Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1360 / 1384
(#) bbatka válasza solti_imre hozzászólására (») Máj 12, 2022 /
 
Köszönöm. Jó neked, hogy ilyen könnyen meggyógyultál. Tényleg, van itthon Hubertus. Ezt még kipróbálom.
(#) solti_imre válasza bbatka hozzászólására (») Máj 12, 2022 /
 
Sok sikert hozzá!
(#) nedudgi válasza solti_imre hozzászólására (») Máj 13, 2022 /
 
A kezdők topikjában a kolléga deklarálta, hogy csak ólommentes technológiát akar használni. Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, milyen állapotban van a pákahegy?
Az általad kidolgozott technológia tökéletes, és márkafüggetlen. Működik szederpálinkával és Kőbányai Világossal is. Kipróbáltam! Van itt olyan, akinek nem vált be?
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2022
(#) solti_imre válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 13, 2022 /
 
Örülök, hogy egy univerzális gyógymódot sikerült bevezetnem a köztudatba!
(#) Egri Frédi válasza solti_imre hozzászólására (») Máj 14, 2022 / 4
 
Amióta kereskedelmi forgalomba egyeltalán nem kerülhet - ólom tartalmú, valami idióta uniós rendelkezés miatt - jó páran kénytelenek lesznek ráállni az ólommentes forrasztóanyagra. Ennek jó 30 - 40 °C -al magasabb az olvadáspontja, mint az Sn60Pb -nek. Ezen nem segít másfajta folyasztószer. A páka hőmérsékletét kell megemelni ennyivel. A régi pákák nem az SnCu3 -ra lettek kitalálva ... Wellernél a 7 -es hegy helyett a 8 -as megoldás a problémára.

Egyébként a múlt héten megtértem én is ...
Amióta kitalálták - kormányoktól függetlenül - én unió párti voltam. Több előnyét láttam, mint
- engem érintő - hátrányát.
Egy hete bementem a közeli autósboltba és aksi savat akartam venni. Az eladó közli:
- Nincs és nem is lesz !!!
- Mi ???
- Uniós rendelkezés miatt nem kerülhet kereskedelmi forgalomba.
- És mit tegyek az akkumulátorba ?
- Hát, ő nem tud segíteni ...

Egy ország vegyiparának a fejlettségét az előállított kénsav mennyiségével szokták jellemezni. Nem állítom, hogy a "kisemberek" használják fel ennek a jelentős hányadát. Az viszont teljesen világos lett számomra, hogy olyan idióták kerültek döntéshozási helyzetbe, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről döntenek. Ha már ennyire lelkükön viselik a kisemberek sorsát, inkább nézzék már meg, mit etetnek meg velünk a multik ... Na, oda mehetnének akár kombájnnal is kaszálni, lenne mit ...
(#) Elektro.on válasza Egri Frédi hozzászólására (») Máj 14, 2022 / 1
 
Erre a szürke hozzászólásodra adnék dupla like- ot is, de a rendszer sajnos nem engedi.
(#) GAnna hozzászólása Máj 15, 2022 /
 
Sprint-Layout-ban egymás tetejére akárhány vonalat húzhatunk. A nyomtató vajon egyszer nyomtat, vagy annyiszor ahány vonalat húztunk ?
(#) Suba53 válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Ezt hogy érted? Egy plotternél talán elképzelhető, hogy többször is átmenne az adott vonalon, de a nyomtató egyben tölt be egy oldalt és csak egyszer alkotja meg a képet, nem húzza vissza a papírt, hogy többször is rányomtasson.
(#) GAnna válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Nem visszahúzásra gondoltam. de abban biztos vagyok, hogy alkotható olyan program ami a már nyomtatott tetejére is képes nyomtatni (tehát a papír nem mozdul el, de a fej újra nyomtat ugyan oda ahol már egyszer nyomtatott (aztán a következő sorban megint)).
(#) nedudgi válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Milyen elvű nyomtatóra gondolsz? Lézer, tintasugaras, vagy mátrix?
(#) GAnna válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Tintasugarasban biztos vagyok, a lézerben bizonytalan, mátrix nem játszik.
(#) Egri Frédi válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Ha rendelkezel elég programozói tudással, hogy írj egy nyomtató illesztő programot, akárhányszor - ahányra beállítod - fog végigmenni egy-egy soron. Egyébként értelmetlen az egész, mert a tinta csak eláztatja a papírt, a tonerpor meg csak maszatolódni fog.

Annak idején mi ZX Spectrumhoz illesztettünk egy Schneider mátrix nyomtatót. Na annak meg kellett írni a programját - hol volt még akkor nyomtató illesztő program. És megcsináltuk ... Igaz a haver programozó matematikus szakra járt az ELTE -re, a másik meg villamos mérnökin tanult a Mű. egyetemen. Egyik az assembly-t olvasta úgy mint én a mesét a gyereknek, a másik meg megtervezte a PIO illesztőt a nyomtató és a Spectrum közé. És láss csodát ! Ismerte az összes ékezetes magyar betűt, valamint 256 szürke árnyalatban nyomtatott színes képet. Bármit megtehetsz, ha rendelkezel a hozzávaló tudással vagy van a környezetedben ilyen személy.
(#) GAnna válasza Egri Frédi hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Be lehet iktatni várakozási időt is (vagy nem ?)
Egyébként az Elektor valamelyik számában volt egy tintasugarasokat saját szájízünk szerint vezérlő program.
(#) GAnna válasza niedziela hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Feltettem egy egyszerű kérdést. A válasz lehetett volna : nem a nyomtató csak egyszer nyomtat mindegy hány vonalat rajzolok egymás tetejére, slussz.
Te viszont valóban nem értesz ehhez és még megpróbálod lejáratni is a kérdés feltevőt. (MekkElek)
(#) bbatka válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
A nyomtató gyártója által megírt driver program vezérli a tényleges nyomtatást. Kétszer nem fog ugyanoda nyomtatni. Nyilván a nyomtató hardveres felépítését ismerni kell ahhoz, hogy valaki meg tudja írni rá a drivert.
A fórum címéből gondolom, hogy azon töröd a fejed, hogy hogyan lehetne rábírni a nyomtatót arra hogy sötétebben nyomtasson. A driver programját kellene meg hekkelni. A másik módszer hogy magát a nyomtató hardverét hekkelni. Sajnos példát nem találtam egyikre sem. Esetemben egy Samsung lézer nyomtatóval kapcsolatosan érdekel ez a téma.
(#) eyess válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Megnyugodhatsz tud a nyomtató egy azon rétegre több réteget is vinni egy nyomtatásra. A csak monó lézernél is van erre lehetőség , de a színes lézernél is pláne.A tintasugaras nyomtatónál ez nem játszik.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
(#) bbatka válasza eyess hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Egy menetben hogyan tudja felvinni a monó lézernyomtató a több réteget?
(#) eyess válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Hát pedig egyszerű , és még programozni sem kell hozzá.
(#) GAnna válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Szerintem félreérted ezt a driver dolgot, (nem kell belenyúlni a driverbe), szerintem a driver azt csinálja, hogy a nyomtatónak adott általános és szabványos parancsokat átalakítja az adott típus belső nyelvére.
(#) eyess hozzászólása Máj 15, 2022 /
 
Itt van színesre egy példa .Ezek alapján már a sima monót sem nehéz kitalálni.

Bővebben: Link
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Ez egy tipikus "nesze semmi, fogd meg jól" válasz. Valószínűleg a négy színt nem egy menetben nyomtatja a papírra a nyomtató de a kérdés messze nem erre vonatkozott.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Itt nincs papír visszahúzás meg több menet , és nem beszélve nem csak négy szín képződik a végleges nyomtatáskor .Itt egy menet alatt végzi el az összes szín felvitelét a papira , és a többi szín keveredése is akkor jön létre a meleg hatására.

A
Idézet:
„"nesze semmi, fogd meg jól"”
az egy olyan mellékes szövegelés ami pont arra jó , hogy semmire.És persze bármire bárhová lehet alkalmazni , viszont mögötte nincs tartalom , tehát felesleges is.


A többit meg egyszerűen ki lehet találni , csak gondolkodni kellene .
És nem semmit mondó szövegeket beírni.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
(#) Suba53 válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Szia!
Nekem egy EPSON EPL 6200 nyomtatóm van, és azzal nyomtatom a pozitív filmjeimet az itthoni nyák gyártáshoz. Hőálló, ( lézer nyomtatóba is használható ) írásvetítő fóliára nyomtatok.

DE. Az egyszeri nyomtatásnál a toner nem fed rendesen, és ha azon keresztül világítom meg a P20 réteget, akkor hibbecsúf lesz a végeredmény. Porózus, lyukacsos, szóval használhatatlan. Ezért rá kell nyomtatnom még egyszer ugyanazt a rajzolatot, és akkor már fed rendesen, és kiváló lesz a végeredmény.

És megint csak DE. Sajnos a nyomtató nem elég precíz, így amikor visszateszem a filmet, hogy nyomtassa rá újra a rajzolatot, nem mindig sikerül tökéletesen fednie egymást a két nyomatnak, így az a próbálkozás kuka. Szerencsére elég sok ilyen filmet sikerült szereznem megszűnt irodákból, ezért nem dőlök a kardomba.

Nagyon sok nyák filmet készítettem már ezzel a módszerrel, és a nagy átlag az, hogy kb. minden második, negyedik próbálkozás lesz jó. Úgy tudok spórolni, hogy az A4 filmet, ha éppen nem sikerül jól a fedés fordítva teszem be, így egy film 2-4 próbálkozáshoz elég, függően a nyák méretétől.

Nem hiszem, hogy ez a nyomtató tudna olyat, hogy a film kivétele nélkül újra rányomja ugyanazt.
De ha találsz rá megoldást, akkor az engem is érdekelne.
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Ne egy elrontott szón lovagolj, négy szín helyett négy alapszínt akartam írni.

Mindenféle hátsó szándék nélkül mert látom, nem érted: az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogyan lehet sötétebb nyomatot készíteni egy normál nyomtatóval, pl. levilágításhoz. Suba53 kollégát is ez foglalkoztatja.
(#) niedziela válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Akkor legyen úgy
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Na látod tudsz te ha akarsz tartalmasabban is fogalmazni.
Attól , nincs írva konkrétan az , hogy miért kellene a több réteg , attól még tudom , hogy mire kell Nyilván a topik címe is jelez valamit nem de ?? Viszont visszatérve a dologra ez a téma is jócskán ki lett már vesézve , csak vissza kellene keresni rá.
(#) GAnna válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Én is végigjártam ezt az utat. (végül a P20-as szenvedéseimet feladtam (ami ugye ott kezdődik, hogy fújd le egyenletesen a nyákot ,szárítás stb.)). Megoldás az volt, hogy a közelben volt egy Ecoplan nevű cég aki átlátszó fóliára képes volt fekete rajzolatot felvinni.
Ha minden klappol gyönyörű nyákot lehet vele csinálni, de soha többet P20 (inkább kirágom)
(#) niedziela válasza Suba53 hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Ha kinyomtatnád kétszer, akkor azt egymásra lehet tenni tökéletesen.
Nekem működött 5 éven keresztül, akkor neked is menne.
Annyi a lényeg, hogy egymás alá mellé ne nyomtass, csak mindig egy rajtot és azt mindig ugyan oda a filmen.
(#) bbatka válasza GAnna hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Igen kicsit félreérthető voltam, a driver hekkeléssel. Az utasításait sem ismerjük. A vezérlő program a gyártótól származik. Nem foglalkoztam még ilyen fajta programozással.
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Máj 15, 2022 /
 
Azt írtad, megoldahtó: Bővebben: Link. Mono lézernyomatóval hogyan lehet megcsinálni úgy, hogy jó is legyen mindig?
Következő: »»   1360 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem