Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   483 / 570
(#) VIM válasza pocok5 hozzászólására (») Márc 5, 2021 / 1
 
Szia! Mitől hangos? A kerámia tengely és csapágy között csak víz van ugye, nem vasiszap? Ha kiveszed a légtelenítő csavart akkor milyen víz folyik ki belőle?
(#) pocok5 válasza VIM hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Szia!Megnéztem,amit ajánlottál. Teljesen tiszta víz folyik a szivattyú légtelenitőjéből. Ez a plusz hang inkább a burkolat remegéséből adódik,ezért gondoltam a szivattyúra. A csavarokat átnéztem,meghúztam. Nem vészes ez a hang,de azért "felkészülnék" a cserére,ha a szivattyú a ludas. Amúgy hiba nélkül működik...
(#) Hutty válasza pocok5 hozzászólására (») Márc 7, 2021 / 1
 
A remegés gyanús. Elég nagy fordulattal megy a szivattyú. Remegni tud, ha kiegyensúlyozatlan a lerakódott szmötyitől, de remeghet a pulzáló gáztól is. Egy rövid próbát megérne, a nagy csavart kitekerve, egy csavarhúzóval lefogni a motort, hogy úgy is remeg. De csak rövid időre, és a kicsepegő vízre figyelni.

Nem vagyok biztos, hogy a szivattyú teljesen megegyezik a megjelölt cseredarabbal. Mintha valami trükkös háza lenne, beépített légtelenítővel, egyedi csatlakozókkal.
(#) Horv Karcsi hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Sziasztok! Még mindig megoldatlan a kazánproblémám. Volt kinnt egy szervizes. Addig nem kapcsoltam ki a kazánt.Hagytam, hogy a hibajel míg nem jön villogjon.Addig sem fűtés, sem melegvíz. És kértem, hogy hozzon egy olyan kütyüt ami ha ilyenkor rá van dugva, mert hibát jelez, akkor az megmondja. Nem hozott. Hanem egyből kikapcsolta.Majd vissza. Na mondom bumm. Ezzel most egy darabig nem fog előjönni a hiba. Igazam lett. Működött rendesen napokig Lecsavarta a oldallemezeket. Hallgatózott és arra jutott, hogy lehet a hőcserélő és még egy csomó más hiba. De ezt így megmondani nem lehet. Mondom neki, és akkor most? Szerinte a hőcserélő,, de inkább lehet ki kellene cserélni az egészet. Olyat is vállalnak. Mondtam neki, hogy évente van karbantartva. És ha kikapcs,, bekapcs akkor jó. Nem létezik, hogy nem lehet megtudni, hogy mi baja. Azért bemondásra nem fogok közel egy milliót elkölteni egy új rendszerre. Legalább tudnám mi baja? És utána dönteni. Nem pedig szerencsejátékot játszani.
Most el vagyok keseredve. Mert ma megint megállt. Ki be kapcs. Egy másik szervizest hívtam. De ez egy belső kör. Mindenki ismer mindenkit. Nem tudom mi lesz. Most igéretet kaptam, hogy holnap hívjam és majd próbál megoldást találni. De mint kiderültn ez is annak a cégnek az embere akitől hétközben volt itt valaki. Csak gondolom magánban is melózik. Idegességemben elfelejtettem megkérdrzni, hogy most akkor használhatom a kazát egy reset után vagy nem. Visszahívtam. Már mem veszi fel. Jól indul.
(#) JZoli válasza Horv Karcsi hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
A gázkazánoknál nem nagyon jellemző a diagnosztika mint az autóknál! Elég kevés kazán van aminek a vezérlője tudja ezt a fajta hibatárolás. De ehhez speciális szoftver kellene az elég kevés szerelő veszi meg, így ez az út szinte járhatatlan. Van a kazán működését figyelő diagnosztikai és mérő eszköz, ez már elterjedtebb, de a dugulásokat vízkövesedést ezek is csak közvetett módon "mutatják". Nem állandó hibákat nagyon nehéz behatárolni, a mostani "sietős" világban még nehezebb is. Itt az van, hogy addig kell resettelgetni, újraindítani a kazánt amíg szinte állandóvá válik a hiba. Utána már egyszerűbb behatárolni a baj forrását. A Te estedben ez nem biztos, hogy jó megoldás, mert ha ez bekövetkezik akkor már biztosan ki kell cseréltetned a hőcserélőt. Szerintem, ha jön szerelő, akkor kérd tőle a hőcserélő savazását. Ha még időben vagy akkor szerencséd lesz és egy átmosás árával megmented az! De azért azt leírnám, hogy ez az egész leírás az általad leírtakon alapszik. Egy helyi átvizsgálást nem helyettesít semmi! Egy rutinosabb szerelő ezt fel kellene ismerje, illetve a kazán viselkedéséből elég sok következtetést le tud vonni!
(#) Horv Karcsi válasza JZoli hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Most is figyelem az egészet, hogy kb. milyen szituációban jön elő a hiba. Én arra gondolok. hogy melegedés miatt tilt le. Mert ma fűtés után kikapcsolt. Majd meleg vizet akartam volna engedni majd piros led. Ki-be kapcs. Majd mondom most adok még rá fűtést. Termosztát indít, de megint piros led. Majd hagytam így egy órát. Akkor hívtam a szervizest. Majd vissza kapcs. és azóta megint megy flottul. Fűtés, melegvíz. Akárrnenyit fűtök és engedek meleg vízet. Két, három napononta csinálja.
(#) JZoli válasza Horv Karcsi hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Az a helyzet, ha sok ideig használnak egy kazánt kimosás nélkül, akkor elrakódik vízkővel. Ha fűt a kazán az is felmelegszik és kikapcsolás után még melegíti a vizet, így az túlmelegszik, ezért állhat ki hibára. Ilyen esetben némi hülés után visszakapcsolva, újraindítva, már megy rendesen, viszont ha egyből visszakapcsolod akkor még a meleg miatt nem indul újra.Viszont ha működik, tehát van hőelvétel, akkor addig nincs gond, mert nem melegszik túl, de ha egyszer megáll, már kész is a "baj"
(#) Horv Karcsi válasza JZoli hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Savazva még nem volt. Viszont azt nem értem, hogyha így melegít akkor miért csak két három naponta történik ez? Minden nap ugyan úgy van használva. Nincsen kiugró használat és a hiba között összefüggés. :/
(#) Potyak hozzászólása Márc 7, 2021 /
 
Sziasztok.... Az lenne a problémám, hogy ha a kazánon beálítok egy hőfokot akkor azt nem képes tartani . Ez a jelenséget csak alacsonyabb hőfokon produkálja pl 40 fok alatt. Beálítom 38 fok ra meg sem áll 42,8 ig . Van amikor túl lépi ,...5 fok azt hiszem az a lépcső amikor ezt meghaladja észleli a kazán h túllépte a beállított értéket és kikapcsol és keringeti a vizet ez nálam 10 perc a gyújtás stop utána ismét bekapcsol ... Mi lehet a hiba ... Köszönöm szépen ha valaki tud segíteni
(#) VIM válasza Potyak hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Szia! Esetleg kisegíthetnéd a válaszadókat egy gyártó és típusjelölés megadásával.
(#) Potyak válasza VIM hozzászólására (») Márc 7, 2021 /
 
Szia elnézést kérek .... Amiről szó van az egy Westen pulsar condens 24 kombi kondenzációs kazán... A készülék szinte új a fűtésrendszer is ... 1 év körüli..
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2021
(#) VIM válasza Potyak hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Szia! Egy újra kalibrálást nem próbáltál meg lefuttatni?
(#) Potyak válasza VIM hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
Meg próbáltam ...semmi változás de viszont lehet hogy az közrejátszik a dologba,hogy túl kicsi a hőfok lépcső kb 3 fok az nem lehet baj ??
(#) Potyak válasza Potyak hozzászólására (») Márc 8, 2021 /
 
A fűtés szerelő így csinálta meg a strag vezetéket .... Nem értem h miét lett leszűkítve ...az nem lehet h túl gyorsan vissza ér a víz és azért nem tudja tartani a kazán a hőfokot??? ....
(#) jahaha hozzászólása Márc 11, 2021 /
 
sziasztok,

tudja esetleg valaki, a siemens VGU54S.A1109 és a VGU54.A1109 gázszelepek között van egyéb különbség mint a csatlakozó elhelyezkedése?

köszi
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2021
(#) Profisixx hozzászólása Márc 11, 2021 /
 
Üdv! Junkers ZW 20 KD cirkót hogyan lehet reteszelni a szagelszívótól, úgy hogy melegvízre se működjön?
(#) Székely Gábor hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
Jó napot kívánok! Székely Gábor vagyok, van egy Semia SD f24 kombi cirkóm aminek a következő a hiba jelensége.. ha bekapcsoljuk a meleg vizet, néha a piros lámpa begyullad, megnyomom a reset gombot, elindul de nem melegszik elégé és a gáz mennyiség sem a megfelelő de, ez váltózó.. ha leállítom és újra indítom akkor néha bekapcsol a gáz is rendesen.. Fűtéskor is ugyanez történik.. a víz mennyiség megfelelő csak a gázé nem.. Hívtam szerelőt( kettőt is) egyik azt mondta hogy szivattyú,(de a forgása érzékelhető), másik hogy szelep.. kinek higgyek? :) van valakinek ötlete? vagy egy megbízható szerelő? 15 kerben lakom. Köszönöm szépen, szép napot!!
(#) jahaha hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
sziasztok, hasonló kérdés:
nem nyit ki a cirkó gázszelep, de megkapja feszültséget. gáz van a bemeneti ponton.
kiszerelve fordított irányba át tudok fújni rajta (érezhető hogy van valami szelepellenállás, de nincs beragadva, másik irányba persze nem megy a levegő)
vajon lehet itt valamivel próbálkozni, vagy csere lesz belőle?
köszönöm a válaszokat
(#) VIM válasza Székely Gábor hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
Szia! A ventilátor nyomáskapcsolót működtető csövek tiszták? Talán a nyomáskapcsoló bizonytalan működése miatt áll ki hibára.
(#) VIM válasza jahaha hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
Szia! ...de milyen cirkó?
(#) jahaha válasza VIM hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
szia, a típusa? egy régi ferroli domicompact.
(#) VIM válasza jahaha hozzászólására (») Márc 12, 2021 /
 
A LED-k nem jeleznek valamilyen hibát? A rendszerben meg van a megfelelő víznyomás? Ha a vízhiány nyomáskapcsoló nem zár akkor nem fog kinyitni a gázszelep. Esetleg "turbós" a kazán?
(#) jahaha hozzászólása Márc 12, 2021 /
 
kéményes. világít a gázhiány, vagy gázszelep hiba led. víznyomás rendben van a manometer szerint.
(#) VIM válasza jahaha hozzászólására (») Márc 13, 2021 / 1
 
Valószínű, hogy ilyen szelep van ebben a típusban de az értékeket nem tudom megmondani. Azt viszont meg kellene nézni, hogy a panelon az X6-s csatlakozóban a 10-11 pontok zárva vannak-e, mert a nyomásmérő nem mindig azt mutatja amit kellene és a nyomáskapcsoló is hibás lehet. A kazán gépkönyve.
(#) Andus hozzászólása Márc 13, 2021 /
 
Szia! Beretta Ciao kazánnál a lángjelző pirosan villog, nincs fűtés, melegvíz. Mi lehet a baj?
(#) zoszka válasza Profisixx hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
Raksz be egy szelepet a vízre is. Másképp nem , mert mechanikusan, a víz áramlása nyitja a gázt a KD-ban. Fordítva szokták. Ha megy a cirkó, akkor reteszeli az elszívót.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2021
(#) jahaha válasza VIM hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
köszi a gépkönyvet.
most nem tudom megnézni, de valószínű zár, mert a feszültséget ráadja a szelepre gyújtáskor, csak a gáz nem sziszeg. (de azért kimérem)
igen, az a siemens szelep van benne, "hálistennek" sehol nincs raktáron :/
(#) VIM válasza jahaha hozzászólására (») Márc 13, 2021 / 1
 
Meg kellene mérni a tekercs ellenállását, hogy valóban jó e. A fő mágnesszelepé az több kilóóhm a szervószelepé pedig az egyik az néhány száz óhm a másik pedig szintén kilóóhmos nagyságrendű. Ha valahol nem lehet mérni értéket az a tekercs szakadt.
(#) jahaha válasza VIM hozzászólására (») Márc 13, 2021 /
 
szétszedésig még nem jutottam, csak kívülről mértem ellenállást, a betáp lábakon.
a modureg-é 80 ohm,
a szelepé terheletlenül nem mérhető, gyújtáskor 600 ohm az ellenállás
(#) borsozo hozzászólása Márc 17, 2021 /
 
NTC szenzorokkal kapcsolatos a kérdésem. Remélem jó helyen kérdezek...
Bosch kazánnal együttműködő, ISM-2 napkollektor vezérlő NTC ellenállás értékeit megmértem, nem egyeznek a Bosch leírásban szereplő ellenállás táblázatok értékével!
Vezérlő csere miatt érdekel, hogy mi az igazság: a mért, vagy a dokumentációban szereplő érték a jó?!?
Az egyik táblázatban a szolár fej hőmérő (T1: 20kohm/25Cfok), a másik táblázatban a bojler TC és a puffertartály T2 NTC értékei (T1, TC: 10kohm/25Cfok) vannak megadva.
A bojlernél 51 Cfokot mutat a tartályon lévő hőmérő, a táblázat szerint az NTC ellenállás: 4,6kohm (50 Cfokon). Én 18,9 kohmot mértem!...
A másik két NTC nagyjából jó:
T2: 11 kohm helyett 8,87 kohmot mértem (27 Cfokon)
T1 (szolár): 16 kohm helyett 12,1 kohmot mértem (51 Cfokon)
A mech hőmérők a szenzorokkal azonos magasságban vannak beszerelve a tartályokba.
Következő: »»   483 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem