Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   147 / 167
(#) compozit válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Ilyesmi sokszor előfordulhat, én szünetmentesről járattam a szkópot, de tisztán akkumulátoros üzemben. A szkópot egyébként is célszerű egy leválasztó trafóról járatni, mer ugye mérés közben minden előfordulhat. És még célszerű valamilyen zavarszűrést is a trafó elé beépíteni.
(#) szapcsika válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Ja, teraohm méréseknél fura dolgok történnek. Abszolút tisztaság kell, árnyékolás, meg minden. A Keithley elekrométeremet, ha ilyen méréshatárba teszem, hozzá sem kell érni, csak mozogni előtte és össze vissza ingadozik a mért érték. A legkisebb szennyeződés vagy bármi olyan szivárgó áramot jelent, hogy minden borul. Sima vezeték szigetelése roszabb, teflonos kábel, meg minden csoda kell, hogy értelmes mérés legyen.
(#) Skori válasza csuhi17 hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Amikor a Micsig-el mértél, akkor az akkumulátoráról, vagy hálózatról működött az oszcilloszkóp?
(#) Ge Lee válasza szapcsika hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Ezekkel tisztában vagyok. A mérőzsinórok ilyenkor a levegőben lógnak, körülöttük semmi, ott nem nagyon folyik el áram, a mérőfeszültség nem a gigavoltos tartományban van. És mint írtam, akkuról járatva működik a dolog.
(#) nagym6 válasza csuhi17 hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 1
 
Nem árt egy régi analóg szkóp ilyen esetekre.
(#) compozit válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Azt is bezavarja. Ahol 250kHz van, FET-ek jó meredek ki-bekapcsolással, ott térdre imához.
(#) csuhi17 válasza Skori hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Akkuról közel teljesen feltöltött állapotban. Sajna ez nálam csak hobbi, ritkán van rá időm, és nem szeretném gyokorlatlanságból tönkrevágni, ezért is döntöttem az akkus verziók mellett első sorban.

Csak a micsig-nél produkálta a hibát, a többinél nem. mind a 3 akkus.
fnirsi-1013d,SigPeak DSO1511E+
Teszteltem pár másik jelet, azoknál rendben volt a szkóp. FY6800 60MHz ig amit tudtam.
Mind 1:10 es állásban volt, csak amíg a micsigről lehúztam az egeret elállította magát.
ui: micsiget csak a saját mérőfejével használom, 1:1 essel nem.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2020
(#) Skori válasza csuhi17 hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 1
 
Nekem egy régi tablet érintője bolondult meg kapcs táptól. Annál az okozta a problémát, hogy kapcs. tápból kimaradt az Y kondi, ezt pótolva megszűnt a probléma. Lehet, hogy azt a töltőt édemes lenne szétkapni, és megnézni, hogy zavarszűrés (és érintésvédelmi) szempontból rendben van-e.
(#) Brogyi válasza csuhi17 hozzászólására (») Dec 10, 2020 / 1
 
Abban az akksitöltőből ki van hagyva a zavarszűrő. Csak egy darab drót van a helyén. Ha pótolod akkor sima lesz a jeled.
Az akksi nem érzékeny rá, ezért hagyták ki. Ne szkópot tegyél rá hanem akksit.
Egyébként ezt leszámítva jót írnak róla.
(#) csuhi17 válasza Brogyi hozzászólására (») Dec 11, 2020 /
 
Köszönöm, akkor nem rugózok rajta. Ránézésre gondosabban van összerakva mint a korábbi német. Ismerősnek a német középkatos töltő kigyújtotta a fészert, ment a motor meg minden a levesbe...
Csak érdekelt, hogy ez valódi vagy olyan mint amint lehet venni félpénzé, szépen villog meg minden írja is hogy regenerál, de 15-17V fix feszültséggel főzte csak az akkut mást nem csinált.


Üres aksinál látványosabb volt a dolog.
Viszont erről nem találtam írást, hogy a digit szkópoknál ilyesmit művelhet a mért jel. azt gondoltam, mivel akkus üzemű a táp felől nem zavar bele a jel a műszer működésébe, remélem azért a méréseket ilyenkor nem másítja meg.

Viszont egy észrevéte, most hogy kicsit régebb óta próbálgatom a fnirsi-1013d-t annyi pénzért, amennyiért sokhelyen vesztegetik szerintem nem éri meg 40-50 körül túl sok érte. akkor inkább gyűjtsenek még rá és vegyenek olyat ami megbízhatóbb, nekem csak arra kell, hogy mielőtt valamit mérek a micsig-gel ránézek ezzel illetve lassabb jeleknél sejthessem a jelalakját, ezt annyira nem sajnálom erre vettem.
Nagyon pontatlan a fesz mérése, tudnikell hogy az adott tartományban hogy mennyit és miért csal, sok vele a macera. Nem csak ráteszed és mérsz, hanem még számolgathatsz is...
Még ez is jobban megéri Hantek DSO2C10 60k ért.
(#) nagym6 válasza csuhi17 hozzászólására (») Dec 11, 2020 /
 
Idézet:
„a fnirsi-1013d-t annyi pénzért, amennyiért sokhelyen vesztegetik szerintem nem éri meg”
Hát nem. Ez csapnivalóan gyatra jelábrázolás.
(#) pajesz66 hozzászólása Jan 21, 2021 /
 
Sziasztok!

Az egyik legolcsóbb USB-s szkóppal szemezgetek az ebay-en:
https://www.ebay.com/itm/Hantek-6022BE-USB-Digital-Storage-Virtual-...Jdr~dy

Van erről valakinek tapasztalata? Otthoni felhasználásra lenne...

hantek.jpg
    
(#) Ge Lee hozzászólása Feb 12, 2021 / 1
 
Hantek DSO2C10, wide kijelző, 1Gs/s, 8Mpts, protokoll dekóder, durván 61 ezer forintért, újan.
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Inkább 67e az... +könnyen lehet vám és áfa is rá....
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Majd behozzák a cseh raktárba, és akkor valóban annyi lesz. Nekem függvénygenerátor jött onnét, és 1600Ft plusz költség került rá az ott megadott árra.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Nekem 20 max 30ért kijelzős ketyere kellene! Csak nem 2,4"-os, mert az nagyon kicsi.
Nincs sok elvárásom, rá lehessen nézni egy jelre 1 megáig, kiírja a feszültség értékeket, frekit, kitöltést, hogy ne kelljen számolgatnom.
Nagyobb frekikre ott a jó öreg Iwatsu..
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
(#) Ge Lee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Nekem is, meg még sokuknak szerintem kellett volna olyan, de olyan nincs. Valamelyik nap épp ezen gondolkodtam hogy miért nincs, és arra jutottam, hogy anyagi oka lehet. Egyszerűen, a kijelző meg a hardver többi része annyit elvesz a teljes költségvetésből, hogy nem érné meg olyat gyártani, vagy közel ennyi lenne az ára, így senki nem venné meg.
Mert fel kellene építeni ugyanúgy a teljes hardvert, csak a bemenő rész meg a mintavételezés lenne visszabutítva.
Egyébként ha a 30 már elfogadható számodra, akkor attól már nem sokkal több a 40-45, és annyiért már vannak használtak. Igaz, nem 1Gs/s hanem csak 200Ms/s, meg nem 10-20 mega a memória hanem csak néhányszor 10k, de még mindig jobb vétel, mint venni 20-25 ezerért valami lapos vackot amihez még egy laptop is kell megjelenítőnek.
(#) dB_Thunder válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Csak kijelzős kell! A tököm se akar a laptoppal töketlenkedni! Annak alapból kevés a kijelzője, kellene hozzá még vagy 3.
Szóval!
Én meg lennék elégedve ilyen gagyi zsebszkóppal is, most is az van, csak nagyobb kijelzővel kellene...
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Csakhogy az EU raktárból is rendelhető ugyanazon termék már eleve nagyobb áron van árusítva!
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Jól látod! Egy nagy kijelző önmaga jóval drágább, és akkor még a kijelzőhöz tartozó körítés, mindenféle tápok(mert kell belőle jócskán), memória(mert azokban már nincs beépített), jelentősen megdobja a hardver költségét. És szoftvermunkában is többletet jelent....
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Akkor mondom még egyszer. Az oldalon ki lehetett választani, hogy kínából vagy a csehektől kérem-e a szállítást, miközben a vételár jottányit sem változott! Mivel a csehektől kértük, ezért tettek rá valami 1600Ft körüli szállítási vagy biztosítási felárat, és 2 nap múlva itt volt vele a futár a ház előtt.
(#) sdrlab válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 12, 2021 1 /
 
Elismételgetheted még párszor, de akkor sem lesz ez az általános kezelési mód! Ha megnézed más termékeknél is, általában az van, amit leírtam...
(#) compozit válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Tévedsz. Ami költség rájön az a szállítás és a biztosítás. Áfa meg vám majd júniustól, vagy júliustól lesz állítólag. Így rendeltem generátort és csak ennyibe került. Szép is lenne, ha a Banggood nem figyelmeztetne hogy mit kell még ráfizetni. Mindjárt kisebb lenne a nimbuszuk. De az említett változásokat is meg fogják oldani, nem buta gyerekek azok. Eladni akarnak...
(#) Skori hozzászólása Feb 12, 2021 /
 
Elgondolkoztam azon, hogy az USB szkópok problémásak, de ezt a gyártók is nyilván tudják. Viszont ha lenne VGA és/vagy HDMI rajta, akkor egy akármilyen (akár pl. 12V-os akksiról működő) monitort rá lehetne dugni. Létezik vajon ilyen is?
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
A számítógép amúgy is kell -ha máshoz nem is- a kezeléséhez. Akkor már ott a monitor is.
(#) sdrlab válasza Skori hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Nem éri meg! Szinte mindent ki kellene hozzá alakítani ebben az esetben, csak a TFT-t úsznák meg, az meg édeskevés összességében! Akkor már sokkal jobban megéri azt is beletenni, és van egy komplett szkóp a végén....
(#) Skori válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 12, 2021 /
 
Akkor egy másik gondolat. USB esetén a leválasztás is gond lehet, helyett lehetne mondjuk wifi ( vagy ethernet). A jelenlegi oszcilloszkópomat gyakran használom wifin keresztül. Ilyenkor az sem baj, ha nagyfesz potenciálon ül az egész szkóp, biztonságosan lehet a PC-ről kezelni, képet, vagy videót rögzíteni, le van választva, és nem kell összekötő kábel sem.

Egy kijelző, és kezelőszervek nélküli USB oszcilloszkóp is sokkal használhatóbb lenne pl. wifivel, pláne ha mondjuk akkumulátorról is tudna működni, az elektromos hálózattól függetlenül. Ilyen vajon létezik, kapható?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021

szkop.jpg
    
(#) sdrlab válasza Skori hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Van olyan, amiben benne van a wi-fi, de olyan is, amihez usb-s wi-fi adaptert dughatsz. Az enyémben pl ez utóbbi van megvalósítva...
(#) Skori válasza sdrlab hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Megkérdezhetem a típusát?
(#) sdrlab válasza Skori hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
SDS1000X-E-WIFI, 4 csatornás verziója...
Következő: »»   147 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem