Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   219 / 250
(#) sany hozzászólása Szept 30, 2021 /
 
Azt esetleg meg tudnátok mondani, hogyha a postás értesítőt hagy kínai külföldi levélküldeményről és fizetési kötelezettségről, akkor hány napig vehető át a postán?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Amennyi rá van írva az értesítőre.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ez az nincs semmi rajta.
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ha nem írta rá, akkor 5 munkanap szokott lenni.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Oké, köszi. ( Ilyen még nem volt. )
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2021
(#) mcc válasza sany hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
A Posta most kért elnézést az üzenetek miatt....
(#) Taki33 válasza mcc hozzászólására (») Okt 1, 2021 1 /
 
Ezek ennyit tudnak!

posta.png
    
(#) Bakman válasza Taki33 hozzászólására (») Okt 1, 2021 / 2
 
Mit kellett volna még csinálniuk azután, hogy beismerték hibáztak és elnézést is kértek érte?
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Okt 1, 2021 / 1
 
Ne legyen kezelési költség kis csomagokra, vissza a régi rendszert és nem lesz ilyen hiba!
Teljesen korrekt tájékoztatás volt tőlük, én is kaptam.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2021 /
 
Nem egy rendszerfrissítés generálta ezeket újra, hanem valakinek a balf*szsága. És egy normálisan működő rendszerben ilyesmi sem okoz ilyet, mert élesítés előtt mindent átnéz a fejlesztőjén kívül még 2-3 ember, ahol kibukik. Plusz legalább egyszer tesztkörnyezetben megnézik élesítás előtt, hogy mit is csinál, és legkésőbb ott...
(#) img válasza diginewl hozzászólására (») Okt 15, 2021 /
 
Több mindent rendeltem mostanában Aliexpressről, kis tételeket (1-2 db IC, a 2 db együtt 1000 Ft), 10 db más valami, de a végösszege annak is csak 2000 Ft, ilyesmik. Az első adag most érkezett be CN végződésű postai azonosítóval, de csak 400 Ft-ot kellett fizetnem, pedig nem töltöttem ki róla vámáru nyilatkozatot.

A Banggood-ról rendelt dolgok pedig mind "EU Priority Line" vagy "EU Priority Mail" csomagban jönnek, így gyorsak és ingyenesek is (semmit sem kellett fizetnem még egyikre sem).

Majd figyelem a többi rendelést is, hogy hogy alakulnak.
(#) proba hozzászólása Okt 21, 2021 /
 
Már két csomagnál is azt látom hetek óta, a célországba megérkezett, van lehetőség valahol érdeklődni? A posta nyomkövetése nem ismeri a kapott számokat. https://global.cainiao.com/ szerint számot is cseréltek rajta, de az sem látszik a postánál. Eredeti szám mindkettőnél LP.........
(#) majkimester válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Nézd meg mit mond róla a parcelsapp. A célországba megérkezett, csak annyit jelent, hogy megérkezett az EU-ba, tipikusan Hollandiába, és nem Magyarországra.
(#) proba válasza majkimester hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Nem lettem okosabb, repülőre tették tranzitországba ért, utána a célországba megérkezett, és itt elakadt mindkettő. Már csak az a kérdés, a rakás aljáról mikor bukkan elő....
(#) img válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Valószínűleg a nemzetközi elosztóban torlódás van a vámolások miatt: csak egy erős tipp.
(#) img válasza img hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Lett egy összevont csomagom (külön rendeltem őket, de önhatalmúlag összevonták egy olcsóbb szállítási megoldással, gondolom a biztonságosabb szállításra kifizetett felárat sosem látom viszont), ami a tracking szerint ma átjutott a vámon, átadták a kiszállító cégnek, viszont a várható érkezési ideje november 12-e. Meh... Ha egyszer Európa körútra szeretnék menni, akkor feladom magam egy csomagban és ingyen körbeutazom egészet.
(#) gabilow válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Szia! Nem biztos,hogy a posta hozza.Mint img is írta. Nekem pl. tegnap hozta az Exp...One a szept.28.-án rendelt 3 csomagomat amit összevontak a kínaiak egy csomagba,de ezt jelezték is a feladás elött. De szerintem jobb is így, egyszerre jöttek meg. Ja és a követési szám vége nekem is 'BE' volt és nem kellett fizetni semmit - még eddig.
(#) proba válasza img hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Kicsit fontosabb volt a dolog, megrendeltem két helyről. Egy darabig ez a csomag vezetett, de a célországba megérkezett után a másik beelőzött, és már 2 hete megjött.. Ezt biztos leejtették a kis robotok valahol.
(#) img válasza proba hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Tiszta szerencse, hogy rádupláztál.
(#) antikzsolt hozzászólása Okt 21, 2021 /
 
Üdv. A bangodos vásárlás után lesz még mit fizetnem a navnak/postának? shipping method: Priority Direct Mail ost választottam.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Attól függ milyen nyomkövetési számot kaptál és a posta hozza-e ki, meg persze az összeg se mindegy. Ha nem EU tagországra utaló ragszámot kapsz, akkor kell fizetned a vámeljárási díjat, ha elég magas az összeg, akkor még a vámot is. Ha kicsit visszaolvasol, akkor láthatsz már példát eleget.
(#) helektro hozzászólása Okt 21, 2021 /
 
Olyat láttatok már, hogy a csomag a nyomkövető szerint a postán van, de a postára bemenve az ügyintéző közli, hogy az ő rendszerükbe nem látja, ergo nincs náluk? Azt láttam, hogy már egy hete a postán van a nyomkövető szerint a csomagom, értesítést, stb. nem kaptam tőlük, így bementem, mert korábban már előfordult, hogy nyomkövető szerint ott volt náluk a csomag, de nem értesítettek, én meg elfelejtettem nézni a nyomkövetőt és visszaküldték a csomagomat. Most nem akartam így járni, de mikor bementem és mutatom a csajnak, hogy a nyomkövető szerint ott van náluk a csomag, akkor közölte, hogy látja, de az ő rendszerükbe nincs benne, így nem is tudja odaadni. BE-s a csomag. Amúgy hihetetlen ez a cég.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2021
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
ha nem tévedek 1600ft összegről van szó. A termék kániból jön, Az oldalon azt írják hogy áfávak stb... Követési számként csak egy sorszámot kaptam semmi mást.
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
A csak sima sorszámnál esélyes, hogy az expressone fogja kivinni, akkor viszont a postának nem lesz hozzá köze és nem fogja tartani a markát.
(#) bbb válasza helektro hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
Volt már rá példa. Ilyenkor szépen illedelmesen meg kell kérdezni, hogy körülnézne-e, hátha megtalálja. Meg persze kérheted a vásárlók könyvét (panaszkönyv) is, abba is írhatsz nekik, de sokra nem mész majd a válaszukkal.
(#) img válasza img hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
November 12-e helyett meghozta az ExpressOne futár a 3 in 1 csomagot. Ez gyors volt, és semmit sem kellett fizetnem: meglepően jó tapasztalat.
(#) mraulajos válasza img hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
Ismerős...
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 22, 2021 /
 
Megosztom az ausztriai álláspontot a duplán befizetett adóval kapcsolatban: vámhivatal: ők mindent jól csináltak, mert az aliexpress nem tette elérhetővé számukra a szükséges adatokat, a posta mindent jól csinált, mert ők csak behajtották a pénzt, plusz a dolgoztunk vele díjat, és ha szeretném, hát kérjem meg az eladót, hogy utalja már vissza az általam befizetett plusz összeget (egy 3€-s csomagra kb. 5€-t kellett fizetnem, tehát ha az eladó ezt nekem kifizetné, akkor neki lenne 2€ hiánya, plusz elküldte nekem az árut, a posta meg a vám pedig elrakott kb. 5€-t.). Szánalmasnak tartom ezt a megoldást. Nem a plusz költséget, hanem hogy duplán gombolnak le, és ezt teszik legálisan. ???
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
(#) img hozzászólása Okt 22, 2021 /
 
Nem is tudtam, hogy időutazó lett a posta (másik csomag, BE végződéssel):

22 Okt 2021 14:00
A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ

30 Okt 2021 05:34
Import clearance start
(#) nedudgi válasza img hozzászólására (») Okt 22, 2021 /
 
Ezek szerint ők már tudják, mikor fog eljutni a címzetthez...
Érdekes, hogy jó pár évvel ezelőtt, még lehetett tudni, melyik városban történt egy követési esemény.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Következő: »»   219 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem