Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy ember aki készít trapézmenetes orsót feszíthető anyával. Szerintem teljes jól használható és az ára sem vészes.
A trapézorsó olcsóbb de én inkább rövidebb méretben ajánlanám (Z tengelynek tökéletes lehet ) a hossz és keresztszánt mint már előttem többen leírták golyós orsóval érdemes megoldani . Az első gépecskémnél minden irány trapézorsóval volt mozgatva (támasztott tengelyeken futtatva) és vagy 7-8 évig készült rajta nyák minden hétvégén .. Nem volt gond a pontossággal . A Z tengelyhez már összekészítettem neked a 15 ös linsineket és a trapézorsót ...
Ugye nálam 300*500*150-200 mm munkaterület a cél.
Ebből az asztal fog 300-at a Z tengely 150-200-at mozogni. Z tengelynél problémás a tömege is, ami emeléskor jelentős, lefele meg segít. Itt melyik a jobb a könnyen forgó golyós, vagy a "tapadós" trapéz?? Nem szeretném ha kikapcsolom a gépet, a Z tengely meg lepörög magától (láttam ilyet gyárinál, döglött fék miatt)! Persze ez motorfüggő.. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2022
Ha nem valami "tonnás" gép lesz a Z tengelyen elvileg bármelyik megoldás jó , a léptető motornak is van valamekkora (minimális) tartónyomatéka álló helyzetben . De a trapéz orsó műanyag anyával egy súlyosabb marógépet is megtart .
Nézd meg a cnc-s fórumon ezt a hírdetést Bővebben: Link (152871)
Ez akár még jó lehet neked is, és az ár sem vészes. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2022
Eredetileg én is erre szántam, de aztán evés közben jön meg az étvágy. A mellékelt képen pont egy kisebb panel készült el, de még azért nem tőkéletes!
Köszi!
Láttam, de már foglalták... De írtam neki.. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2022
Maradtak nekem is az építésből golyós orsók. Holnap megnézem milyenek, és megírom. Szerintem még komplett "Z" mechanikám is van.
Néha beleolvasok a kinek milyen gondjai vannak.
A munkaasztal alu profilbol elkészítve. Néhány kép.
Köszi!
Valami ilyesmi van folyamatban! Most lecsaptam 1 szett léptecs hajtásra...
Az alső sikereken felbuzdulva gyorsan beszereztem lineális csapágyakat. Jólenne most már gondolkodni milyen léptetőmotorral mozgatnám. Van valakinek jó ötlete ami nem nagyon drága?
Ebay
celiameng@tianjintr.com Tőlük vettem a golyósorsóimat ,nagyon készségesek korrektek voltak Nagy valószínűséggel léptecs ügyben is tudnak segíteni . A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2022
Én most találtam rá erre:
DIY ac servo driver: STMBL AC szervot meg néha olcsón adják, mert nem tudnak vele mit kezdeni a hobbisták, vagy csak szimplán nincs is hozzá hajtás.
Sziasztok egy kis segítséget kérnék Emco F1 cnc gép ről szeretném menteni a megírt programot.Milyen program kell a pc-re hozzá?
Szerintetek ebben a konstrukcióban mi a gyenge láncszem? Elnézve paneleket lehetne mit csiszolni még rajta.
Azt látom én is hogy a szokásos feltett gépekhez képest sokkal gyengébb, de konkrétan mik és mit okoznak ezen az állatorvosi lovon? A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
Pont ilyet akartam venni 1 hónapja!
Lebeszéltek róla! Gyenge láncszem az egész konstrukció! Ismerkedésre jó, de ha azt kinövöd, akkor az egész kidobott pénz! Most ott tartok, hogy gyűjtöm az anyagot a saját építésű géphez!
Nagyon menő ahogy felnyitja a dobozt.
![]() Szerintem műanyag alkatrészek, hiányzó csapágyak, béna tengelykapcsoló, gyenge marómotor, túl pici méret.
A munkaterület az egy dolog, illetve igény, pénztárca kérdése!
Ez a mechanika inkább lézergravírozónak való. Ami nekem most tervbe van, mert nem akartam túl magasra tenni a lécet, illetve a belefektetendő összeg se legyen eget verő, az egy 500x300x100-200 környéki munkaterület! Ennek összerakása bolti áron számolva fél misi felé fog hajlani! Szerencsére nem kell mindenért boltba menni! Aki ilyet kis cnc-t szeretne, az minden hónapban tegyen félre egy huszast, bő fél év múlva meg kezdjen el nézelődni, és közben tömje tovább a malacot!
Mi kerül azon fél millióba, főleg úgy, hogy vannak hozzá dolgaid?
Akkor olcsóbb...
Ha elkezded összeszámolni a vázat, a lineárisokat, hajtásokat, vezérlőt, marómotort, gyorsan röpködnek a tízezrek!!
Ja, a világ összes pénze sem elég, ha az ember elkezd CNC-ket és a hozzá való cuccokat gyűjtögetni.
Mondjuk az igaz, hogy a lineáris sínek és kocsik aranyárban vannak valamiért. Nem tudom mi kerül azokon annyiba. Nem tudom mennyire használható alternatíva az OpenBuilds v-slot kocsival, hogy az milyen pontos és mennyire lehet strapabíró. Olcsóbbnak olcsóbb konstrukció az tuti, mert a sín megvan a vázzal együtt, csak a fentiek kérdésesek vele kapcsolatban.
Mihez?
Alura nem való. Nyákot meg le kell ragasztani kétoldalas ragasztóval. Túl nagy az előtolás.
Rossz az összes beállítás. Nagyon amatőr. Hatvan fokos csavart 0.1mm maró szár 0.4mm forgácsolási szélesség. Túl mélyen mar, csak 0.03- 0.04 lehetne a marási mélység.
De szerintem ezzel a konstrukcióval nem biztos hogy, 0.03 pntosság elérhető.
Egy kis eredményem. Négyzet középpontjának bemérése.Video a youtubon
Szia. Honnét lehet beszerezni egy ilyen kütyüt?
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2022
szia, én kínából vettem az aliexpress-ről. Ha van időd, meg is lehet barkácsoni, sok leírás van, ha rákeresel a neten. A kütyü az csak az egyik része. Adaptálása a gépre egy hétvége ráment, de megérte. Linuxcnc vezérli a gépemet, egy kissé nehézkes a programozása, de nagyon sokmindent meg lehet csinálni vele, például ezt is. (Most jön a szerszámmagasság bemérőm is "tool setter", ezzel a 2 kütyüvel már gyorsan fog menni a szerszámcsere, meg a koordonáták bemérése) Linkek:Touch sensor
tool setter
Erre a kérdésemre nem kaptam számomra értékelhető válasz, de most megtaláltam!
Talán másnak is érdekes lehet a golyósorsó pontossági osztályok: Idézet: „ -DIN 69051-es szabvány: Az osztályozási csoportok a legpontosabb csoporttól: a P0-tól a P5ig tart, majd a T5-től folytatódik a T10-es, legpontatlanabb osztályig. A P-s csoportnak megfelelő minőségű golyósorsók a precíziós orsók közé tartoznak, míg a T-s csoport főleg anyagmozgatási rendszerekben ajánlottak. Precíziósan köszörült orsók a P0-P5, illetve gyakran T5 és T6 is beletartozik, a hengerlés pontosságának függvényében. Szerszámgépekben főleg a P-s minőségi megfelelésű orsók kerülnek beépítésre, középkategóriás gépeknél P3-P5-ig terjedő intervallumban. -japán JIS B 1192-es szabvány: C0 a legpontosabb, majd rendre C1, C2, C3, C5, C7, C8 és C10. A hengerelt orsókat a szabvány alapján egy „t” betűvel kell megjelölni, a hengerelt orsók általában: Ct7-Ct10. Középkategóriás gépeknél a beépített orsók általában: C3-C5. ”
Szerinted, csak kézi bemérésre lehetne használni? Tehát pl. egy ledet kapcsolna, JOG 0,001 előre míg világít vissza míg elalszik.....
|
Bejelentkezés
Hirdetés |