Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fényre sötétedő hegesztőpajzs
 
Témaindító: Janaboy, idő: Máj 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Janaboy hozzászólása Máj 10, 2008 /
 
Sziasztok!

A következő problémám van:
Van nekünk egy fényre sötétedő heggesztőpajzs, a lényeg, h valahogyan betört a napelem rész benne és így már nem műkődik jól vagy semmi nem történik, vagy néha villódzik. Probálkoztam elemmel helyettesíteni, de fogalmam sincs, hogy hány voltot adott le a napelem, ki lehet ezt valahogy deríteni? Vagy lehet vhogy ezt a napelemet javítani? Elvileg nem tört szét csak az üveg, meg a belső részén hiányos egy picit a fólia!

Előre is köszi!
üdv
Jana
(#) fureszk válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Helló!
Tudtommal a napelemeknél változó mekkora feszültséget adnak le. A helyedben kísérleteznék és ha megvan a megfelelő feszültség egy elem+fotóellenállással helyettesíteném a napelemet. A napelem javítása házilag szerintem nem lehetséges.
(#) idlob válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
A napelem vezérelte a sötédedését a pajzsnak? Vagy a szemed előtti rész halt meg? Ha előbbi akkor lehet h érdemes foglakozni vele. Képet (estleg típust) tudsz felrakni? Akkor lehet h konkrétabbat is tudok(unk) mondani.
(#) fureszk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Gondolom nem hegesztéssel kísérletezik, egy ízzónál is látszik hogy sötétedik-e!
(#) szamóca válasza fureszk hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Szia!
Nem látszik izzónál, sőt még a napba nézés se mindig vált ki elsötétedést! Nekem is van, de sajna nem tudom szétszedni hogy rámérjek a tápra .
De egységként külön kapható a betét pajzsba, legalábbis ahol én vettem.
(#) Janaboy hozzászólása Máj 10, 2008 /
 
Nem a kijelző halt meg, hanem a napelem tört el. Elvileg nincs más szerepe csak extra energiát termel, hogy ne fogyasszon sok energiát, gondolom én. Mert van a napelem plusz egy 3V-os gombelem. Viszont amit sikerült ki kisérleteznem azaz, hogy kb 6V-al működhet. Majd rakok fel képeket, ha tudok. Viszont nem tudom, h sérült-e más része, mert ha megterhelem 6V-al elkezd villózni, de nem működik stabilan. Ehhez elvileg a nap is bőven elég volt, mert állítható az érzékenysége.
Szamóca: hol és mennyi lehet bele a betét?

Köszi!
(#) szamóca válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Szia! Én Monoron a Heggesztéstechnikai üzletben vettem 1éve, akkor 12 ért adta. De ebben nincs elem. Ezen is van sötétedés mértéke, érzékenység, és visszavilágosodási idő beállítás, de ennek ellenére is csak ritkán lehet tapasztalni a napra sötétedést. Talán ez UV érzékenyebb mint a tiéd .

pajzs.jpg
    
(#) szamóca válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Közben azt gondoltam hogy esetedben lehet kettős szerepe a napelemnek. Ugyanis ha elem van benne, az lehet a tápfesz, és a napelem az fényérzékelő, vagy fordítva. De szerintem ezt csak a hibás rész cseréjével tudod megoldani korektül. Ahogy utaltak rá ezzel nem érdemes játszani, egy pár szem cseréje manapság sokkal többe kerül.
(#) l48 válasza Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008 / 4
 
A napelem az gyakorlatilag fényelem és a munka során keletkezett fényt hasznositsa. Ha a modulba nincs cserélhető elem akkor csere. Hogy ez ne igy történjen Én letéptem a foliát ha jól emlékszem az elejéről és mögötte volt a csip, a fényelem és egy 3v akkumlátor vagy csak elem ez nem derült ki egy gagyi gyártmányból. Az egész cucc most úgy müködik évek óta, hogy egy rossz alaplapi elemtatót beragasztottam és a hozzávaló elemet cserélgetem évente. Mivel még nem volt gyakorlatom a fóliát elég csúnyán tudtam csak leszedni de nem vészes csak szépséghiba. Viszont akkor ez a csere majd 20 000 lett volna. Az elemhez a két vezeték beforrasztása nem kezdöknek való mert szinte nincs mihez forrasztani. Egy próbát mindenképp megér mielött jó messzire eldobod, sok sikert
(#) Moderátor hozzászólása Janaboy hozzászólására (») Máj 10, 2008
 
A címben a "heggesztőt" javítottam.
(#) Thomas10100 hozzászólása Jún 4, 2009 /
 
Sziasztok!

Valaki le tudja írni hogy milyen üveg sötétedik benne elektromosság hatására?

Gondolom csak az üveg nem szerezhető be, mert akkor beépiteném egy pajzsba.

Köszönöm!
(#) Zerocross hozzászólása Jún 30, 2009 /
 
Hali minden résztvevőnek!

Nekem egy a lenti fotókon látható készülékem van. A baj adott vagy nem sötétedik, vagy csak vibráló csíkosan. A vibráló csíkosság lehet, hogy a hálózati frekivel van összefüggésben.
Egy szaki azt mondta, tegyem ki a napra 6-8 órára, de nem segített semmit. Az akkuk töltve vannak. Még nem volt időm a panelrajzot megcsinálni, de nincs is ambícióm hozzá, mivel az oldalsó (nagy) potinál van egy jelöletlen IC.
Van ötlete valakinek?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 13, 2012 /
 
Sziasztok

Hozzám került egy rossz optrel solarmatic pajzs.
A gond csak az, hogy valaki belenyúlt és hiányzik belőle egy IC.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy lehetne kideríteni ennek a tipusát, hát kapcs. rajz az szerintem a világon nincs

optrel.JPG
    
(#) molnarf válasza Zerocross hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Nekem is hasonló elektronika van és az elemek voltak hibásak.Megpróbáltam kicserélni de nem találtam sehol ilyen forrfules elemet, így egy elemtartót építettem bele... most csak annyit hibázik, hogy nem passzol rá a megnövekedett magasság miatt a fedele.
(#) zolika60 válasza molnarf hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Néhány éve lehet, hogy segítő válasz lett volna.
(#) zsoltee0001 válasza molnarf hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
Tényleg, két sorbakapcsolt 3 voltos elem sincs benne.
Szóval valami 8 lábú smd IC hibádzik.
Annyit tudni, hogy a 3-4 és 5-6 láb össze van kötve.
Az a gáz, hogy gőzöm nincs, hogy működhet a szerkezet.
Ahogy mások írták a két gombelem + a napelem működteti, de mekkora feszt ad az LCD-nek az, homály.
Olyan mintha 2 egymástól független LCD lenne (2 oldalon)
Mert 2-2 kimenet megy rájuk.
Van 2 db 10 k ohmos fotoellenállás, ami gondolom vezérli a működését.
Üdv
(#) danger hozzászólása Máj 18, 2014 /
 
Iweld S998C Automata fejpajzs meghibásodott segítséget szeretnék kérni a megjavításában.
Fényre nem sötétedik se nagpfényre, se hegesztő fényre, érzékelők tisztítva lettek úgyhogy nem az a gond.Kiszedtem az elektronikát és átnéztem szakadás, vagy egyéb átnézése céljából.
2db cr2430-as lihium gombbelem van benne, feszültségük rendben van 3 volt.Vezeték szakadás, érintkezési hiba nincsen.A NYÁK-on található apró átkötés megérintésdére elsötétedik a pajzs, az érzkelő állító potméterrel szépen lehet állítani z átláthatóságot.Kérdésem ebböl a következő lenne, esetleg az érzékelő diódák(2db) hibásodhatott-e meg vagy a vezérlés?Előre is köszi a választ
(#) Sebi válasza danger hozzászólására (») Máj 18, 2014 /
 
Nagyfelbontású éles kép a panelről javítja az esélyt az építő hozzászólásokra.
(#) guminyul hozzászólása Jún 12, 2016 /
 
üdv mindenkinek következő a kérdésem. Vettem egy digitális fejpajzsot és hegesztéskor a varratom illetve az iv fényem szellemképes ha kiveszem belöle a plexit akkor viszont tökéletes a látott kép. Mi lehet az oka?
(#) erbe válasza guminyul hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Idézet:
„Mi lehet az oka?”

A plexi. Egyébként nem plexi, hanem makrolon vagy egyéb fantázianevű polikarbonát. Okozhatja a védőlemezen képződött füstlerakódás, de akár a rossz irányból jövő megvilágítás is.
Mitől digitális a fejpajzsod? Olyat még nem láttam.
(#) guminyul hozzászólása Jún 13, 2016 /
 
bocs erbe én fogalmaztam helytelenül:Fényre sötétedő hegesztőpajzsról van szó. a pajzs ból ha kiveszem a polikarbonátot akkor viszont tökéletes a látott kép..
(#) erbe válasza guminyul hozzászólására (») Jún 13, 2016 /
 
Úgy állítsd be a műhelyedet, a hegeszteni valót, hogy oldalról, félig hátulról kapja a fényt, de ne világíthasson bele hátulról a pajzsodba! Felülről is jó, de ne tükröződhessen a védőlemezen és ne világíthasson bele a pajzsba.
(#) guminyul hozzászólása Jún 13, 2016 /
 
köszi
(#) vinczeta hozzászólása Márc 3, 2021 /
 
Üdv az olvasónak! Segítséget szeretnék kérni. Bár ez az eredeti topic lassan 13 éves, de nem akartam újat nyitni.Van egy automata fejpajzsom, és történt vele egy baleset. A pot.méterére menő vezetékek regy szerencsétlen mozdulat következtében leszakadtak. Teljesen új még, kb. 5 percet használtam, és nem is lildlis gagyi, így nagyon olcsó sem volt. Hátha tudna valaki segíteni, hogy melyik vezetéket, hová forrasszuk vissza. Előre is köszönöm a segítséget. Már szedem szét, hogy tudjam fotózni a panelt és a pot.métert. Köszönöm.
(#) Gafly válasza vinczeta hozzászólására (») Márc 3, 2021 /
 
1#, okos voltál hogy nem nyitottál új topic-ot, mint sokan mások tették volna.
#2, ha tudsz képet csinálni a leszakadt vezetékekről, akkor nagy valószinűséggel meg tudjuk mondani, hogy hová forraszd vissza.
(#) vinczeta válasza Gafly hozzászólására (») Márc 3, 2021 /
 
Köszönöm szépen, kicsit nehezebb a szétszedés, de kész lesz, és akkor rakok fel. Még 1x köszi!
(#) vision61 válasza vinczeta hozzászólására (») Márc 3, 2021 /
 
Szia!

Már bocsánat, de egy ilyen semmitmondó kérdésre, mégis mit vársz? Ha érdembeli választ szeretnél, legalább a típusát leírhattad volna, ahelyett, hogy legagyizod a Lidl által is forgalmazott pajzsot, vagy képeket tennél fel a pajzsról.
(#) vinczeta hozzászólása Márc 3, 2021 /
 
Sajnos a panlt nem tudom kivenni, nem merem nagyon feszegetni, csavart meg ne látok , sehol sem
(#) vinczeta válasza vision61 hozzászólására (») Márc 3, 2021 /
 
BOcs, BLM.
(#) Gafly válasza vinczeta hozzászólására (») Márc 3, 2021 /
 
Próbálok segiteni, képet tudsz csinálni?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem