Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?
 
Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   402 / 429
(#) nedudgi válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Akkor mérd meg.
Szélesség (mm), hosszúság (mm), a vastagságot pedig tízszeresen veszik.
502030: ez 5mm vastag, 20x30 mm méretű cella. Összesen 6 számjegy, de ha 100mm-nél nagyobb, akkor hétjegyű lesz.
Gyártónként változik, hogy milyen sorrendben írják le.
(#) vision61 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
A Gafly fotóján lévők szerintem mind M6-os menetűek, különböző menetemelkedéssel, ezért fényképezte le.
A jack aljzaton M6x0,5 mm-es menet van, ergo a rajta lévő anya mérete jó lehet.
Nem a fotón mértem, hanem itt az asztalomon azt, ami nekem van.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
(#) mraulajos válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 28, 2021 /
 
Köszönöm a méretezési segítséget! Valószínű, a méretezés alapján megtaláltam . Szerintem, maradok a komplett távirányítónál.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2021
(#) Patópali válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 29, 2021 /
 
Itt már nézted?

https://www.akku-elem.hu

Én Tőlük vettem kis méretű LI-ION akkut az autós kamerámhoz.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
(#) Skori hozzászólása Jan 1, 2022 /
 
Konkrét LED típust keresek amely az alábbi paramétereknek megfelel:
- TME-től, Lomextől, vagy más elektronikai boltból beszerezhető
- Kétszínű, piros/zöld antiparalel kapcsolt - azaz kétlábú led.
- A piros led tényleg erős piros fényt ad, és nem narancs színű, a zöld pedig nem a régi sárgászöld, hanem tényleg határozott és erős zöld fényű.
- Huzallábas, 3mm-es (esetleg 5mm is lehet ha a többi paraméternek biztosan megfelel)
- Kimondottan erős jelzőfényt ad, mindkét led-chip, akár már 1...3mA áramerősségnél.

A választék hihetetlenül nagy, de a webshopban vagy az adatlapon megadott paraméterek gyakran nem fedik a valóságot, ezért a megfelelő led kiválasztásához kellene venni egy csomó félét és kipróbálni. Ezt szeretném elkerülni azzal, hogy ha valaki már végigjárta ezt az utat, akkor talán tud konkrét típust ill. beszerzési linket adni, mivel csak néhány darab led kellene.

Az is megfordult a fejemben, hogy beépítek külön zöld, és külön piros ledeket, de azért a kétszínű led mégiscsak jobb lenne.
(#) nedudgi válasza Skori hozzászólására (») Jan 1, 2022 /
 
Konkrét típust nem tudok, de javaslom, ne zárkózz el az 1,8 mm LED elől sem, ami tulajdonképpen 3 mm, csak a végén van egy 1,8 mm göb. Tapasztalatom szerint a webáruházak leírásai finoman fogalmazva tévednek. Talán jobb út lehet a gyártók oldalán megkeresni pár kívánatos típust, és azt keresni a "site:.hu" szűrővel.
UV power ledeket leszámítva százasával vettem Kínából ledeket, már évek óta csak RGB-t, azt használom egyszínűként is. Igaz, antiparallel nem köthetők.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Jan 1, 2022 /
 
BUÉK!

Én valamikor profi szinten jártam végig ezt az utat. A berendezésekbe, amit a cég gyártott darabonként több ezer LED lett eltemetve, s nagyrészük - ez volt a legkinosabb - sorba egymásmellé kerültek ( VU méter also része, illetve az elektronikus potik körüli kijelzök). A gyár millio számra vett LEDeket majd az erre kifejlesztett célgépeken válogatták ki föleg a sárga ( borostyán) és zöld LEDeket, hogy a sor egyszinü legyen. A maradék ment vissza a szállitohoz.
Te is szerintem jobban jársz ma pl RGB LEDekkel (aránylag megbizhato a 3 LED szine és milliárdos számban vannak gyártva és kalibrálva a hatalmas videopanelekhez).
Akár magad is válogathatsz olcso SMD ledekböl megfelelö szinüeket, és kettöt összeforrasztva kisebb méreteket is kapsz mint a 3 mm-s LED.
Ha valodi adatlaphoz jutsz, abban meg van határozva a LED szinének a hullámhossza, az ma már elég megbizhato adat. Mást amugy sem tud senki ajánlani.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
(#) orizon hozzászólása Jan 1, 2022 /
 
Üdvözletem mindenkinek és Boldog új évet! Következő kérdésem lenne , hol kaphatok uPC1701c ícét? Kb két hete találtam egy magyar oldalt ahol 300 forint körül volt az ára.Mondom de jó lehet kapni, nem kell külföldről vásárolni. És most nem találom, hogy melyik bolt volt az ahol kapható. Tudna valaki infót adni hol kapható, már végigzongoráztam szinte minden kereskedést a Lomextól a Retig bezárólag.És nincs.Köszönöm!
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Jan 1, 2022 /
 
Volt olyan led ahol én is bevásároltam sokfélét a teszt kedvéért. Hálózati fesz. visszajelzőnek kellett olyan led amelyben két egyforma színű chip van antiparalel kötve. Találtam olyan típust, ami már n*10 µA-el is világít, és 1...2mA áramnál már kimondottan erős fénye van. Ennek mindkét lábára forrasztok egy-egy ellenállást, (hogy a feszültségtűrés is meglegyen) zsugorcsövezem, külön-külön, majd együtt is - és mehet rá a hálózati fesz! Egyszóval van bevált típus erre a célra. Ezért gondoltam, hogy az általam leírtra is akad bevált típus valakinek.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Jan 1, 2022 /
 
Van nekem is a LEDjeim között ilyen 2 szinü (R-G), de sajnos a LEDekröl nem tartok katalogust és azt sem jegyzem fel hol vettem ( valoszinü Kinában), igy sajnos sem forrást, sem tipust nem tudok mondani.
(#) Habakukk hozzászólása Jan 2, 2022 /
 
Tisztelt Fórum!
Javítok egy szivattyú vezérlőt amiben egy Mosfet és kapcsoló IC meghibásodott. Az IC tipusa NCP1077P100G DIP7 tokban. A FET IPD70R1K4P7S N csatornás 700V 4A. Magyar üzletekben ezek nem kaphatók csak az Ali expressen? Köszönök minden hozzászólást!
(#) kadarist válasza Habakukk hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Egyik
Másik
Nem olcsó, de legalább van.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 2, 2022 /
 
Üdv és buék.

idropi le 80 (villany/fa) kellene pár alkatrészt vennem anód, tömítés és fűtésszál(tartalékba). Viszont nem igazán barátom a google vagy nem ismert a bojler én nem tudom de ki kellene köveznem mert már évek óta üzemel(4 éve). Sajnos szerelési útmutató stb nem találtam hozzá. Hol lehet hozzá szerezni alkatrészeket? A bojleres nem járható út próbáltam már. Nem vállalták el.
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
(#) uniman válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 2, 2022 / 2
 
"Omega" nevű tesójában, lehet, hogy ugyanolyan van...vagy nem. ...zöld színű? Az új árának nyegyedéért én nem "tartalékolnék" ilyet...mi van, ha nem az megy tönkre?
(#) antikzsolt válasza uniman hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Brrr ettől kirázott a hideg. Remélem nem ilyen van bent mert igencsak rázós az ára. Akkor nem lesz tartalék. De ahogy elnézem ebbe nem is kell tömítés hanem csak némi tömítőzsinór? Hát megnéztem. Ez a szép zöld van bent na sebaj holnap délután szétszedem mert ez menetes. Ha már ott vagyok akkor az anód is szemrevételezésre kerül. Bár már nem hiszem hogy volna benne.
(#) elektrorudi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Helló!
Ezen az oldalon elég sok féle van, 3000-20000,- között. Azt ígérik a honlapjukon, hogyha nem találod amit keresel, akkor segítenek.
Bővebben: Link
Sok dolgot vettem már náluk, de fűtőszálat még nem. Viszont érdemes az eredetit vinni magaddal, és összehasonlítani azzal, amit kinéztél helyette. A fénykép sokszor nem elég részletes, és megtévesztő lehet.
Szerintem egyébként az a lényeg, hogy a csatlakozási felülete stimmeljen az eredetivel és beférjen a lyukon. Mert ha csak a teljesítményben van eltérés, mondjuk 1500W helyett 2000W vagy fordítva, az még nem tragédia. Mégis csak jobb, mint 100ezerért újat venni.
(#) Egri Frédi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Idézet:
„... mert már évek óta üzemel(4 éve)...”


A 80 l -es Hajdú villanybojleremet 4 év után bontottam ki először - vízkőteleníteni. Ez '86.ban volt.
Hány éves most ? Kutya baja ... Igaz kicsit már 'drapp' színezetű a fehér borítása ...
(#) uniman válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Azért Mo-n belül nagy különbségek vannak a csapvizekben: Bővebben: Link
A saját kútból nyert vizeket meg már kár is említeni...(egy fatüzelésűbe az lenne a "stílusos")
(#) antikzsolt válasza Egri Frédi hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
4 éve megy szinte folyamat maximumon. Azaz hiába álló és felül van rajta a cekász lesz némi kő benne az biztos. Ezen felül az anód is kérdéses hogy mennyi van bent. A linkelt térkép alapján kb piros zónában vagyok.
(#) szs hozzászólása Jan 9, 2022 /
 
Kedves fórumtársaim!
Az alábbi kis balunt keresnék, amit régen a tv-hez adtak. Néhány éve néztem, de már elfelejtettem, hol kapható. Természetesen nem kínából, és nem webboltból szeretném, bemegyek, köszönök, elmondom, mi a panaszom, ideadják, hazamegyek.
Fáradozásotokat, válaszotok előre is köszönöm.
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Ezt nem tudom az életben sem megjavítani -legalábbis most (első ijedtemben) úgy látom.
Mert még ha tudnám is, hol volt eredetileg, az én forrasztási tudásom akkor sem biztos, hogy elegendő. De megpróbálhatom, rosszabb nem lesz -ha tudom, hová...
(Valójában én még látni sem úgy látom, mint a fényképező)
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Sok reményt ne füzz hozzá, a szimmetrikus bemetü TV-k már vagy 40 éve eltüntek ( azota ilyesmire alig van szükség). Sokunk fiokjában biztos hentereg ilyen balun trafo doboz nélkül. ( azt neked kell összehoznod.) .
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Ne szomoríts!
Hátha árulnak meg, én nagyon bízom benne.
(Tényleg igaz, hogy néhány éve még láttam valahol -csak juszt sem jut eszembe, hol...)
Ez (mint láthatod is) nem szimmetrikus bemenetű TV-hez van, ezt a kis balunt adták a TV-hez, amin aszimmetrikus bemenet volt, de V-szobaantenna is járt hozzá. Mint az alábbi kép, ha emlékszel, még luk is volt (van) a TV tetején, amibe beleállítottad.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Elöfordul, hogy hentereg valahol még ilyesmi, de uj aligha lesz, a raktártölteléktöl meg sokan igyekeznek szabadulni. Igy egy bolti forrás szerintem ma már kizárt. Talán egyszerübb a környéken valakit találni aki rendbe teszi neked. Ebben garantáltan nem megy tönkre semmi, legfeljebb leszakad egy forrasztott vezeték.
Esetleg nézz be egy antennaboltba, szinte valamennyi antennán van balun trafo. Lehet, hogy ott elöfordul ilyesmi külön is, ha nem is ilyen mechanikus kivitelben.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Igen, leszakadt.
(#) tbarath válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Helyileg merre keresel? Mert a profilbeli címed alapján (Jászfelsőszentgyörgy) elég nehéz olyat javasolni, hogy ne érje meg jobban a webbolt.
Amit gyorsan találtam:
1. Orosháza: Bővebben: Link
2. Debrecen: Bővebben: Link
3. Pesten a Gigatechnic-et kérdezném meg, hátha. Mondjuk a honlapjuk most össze van dőlve.

Illetve nekem is tutira kallódik egy ilyen valahol, de fogalmam sincs, hogy mikor láttam utoljára. Ha megtalálom, akkor írok ide - már ha el nem felejtem addig...
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
(#) szs válasza tbarath hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Budapesten hetente 2-3-szor megfordulok (általában), tehát ott nagyon jó. De hol van az a Gigatechnic?

(Ha neked is van/lehez, hát... nem merlek zaklatni vele, -de ne felejtsd el )
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
(#) tbarath válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Bocsánat, elírtam a nevét, Gigatechnik Kft., Bp. Frangepán-Teve sarok, google maps megtalálja. Ott van egy telefonszám, érdemes felhívni. Én sok éve vásároltam ott, akkor még m
Van honlapjuk is, összedőlve (link), de a régi még megy: Bővebben: Link. Sajnos maps-en ránézve nagyon úgy tűnik, hogy egy papírbolt lett a helyén, cégjegyzék szerint kényszertörlés alatt. Ez sanszosan kapufa.
Ha belefutok a balunba szólok.
(#) majkimester válasza tbarath hozzászólására (») Jan 9, 2022 / 1
 
A Gigatechnik már végleg bezárt.
Antennás boltot én ezt ismerem, de telefonon érdeklődni kell van-e:
Forgat Sat
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 9, 2022 /
 
Ha egy kicsit tudsz forrasztani azt a két drotot talán sikerül visszaforrasztanod. Söt azt a néhány menet sem gond egy másik drotbol felcsavarni, csak nézd meg, hogy volt az eredeti átszurkálva a vasmagon.
Ezért még telefonálni sem érdemes.

Itt a rajza.

Balun

Általában egyszerre két drotot huztak át a vasmagon, majd a végeiket összeforrastottak. Az volt a koax kimenet, a két màsik vég meg a szimmetrikus. Csak figyelj melyik végeket forrasztottak össze ( a tekercsek sorba lettek kötve, azaz az egyik végét a másik tekercs elejéhez kell forrasztani..)
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
Következő: »»   402 / 429
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem