Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hagyományos (biomassza) fűtési automatikák
Lapozás: OK   2 / 4
(#) dcsabi hozzászólása Márc 24, 2021 /
 
Az áhított., "A energiaosztályú" füstgáz ventilátor/motor/ meghajtás/ vezérlő megoldódni látszik... Érdekes ,tartósnak igérkrző módszerrel.
Nem kell 6 tengelyes robothoz sem folyamodnom. A kihívást én állítottam magamnak, a "mesterelme" csoportot Ti adtátok, mint virtuális kerekasztal résztvevők. "Nincs semmi baj az emeleten."
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
(#) dcsabi hozzászólása Márc 25, 2021 /
 
Valójában találtam egy beépített "EC hajtású" 90W-s motort, 0-10V év PWM vezérlési lehetőséggel
Hosszú tengellyel, így nem okozhat gondot az esetlegesen fellépő magas sugárzó hő. Ha mindenképpen óvás kell, le lehet egy közbenső hődobó lappal ernyőzni. Ennyi, majd jön a próba...
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Van benne "leffentyű", ezzel volt legegyszerűbb megalkotni a szint figyelés.
De nem csak erre hagyatkozik, hisze ez felakadhat, leakadhat, eléghet..
Szóval van egy halom időtag ami figyeli, hogy a normális tartományon belül legyen a működése.
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Idézet:
„pontosabban apríték égetésre alkalmas, továbbá tud pelletet is meg fűrészport is.”


Ez 1 féle konstrukciójú fejjel tuti nem fog menni!! Tapasztalat!!
Tiszta, lisztfinom fűrészport nehéz jól elégetni, pellet meg könnyebben visszaég, mert a szemek köz tud fals levegőt kapni.

Az ennyire eltérő a frakciók teljesen eltérő szállítási, égetési konstrukciót igényelnek!!
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Nem kell ezt a füstgáz ventit ennyire túltolni, mert soha nem érsz a végére!
Annyi dolog ki fog még az építés során derülni, amit meg kell oldani, hidd el!!
Meg kell venni egy gyárit, vagy lemásolni, dupla teljesítményű motorral, annak meg frekiváltó és kész!! Ez karbantartható, és beszerezhető bármikor!
És nem egy ló ára!! De ha te kezded el fejleszteni, még ezt is az lesz!

Egyébként fújhatod is a tüzet! Én azt csináltam!!
Amire figyelni kell: nagyon meg tud emelkedni a huzat egy szeles időben!! És befújás, vagy elszívás nélkül és égni fog nagyon! Felforrhat a víz!!

Más, a kazánok!

A legtöbb egy katasztrófa!! Mármint hatásfok, hőcserélés terén!! Nincs belső hőcserélő felület elegendő, a tűztér hatalmas.
Ezek pont nem jók a beadagolókhoz!
Már elgondolkoztam a kazán építésen is...
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Az utolsó mondatoddal fogom én is kezdeni...Már lehet én is említettem a kazán megfelelően méretezett hőcserélő felülete.!!! Ennek megléte nélkül nem lesz értelme takarékosságról beszélni. Ugyanis a beadagolás és ennek megfelelően vezérelt égetés révén, 1-2 m hosszú lángcsóva is kialakulhat. A "régebbi" tálcás doboz kazánoknál nem sok kényszer van arra, hogy a hő leadásra kerüljön mielőtt kilépne a füstcsőbe illetőleg a kéménybe. Az optimális ide való kazánt már régen kiterveztem, csak le kell gyártanom, (gyártatnom) . A magyarországi kémény viszonyokat ismerve, továbbá az enyémet is...kell egy szívási rásegítés mindenképpen.
Ez egy tapasztalat 7-8 éves gyakorlatból... A fúvott szívott arány a vezérlésben beállítható, vagy éppen a kifejlesztés alatti vákummérő (+/-50 Pa... segít ebben...)
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2021
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 4, 2021 /
 
Kimaradt, a FG vent "nem egy ló ára", Sajnos egy ló ára... Amiket jónak találok, annyiért az Áládár ad egy jó lovat!... A FG ventilátor VFd-vel ez kb 250- körül, ennyiért a "normális" kazánt is összehozom!
A forgórész ami nem üt az Ali..ss kb 15-20e.a VFd ami tudja a 0,4- Kw-t az 30ezer. Ezzel szemben a komplett cucc horror áron van , benne van a töke áttétel rendesen. Kín---l is meg itthon is... 1 fázisu motoros felejtős a kondi miatt, Hajtottam így nem egyszer, agyonvágta a FV kimenetét egy idő után. triacos szabályzós nemigen tudja a 0-5V, vagy 0-10V szabályzozást fogadni. Ebből az utcából már többször megfordultam. nem akarok utólag ezzel bibelődni.
FG mindenképpen kell, az idei télen hónapokon át 8-10m magasságban nem volt semmi kéményhuzat, nemhogy még szabályozzam is az égetést! Az égési levegő tolás is egy határig jó, de ha szívom, vagy tolom és szívom akkor gyerek játék a jó szabályozás. Van olyan vezérelt rendszer, aminek olyan a vezérlése amit én csináltam, néha mobiltelefonon ránézek, 1-2C fokon belül van a Fg hómérséklet! Az ugyan egy kicsit nagyobb, -most kb 30-50 kw-s a cél. A kazánterv a vashoz megvan minden paraméterre, széles alapanyag spektrumra. A Fg a kérdéses. Lézer kimetéli, "Szomjas Jóska" összehegeszti, ehhez nem kell nagy erőfeszítés..
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2021
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Ha mindent a "bótba" akarsz újonnan venni...
Nálam a szelek évek alatt összehordtak egy fél M30 rekesznyi frekiváltót, meg egy ruhásszekrénnyi motort. PLC-kről ne is beszéljünk, vagy 4-5 darab van a rekeszben, a tartalékokon felül

Nem tudom mit akarsz, és hogyan fűteni, de 150-200m2-re elég a 12-15kW fűtés!
Mondom ezt úgy, hogy szigeteletlen b30 téglából épült kádárkockában lakok...
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 5, 2021 /
 
Valójában elég is az a teljesítmény, jelenleg ETI 25-el nyomon, ha lusta vagyok fát vágni, vagy az "egészségem úgy kívánja" Csak tőlem 20-50 km-re van több ezer,
tonna fa hulladék, amin nehezen tudnak időnként túladni. Erőműbe hordják 10e/t áron erre egy két baráti cég is rátalált...velem akarna kooperálni az ügyben, Ezen számok tudatában mindenki ingyen akar mindent.
Erőműbe hordják 10e/t áron. Kisteher platón tudom elhozni egy téli akció kb 10 forduló. A "karmos aprító", a fahulladékhoz már megoldódni látszik. Az a helyzet a gáz fűtőértéke közel sem 34MJ/m3, hanem kb 25-28MJ. (rezsicsökkentés? levegővel hígítással) ) így a gáz ára közel 150-180Ft/ Ehhez már érdemes viszonyítani egy ilyen játékot, amit fel akarok öltöztetni normálisan. Az a helyzet, hogy egy kicsit domb lábánál, völgyben vagyunk, Zalában és Balaton felvidéken... sok ilyen hely van, meg megülő pára a völgyben, a füst visszafele akar jönni. nem messze tölünk, mentem egyszer szerviz munkához, a falu előtt kb 5 kilométerre jól látszott a házak fölött 3-5 m-re ott ült a füst. Ez az elmúlt tél jeleskedett a "megülő" párában...Éjszaka meg imádkoztam a kazán mellett, hogy kapjon életre valahogyan a tűz. A 12-15kW elég is lenne, folyamatosan nyomva, de az említett fűtőérték "anomália" miatt sajnos nem. A számomra kényelmesnek vélt megoldáshoz mindenképpen kell szívó ventilátor is. A teljesítmény az biztosan annyi, a fát a természet nem hígította fel 25-30%-kal. Van erre nagyobb teljesítmény mellett is "kézzelfogható" tapasztalatom...
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 5, 2021 /
 
Hogy ne csak hanyadtfekve ötleteljek, ez az én sufnimban volt eddig, de a triakos szabályozó nem fogott rajta. Ezt gondoltam kéményhuzat biztatására bírni, a m3/ óra nem ismert, mondjuk 400..ez így hasra...180mm a lapátocska átmérője. Így fűtési szezon végére, eső után köpönyegként soványka vígasztént, az éjszakai " tűz bíztatásokhoz". Ha más nem akkor egy kis FV el bírja, miután áttekertük 3 F-ra (?)
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2021
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 5, 2021 / 1
 
Hozzá sem szabad nyúlni! 1kW alatt nem tekerünk motort sehova! Többe van a javítás (jelen esetben az áttekerés) mint 1 új!

Kazánozzunk!

Korszerű rendszernél nincs on-off szabályzás, nincs lehűlő víz, amit újból fel kell melegíteni, folyamatos a tüzelés, csak a teljesítmény változik. Így pont elég egy átlag házhoz kb 15kW.
A túl nagy teljesítmény, túl nagy égéstér nem lesz jó! Nem fogod tudni eléggé "lemodulálni" a teljesítményt! A füstgázok nem tudnak jól elégni, nincs koncentrált égéshő.

Kb. 200x200-as "fészek" amiben a tűz ég, mindenre elég!
Én külön építenék egy jó, könnyen takarítható füst-víz hőcserélőt, lehetőleg rozsdamentesből!
És külön építenék egy égésteret (vagy akár anyagonként többet) ami nagyon jól hőszigetelt, samott béléses, hogy a lehető legmagasabb legyen az égéshő. Megoldott rajta az automata adagolás, és hamuzás, persze légmentesen zárva.

A hőcserélő rész jól méretezhető, aránylag könnyem megépíthető.

Az égéstér szakasz, meg egy komplett katasztrófa lesz! Elsőre úgyse fog sikerülni, vagy csak azt hiszed, hogy tudnál jobbat is. Aztán majd ha csináltál 3 rosszabbat..
De ha azt nem tudod cserélgetni, sose jössz rá! Nem fogod szétvágni az egész kazánt, főleg nem fűtési szezonban!
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 6, 2021 /
 
Köszi az építő jellegű információkat. Azt, hogy nem tudom lemodulálni azt tudom már, maximum a beadagolt anyag mennyiségével és a levegővel lehet játszani egy kicsit kb 10-30 %-ot. Az égésnek mindig tökéletesnek kell lennie, ez evidens, ez a hatásfok alapja is egyben. Egy puffertartály kiegyenlíti a az esetleges "ingadozásokat". A csöves hőcserélő és a doboz égőtér...ezt faelgázosító néven kezdték 5-10 évvel ezelőtt, csak ami tényleg tudott is az drága volt irreálisan, ami 'olcsó', az meg lejáratta a "szakmát". AZ igazi szerintem, az első, csak reális áron. Az égető is kérdéses része, meg a start stop nem járható, ezt tudom, mert visszaéghet. Láttam már sok jó és sok sz@r konstrukciót is. Aztán a biomassza oltó szelep, kényszerhűtő... visszaégés esetén, vagy túlfűtés esetére, kell egy kis bztonsági rendszer is...
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Idézet:
„...mert visszaéghet”

A konstrukciónak kell olyannak lennie, hogy a visszaégés kizárt legyen! Erre a legalapabb megoldás a 2 csigás beadagoló! Nekem is ilyen van, de már fejben továbbléptem. Az égőfej közvetlen adagolását dugattyús, vagy lenyíló ajtóval oldanám meg! Ezek tudják a hermetikus zárást is. Ez utóbbi nagyon fontos a a fals levegő, fagázok visszaterjedése okán!
Semmilyen oltó rendszert, megoldás, nem használok, de nem is javaslok!

Agri pelletnél láttam nyomait a fagáz visszarobbanásának, lefogyott tartálynál. De ez sem okozott égéstéren kívüli tüzet.
Ezért ismételten mondom az égéstér hermetikus zárásának fontosságát, a beadagolási szünetekben!

Idézet:
„..túlfűtés esetére..”

Nem mondom hogy ne tegyél ilyen biztonsági szelepet be, mert már kötelező a vegyes rendszerekre. De a jogalkotó az emberi mulasztás okán tette kötelezővé.
Ebben az esetben a rendszerből az ember ki van zárva, a gép nem mulaszt. Programjának, ÉS kivitelének olyannak kell lenni, ami teljes mértékben kizárja a túlfűtést!

Nálam 1 esetben volt ilyen, mikor nagyon viharos volt a szél, az üzemmód már átváltott lángtartásba, de ennek a hője is elegendő volt hogy tovább emelkedjen a vízhő. Akkora huzat volt, hogy álló venti ellenére is rendesen égett
Kis programmódosítás megoldotta, bizonyos vízhőfok felett még a lángtartási tüzelőanyag beadagolást is letiltottam. Ez a stop mód!

Még jó, hogy pont otthon voltam és felfigyeltem a jelenségre!
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Köszönöm... A valós "anomáliák" tanítanak...
"A konstrukciónak kell olyannak lennie, hogy a visszaégés kizárt legyen" ezen rugózom már jó ideje... A biztonsági kényszerhűtő az azért is fontos szerintem , mert ha nem várt áramszünet van, akkor bizony megfuthat a vízhőmérséklet. Van egy lépcsős megoldású cellás adagoló megoldásom, ami elvileg légzár is egyben. Itt van szintkülönbség is kb 300mm meg a csiga is meg van szakítva, A légzár is "papíron légzár"... A valóságban a rekeszbe potyogtatott és dugattyúsan betolt anyag, ez jobb lehet.(?) Aprítékhoz...Ez működik V...m megyében egy kórháznál kb 20 éve... ott az apríték 20-40 frakciójú. A pelletnél egy tálba potyogtatott módon lehet, időnként tisztító szellőztetés beiktatással, utána meg újragyújtás...
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Kimaradt: A mozgórostélyos technikáról mi a véleményed?, A visszaégés itt is lehet, ezt előbbre kell lekezelni. Olyan vályúban gondolkodok, aminek tudom léptetni az alját, Természetesen ez is valamennyire inkább csak apríték frakcióhoz jobb(?) A por az leginkább besajtolandó pelletté(?)
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 7, 2021 /
 
Most, hogy tartalékon "fűtöget"(?) mindenki, egy valós meghökkentő adat...hogy legyen benne elektronika, -ez erősen tartalékon. A füstcső a kazán után kb 30-40 cm-re megfúrva mérési pontnak. Megjegyzem, a nyál/ 400C foknál még nem "sercen"! El lehet képzelni (viszonyítási pontként), mennyit pazarolunk! Én azt gondoltam, a jobbak között van a kazánom. szalmasárga, vagy éppen kékes füstcső az már biztosan 5-600 fokos is van gyakran. Egy másik régebbi mérési adatom. Apríték, égetőből kőzvetlenűl kilépő tűzhőmérséklet 900C, pelletből, 950-1100, Normál száraz(!) tűzifából, szintén 800-850C a lángnál mérve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
(#) msteve hozzászólása Ápr 7, 2021 / 1
 
Ha nem gond,megosztom az én sztorimat:
Három éve vagyok a jelenlegi műhelyemben a nyóckerben. Az első évet egy kis kályhával és köbméterre vásárolt fával fűtöttem végig. Sok helyet foglalt az amúgy is szűkös műhelyből,és az egyik kollégának napi két órája ment el a fűtésre,és az állandó felügyelet miatt ez a munka rovására ment. A kályha kicsi volt,és a hatásfoka miatt zabálta a fát. Ezért változtatni akartam. Az udvarban van egy asztalos is,akivel elboltoltam a gyaluforgácsot. Ehhez építettem egy kazánt. Vettem egy sarokkandallót aminek levágtam az elejét,hogy ne kelljen az ajtókat vagdosnom.A többi részét hozzá hegesztettem. Az ajtó mögött van a samottal kirakott égéstér. A tűz egy öntöttvas csészéből készült,amit egy barkács áruházban vettem.Mármint azt amit elvittem az öntödébe és másolatot készíttettem róla. Ezt kifúrkáltam,és a közepére egy tengelyt szereltem,ami csapágyakon tud elfordulni. Ez a hamurázó miatt kellett. A tűztér mögött van a víztér,amin háromszor megy át a füst,mielőtt a ventillátor kifújná a kéményen. A víztér mögött van a forgács tároló tartály. Ebből csiga adagolja az anyagot egy csőbe,amiben egy dugattyú tolja bele a csészébe. A csésze fölé a szekunder levegő egy üstmelegítőből lett hajlítva. Ebbe egy pc ventillátor fújja a levegőt . De mivel ez a csésze alatti térben van,oda nem jut a melegből.Az üzemanyagtartályba beépítetem két bolygatót is,mert ha nem mozgott a forgács,akkor a csiga hengert mart bele,és leállt a tűz . A vizet egy keringető szivattyú nyomja bele egy Chrysler Voyager vízhűtőjébe,ami mögött meg egy klíma beltéri ventillátora nyomja át a levegőt. A kályha koaxiálisra lett tervezve,de az a része még nem épült ki. A begyújtást eddig két diesel izzítógyertya végezte 20s-os időzítéssel,de úgy látszik ez sok volt,mert kiégtek két hónap után. Az elektronika 555-ös időzítőkkel készült. A működés a következő: A dugattyú hátramegy,a csigamotor beindul és forgácsot szór a csőbe. A dugattyú elindul vissza,és a forgácsot beletolja a csészébe,majd ott marad a következő ciklusidőig. A hőmérsékletet a csiga működési ideje szabályozza. Napi kb.egy zsák forgács fogy,és a 100m2-es műhelyben csináltunk télen 17-18 fokot. Ha érdekes lehet holnap teszek fel képeket is...
(#) dcsabi válasza msteve hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Láttam én is sok megoldást, itthon, Ausztriában Németországban, Szerbiában,....ottani kisipari gyártmányt, vagy kereskedelemben kapható szériában gyártott megoldást. Ez olyan leginkább mint egy tuningolt autó, Mindegyikből a saját a tuti. A kintről behozott cuccok vagy túl régi onstrukciók, és benn van a széntüzelésre jellemző tulajdonságok,jellemzők. Viszont a fűtés az egyre inkább zsebre megy. Eddig a vezérlésekbe avatkoztam bele, mostanság a Vas is előtérbe került, mivelhogy nagyon hektikus a kínálat. 1-2 m2 vaslemez 3-5mm-es esetleg egy burkolat, pár db 60-as cső nyomásálló hőcserélő. Jónak ígérkező konstrukciók, aztán a hatásfok silány, A kereskedelemben, vagy ügynökökkel terjesztett megoldások leginkább tetten ért hibája, a kompaktnak látszó jó megoldás, A tényleges igért teljesítmény kb csak fele a mondottnak. Aztán a kispórolt alapanyag, minden részből...Pl, 10-20kg vas kispórlórolásával csalnak 5-10kw-t,a vevő kárára, nyernek vele-4-5e Ft-t Az eladási ár persze nem hatványozottan jelentkezik másik irányban... Vezérlés nem egyszer garázsiparinak sem beillő megoldásokkal. A sor végtelen...az előnyös tulajdonságok felsorolásában. Nyugatról behozottaknál ez nem jellemző, ott a szénre való alkalmasság a csalóka...emiatt, a hatásfok alacsony a hosszú lángcsóvával égő anyagokhoz....stb
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
(#) msteve válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 7, 2021 / 1
 
Bocs...azt hittem a tapasztalat megosztás,és a saját megoldások miatt nyitottad a topikot...
Én ezt magamnak építettem,nem eladásra,és az igényeimet teljes mértékben kielégíti.
Ez piszkozatnak készült igazából,mert ezen akartam kitapasztalni a technológiát,és ez alapján építeni majd a következőt.
Tanyára akarok költözni,és oda már a végleges verziót vinném...
(#) dcsabi válasza msteve hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Az ember magának, a jó megoldásokból ollózna, ebben, Az apríték és a rendelkezésre álló egyéb "hulladék a bázis". A saját építés legtöbbször a legjobb megoldás, mert évekig készül, amire nincs hibája...Csak most már itt a segítség, pl. a lemez megmunkálás terén is. NC gépek lézer, plazma...stb... Nemrég buktam meg a legjobbnak gondolt füstgáz ventilátorhoz vélt motorral. Nem tudom szabályozni, ahogyan "megálmodtam"...
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
(#) dB_Thunder válasza msteve hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Engem erről még videó is érdekelne!! Most még úgy is tüzelgetünk...
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Nos..
Rostély!
Azon rengeteg anyag átesik, főleg a fűrészpor!
Tehát bármilyen rostélyban gondolkozol, akkor a legapróbb frakciókkal már biztos nem tudsz majd tüzelni!
Az én égőfejembe alulról érkezett az anyag, mint a vakondtúrás emelkedett, égéstermék nagy részét elvitte a huzat, nagyobb salakos anyagok pedig oldalt lepotyogtak.

Túlfűtés megint..
Az előremenő vized 60- max 80 fok lesz. Itt van tartalék a melegedésre, meg 95fokig nyugodtan felmehet, nyomás alatti rendszerben forrás nélkül.
Ha 2-3 maréknyi tüzelő ég csak a "fészekben" és áramszünet lesz, nem lesz tüzelő utánpótlás, venti leáll, és levegő sem lesz! A parázs meg nem fog felforralni kb 30 liter vizet...


Pelletálás!
Még nem tudod, de hidd el, nem akarod!! Maga a gép drága, sokat fogyaszt (fűteni kell) és még a termelékenysége sincs! Ha mellette kell állni már deficites is, úgy is ha nem fizettél a fűrészporért!!
(#) msteve válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 7, 2021 /
 
Így nézett ki beindításkor.
Persze azóta jó kormos az ablak

IMG_1372.JPG
    
(#) msteve válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 8, 2021 / 1
 
A következőt én is mozgó rostélyosra tervezem,mert kevesebb gondozást igényel...és nagyobb teljesítményű lehet. Készítenek elegendően sűrű sodronyhevedert a forgácshoz. Nem olcsó,de így testre szabhatom a kazánom.
(#) msteve hozzászólása Ápr 8, 2021 / 1
 
Mivel két év múlva tervezek költözni,van időm tesztelni,infót és alkatrészeket gyűjteni.
Úgy tervezem hogy a levegőt a rostély két oldalán elhelyezett perforált zártszelvényen keresztül szándékozom befújni. A bolhapiacon találtam is hozzá két egyforma ventillátort.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2021

1982.JPG
    
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 8, 2021 /
 
No, már kezdek egy kicsit izgalomba jönni...Nem sokára teszek fel egy két képet én is idevaló cuccokról,, egyenlőre, csak kis kellékekről. Egyik egy levegő betoló ventilátor lesz, 0-10V vezérléssel 230V BLDC.. A másik begyújtó patron, (Silicon nitrid) pellet vagy apróbb apríték számára, ez itthon még ritka darab , nyilván Cn, de minden onnét van ami innovatív és elérhető áron van.
Fentebb "intelemre"... információ...Pellet gép kb 0.5 t/ óra kapacitással konkrét ajánlat
A gyűrűs szerszámos gép komplett sorral csomagolással elő darálóval szárítóval,...stb 25millio. Még 5-6 évvel ezelőtt 300m-ért rángatták bele a rafkós "kalmárok" a gyanútlan lelkesedőket a technológiába, nyilván nem sikerült, vagy már...stb...
Más: -Tetszik a meghatározás "vakond túrás" típusú égőfej
(#) dB_Thunder válasza dcsabi hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
Egy kisipari, de korrekt kinézetű gép hirdetését láttam kb fél éve, ha jól emlékszem 35kg/óra, és több mint "emmilió"... Mire ezzel legyártod az évest... Nem akarod!!
(#) dcsabi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 9, 2021 /
 
" A nem akarod" dolgot elfogadom, abból a nézőpontból, hogy rengeteg buktatója van, lehet... Egy 0-5-0,7t/óra teljesítmény az 55-75kW motor szükségeltetik. Mondom ezt úgy hogy jártam valóságban,pelletálóban. A kereskedelmi"monopoliumra" való törekvés teszi tönkre. A min bekerülés szerintem 25-30ft/ kg, ezt szeretnék 65-70ft ért letolni a fogyasztó torkán! Tényleg nem akarom... Sok minden van ami már nagyon "elharapódzott", de a kezdeményező jártas műszaki ember át kell lásson a szitán! Nem akar 85ft-os pelletet, nem akar 1,5-millióért venni 150kg vasat...stb...nem akar 10 év múlva megtérülő napelemet. Jövőre is akar fűteni, amitől nem fog, elmenni a kedve mindentől....stb. A hobbinál és alkotásnál maradva, egy kis sikerélmény is adatik hozzá, ha átadjuk a tudást és tapasztalatot egymásnak. Ígértem, begyújtó patront (950C),jó hatásfokú toló ventilátort "képen" (hamarosan) ..., Én is egy ideje gyűjtöm a kellékeket a saját rendszeremhez... Egy szó mint száz, van aki a saját tapasztalatán, illetve a "kárán" tanul! Van aki a másén...
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2021
(#) dcsabi hozzászólása Ápr 10, 2021 /
 
Ígértem egy két előkészített dolgot...Mellékelve... aláfúvó/ betoló ventilátor... ez fokozatmentesen szabályozható 0-10v-tal. A másik a már említett begyújtó, 50e üzemórát emlegetnek melléje, tehát csaknem örök! ami még fontos, a 950C körüli gyújtási hőmérséklet! ezt megmértem, annyi, pontosabban 930C volt, elsőre aztán egy csőbe tettem ott 1000C körül olt! ez még a kisebb frakciójú aprítékokat is simán begyújtja. Ha megfogadjuk dBTh kolléga inteleit, akkor rirkán van szükség begyújtásra. Erről van pro és kontra véleményem. Ott még nem tartunk, először biztonségosan el kell tudni fojtani, oltani egy tűzet üzem szerűen!
1000-ből 1000x!!! A képen a csövek, egy 30kw-os pellet/ apríték "cucc" hőcserélő anyaga 1Coll 2,6mm fallal, ezt vehetitek "készpénznek" ha tűzet raktok "alatta" akkorát hogy a kilépő fűst 140-150C lesz a víz meg kb 65-70C, ne tévessze meg magár senki, a tüzelőanyagtól ez nem függ!!!
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem