tud érdemleges információt adni nekem.


(kettős lezáró hurkot használok, ha ez számít)
(#) pipi válasza Lecso77 hozzászólására (») Jún 20, 2008 /
 
teszt/mérő áramot folyat át a szirénán a hibajelzéshez, az általad használt szirénák meg gondolom már pici áramnál is megszólalnak (piezó?)

köss a szirénával párhuzamosan egy ellenállást pl. az az 1K-t, esetleg kisebbet (megfeleő teljesítményűt!),
vagy használj rendes szirénát.
(#) Lecso77 válasza pipi hozzászólására (») Jún 23, 2008 /
 
A mini sound bomb az egy rendes beltéri sziréna, 109 dB-es jószág. Én voltam a türelmetlen, mert amint megszólalt a riasztó üzembehelyezésekor, gyorsan lelőttem az egészet, holott csak addig a negyedmásodpercig szól amúgy is. A zúgás viszont nagyon erős volt, az általad javasolt 1K-s ellenállás viszont teljesen megszünteti. Köszi a segítségedet.
(#) Dudus válasza Lecso77 hozzászólására (») Jún 24, 2008 /
 
Én lereléztem a beltéri szirénámat így nem nyöszörög.
(#) Lecso77 válasza Dudus hozzászólására (») Jún 24, 2008 /
 
Nekem is ezt javasolták második tippként, ha az ellenállás nem jön be (de bejött).
(#) mutyi hozzászólása Jún 26, 2008 /
 
Üdv az uraknak!
Szert tettem egy dsc pc560-as berendezésre, felszereltem, bekötöttem és megakadtam. Nem tudom üzembehelyezni, kódot változtatni stb.
Az 1234-re reagál semmi másra.
A pc 585-höz van üzembehelyezési útmutatóm papíron is és mindenhol ezt találom, de nem igazán passzol hozzá. Ugyanez talán segítségemre lenne pc560 címmel.
Előre is köszönöm és fejet hajtok ha esetleg valahol itt megvan de én nem találtam.
(#) Lecso77 válasza mutyi hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Sajna csak kezelési útmutatót találtam hozzá, de a gugli azt mondja, hogy a telepítési kód 0560, próbáld ki. Bár nekem a PC585-höz is azt mondták, hogy 0585 a kód, mégis az 5555 jött be...
Keresem tovább az üzembehelyezésit, legalább külföldiül...
(#) Lecso77 válasza mutyi hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Nézd csak, ehhez mit szólsz, segít valamennyit?

PC560.pdf
    
(#) mutyi válasza Lecso77 hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
elsőre is találtam benne új dolgokat, ez a 0560 eszembe nem jutott volna.
Holnap reggel újra nekiugrok. Egy hun verzióért hálát adnék az úrnak, de ezt is nagyon köszönöm.
(#) subas hozzászólása Jún 30, 2008 /
 
Sziaszok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az érzékelő árnyékolt vezetékénél az árnyékolással mit kell csinálni? Az oké, hogy a központnál a földelő csavarra kell kötni az összeset, de az érzékelőknél? Kössem a negítív tápra vagy maradjon szabadon?

köszi!
(#) b_zoli hozzászólása Júl 16, 2008 /
 
Sziasztok!
A tapasztalt szakik segítségét szeretném kérni.
Van egy DSC PC1864 (V4.1EU) központom, és szeretném PC-ről programozni. Csináltam kábelt, megszereztem a progit, de nem megy. A 4 tűs csati két középső GND, és a két szélső S0, ill. S1. Ha jól csináltam. Sima RS232 és direkt bekötés. Semmi plusz IC, vagy ilyesmi. A panelen engedélyeztem a 6 órás időablakot. De semmi. Nem ismeri fel. A progiban nem találtam semilyen kapcsolódás vagy hasonló gombot. Honnan látom, hogy a kapcsolat létrejött? Előre köszi a segítségeteket.
(#) b_zoli hozzászólása Júl 17, 2008 /
 
Időközben olvastam, hogy a *8 telepitői499telepitői499-et kell a központon megadni, de így sem megy.
Következő: »»   2 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem