Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 66
(#) Zoli_bácsi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Nekem a gerber viewer mostanában nem működik. Egy nagy paca van a képernyőn csak.
(#) Monster02 válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
A postás vitte , de nem talált otthon. Így postán letették , ott átveheted.
(#) pipi válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 3, 2021 /
 
Én bemennék személyesen a BUDAPEST 1005 postára...
(#) Elektro.on válasza Monster02 hozzászólására (») Dec 4, 2021 /
 
Nálam más van.
Ki kinaitol megkaptam a Magyar posta csomag követesi számát.
Az alapján az érdi parkvárosi postán van, de ott nem tudnak róla.
Amit kideritettem nem is volt ott, hanem a főpostán. Ennek ellenere nem hozzák ki, meet valami csomag ID t elrontottak valami IT hiba miatt. Vissza küldik ferihegyre, ott rendeznek a számokkal valamit es újra kihozzák érdre. Elnézést kértek és legyek türelemmel.
(#) Villanymozdony hozzászólása Dec 27, 2021 /
 
Sziasztok!
Az allpcb-nél nem látok szállítási költséget, ezek szerint az benne van az árban?
jlcpcb-től rendeltem nemrég, ott külön írják ki a gyártási és a szállítási költséget. A két gyártónál nagyjából ugyanannyira jönne ki, feltéve, ha az allpcb által kiírt $10 tartalmazza a szállítást.
(#) niedziela válasza Villanymozdony hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Azt mondja a suppurt, hogy nem tartalmazza hanem a vásárlás végén látod a szállitási dolgokat.
(#) Alkotó válasza Villanymozdony hozzászólására (») Dec 28, 2021 / 1
 
Azoknál a gyártóknál akiktől én eddig rendeltem, mindig csak a rendelés végén (de még a fizetés előtt) derült ki a szállítási költség. Ami bele is illik a logikámba hiszen azt nem tudni előre mennyi panelt, mennyi rendelést, és hová kell majd szállítani.
(#) niedziela válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Az allpcb is igy müködik, legalább is szerintük is.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 28, 2021 / 1
 
Most figyeltem fel a JLCPCB számlájának módosulására. A korábbi gyakorlattól eltérően, most már nincs összevonva a szállítási díjjal az ÁFA összege, illetve minden egyéb költség is részletezve van.
Nekem még nem volt szükségem erre az iratra, de ha arra kerülne a sor, akkor ez így sokkal egyértelműbben igazolja, hogy kifizettem előre az ÁFA-t.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Csak akkor van értelme, ha ez az infó el is jut a megfelelő szervekhez. Utólagos reklamációt elfogadtak már valakinek? Vagy senki sem nyújtott be fellebbezést dupla adózás miatt (mint én Ausztriában?)? Nekem a válasz az volt, hogy az infót nem kapta meg sem a posta, sem a vámhivatal, és az információk hiánya miatt mindkét szervezet jól végezte a dolgát, további fellebbezésnek nincs helye. Azt javasolták, hogy az eladótól kérjem vissza az adót (mintha lenne értelme). A "dolgozunk vele" díj pedig mindenféleképpen ki lesz fizetve!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
(#) mcc válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Nálam jól működik Europacket-el. Mindig gond nélkül hozta ki a posta, és nem kértek el semmit. A vámkezelés Németországban történt.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Ausztriában ?
Ott adózol ?
(#) Kovidivi válasza niedziela hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Igen. Ott élek, oda kapom a csomagot. Aliexpressen mindig fizettem, mindent, mégis a postás kéri a pénzét (ritkán). A dolgoztunk vele díj fix 5€, ehhez jön a 20%-os adó. Se a postát nem érdekli, sem a vámhivatalt. Legutóbb vittem a kinyomtatott számlát, hogy nézze már meg, minden ki van fizetve, miért fizessek 2x, erre a válasz annyi volt, ő csak ott dolgozik, nincs semmi befolyása a dolgokba. Ha kell a csomag, fizetek.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Értem, azt hiszem még egy országon belül sem egységes valami ok miatt az eljárás, nem még két országot egybe számolni.
Az is igaz a panaszos vásárlások körülményei is kicsit homályosak.
Van akinek semmi problémája az IOSS eladókkal, és van akiknek meg igen.
Aztán lehet persze a panasz jó része félreértelmezett IOSS eladó, vagy ki tudja.
Nekem is van 20-25 vásárlás IOSS eladótól és postás, futár hozza a csomagot rendben.
Elvileg van akinek meg nem.
(#) soskajoska hozzászólása Dec 31, 2021 / 1
 
Sziasztok!
Olvasva és sajna meg is tapasztalva a fent leírtakat a külföldi beszerzések kapcsán, váltottam és kipróbáltam a Nyákfutár-t. 5db 100x100mm-es panelt ~5000Ft+ szállítási díjért készítenek el. Igaz a gyártási határidő kicsit hosszú (15-20 nap), azonban más költségek nem terhelik. Nem úgy mint a "királyi" Postánál. Az utolsó eBay-ről rendelt csomagomnál, ahol a vámot és az ÁFA-t? már fizetéskor megfizettem, a Posta közölte, hogy fizessek 175Ft ÁFA-t és 870Ft KEZELÉSI KÖLTSÉGET!!! 2$-os csomag után!
Várhatóan január közepén megérkezik az első adag NYÁK, akkor majd beszámolok a minőségről.
(#) mcc válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
A JLCPCB-ről az 5db 100x100mm-es panel szállítással (a posta vegzálását is kikerülve) 4400Ft volt. Ebben minden benne van, még az ÁFA is.
(#) Ge Lee válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Na annak a költségeire én is kíváncsi leszek, egyszerűbbnek tűnik mint a kínai oldalakkal bajlódni. Mondjuk nekem most 2db olyan nyákra lenne szükségem ami nem fér bele a 10x10 centibe, mert 22 centi hosszúak. No meg eddig mindig magam csináltam a nyákot, fogalmam sincs hogy kell mondjuk SL-ből gerbert csinálni a feltöltéshez. Illetve nem tudom hogy csak standard alapanyagra dolgoznak-e, mert nekem most kéne olyat is csinálni, hogy vékonyabb lapból kívül belül tized mm pontosan kivágni trafó cséve 6db összeilleszthető alkotóelemét, vagyis csévét kéne csinálni, házilag nincs kedvem reszelgetni.
(#) klausz18 válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 31, 2021 / 3
 
Cimborámmal közösen már rendeltünk a nyákfutártól. A nyomtatott áramkörök ugyan rendben elkészültek 2 hét késéssel, de amúgy mindegyik a JLC-nél gyártott nyák volt. Még a JLC-s azonosító is rajtuk volt.
Elképesztően nehézkes a kommunikáció, valószínűleg egy magánember szabad idejében csinálja, és valószínű összevár egy pár rendelést, és úgy adja le egyben a JLC felé. Szóval semmiképpen sem javaslom.

Nem véletlen, hogy a nyakfutar.hu oldalon sem pontos elérhetőségek, se cégnév, se semmi nincs kinnt, se magyar jogszabályoknak megfelelő vásárlói tájékoztatók, stb.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2021
(#) dB_Thunder válasza klausz18 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Mik vannak!!
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
A JLCPCB-nél nincs méretkorlát (van, de jóval nagyobb), csupán ami nagyobb mint az extra kedvezményes méret az kicsit többe kerül. A több az nem egy konkrét összeg, mert kettéválik az ár, van 4$ mondjuk előkészítési díj, és a többi felületarányos panelár. A 4$ független a darabszámtól.
December 20.-án rendeltem meg ezeket a paneleket (78x200 mm), amiket tegnap vettem át. Tehát nem szólt bele sem a karácsony, sem a közelgő év vége, sem senki más.
A kontúrmarás benne van az árban, és a pontossága nagyon jó. De a cséve több eltérő alakú darabkából van, amit egyenként külön panelnek tekintenek. Tehát nincs olyan, hogy te jól megtervezed miként lehet a 10x10 cm-t megtölteni a neked kellő darabokkal, és máris gyártják az olcsó árért. Legyártják, de csak ha befizeted a +4$ (nekem már volt ilyen és így is megérte).
A legnagyobb kérdés, hogy natúr panelt, csak kivágva bevállalják-e, mert szerintem a normál folyamatból ez eléggé kilóg. Viszont nagyon jó a kommunikációjuk, eddig még meg tudtam velük beszélni amit akartam (van közvetlen csetelési lehetőségi is, de én nem tudok angolul, ezért nem ezt, hanem a levelezést választottam, de jól boldogulok fordítóprogramokkal, megértették eddig amit akartam).
(#) mcc válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Nekem is kellett gyakorlatilag üres panel (szigetelésnek). Tettem rá egy minimális rajzolatot, és simán átment...
Trafó csévénél esetleg az illesztések kívülre eső oldalára lehetve egy maszkolt rézsávot csináltatni, és akkor ónozással tovább lehet növelni az összeszerelés szilárdságát.
(#) Skori válasza klausz18 hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Idézet a nyákfutár oldaláról:
Idézet:
„Rendeljen a JLCPCB-vel megegyező minőségű nyomtatott áramkört magyarországi szállítással. Vámeljárás nélkül, magyarországi számlával és magyar nyelvű ügyfélszolgálattal. A megrendeléseket Magyarországról szállítjuk.”

Elég egyértelmű, hogy legyártatja a jlc-vel, elszámolja a költségeket, és némi plusz-al továbbadja, magyarországi számlával. Itt inkább az a kérdéses, hogy milyen pl. a problémakezelés, mi történik, hogyan kezelik, ha hibás terméket kapsz és reklamálsz?
(#) niedziela válasza soskajoska hozzászólására (») Dec 31, 2021 /
 
Nyákfutár 100mm x 100mm /5db 2 designes: ára 15,176 Ft
JLCPCB 100mm x 100mm /5db 2 designes: ára 16.50$ = 5373,21 Ft

15,176 Ft - 5373,21 Ft = 9803 Ft

Ha megéri egy magyar oldalon 9803 Ft-ért kattogtatni az egeret ugyan olyan erővel mint egy külföldin, akkor a Nyákfutár jól ki van találva.

Bár nincs tapasztalatom konkrétan velük, csak a statisztika azt mutatja, ha nem azt kapod amit rendeltél a probléma kezelés a sajnáljuk szinten be is szokott fejeződni, a rendezzük, intézzük de semmi nem történik időhúzás amibe a vásárló beleun és hagyja az enyészetnek...

Míg ha te magad első kézből reklamálsz, annak előbb van eredménye.
(#) soskajoska válasza niedziela hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
JLPCB-vel több problémám is volt. Amikor megpróbáltam rendelni náluk, eljutottam a fizetésig, de a paypal fizetést visszadobta, sikertelen fizetést jelzett. Amikor emailben jeleztem, udvariasan ugyan, de közölték, hogy akkor fizessek bankkártyával. A nagyobb baj az volt, hogy minden egyes fizetés elutasítás után törölte a projektet a fiókból, vagyis újra el kellett kezdenem feltölteni, beállítani, stb...
Tehát odáig, hogy Posta, vámfizetés és egyéb vegzálás, én már el sem jutottam.
Idézet:
„Nyákfutár 100mm x 100mm /5db 2 designes: ára 15,176 Ft”

Nyákfutár 100x100 5db + 100x100 5db = 2x4900 Ft (ez ugye 2 design)
(#) mcc válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Ez nagyon furcsa. Eddig 87! rendelésem volt a JLCPCB-től és mindegyiket paypal-al fizettem ki. Egyszer sem volt problémám a fizetés során.
(#) niedziela válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Soha egy köhhenésnyi problémám nem volt velük, se a fizetéssel, se a panelek minőségével vagy szállítással.

Idézet:
„2x4900 Ft (ez ugye 2 design)”

Igen az már kettő.
Igy már csak 7200Ft a kattintás nem 9800Ft
(#) Alkotó válasza soskajoska hozzászólására (») Jan 4, 2022 / 1
 
A panelgyártóra próbálod rátolni a sikertelen fizetést. Pedig ez éppen az a rész, amit ők nem tudnak befolyásolni. A PayPal egy külön "intézmény", a velük való kapcsolatot neked kell beállítani, erre semmilyen hatással nincs a panelgyártó. A kártyás fizetési javaslat sokkal inkább tanács volt, amivel ki lehet kerülni a rosszul beállított PayPal-t.
Ha valamit beteszel a kosárba, az magától nem kerül ki onnan. Ha elindítod a rendelést, akkor az már nincs a kosárban hanem várakozik a fizetésre a rendeléseknél. Legalábbis addig ott van, ameddig kifejezetten le nem törölöd ha meggondoltad magad.
Eddig semmilyen fizetési gondom nem volt a JLCPCB-vel. Olyan volt, hogy még kértek néhány $-t, mert amit akartam az nem fért bele az olcsós sávba, de miután befizettem (ez szintén 2 kattintás), azonnal gyártásba került.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Viszont az ember néha szívesebben fizet valakinek, hogy megoldja a problémáját, amit ő nem tud. Ne bántsátok azt, aki a magyar JLCPCB kontaktot használja (nem én csinálom! ).
(#) kaqkk válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Szerintem senki nem bántotta ,csak elmondták neki a hátrányokat.
(#) niedziela válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 4, 2022 /
 
Félre érted, nekünk se több se kevesebb nem lesz.
Csak próbáltuk jelezni, hogy(szubjektiv)elvileg nem éri meg ugyan azt a folyamatot a többszöröséért elvégezni, ugyan azért az eredményért.
Következő: »»   47 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem