Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   250 / 276
(#) Phile80 válasza jani789 hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Elsőre azt mondanám fel van cserélve a polaritás, pontosan ez a tünete.
(#) jani789 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 31, 2020 /
 
Szia,

Ugy tunik siker lett a vege a polaritas forditasnak (meg gondolom meg valami mas kontakt problema is lehetett...) miutan visszaraktam a vezerlo panelt a helyere, a csatlakozokat atnezve (nehanyat szorosabbra veve) a gep elindult. egesz normalis sarok varratot tudtam osszehozni vele par masodperc poti tekergetes utan. Szoval igy mar ugy mukodik ahogy kell... sajna 1mm-es lemezzel nem sok jot tudtam vele elrni.... vagy kopkod, vagy eget... de ezt mar tapasztaltam 1.6mm-es OK4332-es palcaval is nala, hogy bizonytalan. neha megszalad az aram es eget szet mindent, viszont van 4-5 masodperc amikor szepen dolgozik. De ezeket elviselem. most mar tudok CO-val zartszelvenyt hegeszteni normalisan, es nem kell az 1.6-os palcaval kinlodni. vekony lemezzel meg amugy is nagyon ritkan kell dolgozzak....
Viszont ha mar itt jarunk, egy idegesito, de elviselheto problemaja meg van a gepnek. MMA allasban az elektrodat olyan melyen beegeti, hogy nem tud ivet venni ujra. vagy le kell kopacsolni a vegerol a salakkepzot, vagy kesztyuvel szepen visszatorni azt a 3 mm-es hoszt amin visszaegett. Nagyon zavaro tud lenni osszeallitasnal, amikor tartod az anyagot egy kezzel es az Istennek sem akar ivet venni... Ha erre lenne megoldas (a salakkepzo letorgelesetol tekintsunk el) az nagyon jol jonne. Ugyanaz a palca a normal trafos hegesztonel teljesen jol dolgozik. visszaeges kevesebb mint 0.5 mm. szoval avval egyszeru ivet venni. Na de evvel a kina szarral...... brrrrrr...
(#) Ge Lee válasza jani789 hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Nekem a hagyományos trafónál is ugyanúgy vissza szokott égni az elektróda de ezt már megszoktam, nem gond, szerintem inkább annak függvénye hogy hogyan emeled el onnan a varrat végén. Ha különbség van az az elvből adódhat, a váltóáram íve minden félperiódusban kialszik, az egyenáram pedig nem, annak kell egy adott távolság hogy biztonsággal kialudjon az ív, tehát az inverternél tovább marad fenn. De még ez is inverter függő, amelyikből pl. ki van spórolva a fojtó annál ez nem jelentős, de amelyikben nagy fojtó van mint. pl. a hidas inverteremben ott elég szép ív van (majd 2 centi) az elektróda elvételekor, ilyen süvöltő, cuppogó hang kíséretében, mivel a fojtó árama miatt később szűnik meg az íváram.
(#) gulyi88 válasza jani789 hozzászólására (») Jan 1, 2021 /
 
Megmértem.
Üresjárási feszültség MIG és MMA módban is egyaránt 60V.
MMA módban értelem szerűen állandóan kint van a fesz.
MIG módban csak a pisztoly gomb nyomásakor.
MIG 100A (nem mért érték, csak a kijelző szerint) hegesztés mellett 18-20V közötti munkafeszültség van (elégtelen huzalsebességtől a túl nagy huzalsebességig).
(#) Gábor731 hozzászólása Jan 6, 2021 /
 
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni egy Einhell BT-GW 170 co hegesztővel kapcsolatban.
A géppel az a gond ha hegeszteni szeretnék elég nehezen indul el mert csak lökdösi a huzalt és pattog. Ha elindul a hegesztés akkor sokszor menet közben is ezt csinálja. Ezt kezdetek óta csinálja amióta megvettem. Nem ipari célokra használom csak otthoni barkácsoláshoz és azt is elég ritkán. Ezen a fórumon olvastam hogy lehet hogy segítene rajta ha a tolómotor meghajtását egy külön trafóról menne. Nyugodtan szóljatok ha hülyeséget beszélek ,de az elektronikához nem értek. Azt szeretném kérdezni, hogy ha ezzel lehetne javítani rajta akkor tudna valaki ebben segíteni? Természetesen nem ingyen kérném. Köszönöm
(#) Csepe274 hozzászólása Jan 7, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy Haina mig 270 típusú hegesztőm. 30 Amper az induló áram, valahogy nem lehet ezen az értéken csökkenteni? Illetve van egy koppintós awi funkciója, esetleg létezne valamelyik típusú awi hegesztő gép, aminek a vezérlőpanelját rá lehetne kötni ? Hogy ne koppintós legyen hanem rendes awi?
(#) ati790731 válasza Csepe274 hozzászólására (») Jan 8, 2021 /
 
Szia! Azt mérni kellene, hogy tényleg 30-Amper -e! Szerintem nem annyi, hanem több, és a feszültség is sokkal több a pisztoly végén Mig módban, mint kellene. A 270 A is csak vicc, kb a felét tuhatja, a benne látható réz kereszmetszetéből ítélve, és azt is csak nagyon szakaszos használat mellett.
Sajnos apósom is vett egy ilyet a megkérdezésem nékül, mert "olcsó" volt, és mert azt mondták neki, hogy porbeles huzallal szépen hegeszt.
Ebből Hf-es AWI-t gyártani szerintem nem lenne egyszerű feladat, és nem gondolnám, hogy érdemes vele kísérletezni, mert valami professzoros vezérlése van, ami, ha elköszön akkor, csak levélnehezéknek lesz jó.
Úgy gondolom, ezt a gépet MMA módban lehet használni valamire, amíg működik, a többi funkció használatától, "próbálásától" szerintem csak az ember feje fájdul meg.

Ez az én véleményem, mindent a legnagyobb jóindulattal írtam, nem fikázni akarom, de ez nagyon a hobbi kategória, és szerintem abból sem a jobbik verzió.
(#) Csepe274 válasza ati790731 hozzászólására (») Jan 8, 2021 /
 
Köszi a hozzászólást! Már kb 2 éve van meg a gép. Pálca, porbeles, co módban csak párszor használtam eddig nekem nem volt vele bajom. mig/mag módba aluzni használom (maszekba) argonnal és al-mg dróttal már 2 éve. Van még egy al-si dróton is de, sajnos U kereket még nem sikerült szereznem hozzá és az sajnos szokszor bele ragad és feltekeri. Na de a LÉNYEG azért szeretném lejjebb vinni az induló feszültséget mert vékony anyagot szörnyen küzdés vele így hegeszteni. A tig lift módot szerintem sejted miért utálom itt egy olyan mezei megoldás is már tökéletes lenne ami mint egy normál awinál a 2t mód nagy vonalakban. Egy mikrokapcsolóval gombnyomásra gyújtás indítás (hogy ne keljen a wolframot oda érinteni és ha elengedem akkor megáll! Hátha van valami megoldás időm mint a tenger bütykölni szeretek
(#) dB_Thunder válasza Csepe274 hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Ez mig/mag módban váltót ad?
Nekem van egy alfaweld avim, ami mindent tud, ki véve a váltóáramot..
Aztán én is játszanék aluval...
(#) Csepe274 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Mig/mag módban nem kell neki ac csak drót, argon polaritást csere teflonos pisztoly belső meg egy u alakú előtoló kerék azt lehet nyomni neki
(#) Csepe274 válasza ati790731 hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Awinál valami ilyesmi is érdekelne egy külső HF egység
(#) dB_Thunder válasza Csepe274 hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Tehát te "CO hegesztőként" üzemeltetve (védőgázas fogyóelektródás) hegesztesz vele alut?
(#) mpisti válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Nincs ebben semmi lehetetlen, minden gond nékül lehet fogyósan is alut hegeszteni. Csepe leírta a lényeget: argon védőgáz;"U"vájatos továbbító görgő, teflon betétes kábel+ aluhoz való áramátadó fuvóka és polaritáscsere. Ez utóbbi nem mindig fontos, van amikor "+"-ról is elvégezhető a hegesztés.
(#) dB_Thunder válasza mpisti hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Nem kételkedek benne, csak tisztánlátás végett kérdeztem rá!
CO-mat eddig csak rozsdamentesre használtam, van hozzá alu huzalom is, de még fel sincs bontva. Avival próbáltam, de az csak DC, elégetni tudta
Van teflon vezetőm mert a rozsdamenteshez is azt használom, argon is van, vájatos továbbító görgő is. Az aluhoz váló áramátadó az miben más, mint a normális?.
A polaritás váltás, na az macerás lenne! Nincs hozzá kapcsoló beépítve (400 A-t kellene kapcsolni), az átkötés, háááát.... nem sok kedvem van belemászni rendszeresen a gépbe!
Egyébként van 400A kapcsolóm itthon de az nem váltó, főleg nem duplán, De elgondolkozom hogy lehet megszuperálni.
(#) mpisti válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Én nem forgatom a pólust, mégis egészen szép varratot tudok húzni 1mm-es alu huzallal. Nem kell neki sok áram, 80-90A-al szépen lehet vele 2-3 mm-es lemezt hegeszteni. De a fiam már használta motorblokk kupplungház tartófurat helyének a felhegesztésére is,teljes sikerrel. Tehát gond nélkül elhegeszthető az alu huzal is, igaz,én inverteres géppel használom, és a kábel csak 3 m-es. Hosszbb kábelnél kell a 4 görgős toló, mert a huzalt nem szabad hogy deformáció érje, mert beleszorul az áramátadóba. Az áramátadóban a különbség annyi hogy valamilyen bevonat van rajta ,és a furata is nagyobb mint acél esetén, ugyanis az alu hőtágulása nagyobb mint az acél és rozsdamentes esetében,emiatt hönnyebben megszorul a huzal. Ha nagyobbtömegű a hegesztendő anyag, akkor elő kell melegíteni, mert egyébként a varrat könnyen lereped a varrat kezdésnél.
(#) kari142 hozzászólása Jan 22, 2021 /
 
Helló! Valaki ismeri ??
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Mit akarsz tudni róla? Kép alapján erre szokták mondani, ebből 12 egy tucat. Olyan mint a Mao féle kínai munkaruha. Mind egyforma.
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Gyengélkedik igy vettem és az lenne a kérdés ,hogy érdemes -e talpra állitani ? Az alaplap is javitást igényel el volt kötve a mágnaskapcsoló és más is szétberhelve.... A trafók oplyan gyengén vannak tekerve ,mint ha sajnálták volna a huzalt róla Hol találni hajzot hozzá vagy mi a név gyártó? ?
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Gyártó van ~ezerféle. Itthon rakta össze valaki, mert DIL és KK kapcsoló van benne. A hátulján kellene lenni egy adatlapnak.
Rajz? Hiszen a vezérlőpanelon kívül csak pár szál drót van benne. Te is írod, hogy mindent kispóroltak belőle. Egyébként nem olyan sovány az a trafó. Manapság már mind ilyen.
Mit lehet elkötni a mágneskapcsolón? Megváltoztatták a fázissorrendet? 3 fázis, 3 záróérintkező.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2021
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Jan 22, 2021 /
 
Ha gyengélkedik, azaz fröcsögve, rastogva hegeszt vagy csak gombócokat rak, elsősorban a mágneskapcsoló érintkezőit kell megnézni. El szokott égni, egy fázis kimarad. Ha ezek jók, még diódahiba okozhat ilyen jelenségeket. Nem árt kitakarítani a munkakábel bowdenjét (sűrített levegő), majd újra cserélni az áramátadót.
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Hát elsősorban az volt a hiba ,hogy mágneskapcsolót cseréltek és eékötötték a behúzó tészét 220 at is kötöttek bele! Vagy legalább is mikor idekerült az egyik fázisra volt kötvwe igy az alaplapon elégett egy áramkör a relénél és összeégett a relé is a biztositékok kiherélve stb
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Így már érthetőbb a dolog.
Azzal kellene kezdeni, hogy a vezérlés tápfeszültségéhez illeszkedő (pl. 24 V-os) tekercsű mágneskapcsolóra kellene cserélni. Akkor legalább azok a részek le vannak választva a nagyfeszültségről. Nem veszélyezteti az esetleg nem arra készült relé érintkezőjét.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2021
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
Nem az volt,hogy 220 as lett a behúzó! Dil 052 24 V behuzóra kötétték az wegyik fázis t!
Csak egy biztositékja van,nem tudom,hogy a többi lekötve vagy mi van vele,mert 3 nak kellene lenni szerintem .Azért lenne jó egy rajz
(#) erbe válasza kari142 hozzászólására (») Jan 23, 2021 /
 
A vezérlő panelnak van típusszáma. Azt keresd meg. Ha nem találod, arról tegyél fel képet! A gép hátulján nincs meg az adatlap? Amit eddig mutattál képet, az alapján nehéz lenne beazonosítani. Legfeljebb az tudja, aki gyártja vagy már javított ilyent. Számomra ismeretlen.
(#) kari142 válasza erbe hozzászólására (») Jan 24, 2021 /
 
Hát pedig semmi más azonositót nem tudok az adattábla lehetett volna ,de nincs . 4 273 883 ez a szám van a panelom ezután kerestem 0 találat.
(#) mpisti válasza kari142 hozzászólására (») Jan 24, 2021 /
 
Ez a gép szinte 1 az 1-ben Viszék V200 . Vagy azt koppintották erről, vagy ezt arról.
(#) kari142 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 24, 2021 /
 
Helló! Köszi!Utána nézek! Üdv.k
(#) Phile80 válasza kari142 hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Nem írtad el a számsor végét? Elvileg ha 4273882, akkor az az Elresta W22.
Ha kell ilyen panel tudok adni működőt, keress privátban
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2021
(#) kari142 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Ez van a számot nemirtam el ...
(#) Phile80 válasza kari142 hozzászólására (») Jan 25, 2021 /
 
Ez ugyan az, van vagy 6 féle verzióm belőle, ami kompatibilis.
Következő: »»   250 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem