Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   114 / 116
(#) macera2 válasza bbb hozzászólására (») Ápr 13, 2021 /
 
Van valamilyen tipped, hogy hogy lehetne azonosítani ezt a kódot? Nem is a konkrét adat érdekel, hanem az, hogy a printer és a patron engedélyezik-e egymást.
(#) zaza99 hozzászólása Ápr 18, 2021 /
 
Sziasztok!
Konica Minolta 162 nyomtatót szét szedtem mert tele volt porral mindenhol mintha sivatagban lett volna használva. A Drum egységet is szétszedtem és kiborítottam belőle a port. Utána jöttem rá hogy az nem a felesleges festék volt, feltöltöttem a festék adagoló tartályából de azóta C0F32 hibát dob. A szervíz leírás szerint beléptem az auto ADTC beállításba de a start gombbal nem tudom elindítani a konfigurálást.
Tudnátok segíteni?
(#) morfi007 válasza zaza99 hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /
 
Szia
bizony az nem festék volt hanem developer festékkel keverve. Ha csak feltöltöd tonerrel, bizony nem indul el az ATDC. A developer ugyanis leginkább vas .. golyócskák egyenként teflonba becsomagolva.
Ilyen kell bele : Konica Minolta original developer 8936493, 8936488, 200g
(#) zaza99 válasza morfi007 hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /
 
Köszönöm!
(#) morfi007 válasza zaza99 hozzászólására (») Ápr 18, 2021 /
 
Nincs mit. Ha nem tudsz valamit csak szólj, Konica Minolta szerviz technikus vagyok.
(#) Epu2 hozzászólása Máj 31, 2021 /
 
Azt szeretném tudni, a nyomtatókon melyik papírminőség igényli a legtöbb festéket. Illetve az ellenkezőjét. Nyákhoz kellene a sokfestékes, hogy jobban fedjen. SCX-4200
Köszi!
(#) moltam hozzászólása Júl 24, 2021 /
 
Helo.
Szert tettem egy Konica Minolta 2400w nyomtatóra. A fényérzékeny zöld görgő egység tele van fekete festékporral. Jobb oldalán van egy luk, onnan borítottam sikeresen magamra. Jól gondolom hogy azt ki kéne pucolni belőle? Elkezdtem kiborítani de megijedtem hogy esetleg az a fekete toner, olyan sok jött belőle és inkább hagytam. De nem, az a forgó részben van a többi színnel.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Júl 24, 2021 /
 
Bocs, most látom hogy mit akartam kiborítani, nem sokat kellett visszaolvasni. A lyukon van amúgy egy rugós fedél, pechemre akkor épp nyitott állásban ragadt. Ebben mondjuk csak fekete por volt. Mindegy igazából sérült a zöld henger két széle, gondolom az érintkező lekoptatta. Sikerült vele nyomtatni de nagyon csíkoz. Kell bele egy másik drum unit de nem hiszem hogy megérné. Esetleg ha a zöld hengert külön lehetne cserélni...
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2021
(#) ocsibacsi63 hozzászólása Júl 24, 2021 /
 
Sziasztok!
Van egy Xerox6110-es nyomtatóm, amit felajánlok alkatrésznek, mert igaz régen foglalkoztam vele, ugyanis nem nyomtat. Az eredeti tonereivel hibát jelez, mert 2 szín kifogyott. Rendeltem hozzá egy garnitúrát, de nem kezeli, így azok fúlon vannak.
Feladtam, mert vettem egy "Brothert".
Ha valakit érdekel, jelezzen?!
(#) Udvari Zsombor válasza ocsibacsi63 hozzászólására (») Júl 25, 2021 /
 
Miért nem itt tetted fel, ha ingyen elvihető?
(#) ocsibacsi63 hozzászólása Júl 25, 2021 /
 
Bocsi! Nem tudtam,de most, hogy írtad, utána néztem, és nem is ez a kérdés, hanem érdekel-e?
Csak a tonerekért (amelyek újak) kérnék félárat. (úgy kb. 3 ezeret).
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Aug 6, 2021 /
 
Folytatás Én hülye megvettem a párját, egy másik ugyanilyen nyomtatót. Jónak volt hirdetve, persze nálam már teljesen el volt csúszva lefelé a nyomat, felül pár centi üres rész, a kép alja meg rá sem fért a papírra. Sebaj, csinálok kettőből egyet. Átjött belőle a 4 toner, a drum unit és a transfer belt. Működött aztán elkezdett 14H hibát dobálni. Ez a 2nd transfer görgő leszorítási hiba. Szétaprítottam teljesen hogy hozzáférjek a kuplungjához, rémálom volt. Átmozgattam, szétszedtem, úgynézki bejött. Most megy, de két hiba maradt. Halványabb, fehéres függőleges csíkokat hagy sávokban végig a papíron, és van hogy kettő vagy több lapot húz be egyszerre. Mi okozhatja ezt? Áttöröltem alkohollal az opc dobot, azután sokat javult, így már elfogadható a minőség de még van némi csíkozás. A több lap dolog súlyosabb, így egyenként kell neki adagolni.
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
(#) Busz hozzászólása Nov 21, 2021 /
 
Epson sx210, E01 hibával leáll, akkor mikor a festéket nyomná ki. Tehát bekapcsoláskor a fejmosásnál egy nyüszítés és megáll a hibakóddal. Vagy ha feláll akkor behúzza a lapot és nyűszít és tilt.

De idáig egy ki/bekapcs segített. Mostmár nem.


Mit nézzek meg rajta?


Előélet: beszáradt és a fejet mindenestől beraktam egy vödör vízbe, utánna jött a hibakódos szórakozás de idáig használható volt.
(#) Busz hozzászólása Nov 23, 2021 /
 
Epson sx215 meg az ilyen fix fejes tintasugarasok hány oldalt tudnak nyomtatni maximum mire kuka a fej?
(#) Inhouse válasza Busz hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Szerintem nem szokás egy vödör vízbe rakni a fejet. Csak azt a részt illik áztatni, ahol jön ki a festék, annak kell megindulni. Egyéb helyeken vannak érintkezők, fóliák, amik nem szeretik a vizet ha ottmarad, vagy ha oxidál.
(#) Epu2 válasza Busz hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Saját tapasztalat alapján. Valahol 0 és párezer között, ha mindig van benne tinta. Ha naponta többször nyomtatsz, több esélyed van. Nem véletlen, hogy a kis irodákba javasolják a tintást.
(#) Suba53 válasza Busz hozzászólására (») Nov 24, 2021 /
 
Én a beszáradt fejnek csak a fúvóka felületét szoktam alkohollal megtisztítani.
Jó bőven beáztatott rongydarab, vagy papírtörlő, és általában segít.
(#) Busz hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Én konkrétan kivettem az egész kocsit szalagkábelestől mindenestől és úgy ment a vízbe. 1 évet nyertem vele.

Megjött a használt beszáradt nyomtató, beleraktam a zárlatos fejet. Elindult de a piros szín nem jön, az időközben beszáradt vagy kiégett benne.

Akkor mégsem a fej volt a zárlatos hanem csak megégett az ffc kábel és ott lett zárlat. Bár lehet ha sokat nyomtatok megint megáll ezzel is.

Kiáztattam a sajátját( immáron már kocsi nélkül csak konkrétan a fúvókát), abban sincs piros, sem fekete.

De az érdekes az hogy mielőtt összeraktam felráztam és jött belőle minden szín alul ha zsebkendőt tartottam alá.
(#) Busz hozzászólása Nov 27, 2021 /
 
Ezer köszönet aki ajánlotta, ablaktisztító ( COOP) használt.
Azért jó a bóvli ablaktisztító mert a márkás televan mindenféle adalékkal, viasszal stb hogy csillogjon az ablak.

Valamennyire már nyomtat a donorkészülék. A régi fejet viszont amiben kiégett a piros rész azt hogyan rakjam el? Ha így natúrba akkor beleszárad.
Ha kiáztatom akkor meg oxidálódik stb.

Tehát hogyan tudom elrakni tartalékba a fejet hogy később esetleg tudjam használni?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2021
(#) Delinsky hozzászólása Nov 28, 2021 /
 
HP 2550 Laserjet megállt. Mindent csinál, csak nem nyomtat. Kattog az elején, villog, forog minden, de amikor nyomtatni kéne, üres lapot nyomtat. Kicserélte a kazettákat, de semmi eredmény. Ránézésre inden rendben van.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2021
(#) Robert53 válasza moltam hozzászólására (») Dec 31, 2021 / 1
 
A több lap behúzási hibánál célszerű kivenni a komplett egységet, bal oldalon 2 csavar, jobb oldalon 3 csavar rögzíti. A behúzó görgő helyzetét kell megnézni, a szerviz doksiban benne van hogy hogyan kell a behúzó görgőnek állnia. Ha nem jól áll, akkor lehet állítani a rugó helyzetén. (5 pozíció van) Kiszedett helyzetben lehet tesztelni A4-es papír lapokkal, hogy jól működik-e a behúzás, kézzel kell a fogaskereket forgatni. A Minolta 2400W nyomtatónál nekem is volt hasonló gondom, de sikerült megjavítani. A fényérzékeny hengert (amire a lézer ír) szerintem könnyű cserélni, de valószínű nem adnak el csak külön OPC dobot, mert így nincs haszon. Ennél a nyomtatónál több év használat után előjönnek a gyári hibák. A reléken lévő ragasztós szivacs darabkák egy idő után ragadnak, ezeket le kell venni és pillanat ragasztóval lehet vékony gomi darabot rögzíteni. Így nincs kattanási hang, meg be lehet állítani a relé végénél lévő kampó pozícióját is.
(#) Epu2 hozzászólása Jan 2, 2022 /
 
Üdv! BUÉK!
Kaptam egy HP színes kombi printert. A csomagolás eredeti és bontatlan. A használatban lévő lézeres még működik. A használat gyakorisága szerint akár két évig is. Kibírná addig a HP?
(#) attila1 hozzászólása Jan 19, 2022 /
 
Sziasztok! Hátha ide téved valaki,leírom a problémámat. Adott egy HP DeskJet Ink Advantage 4535 multi gép. Eddig semmi probléma nem volt vele,most viszont azt látom,hogy villog a kijelző,és ,,Error Code: OXB87228B0" felirat a kijelzőn. Kikapcsolás,és visszakapcsolás után mintha végig mozgatna mindent,kijelző akkor rendben a szokásos infót mutatja,majd átvált villogásra ahiba üzenettel. Mi történhetett vele,és hogy lehetne működésre bírni? Tinta patront nem most cseréltem,még van benne,és rendben nyomtatott vele.
(#) Gafly válasza attila1 hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Szerintem várjuk meg hogy a HP mit mond rá.
(#) uniman válasza attila1 hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
"HP Print and Scan Doctor for Windows"-t ráereszteted már?
15 percig kihúztad a konnektorból is "pihenni" ?
Az 1 év garancia több éve lejárt! @-hulladékká vált mostanra...
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
(#) attila1 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Attól félek,az áramtalanításon,és a szokásos alap műveleteken kívül nem fognak tudni segíteni...
Valami olyan üzenet jelenik még meg a kijelzőn,hogy nem szabályosan lett kikapcsolva.

Uniman: azért kidobni még nagyon sajnálnám.
(#) uniman válasza attila1 hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Azt értem...de az 1. kérdésemre sem válaszoltál!?
Ha sokat használtad, akkor pl. a fel nem használt tintagyűjtője is tele lesz lassan ("koszolni" fog)...a kifolyó tinta is szét tud marni ezt azt.
A HP-t meg nem nagyon fogja meghatni a gondod... hány éves a printer?
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
(#) attila1 válasza uniman hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Bocs,pedig akartam arra is válaszolni. Igen,rá engedtem,de a hagyományos önteszt után a fenti hibakód miatt nem jött létre a kapcsolat a pc,és a nyomtató között.Ha sokáig matattam a hp menüben,akkor annyival később dobta a hibát,de a kapcsolat így is megszakadt.Menüben reset megvolt,semmi eredménye.
Szerintem 3 éves lehet a gép.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
(#) uniman válasza attila1 hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Nem írtad: A "kapcsolat" WiFi vagy USB kábel...
(#) attila1 válasza uniman hozzászólására (») Jan 20, 2022 /
 
Wifi próbáljam meg a kábeles kapcsolatot. Este megteszem,sajnos későn érek haza
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2022
Következő: »»   114 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem