Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 72
(#) péter71 hozzászólása Ápr 2, 2021 /
 
Bocs. A dugattyún lévő szűrő dugul el.
(#) btamas81 válasza péter71 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Pedig azon is elég apró lyukak vannak. Meg onnan jön a víz, szóval annak nem nagyon kellene eldugulni. Szerintem túl finomra darál. Majd írd már meg mire jutottál.
(#) péter71 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 2, 2021 /
 
Oké. Köszönöm.
(#) gbig80 hozzászólása Ápr 6, 2021 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Jura Impressa C5 gépem kiáll bekapcsolást követően hibára . Elkezd villogni a felmelegedést jelző öblítési ikon, ez a normál fél perces villogás helyett csak egyet villan, majd kiáll hibára. Jelez a széles lapos hibajelző és vepe együtt villog az összes szervizjelző ami a kisablak alatt található. Szétszedtem, hibát nem találtam, a mozgó elemet elpucoltam, leellenőriztem, megzsíroztam, bár semmi hibát nem találtam. Megnéztem a csatlakozásokat, kontakt problémákat keresve, semmi hiba. A kazán 36-39ohm körüli ellenállású, a hőbizbaszok nek szakadtak,működnek... Próbáltam azt is hogy amihez hozzáfértem mikrokapcsoló azokat aktivaltam vagy inkativáltam bekapcs előtt, jelzi mindog hogy kapcsoljam viaaza alaphelyzetbe (toljam vissza a talcát, vagy zarja el a gőzcsapot, vagy tegyemvissza a vizesedényt...) ahogy ezt megteszem egyet villan a felfűtés, aztan a fenti hiba. A kazánra ra is dobja a 230v-ot egy mp-re de a hibajelzéskor el is veszi a feszt. Egyszer kétszer végigjatszottam hogy addig kapcsolgattam be amíg felmelegedett a kazán még így is (10-15ki-be kapcs), utana rendben lefőzte a kvt stb... Aztan kikapcs és vissza még par perc múlva is ok. Amikor kihűlt ugyanez ismét....
Egy dolog van ami vásárlás óta megvan, van ehy trafózúgása még kikapcsolt állapotban is, ezért éjszaka még a főkapcsolót is ki szoktam kapcsolni... Lehetséges hogy a trafója pusztul? Vagy a kazán fenti ohm ellenállasa ellenére mégis szar? Tudom ezeket valami módon ellenőrizni vagy konkretizalni? Nem vagyok villamos szakember, de ha ki kell mérni, s tudtok útmutatást adni megpróbálkozok vele

Segítségetek előre is köszönöm!

Üdv és erős presszót mindenkinek!
(#) JZoli válasza gbig80 hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Ugyan ezt a tipust konkrétan nem ismerem, de a leírásod alapján a "kazán" hőérzékelőjével lehet baj. Ott kellene nézelődni, lehet, hogy amíg hideg a kazán szakadt a hőérzékelő.
(#) gbig80 válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Gondoltam rá, csak az a furcsa hogy hidegen nincs szakadáson... Talán ez a legolcsóbb tétel, logika is ezt diktalja elsőként cserélni, ha nem oldja meg úgyis jelentkezek addig is köszi atippet ,
(#) mistike47 hozzászólása Ápr 9, 2021 /
 
Szia gbig80.
Nézd meg a képeket,/remélem látható/ hogy mi van a kazánban egy idő után.
Desztvízzel történt főzések ellenére félkilós trutyi gyűlik össze a kazánban.
Van ami szétszedhető és kitakarítás után újra megy. Gondolj a villanybojlerre amit időközönként
vízkőteletini kell ! Három MARTELLÓT dobtam ki mert nem éri meg új kazánt venni hozzá./ha van/
Nem jön ki a kazánból vízkőoldóval a lerakódás.A trutyi miatt túlfűthet a kazán, vagy ebben a típusban
még túlnyomás kapcsoló is lehet. Csak ötlet. További türelmet hozzá.
Üdv.
(#) Pongi1 hozzászólása Ápr 11, 2021 /
 
Sziasztok!
Szarvasi cm 4677 presszó kávéfőző vízmelegítés közben egyre hangosabban bugyborékol. Gondoltam - szétszedem. Az alja le is jött rendesen, de onnan nem lehet hozzáférni. A teteje valószínűleg rápattintottan van rögzítve, de sehogy sem találok rá, szétfeszegetni meg nem akarom. Tud valaki info-t hogyan tudom károsodás nélkül leszedni a tetejét?
Előre is köszönöm!
(#) péter71 válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 20, 2021 /
 
Szia.
Úgy néz ki,jó lesz. Csak a szűrő tisztítottam meg, semmi mást. visszavettem,a darálás finomságából. eddig működik rendesen. Bár előtte is, elment 3-4 hetet.
(#) Delinsky hozzászólása Ápr 21, 2021 /
 
Sziasztok! Mirage de luxe kávéfőző eljut odáig, hogy a víz meleg, de amikor a kávét kéne darálnia, hibát jelez és megáll. Ki ismeri ezt a régi de elég jó kávét főző gépet? A tetejében egy komoly számitógép van. Remélem nem az áll le időkorlát miatt!
(#) btamas81 válasza Delinsky hozzászólására (») Ápr 22, 2021 /
 
Szia!
Kezd azzal, hogy szétszeded és a darálót illetve a kávécsatornát kitisztítod. A darálót mikor szeded szét figyeld meg mi merre áll, hogy ugyanúgy rakd majd össze. A többi adja magát.
(#) Delinsky válasza btamas81 hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Akkor ezek szerint időkorlát nincs benne?! Mert ha nincs, akkor nekiállok szétszedni.
(#) Horváth Lajos Sándor válasza img hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Szia sikerült rá jönni a hibára ? nálam is van egy ilyen kávé gép ami bedugás pillanatától zug ? mi lehet a hiba üdv Lali
(#) btamas81 válasza Delinsky hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Nem tudom van e benne időkorlát, de nem is tudom miért érdekes ezmost. Nem akar darálni, igaz?
(#) Terrier3 hozzászólása Ápr 25, 2021 /
 
Sziasztok! Jura F90-nel van problémám. Szemes kávéból történő darálás után egyszer csak kikapcsol. Esetleg tudtok rá ötletet hogy mi a probléma?
(#) moltam hozzászólása Ápr 30, 2021 /
 
Helo.
Ismerős kapott egy ilyet. DAGMA SAT B31 Hiányzik a daráló része meg még kitudja mi, csak maga az alapgép van meg. Jó ez még valamire? Gondolom alkatrész bele esélytelen. Ha használhatatlan elbontom, de mielőtt szétbarmolnám azért kérdezek, hátha valaki ismeri.
(#) Delinsky válasza btamas81 hozzászólására (») Máj 7, 2021 /
 
Nem tudom akar-e, de megáll, ha odaér.
(#) btamas81 válasza Delinsky hozzászólására (») Máj 8, 2021 /
 
Szerintem, akarna az, csak nagy az áramfelvétele a darálónak és ezért inkább leáll, illetve el sem indul. Saeco viennaval jártam így. Kipucoltam a darálót, kávécsatornát azóta megy.
(#) moltam hozzászólása Máj 11, 2021 /
 
Helo.
Úgy alakult hogy szét kelljen szedjek egy melitta kávégépet. A baja meglett, de nem ismerem ezeknek annyira a belső felépítését. Van benne egy fő szivattyú ami a nyomást csinálja és van egy ilyen: Bővebben: Link Ez elvileg kerámia szelep, nekem elsőre valami szivattyúnak tűnt. Nincs vele gond, csak kíváncsi vagyok. Mire szolgál ez?
(#) péter71 hozzászólása Máj 12, 2021 /
 
Sziasztok. Delonghi Magnifica ECAM300B-vel van gondom. Üzemkész állapotban,kávéfőzés gomb megnyomás után, a KPE felmegy a helyére, majd kis idő múlva visszaáll alaphelyzetbe. Vagyis nem indul el a darálás. Nem is kattan semmi. A tesztprogrammal, a daráló működik, a potik is jók, a KPE is működik rendesen. Nem vízköves,nem szorul sehol,a mikrókapcsolók is jók. Hol keressem a hibát?Valahol olvastam,hogy hajlamos a panelhibára.
(#) JZoli válasza péter71 hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
Ez a hiba pont a panel hibájára utal, persze ez nem 100%! De van lehetőség egy működő panelból kiolvasott progi áttöltésére. Ha van olyan ismerősöd aki tud PIC-et programozni akkor könnyen megoldja.
(#) péter71 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
Köszönöm a gyors választ. Ha nem száz százalék, akkor mit tudok még megnézni? Az elektronika 20000Ft. Megvenném,ha tuti az lenne.
(#) Tomi111 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 13, 2021 /
 
Szia!
Mit csinál, mikor indítod a kávé főzést? A KPE alapból középen áll, ahol a darálóból az őrlemény vagy fentről az őrölt kávé belehullhat. Ha nem őrölt kávéval indítod, akkor lefelé mozdul, majd vissza az említett pozícióba és ekkor indul a daráló. Ha őrölt kávéra van állítva, akkor a kávé gomb megnyomására nem mozdul a KPE, hanem egyből megindul felfelé, a darálást kihagyva. (persze feltételezi, hogy tettél bele fent őrölt kávét) Ha nem tettél bele kávét, akkor ezt érzékeli - a KPE felső mikrokapcsolót megnyomva és kávéhiányt jelezve visszaáll alaphelyzetbe. Ekkor a zacc tele jelző led villog - nincs benne kávé a hiba.
A tiéd jelez valami hibát? ECO gombos vagy az őrölt kávé gomb van az ECO helyén( alul az utolsó gomb)? Nincs őrölt kávéra állítva?
Ha ezeken túl vagy, akkor bocsi!
(#) péter71 válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Szia!
Bekapcsolás után,felfűt,a KPE az őrölt kávé ledobó alatt van. Szemes kávét kérek, de nem megy a daráló alá,hanem felmegy préselésre. Ha őrölt kávét kérek,ugyan az a helyzet. ECO gombos. A kávémennyiség poti teljesen lecsavarva,akkor őrölt kávét ad, ha feljebb csavarom,akkor kéne a szemeset darálni. De nem teszi. Van hiba jelzés,de ez normális,mert őrölt kávé nélkül próbálom,ezért villog a zacc lámpa.A tulaj szerint.őrölt kávéval működik,csak szemessel nem.
(#) Tomi111 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Ha a poti jó a tesztprogramban és a daráló is indul, akkor valószínű újraírni kellene a PIC tartalmát. Nekem JZoli segített nemrég másikból kimentett tartalommal, (ő írt pár hozzászólással feljebb). Programozóm van, beírni már be tudtam. Hol vagy helyileg?
(#) hurvinyek1 hozzászólása Máj 15, 2021 /
 
Üdv.adott egy bosch Tes50159-es kávégép.A felsőhat LED villog,gombok sötétek nem világít egyik sem,s nem reagálnak semmire.hol keressem a hibát.köszi
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2021
(#) péter71 válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Baranya, Harkány. Sümeg kicsit odébb van. Postával megoldható,ha elvállalod. Ebben a gépben az SW 01.1.000 számú panel van. Meg van még egy csomó szám,aminek stimmelni kell,gondolom.A poti gondolom jó, a teszt programba, ahogy tekerem,mindig másik led világít.
(#) Tomi111 válasza péter71 hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Szia! Ez a panel és ilyen a gép?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2021
(#) péter71 válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Szia!A gép ilyen. A panel is ilyen amit küldtél, csak a számok mások.
5213213691-07
454012903
SW 01.1.000
17202 00838
hazaértem küldök képet a panelról is.

delonghi.jpg
    
(#) Sendi hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Üdv Mindenkinek. Van egy Saeco Wien kávéfőzőm. Darált kávéból nagyon higat főz. Lehet azt állítani valahol? Szemesből, tökéletes.
Következő: »»   51 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem