Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 72
(#) kendre256 válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Idézet:
„Bezzeg az "átkosban" - ott a Kotyogóhoz /vagy Kalifához/ egyenesen oxálsav tablettákat lehetett venni, mint vízkövet oldó tablettát! Pedig ott is volt ám benne gumi, s a kotyogó maga meg csak sima alumíniumból készült.”

Azért ne hasonlítsunk már össze egy kotyogót egy kávégéppel! Abban egyetlen gumi volt,és működés közben annak sem kellett mozognia. A kávégépben legalább 10 különféle, működés közben mozgó tömítés van. Ezeket nem lehet akármilyen anyagból készíteni, a kezelésre is érzékenyebbek.
Már az 50 évvel ezelőtt gyártott autókat sem kocsikenőccsel kenték, mert a szekérhez az jó volt...A mai autókról nem is beszélve
(#) FAZ1 válasza vargaf hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Én is az vagyok-voltam!
Majdnem 45 évig.
(#) vargaf válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
A kérdésemre nem válaszoltál!
(#) FAZ1 válasza vargaf hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Mi volt a kérdés?

Már eleve nem én kérdőjeleztem meg legelőször a pH7 valójában semleges értékét

Inkább a Kendre nevű fórumtárs
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) szabi_zoli82 hozzászólása Okt 1, 2021 /
 
Sziasztok! Kaptam 4db Saeco Xsmall vezérlő panelt. Jelenleg nem adnak érdemi életjelet. Egyenként lenne jó feltámasztani őket halottaikból. Jelenleg mindegyik TRIAK nélkül van mert bizonytalanok voltak. Megvan hozzá az előlapi panel is tesztelni. Néztem a táp IC (Q0265) manualját, az első táp ic cserélt panelnél a 10V DC megvan mint a Vcc. Természetesen a 350VDC is. Találkozott már valaki ilyen hibával ennél a vezérlőnél? Az IC körüli diódákat mértem, jelenleg félvezető hibát nem találtam. Melyik részt kellene hiba után keresve átnéznem? Köszönöm a segítséget.

IMG_5981.jpeg
    
(#) JZoli válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
A piros csatin, az valamilyen jelölés, vagy égés nyom? Mellette az a "körbe lábas" IC lehet a vezérlő. Annak vagy 5 V-ot, vagy 3,3 V-ot kellene kani. Azt még megmérheted esetleg.
(#) szabi_zoli82 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Nincsen égésnyom. Az csak filc, valami korábbi jelölés. Igen, a körbelábas eszebogár a vezérlő. Szerencsére 7805 van neki. De azon sincsen semmi mérhető feszültség. Teljesen úgy tűnik mint ha a táp ic nem menne.
(#) JZoli válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Ha a Vcc lábán 10V-ot mérsz akkor annak működnie kell, mert az adatlapon lévő rajz szerint a főtrafóról megy a táplálása. Onnan meg csak akkor van tápfesz, ha rezeg a táp. Ezek szerint inkább a szekunder oldalon kellene a hibát keresni. Nézd meg az 5V-os stabilizátor honnan kapna feszültséget. Lehet ott egy biztosító rész vagy ellenállás, vagy panelbizti nézz utána, sőt lehet még kis értékű ellenállás is amit direkt védelemnek építettek be.
(#) kávészem válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Okt 2, 2021 /
 
Szia! A kép jobb felső részén látható kettő darab FET motor meghajtó félhíd 8lábú tokban. Valamelyik zárlata leülteti a tápot, így nem indul. És így a 7805 Stab. Sem kap semmit. Volt ilyen hiba is. Jó bogarászást!, üdv.
(#) szabi_zoli82 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 3, 2021 /
 
Egyenlőre nem találtam ilyen hibát. Valóban van benne több '0' ohm-os ellenállás. De természetesen mindegyik jó. Viszont kávészem kolléga felvetette a 2db soic8-as tokban lakozó dual fet esetleges hibáját. Igyekszem azokat is megnézni. Szükség esetén kiforrasztom őket és úgy indítom a tápot. Sajnos sm-t sehol nem találtam a gépről, pontosabban az elektronikáról.
(#) kzsolt25 hozzászólása Okt 14, 2021 1 /
 
Sziasztok! Delonghi Magnifica kávéfőzőn bekapcsolásnál az öblítés alatt alig folyik ki belőle víz. Ha manuális öblítést csinálok, hallani ahogy a pumpa megy, de víz nem jön ki. Ha kávét főzök rajta, az nagyon lassan kifolyik, de hallatszik ahogy szinte szenved a pumpa. Van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes megnézni rajta? Ha vízkőtelenítem akkor a habosítón keresztül simán tudja nyomni a vizet a habosítón keresztül.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
(#) JZoli válasza kzsolt25 hozzászólására (») Okt 14, 2021 /
 
Próbáld meg vízkőoldó folyadékkal feltölteni a víztartályt és utána kapcsold be, csinálj néhny öblítést vele, várj öt percet utána megint néhány öblítés. Ezt kb négyszer-ötször csináld meg aztán mosd el a víztartályt, tegyél újra tiszta vizet bele, majd megint nyomd meg az öblítést, kb 10-12-szer.
Ha helyreáll, akkor kész, ha nem akkor sajnos szivattyúd belseje ki van kopva. Vagy javítókészlet, vagy másik szivattyú!
(#) tursaba hozzászólása Okt 15, 2021 /
 
Sziasztok! Delonghi Magnifica 4000 kávéfőzőn a pumpa hangosan megy. Eredetileg is hangos, vagy valamit javítani kell a vízszivattyún a halkabb működés érdekében? Használtan, vásárolt a gép.
(#) JZoli válasza tursaba hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Ha levegős akkor elég hangos, de ez légtelenítéssel megoldható. Ha viszont mindig hangos, akkor kopás van. Ezen csak a csere segít.
(#) Tomi111 válasza kzsolt25 hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Szia! Bár pontos típust nem írtál, a felső dugattyú belül el tud vízkövesedni (amire a főzőegység felcsúszik). Hülye megoldás, mert vízkőoldáskor ezen doha nem megy át a vízkőoldó. Belül van egy szelep(3 gumigyűrűvel) ennek a belseje eldugul. Felfelé vehető ki a gépből, elsőre bonyolultnak tűnik, de nem az. Régieknél felette van a kazán is, újabbaknál már hátul. Új gumigyűrűk lehet kellenek, mert néha elszakad szétszedéskor.
(#) Policepityu hozzászólása Okt 15, 2021 /
 
Sziasztok adott egy Saeco talea gép amit szétszedtem de a meghatjómotor műanyag burkolata, nem akar kijönni, minden csavart kicsavartam, van még valami trükk, mert eltörni nem akarom, köszi!
(#) FAZ1 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 19, 2021 /
 
Nekünk pl. a szivattyú a Philips automata kávéfőző gépünkben már újkorában is zajos volt!
Tudomásul kellene végre venni, ezek a működési elveikben egytől egyig mind pontosan olyanok, mint valaha volt az NDK-s Bebo Sher Favorit villanyborotva, vagy a Hausmeister nevű elektromos kézi hajvágógép, vagy éppenséggel a szovjet (valamikori a piacon 700 forintos) orosz buvárszívattú.
Azokban egyszerűen nincs ami kikopjon, mert csak simán 50 Hz-ces hálózati frekvenciával mennek (persze forgórész benne sehol), és a belső működésük gyakorlatilag teljesen olyan, hogy belőle pl. a hangtompító egység kimaradt.
(#) btamas81 hozzászólása Okt 31, 2021 /
 
Sziasztok!
Az áldozat Saeco Magic. A kpe motor nem megy. A tip33 cseréltem, a 33v zénert cseréltem. Továbbra se megy. Valakinek még ötlete mi lehet a baja?
Kettő is van, mindkettőnek ez a baja.
(#) btamas81 válasza btamas81 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Az egyik elindult. Rádugtam a csészemelegítőre a kábeleket és megy a kpe. De mi köze van a csészemelegítőnek a kpehez?
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Az az előtét ellenállása, mert anélkül túl nagy feszültséget kapna.
(#) btamas81 válasza JZoli hozzászólására (») Okt 31, 2021 /
 
Köszönöm. Az baj. Ugyanis a másik vezérlő túlfűti a csészemelegítőt.
(#) btamas81 hozzászólása Nov 7, 2021 /
 
Újra csak segítség kellene.
Még mindig saeco magic.
A kpe motor folyamatosan egyenáramot kap, ha nincs bekapcsolva a gép akkor is. Cseréltem diódahidat, zénert, a 100ohmos ellenállást, és a tip33c-t. A probléma továbbra is fennáll. Hol lehet még hiba?
Néztem a kapcsolást, de nekem nem világos, hogy ez a része hogy is működik.
(#) JZoli válasza btamas81 hozzászólására (») Nov 7, 2021 / 1
 
Vedd ki a TIP33-as tranyót, és mérd meg úgy is. Esetleg csak a bázisát kösd ki, és úgy mérj. Ezzel a vezérlési hibát ki tudod deríteni.
(#) péter71 hozzászólása Nov 20, 2021 /
 
Sziasztok. saeco odea giro géppel van bajom. A zacctartályba is áll a víz, a zacc teljesen elázva esik ki. A tömítések vadi újak. A másik jelenség,hogy bekapcsolás után átmos, kávéfőzés, eddig jó is. Amikor a KPE visszamegy alaphelyzetbe, nem marad ott, hanem még elég sokáig mozog, legalábbis sokáig hallani. Van amikor beáll a helyére, van amikor megáll valahol, és villognak a visszajelzők. Kiszedem beállítom a vezérlését,minden jó,egy vagy két főzésig,majd megint ismétli a leírtakat.Ez a gép három hete volt nálam, tisztítás és tömítés csere volt. Három hét után ezzel a 2 problémával hozták vissza. Nekem ugyan ilyen gépem van,cseréltem a KPE -et. de az enyémmel próbálva is áll a víz a zacc tartályba. Ha az én gépemmel próbálom ott minden jó.
(#) Joe_001 válasza péter71 hozzászólására (») Nov 20, 2021 /
 
Szia! Marad a vezérlő panel érzékelőoldal. Vagy kontakt hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2021
(#) klenósanyi válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Nov 23, 2021 /
 
Szia!
Ha már így belemélyedtél ebbe panelbe, esetleg megtudnád mondani mekkora tápfeszt vagy tápfeszeket állít elő a tápegysége? Tegnap ment tönkre a második ilyen panelem tápfesz hibával. Úgy látszik ez a rákfenéje. Megpróbálkoznék egy külső táppal, van a gépben annyi hely, hogy beleférjen.
(#) péter71 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Szia. Megoldódott.Vizes lett a mikrókapcsoló, kiszáradt és minden jó.
(#) zaza99 hozzászólása Dec 9, 2021 /
 
Sziasztok!

Dolce Gusto Krups Kp110 Kávéfőző pirosan világít. Amiket ellenőriztem:
- kazán ellenállása 40Ω
- hőbiztosítékok jók
- szivattyún nem tudok ellenállást mérni de áramot adva neki működik
- kazán ntc 150KΩ 20°C-on
- gép tetején lévő jobb-ball kapcsoló jó

A Dolce Gusto feliratos nyelven találtam egy szerintem vízszint kapcsolót ami a panelon a HOLD-ra csatlakozik két fehér vezetékkel ezen nem tudok ellenállás mérni semmilyen állásban.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2021
(#) Szabóné Zsóka hozzászólása Dec 9, 2021 /
 
Segítséget szeretnék kérni siemens surpresso S40 készülékem van. A kávé kifolyón csak az egyik nyíláson folyik a kávé. Hogy lehet ezt levenni hogy kitisztítsam? Köszönöm.
(#) Laca13 hozzászólása Dec 11, 2021 /
 
Sziasztok!
Bár ez nem elektronikai probléma (kicsit az is) de hátha valaki ismeri ezt a gépet.
Van egy Philips Saeco hd8917 automata kávéfőzőnk, aminek a központi egység kúpos belsejű csövébe, (első kép) bele van törve a házból kiálló cső csúcsa. (második képen jelöltem) Azt lenne jó tudni, hogy annak az alkatrésznek mi a neve, mert eddig hiába keresgéltem a neten, nem találtam rá. Sajnos azt sem tudom (még nem szedtem szét) hogy az az alkatrész önmagában cserélhető-e, vagy valaminek a szerves része.
A másik problémám, hogy nem túl forró a kávé, a rendszeres vízkőtelenítés ellenére sem, sőt, új korába sem túl forró kávét főzött, annyira hogy minimális tejszín már langyossá teszi. Jó lenne tudni, hogy meg lehet-e valahogy emelni a hőmérsékletét valahogy, mert a menüjében a legforróbbra van állítva, de mégsem az igazi.
Következő: »»   54 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem