Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   950 / 1116
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 21, 2021 /
 
Tulajdonképpen ezt hozza elő a tálcára aktiválható gomb is, ami, ha jól értelmezem, akkor tulajdonképpen az, amit keres(ett), nem?
(#) nagym6 hozzászólása Okt 23, 2021 /
 
Üdv. Jogtiszta Win7 Ultimate 64 bit hol tölthető le? Nem találok Microsoft oldalán. Laptopomon rajta a matrica. Amit máshol találtam, az driver telepítéskor hibát ad, gondolom valami buherált lehet. Köszönöm.
(#) vision61 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2021 / 1
 
Szia!
Szerintem azért nem találsz, mert megszüntették a támogatást. Esetleg a noti gyártójánál, vagy ha gyárilag előtelepített volt, akkor lehet egy rejtett partíción is a telepítőcsomag, amit a boot-nál tudsz kiválasztani.
(#) img válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2021 / 1
 
Esetleg megkérhetsz valakit akinek megvan ISO-ban (pl. nekem), hogy készítsen neked egy telepítő pendrive-ot, vagy küldje el az ISO-t.
(#) nagym6 válasza vision61 hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Nem tudom előtelepített volt-e, használtan vettem. Sajnos Win10-re upgradeltem akkori ingyenes lehetőséget kihasználva. Visszamennék a Win7-re. HDD csere volt régebben SSD-re, ha esetleg előtelepített volt, akkor veszett. Köszi.
(#) vision61 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Az img által javasolt USB-s telepítő elkészítéséhez én az ingyenes Rufus programot használom. Természetesen ehhez kell egy működő gép.
(#) Doky586 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2021 / 1
 
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 23, 2021 /
 
Megoldva. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) nagym6 hozzászólása Okt 27, 2021 /
 
Üdv. Kérnék segítséget. Panasonic HC-VXF990 kamerát kellene laptopon ZOOM programhoz kapcsolni, azonban a ZOOM nem látja az USB-n hozzákötött kamerát. Talán driver kellene, de nem találok, pedig ez mostani gyártású kamera. Vagy talán nem is lehet ezt ZOOM-nál használni. Van-e valakinek ezzel tapasztalata. Köszönöm.
(#) Régi motoros válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Először is azt kellene eldönteni, hogy a kamera tud e kommunikálni USB -n keresztül,
vagy csak tölteni lehet e. Én a panasonic.com oldalon nem láttam erre vonatkozó infót.
Másodszor jó lenne tudni, a PC hogyan ismeri fel a kamerát, csak sima USB háttértárként,
vagy képrögzítő eszközként? Az eszközkezelőben ez gyorsan megnézhető. Előbbi esetben nem lehet realtime képet közvetíteni USB kábelen keresztül. Második esetben elvileg lehet.

Harmadik esetben elképzelhető, hogy ez a funkció a kamera menüjében állítható be,
vagy választható ki, hogy épp melyik opció legyen aktív.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
(#) nagym6 válasza Régi motoros hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Köszönöm, ezeknek utánanézek.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
A panasonic oldalon lévő kézikönyv csak ennyit mond az USB-ről:
USB:
Olvasás funkció
SD-kártya; Csak olvasás (Nincs szerzői
jogvédelem támogatás)
/
Beépített memória; Csak olvasás
Hi-Speed USB (USB 2.0), micro AB típusú
USB csatlakozó
USB host funkció (USB HDD-hez)
Akkutöltési funkció (Töltés USB csatlakozón
keresztül, kikapcsolt készülék mellett)


Viszont wifivel telefonról tudod vezérelni, arról oldalakon át zengenek...
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Nekem legalább fél tucat videókamerám van, de az a tapasztalatom, hogy nem túl gyakori bennük a webkamera funkció. Nálam a gopro 6 működik 720p-ben, a gopro 8 pedig 1080p-ben. A panasonic gh5-öm viszont nem tud ilyet. Szerintem biztos létezik olyan kiegészítő, amely hdmi-ről usb-re konvertálja a műsort, talán erre kellene nézelődni. Elgato és társai háza táján...
(#) nagym6 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
A Panasonic ügyfélszolgálatától a következő tájékoztatást kaptam:
" A HC-VXF990 kamera nem használható webkameraként, számítógéphez csatlakoztatva a kamerában lévő SD kártyáról lehet az adatokat átmásolni a számítógépre.
Nem készült driver a kamerához. ".
Ez azt jelentené, hogy nem használható a ZOOM programhoz élő átvitelre, azaz semmi máshoz sem, ha jól értelmezem? Van rajta HDMI aljzat, ez talán csak monitorhoz alkalmas?
A ZOOM program csak webkamerával működik?
Megjegyzem a Panasonic gyors reagálását, kérdésemre fél óra múlva ránézve ott volt a válasz.
Köszönöm mindenkinek eddigi segítséget, és erre a választ is.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Jól látod. Valami ilyesmit kellene nézned, mint már előbb írtam. Sajnos, ha nem tud webkameraként működni, akkor másképpen nem tudod a pc-hez kapcsolni, így semmilyen programmal se tudsz élőképet közvetíteni róla. Másik opció egy dedikált webkamera. Ez például tuti működik, és az árához képest korrekt képet ad.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Nézegettem a HDMI-USB átalakítót amit írtál, de szerintem nincs drivere, akkor lehet, nem látja a ZOOM program, vagy rosszul gondolom. Nem értek hozzá. Ez egy kis csoport kamerája, amelyik hozzám is kötődik. Talán jobb lenne venni egy komolyabb webkamerát. Konferenciabeszélgetésekhez kell, 6 x 6 méteres helyiségben sarokban lévő kamerával belátni a helyiségben asztalnál űlő 4-5 embert. Jó minőség kellene, ha ilyen kamerát vettek, szerintem komolyabb webkamera kellene. Nem tudom a gopro erre jó lenne-e, lámpafénynél. Zoomolás is jó lenne.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Nekem van HDMI-USB rögzítőm, aliról vettem, tökéletesen működik külön illesztőprogram nélkül, mert az USB video szabványt követi, így webkameraként látszódik. Biztos idehaza is lehet kapni, de ennyi pénzért ez tökéletes vétel volt nekem: Bővebben: Link
Ez a HDMI-n kiadott képet és hangot tudja "megcsapolni", 1080p webkameraként tudod használni - zoom, skype, kamera app, obs studio, ... remekül használják és szuper a képminősége. Ha pedig külön monitoron akarod még nézni a videofolyamot, akkor arra is van lehetőség, mert van rajta HDMI bypass kimenet is.

edit: Amit SzervízMacska ajánlott kütyü, az szintén így működik, webkamerának fogja állítani magát, nem kell hozzá külön illesztőprogram.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Megmondom őszintén, a kamerádra egyetlen pillantást sem vetettem, amikor ezeket az ajánlatokat tettem. Ha jó minőségű, és drága kamera, akkor megéri egy drágább adaptert venni az Elgato kínálatából. Van driver, támogatás, fejlesztés meg minden. Azért is jó egy ilyen adapter, mert utána bármilyen kamerát tudtok használni, amelyiken van hdmi port. Nem tudom, ezt a beszélgetést akarjátok-e élő adásban a netre kitenni, mert ha igen, akkor egészen más eszkôzre van szükség. Bővebben: Link. Ezen 4 hdmi bemenet van, önállóan streamel a netre, és helyben is tudja rögzíteni a műsort. Tehát további kamerák képét, vagy számítógép aktuális kijelzőjét is belevihetitek a játékba.
A gopro biztosan megfelel, próbáltam.
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Van még egy rossz hírem: a hanggal is szívni fogtok...
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Köszi, akkor ez lesz a megoldás az átalakító, így a spéci kamera is maradhat. Bár SzervizMacska szerint hanggal szívunk. Mindjárt megkérdezem.
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Az átalakítóval szívunk a hanggal? Nem lesz szinkronban a képpel?
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2021 / 1
 
Szerintem arra gondolt, hogy egy szoba sarkába lerakott kamerával nem biztos, hogy mindenkinek a beszéde érthető lesz.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Okt 27, 2021 /
 
Igen, ez biztosan gond lesz. Ha jól értelmezem van hozzá külső mikrofon wifis, de opciós (52e. Ft.), meg kellene venni. Nem találok rajta drótos mikrofon aljzatot. Sajnos nincs nagy látószöge, nem lehet közel tenni. Megpróbálom milyen így.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
(#) antiktelefon hozzászólása Okt 28, 2021 / 1
 
Az újabb kivitelű 20-30 dolláros USB-s HDMI capture kártyák elég jók már Kínából, észlelhető némi tömörítés, illetve a késleltetése nagy ahhoz, hogy mondjuk videójátékot játsz azon át a felvelőprogram ablakán, de ilyesmi célra teljesen megfelelő. Persze ha van keret, akkor lehet Elgatot venni, jó az, de nem egy filléres megoldás. Esetleg ha nem kell számla, lehet keresni használtan valami Avermedia külső USB-s opciót is. Hangot külön vinnék be, ha van a kamerán mikrofon aljzat akkor úgy, ha nincs akkor a gépbe dugva külön mikrofonnal, a program kezelni fogja külön is, de ha professzionális keverés, átmenetek, anyagok megosztása kell gombnyomásra stb, akkor lehet praktikusabb obs-en átvezetni az egészet és annak a kimenetét a zoomba irányítani, de az előforrásigényes eléggé.
(#) nagym6 válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Idézet:
„ha professzionális keverés, átmenetek, anyagok megosztása kell gombnyomásra”
Semmi ilyen nem kell, csak a minőség legyen jó, a résztvevők lássák, értsék egymást. Mikrofon külön a laptopba jó ötlet olcsó megoldás, erre nem gondoltam. Kamerához wifis mikrofon köthető, alzat nincs. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2021
(#) antiktelefon válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Akkor ha olcsón kell bőven elfogadható, az USBs is jó, csak kell megfelelő eladót keresni mert a 20010-es szemét is néha azonos áron megy, mint a legújabb jó.
De ha van rá keret érdemes megvenni valamelyik márkásabb HDMI felvevőkártyát, mindenképpen usbset érdemes venni. Ha keresel esetleg használtat akkor egy 1080p-s régebbi nem is vészes. Persze ha számítógépbe megy, akkor lehet PCI-E kártyát is venni talán picit olcsóbban is, csak akkor ha váratlanul kéne másra nem lehet egy erősebb laptopra rádugni.
A mikrofon karakterisztikájára is figyelj, az általános podcast mikrofonok meg ilyesmik nem fogják rendesen felvenni egy asztal körül ülők beszédét.
(#) SzervízMacska válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Kezdjük elölről! Nekem még most sem tiszta, mit szeretnél. Van egy viszonylag nagy helyiség, ahol körbeültök egy asztalt. Ahogy kivettem, zoom programmal szeretnétek kapcsolatba lépni a világ más részein tartózkodó másik csoportokkal, vagy egyénekkel. Ha max. 4 résztvevőnél nem lesz több társaság, akkor (1080p-s zoom meetinget feltételezve) egy helyszínnek a zoom keretein belül 960x540 pixeles felbontás jut. Ehhez felesleges 4K, de még fullhd kamera is. Én is leggyakrabban a laptopom 720p-s webkamerájával szoktam. Tapasztalat, hogy a résztvevők egy része még ezt a szintet sem tudja stabilan megugrani, sőt még a kamerájukat 16:9-es képarányra beállítani sem képesek. Innentől minőségről beszélni finoman szólva röhelyes. Mutatok egy példát: Bővebben: Link. És hozzáteszem, hogy itt a technikai feltételek a szervező részéről (aki vagyok) maximálisan adottak voltak.
(#) antiktelefon válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Ebben teljesen igazad van, tömörítések mellett egy 720p-s capture card bőven elég lenne, de olyan kicsi az eltérés árban, hogy nem érdemes az olcsóbbat venni. A Kínai usb-s opcióra meg mindegy mit írnak, ismeretlen, de elég jó tömörítést alkalmaznak a bemenő jelen, a kimenet minősége nem éri el a nyers 1080p-t, de teljesen használható, nem blokkosodik meg szaggat be nagy változásoknál.
(#) SzervízMacska válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Mondjuk itt nem elsősorban nem az adapterre céloztam, hanem a konkrét, 4K-s videókamerára. Nagy a fókusztávolság, kicsi a képérzékelő, és még sorolhatnám. A jó minőség ellen szól a túlzott tömörítése is - bár ez ennél a felhasználásnál indiferens. Ez kb. egy olyan konzumer kamera, amit a 4k felirattal adnak el. Egyébként 6 éve forgalmazzák, tehát nem is egy friss darab…
(#) nagym6 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 28, 2021 /
 
Van egy kb.: 35 fős társaság, tagjai Budapesten, és országunk különböző részein is. Ők akarnak néha beszélgetést tartani a ZOOM programmal úgy, hogy látják mindenki egymást, tehát egy szereplő a monitorján látja a többieket mindenkit, és beszélgetnek egymással, mindenki bele tud szólni. Van a csapat "nagyobb" része 5-10 fő akik együtt egy kb.: 4 x 6 méter szobában tudnak összejönni. Itt jött a probléma, ők vették a visszább említett komolyabb Panasonic kamerát. Azt gondolták, príma képminőségben tudnak -legalább ők itt- "adni". Segítségetekkel kiderült, hogy a kamerát HDMI - USB átalakítóval lehetne PC-hez a ZOOM programhoz kötni, és felesleges a jobb kamera, mert úgysem lesz jobb minőség. Megnéztem a kamerát kicsi a látószöge, nem látja be a szükséges méretű teret, tehát ezek szerint alkalmatlan ide.
Nem értek a témához, nem tudom ennyi szereplővel -helyszínnel- milyen minőségű átvitel lehetséges a net korlátai és még nem tudom mik miatt. Semmi extra videó csicsásságok nem kellenek, leginkább szöveg érthetőség a lényeg, és persze látni mindenkit. Nagy valószínűséggel másik kamera kellene, nem tudom milyen lenne jó. Ami lámpafénynél ad jó képet, kellően nagy látószögű, lehetőleg zoomolható, beállítható a szükséges látószög. Mikrofon valahogy csatlakoztatható lenne, nem baj ha drótos. Hát ez lenne a helyzet.
Idézet:
„Ha max. 4 résztvevőnél nem lesz több társaság, akkor (1080p-s zoom meetinget feltételezve) egy helyszínnek a zoom keretein belül 960x540 pixeles felbontás jut”
Ezek szerint résztvevők számától függően csökken a felbontás?
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2021
Következő: »»   950 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem