Fórum témák
» Több friss téma |
Segítséget kérek. (Tudom, inkább az apróhirdetésben lenne a helye.)
Van-e olyan, (esetleg Dél-Pest 20 km-es körzetében) aki bevállalná ennek a lednek a kiforrasztását és vezetékkel visszakötné a helyére? A led mellett egy 1 mm-es fúró van. Sörök, nagy tábla Milka ...
Miféle vezetékkel? Ezt vagy más ledet? Ezek az smd ledek nagyon törékenyek, vezetéken el fog hasadni, 3mm-es leddel kéne helyettesíteni. De ha jársz a délinél, megoldom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Kösz! Közben jött egy szomszéd kerületi felajánlás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
Sziasztok!
Laptop alaplapon egy smd ic- kéne cserélni. hőlégfúvó hiányában nem tudom megoldani, Kispest közelében esetleg tudna valaki segíteni? Csere alkatrész már meg van, csak rá kell rakni. Köszönöm Tamás
Hi, mutass képet, de a délinél tudok segíteni.
Szia!
Középen lévő téglalap alakú ic-ről lenne szó
Dp/HDMI retimer? Nem hinném gond lesz, holnap este, pénteken vagy hétvégén ugorj el. De ha túlfeszt kapott, nem biztos megfogta a chip.
Csak én érzem úgy, hogy a srác durván pazarló?
Nem. Én tized ennyi flux-al is ugyanígy megforrasztom. És takarítani sem kell annyit.
SD360 a 2. hely, első az eredeti Amtech és a multicore. Minden más minősége hulladék vagy zsákbamacska sajnos, nagyon sokat költöttem flux tesztekre, az összes létező márkát megvettem, ami beszerezhető.
Nekem ott a videó alapján a java használhatónak tűnik, nem tudom mitől lennének rosszak. Mondjuk hang nélkül és pörgetve néztem meg, így nem tudom mondtak-e és mit közben, vagy milyen konklúziót vontak le a végén...
Pl. amit vettem vélhetően nem eredeti Amtech HCH559-et, az bár jól terül de marha nehéz letisztítani a végén még felmelegítve is, mert egy ragacsos masszává válik.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2022
Nekem is jónak tűntek. Egy kettőnél azért látszik egy kis mattulás.
Általános felhasználásra sokminden megteszi, a lemoshatatlan ragacs és az erős oxidáló hatás párosa az, amin sok olcsó folyasztószer elvérzik.
A többivel csak minőségi problémák vannak, a kínai cucc néha nem is flux, csak valami fehér lé (ha kérsz ingyen adok többfélét, tűrhetetlen büdös és a füstjétől bekönnyezel 10 percre és semmi flux tulajdonságot nem mutat). Aztán vannak olyanok, amik nem vészesen rosszak, de ahányszor rendelsz, mást küldenek, így az is ugrik. A legjobb pálda talán az ónszívó szalag, mondjuk egy bga tokos ict leszedtél, fluxot adsz a panelhez és ólmos késpengével lecseréled az ónt ólmosra a panelen, a nagyját lehúzod, majd ónszívó szalagot raksz rá és végighúzod. Amtechnél a már használt flux is jól működik, de új fluxot hozzáadva a nyák fölött elhúzott, kb hozzá sem érő, alig súroló ónszívó szalag is felrántja az összes ónt a nyákról. SD360-nál meg 3-4 alkalommal a nyákhoz jobban nem is nyomva, de ráfektetve kell húzni az ónszívó szalagot és utána sem lesz olyan, mint egy HASL ónozott nyák. Illetve mondjuk sodort UTP kábel ónozása: flux nélkül leolvad a szigetelés SD360 fluxszal kb 2mm olvad meg úgy, hogy felduzzad Amtech fluxszal feltolod a pákát akár 340 fokra, a pákára rakod az ónt és amint hozzáérinted a kábelhez, tizedmásodperc alatt úgy befutja, hogy még a szigetelés alá is felfut az ón, közben picit sem olvad meg. Ha egyszer kipróbálod, akkor után az összes 100 fokon olvadó kábel ónozásához fogod használni, de ugyanez tekercselőhuzalra is igaz.
Akkor maradok a gyantánál. Egyszer próbáltam ki valami kínai vackot, az meg olyan volt hogy még lemosás után is némileg vezetett, triplán kellett lemosni erős kefével hogy jó legyen.
Amit írtam a Mechanic SD360 fluxsza az olcsó cucc és elég jó. A shippingnél a legolcsóbbnál eggyel drágábbat válaszd, az olcsón visszafordítják mert folyadék.
Ha vakon veszel kínai fluxot, 95% szemetet kapsz
Azt nem tudod, hogy az Aliexpressen van olyan hely, ahol az árult Amtech eredeti?
Nincs. Az Amtech fluxot az USA-ban gyártják, store.rossmanngroup.com olcsó, de a szállítás egy vagyon, Amtechdirect még jó opció, de USA vámkezelés vagy 7 ezer, így lehet az amazon boltjukból érdemes venni, de ott is nagyon sok a kamu, ki kell keresni azt, ami az oldalukon listázva van. De ha Bp-n vagy és hajlandó vagy megfizetni az igazi árát, van még nekem pár készleten és valaki akart még fél adagot korábban.
Köszi a felajánlást. Annyit nem forrasztok, hogy megérje nekem ennyit kiadni érte.
Amúgy amit a rossman árul az valódi? Csak mert a cimkéje még csak nem is hasonlít az Amtechdirect-en árult ugyanolyan nevü cuccon lévő cimkével (feltűnt szembeötlő a különbség).
Eredeti, de mielőtt megörülnél az árnak, nézd meg a shipping opciókat és add hozzá a 7 ezres vámkezelést
Köszi, de nem akartam venni. (csak érdekelt, hogy eredeti-e)
Az csak ross lehet, hisen egy ross ember árulja.
Szevasztok!
Szeretnék egy SMD forrasztó asztalt készíteni. Megvan a PID szabályzóm és a KT100 hőmérőm. Valaki épített már ilyen asztalt, és linkelt is hozzá fűtőlapot, amit nem találok. A kérdésem az lenne, hogy amikeket találok fűtőlapokat az mind PTC-s és bizonyos hőfoknál kikapcsolnak. Hogyan keressem hogy az általam használt szabályzó kapcsolhassa a hőfokot. Köszönöm a segítséget. Üdv. M.
Nagyon egyszerű. Kiszereled/nem használod a PTC-t és megkerülöd a hőkapcsolót, végül a fűtőlapra ragasztod a PID szabályzó szenzorát.
Tudnál csatolni egy képet, hogy mi is az amit építeni szeretnél?
Én PCB preheater-t, azaz nyákmelegítőt raktam magamnak össze, infrás fűtőelemmel. De egyszerű potméteres teljesítményszabályzást használtam. Nem is igazán érzem szükségét más szabályzásnak egy ilyenbe. |
Bejelentkezés
Hirdetés |