Fórum témák
» Több friss téma |
Nem csak, ha megnézed az előbbi hozzászólásomban linkelt youtube videót, Automatikus mérésre használom és nagyon tetszik. Meg tudod határozni egy alkatrész éleit, sarkait vagy éppen a közepét, magasságokat. teljesen más horizontokat nyít, sokkal könnyebbé teszi a munkámat.
Előtte kézi beméréssel dolgoztam. Lassú fordulaton forog a szerszám, közelíted ameddig eléri, majd számolás, stb. Így is lehet, de érintőszenzorral meg makrókkal gyorsabb.
Én emiatt azon gondolkoztam el, hogy villamosan szigetelem a marómotort, vagy a tárgyasztalt!
Lámpával tudom detektálni az érintést!
Ezen én is sokat gondolkoztam (legjobb ötletnek az tűnt, hogy a marómotort textilbakelit lemezre szereljem, de végül 20 mm vastag alu lemez lett) az lenne a kézenfekvő, hogy a szerszámmal magával végezni a méréseket, de ez csak vezető anyagokkal működik, ha műanyagot marsz, akkor csak kell még egy eszköz. Minden módszernek megvan az előnye is meg a hátránya is. Az általam hasznát módszer minden anyagnál működik, bár hobbi kategóriához nem olcsó, valamint szerszámcserénél automatikusan újraméri a szerszám hosszát. Legalábbis ez az elmélet, de szerintem fog működni, majd megírom, ha megjön a szerszámbemérő.
Sziasztok!
Egy ilyet marómotornak? https://edigital.hu/felsomarok/bosch-professional-gkf-550-elmaro-55...752363
Mit szeretnél megmunkálni ? Az én gépemen 750w os makita élmaró van , fára terveztem de már graviroztam vele rozsdamentest is ....
Inkább azt mondom, hogy mindent is, de legalább nem sietek!
![]() Nyákfúrót bele lehet applikálni? Van egyébként egy 1,1kW felsőmaróm, de azt nem használnám el erre!
Ha találsz hozzá 3,16 os pront bel lehet tenni de szerintem ezek a felsőmarók nem erre vannak kitalálva , valószinúleg tördelni fogja a keményfém fúrókat ...
Csak nyugiba! Mire szeretnéd használni a CNC-t? Szerintem nyákhoz egy 30/18-as ha kicsit átdolgozod bőven elég. Ha ajtólapot, fémet akarsz megmunkálni akkor kell a nagyobb motor.
Persze lehet nagy, erős gépet építeni de akkor nem csak a szerszámot hanem a spindlit is cserélgesd a munkáknak megfelelően.
Nagyonnyugivok!
Mi az a "30/18-as" ?? Én kicsi de erős gépet akarnék...
A 30/18-ra kutyatápot adott a g...
3018, úgy már van találat! Ha már csinálom, akkor értelmeset csinálok! A nyák "gyártás" csak egy kicsi szegmense lesz a feladatainak! A nyákot nem akarom marni, csak fúrni, ill. a maszkolást lézerrel égetni, vagy vágni. A munkaterületet úgy határoztam meg, hogy átlagos készülék előlap beleférjen! Tehát aluba, de akár vas lemezbe kell majd furatokat készíteni, esetleg ablakot vágni! Emellett műanyag, fa megmunkálás minden mennyiségben és formában!!
Ki hogy oldaná, oldotta meg a HOME kapcsolót?
Induktív mennyire jó megoldás? Mennyire jó az ismétlési pontossága? Mennyire kell annak pontosnak lennie? A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2022
Én ezt használom, az ismétlési pontossága szerintem kb 5 századon belül van. Nekem ez elég.Bővebben: Link
Oldalról vagy szemből közelítesz hozzá?
Oldalról közelít rá. A ráközelítő alkatrész alumíniumból van.
Gyakorlatilag soha sem használom a gép alaphelyzetét. A munkaasztalra helyezett munkadarab home helyzetét első lépésben kázzel a továbbiakban a programból érem el.
Tehát veszel egy érintőt a forgácsolni szánt anyag egyik sarkán manuálisan, és azután indítod a maró programot..
Igy van. Vannak végállás kapcsolók hogy ne szaladjon túl ha elírok valamt
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2022
Lett egy lézergravírozóm, úgyhogy már én is a CNC tulajok közé tartozom!
Az a gondolat kapott el, hogy ennél a gravírozónál tengelyek mozgatását bordásszíj "cibálással" oldották meg. Vajon ez mennyire tud pontos lenni egy nagyobb gépnél, ahol azért akadnak erők is??
Illetve ez! az omega hajtást megcsinálták láncos verzióban is, az biztos kevésbé rugózik...
Lézerre jó Tizedes pontosságot ne várj tőle
El számítottam magam vettem egy erős lézert 40w.
Illetve 5w a leaser. A CNC vezérlőm TTL és a leaser pwm-es van valami egyszerű megoldás? Vagy bennem kell egy másik vezérlőt? Csak ez akkor megint 1 hónap mire megjön.
Idézet: „El számítottam magam vettem egy erős lézert 40w.” Mit vettél, hol vetted? Kicsit pontosíthatnál! Vezérlőd, lézered típusa?? TTL= Transistor-Transistor Logic, ez elviekben csak ki be kapcsolgat, nem tud fényerőt PWM = pulse width modulation, ez tud fényerőt is. Vezérlő firmware csere?
Ezek általában TTL szintű PWM jellel vezérelhetőek. Az az ha a vezérlőbemenetén magas szint van, akkor megy a lézer, ha alacsony nem megy. Így a kitöltéssel lehet szabályozni az "effektív" teljesítményüket. Ezt alapból majdnem minden hozzá való vezérlő tudja.
A mellékletbe egy provizórikus rajz a megértéshez. A kép a netről való A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2022
Nem az elv a problémám. Azt valamennyire értem úgyhiszem.
Adott egy CNC veérlő panel amin van TTL kimenet. Sajnos nincs pontos doksim hozzá. Lefotózóm hátha ismered.Ez pedig a leaser A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2022
Valamelyik GRBL panel a vezérlőd! Azokat kellene átnézni, hogy melyikre hasonlít leginkább, és megnézni a kapcsolását, felhasználói leírását!
Az a relé mit kapcsol a panelon? Ilyen lézereket nézegettem én is, kíváncsi leszek az élettartamra! Közbe meg is lett! Elvileg tudja a PWM-et is... https://www.u-buy.ch/en/catalog/product/view/id/10259654/s/sainsmar...r-grbl A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2022
Nézegetem a képet. Lehet hogy nem is TTL a kimenet? Az 1,5W leaser amim eddig is volt TTl jellel vezérelhető. A leaser modulon rajta a vezérlő és csak a TTL jelet kapja a CNC vezérlőről a 12V külön tápról.
Az a szép nagy relé? A maró motort (spindlit) kapcsolgatja.
Elvileg! Elvileg lehetséges az időutazás is. Látom a jumpert is (5-12V).ami azt jelenti a kimenet 5-12V köött kacsolható. De etttől még korántsem vagyok megyőzödve arrol hogy PWM jel. Ránézek szkóppal ha kijutok a műhelybe.
Lehet hogy valamelyik beállításban ezt meg lehet neki mondani, hogy mi legyen!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |