Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sütő javítás
 
Témaindító: kereszke, idő: Márc 5, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 14
(#) uniman válasza Reitertibor hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Áramkimaradás után is "villog"...nem kell ahhoz zárlat!
Feltételezem, hogy a nyák másik oldalán lesz a smd mikropoci...annak kivezetésire vannak közvellenül kötve az állítógombok (grafit") "tappancsai".
(#) Reitertibor válasza Gafly hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
A "C" ponton!
(#) Reitertibor hozzászólása Okt 17, 2021 /
 
Bocsi a D ponton volt kicsit megbarnulva a csatlakozó saru!
(#) Reitertibor válasza uniman hozzászólására (») Okt 17, 2021 /
 
Igen ez is teljesen tiszta, nincs beégés
(#) uniman válasza Reitertibor hozzászólására (») Okt 17, 2021 / 1
 
Értsd már meg, hogy a C és D az a relé független érintkezőinek a kivezetései...a elektronikával nincsenek összekötve! /Van nálam hasonló cucc, abban a relé hibásodott meg./
Ha laza a saru, akkor melegedhet...hiszen a sütő összes árama azon megy át.
(#) Magdimama hozzászólása Dec 14, 2021 /
 
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Néhány hete vettem bosch hxn390d20 tűzhelyet. A sütő hőmérséklete nem egyezik meg a beállító gomb értékével. Próbáltam alacsony hőfokon sütni, 100 fokon és szinte megtudtam fogni a tepsit kb. 50 fok lehetett. Próbaképpen betettem egy edény vizet a sütőbe ami 220fokon forrt csak fel. Rendben van ez így? Vagy kérjem a garancia szervizt?
(#) FAZ1 válasza Magdimama hozzászólására (») Dec 16, 2021 / 1
 
Lehet az, hogy nem Celsius fokban mér a műszered, hanem Kelvinben vagy Farenheitben.
(#) Bakman válasza Magdimama hozzászólására (») Dec 16, 2021 /
 
Valamilyen hőmérővel kell ellenőrizni mert lehet, hogy csak lassan fűti fel a sütőteret. A katalógus szerint tud mindenféle módon sütni: Alsó fűtés, Felső/alsó fűtés, Forrólevegő, Hotair gentle, Légkeverős grill, Nagyfelületű vario-grill, Pizza-fokozat. Melyiken próbáltad?
(#) proli007 válasza Magdimama hozzászólására (») Dec 16, 2021 /
 
Hello! 220°F az épp 104°C..
(#) b-max hozzászólása Jan 8, 2022 /
 
Sziasztok, sima mezei (forgókapcsolós) tüzhelyben, a grill szál a termosztátról is van vezérelve? Vagy csak simán a kapcsolóval direktbe? Orion kombi ,felül gáz, alul villany + grill + hőlégkeverés.
(#) uniman válasza b-max hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
Minek alapján feltételezed ezt? Az rendes elektromos sütőkben minden fűtőszál (ugyanarra) a hőfokszabályozóra van kötve...
(#) b-max válasza uniman hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
Otthon van egy régi tűzhelyem, annak fixen a kapcsolóra van kötve a grill szálja, nem szabályozza a termosztát, ezt a másikat egy szerelő buherálta, igy nem tudom eldönteni, hogyan kellene lennie. De akkor rákötöm a termosztátra .
(#) uniman válasza b-max hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
A típusa alapján elérhető "service manual"-ban bizonyára minden infó benne van.
(#) b-max válasza uniman hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
Sajna nem találtam service manualt. Tudsz esetleg valahol? Gyk. hasonló is jó lenne, Orion grilles.
(#) uniman válasza b-max hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
Típusszám nélkül...hogy is találhatnád meg a neten?!
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2022
(#) b-max válasza uniman hozzászólására (») Jan 8, 2022 /
 
A tipusszám alapján nem találtam ( FKO-501TFW) , úgy értettem, hogyha lenne neked más, hasonoló tűzhely kapcsolási rajza.
(#) fuerwerbung hozzászólása Jan 12, 2022 /
 
Sziasztok!
Egy bosszantó probléma megoldásában kérném a segítségeteket. Egy electrolux eob53004 típusú sütő megmakacsolta magát és elkezdte leverni a fi-relét. Először csak akkor, ha a sütés típusát állítottuk rajta (légkeverésesről alsó-felsőre, stb), aztán már a hőfok módosításnál is csinálta. A sütőben kicseréltem a felső fűtőszálat (az egyik szál már korábban sem ment, amúgy is cserélni kellett), valamint meg volt picit égve a hőkioldója, így az is cserés lett.
Összeszerelés után elvileg minden működik rajta egy dolog kivételével, hogy a hűtőventillátor állandóan be van kapcsolva. Vagyis amíg áram alatt van ez megy. Hiába nem volt sütve a sütőben. Nagyon sokat olvasgattam már külföldi oldalakon is utána és a legtöbb helyen a hőkioldót mondják hibásnak, de az teljesen új. Teljesen elvesztem és idegesít a probléma.
Van esetleg valakinek tippje mi lehet még a gond, miért kap állandóan olyan jelet a venti, hogy hűtsön?
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Gafly válasza fuerwerbung hozzászólására (») Jan 13, 2022 / 1
 
Szia,
a történelmi áttekintést köszönjük, abból a szempontból hasznos volt, hogy mindkét fűtőbetétet ki kellett cserélni, ami két lépésben történt. Ami magyarázatul szolgál a "FI relé leveréseknek" és ügyesen meg is oldottad.
Bennem két dolog motoszkál:
- Mivel saját elmondásod szerint minimum kétszer "jártál" a készülékben: Biztosan jól dugtál össze mindent?
- A hőkioldó szempontjából, szerintem azért emlegetik a "külföldi oldalakon", mert amikor kikapcsolod a sütőt, akkor egy idő után bekapcsol a "hűtő ventillátor" és "kihúzza a sütőben maradt meleget" (nem túl szakszerű megfogalmazás, de talán érthető ). Ha "beégett/úgy maradt", akkor meg lehet hogy megy állandóan.

Mindkét kérdésre vonatkozóan előbbre jutnánk, ha a "eob53004 service manual pdf" keresésre releváns találatot linkelnél, vagy akár le is töltenéd (saját készülékedet jobban felismered mint mi, kivülállóként). Akkor egyszerűbb lenne (ha rajz van, akkor könnyű ) tippeket adni.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2022
(#) fuerwerbung válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Köszönöm a válaszodat. Bevallom az első motoszkálós gondolatod bennem is felmerült már. Sajnos eddig nem találtam még meg hozzá a megfelelő service manualt, pedig nem kevés időt töltöttem el a kereséssel
A második gondolatod arra enged következtetni, hogy a vezérlő panelben "maradhatott" valami benne.
Ha találok service manualt belinkelem.
Köszönöm még egyszer a hozzászólást!
(#) fuerwerbung válasza fuerwerbung hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Újra átnéztem a vezetékelést és minden jel szerint nem lett rosszul kötve. Egyszerűen tanácstalan vagyok miért kap jelet a ventillátor és állandóan forog
(#) Gafly válasza fuerwerbung hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Klixon (hőérzékelő) megvan a készülékben?
Service manual-t (rajzot) én sem találtam.
(#) fuerwerbung válasza Gafly hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Picit össze vagyok zavarodva, mert klixon név alatt találtam ilyen biztonsági termosztátot amit ki is cseréltem (hőkioldó, de lehet rossz az elnevezés) - első kép.
Ezen kívűl van egy ehhez hasonló szerkezet is az előző termosztát után kötve, ami így néz ki: - második és harmadik kép.
Ez lenne a Klixon? Ezt egyáltalán nem találom az electrolux alkatrészlistáján. Ez ment volna tönkre és ad állandó fázist a ventinek?
(#) Ge Lee hozzászólása Feb 11, 2022 /
 
Nem teljesen elektromos a problémám hanem inkább mechanikai. Délután egy gáztűzhely javítást kéne csinálnom, 99% hogy a hőelem adta be a kulcsot mert nem marad égve a sütő lángja. A sütő hőelemének másik vége fent van a szelep mögött, ott kéne szétbontanom és rámérnem. Na de hogy férek hozzá? A tűzhely első felét kell lebontanom a gomboknál, vagy a tetejét az égőknél? Típust nem tudok mondani, valami huszonéves darab de nem magyar.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 11, 2022 /
 
Zsigeri válasz: 10-es kulccsal huzd utána a csap nyakánál. Szerintem ahhoz meg nem kell teljesen szétszedni, előlap elég...
(#) d-david hozzászólása Máj 8, 2022 /
 
Sziasztok!

Egy Ariston sütő javításában/diagnosztizálásában szeretnék tanácsot kérni.
Hibajelenség: kikapcsolt állapotban a sütő "kattan", ha mellette a sütőgép kompresszora be vagy kikapcsol. A kattanás olyan, mintha a fűtőszál egy pillanatra be, majd rögtön kikapcsolna (lehet, hogy tévedek, még nem bontottam meg a sütőt). Normál használat közben nincs gond a sütővel, működik a hőmérsékletszabályzás. A sütő 8-10 év körüli lehet, a "kattogást" pár hete vettem észre.

A kérdésem: mit érdemes vizsgálni, ha megbontom? Így látatlanban mennyire kivitelezhető itthon a javítás (forrasztóállomásom, digitális multiméterem van, komolyabb műszereim nincsenek).

Az nyilvánvaló, hogy valami hálózati zavarra lett érzékeny, amire eddig nem volt. Van ezekben valami zavarszűrő ami el tud öregedni? Vagy a digitális részem érdemes vadászni valami lebegő potenciálra?
(#) Gafly válasza d-david hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Ez mi a bánat lehet:
Idézet:
„sütőgép kompresszor”

(#) VIM válasza Gafly hozzászólására (») Máj 8, 2022 /
 
Csak tippelnék, hogy az a légkeverés ventilátora volna, mert hogy az is levegőt fúj meg a kompri is.
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») Máj 8, 2022 / 1
 
Kicseréli a kondenzátorokat, letölti a legújabb szoftvert, amiben már nem kerreg a kompresszor.
(#) Dino71 válasza d-david hozzászólására (») Máj 9, 2022 /
 
Ha van benne elektronika akkor a tápegység részét. legfőképp a kondenzátorokat
(#) proba válasza d-david hozzászólására (») Máj 9, 2022 /
 
Zavart leginkább a keletkezés helyén. Azt a készüléket módosítsd, ami zavar. Amit zavar azt nehezebb sokkal. Ha meg a hálózatot rántja meg, a zavarszűrő nem sokat segít.
Persze lehet a sütő tápban is kondenzátor hiba.
Következő: »»   12 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem