Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   241 / 259
(#) Epu2 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Köszi! Megnézem. A só rapszodikus, de az öblítő már nullán van, mert pár alkalom urán kiürül.
(#) gubík gábor válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Igen az új féle van ezt mondta az illető akié, de az a szivattyú még nem sokat ment, mivel nemrég volt cserélve. A régin tönkrement a fűtés.
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 26, 2022 /
 
Idézet:
„mert pár alkalom urán kiürül”

Az baj, mert a fene tudja mikor kapunk legközelebb.
(#) Epu2 válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Megkostoltam az edényt. Sós. Már csak az a kérdés, a szelep merre lehet, esetleg szétszedés nélkül megoldható-e. Max fejre állítani tudom a gépet. (Biofizikai akadályok.)
(#) Dino71 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 27, 2022 /
 
Hát ha mondanál egy pontos típust akkor többet tudnánk segíteni de alul a sótartályban van.
Fejre ne állítsad! A hátuljára döntheted.
(#) hzsiga hozzászólása Máj 27, 2022 /
 
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek. Még arra lennék kíváncsi kell-e resetelni az alkatrész cseréje után, és ha kell hogyan kel végre hajtani. Előre is köszönöm szépen.
(#) bernics hozzászólása Jún 6, 2022 /
 
Sziasztok,

Van tippetek arra, hogy egy Bosch gép miért állhat le vízhiánnyal a programok utolsó harmadában?
Előtte nem jön elő a hiba.

Köszönöm,
Gábor
(#) bernics válasza bernics hozzászólására (») Jún 6, 2022 /
 
Korábbi hozzászólásokban láttam, hogy előfordult, hogy lassan kifolyt a víz a túl alacsonyan lévő lefolyóba.
Nálam is lényegesen magasabban van a készülék, mint a fali kötés.
(#) Hutty válasza bernics hozzászólására (») Jún 7, 2022 / 2
 
Így lenne megfelelő a bekötés. A lényeg a csövet a készülék magasságához kellene emelni, a szivattyúzás engedi ki a vizet, nem a gravitáció.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2022
(#) Josi777 válasza bernics hozzászólására (») Jún 7, 2022 /
 
Mi az, hogy vízhiánnyal leáll? Típus, hibaüzenet van?
A Bosch, Siemens mosogatógépek "védettek" a túl alacsony bekötés ellen.
(#) zsolt160 hozzászólása Júl 15, 2022 /
 
A Whirlpool ADP 221 WH mosogatógépem (már írtam itt róla) a szerelő szerint szoftverhibás és drága a javítás. Ez azt takarja, hogy cserélni kellene a vezérlőt?
(#) kaqkk válasza zsolt160 hozzászólására (») Júl 15, 2022 /
 
Igen azt
(#) Josi777 válasza zsolt160 hozzászólására (») Júl 15, 2022 /
 
Tudsz adni linked a korábbi hozzászólásodra, hogy megnézzem, mi is a probléma? Ez amúgy sajnos már valójában nem Whirlpool, csak a neve az, Indesit vezérlés van benne.
(#) zsolt160 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 16, 2022 /
 
Köszi.... Akkor felejtős, hisz nem igazán találtam hozzá alkatrészt.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2022
(#) zsolt160 válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /
 
"Sziasztok!
Van egy Whirlpool ADP 221 WH mosogatógépem. 5 éves 1 éves korában garanciában volt cserélve a fűtőszál. Utána a mai napig működött rendesen. Most viszont olyant csinál, hogy ha elindítom a programot egy idő után vagy már indításkor el kezd háromszor sípolni és ezt kb. 10 másodpercenként ismétli. A "start" gomb ledje elalszik, és olyan állapotba kerül mint bekapcsoláskor programválasztás alatt, tehát a program választó gombra változik a program, ekkor elhagyja a sípolást. Vizet leszívja, ha elindul és olyanja van működik is, a víz meleg (mikor a fűtőszállal gond volt, ledek hibát jeleztek, most nem). Valaki találkozott ilyennel? Merre keresgéljek hiba után?"

Ez volt a hozzászólásom, viszont azóta már el se indul semmi, a három prityogás meg ilyen emelkedő hang, és most már a beállított programon maradnak a ledek, csak nem csinál semmit. Eddig ha nem indult el azért a leszivattyúzás működött, de most már semmire nem reagál.
(#) Josi777 válasza zsolt160 hozzászólására (») Júl 16, 2022 / 1
 
Ki tudod venni az elektronikát? Hasonló hibát sikerült már orvosolni a táp IC cseréjével. Általában az ilyen rejtélyes hibák a tápfeszültségre vezethetőek vissza. A 4,7u vagy 10µF/400V-os kondi is okozhat ilyet, van amikor szemmel láthatóan fel is van púposodva. Ezeket kéne ellenőrizni szerintem.
(#) zsolt160 válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 16, 2022 /
 
Köszi a válasz. Sajnos csak októberben tudom megnézni, kinti robotban vagyok, de köszi a segítséget megpróbálom amit mondtál!
(#) zolszabo72 hozzászólása Júl 18, 2022 /
 
Kedves kollegak! Siemens mosogatogep vizszivargasi problema miatt kerek segitseget. Sn55L581 tipus e15 aquastop hibakoddal, lassal feltelitodo szivargaserzekelovel. Lebontottam, keresgeltem es a mosogatoter kulso oldalan talaltam szivargast a szigeteles alatt. Kicsit el is van deformalodva, es lebontott allapotban elinditott program soran egyertelmuen itt jelenik meg a viz. Nem tudom lyukadhat e ki a mosogatoter vagy valamelyik vizkivezetes is lehet a hiba forrasa? A valaszokat elore is koszonom, Zoltan
(#) Josi777 válasza zolszabo72 hozzászólására (») Aug 7, 2022 /
 
Nem jellemző, hogy onnan folyna, még akkor sem, ha látod a résben a vizet. De azért lehetséges, úgyhogy vagy teljesen szétszeded és hőlégfúvóval visszaegyengeted a deformált műanyagot vagy egyszerűen csak egy csík FBS-el tömíted.
Amúgy ha így járatod, akkor látni, hogy elindul onnan lefelé a víz az alsó részbe?
(#) Dino71 válasza zolszabo72 hozzászólására (») Aug 7, 2022 /
 
Igen, szokott ott is folyni. Kiszoktam tisztítani és kinyomom F.B.S el kőrbe hátul is. De folyhat még a szifonnál kőrbe a tömítés is. Azt felszoktam lazítani és oda is F.B.S. És még bal oldalt a vízbeeresztő csavarnál is találkoztam már folyással azt csak meghúzom.
(#) papus51 hozzászólása Aug 9, 2022 /
 
Sziasztok!
ORION ODE-712 gépem megadta magát.
Tegnap előtt este elindítottam egy mosogató programot, és másnap úgy találtam, hogy állt a víz az aljában és a mosogatószer tartály ajtaja zárva volt.
Próbáltam lefuttatni egy 8 perces őblítő progit, de el sem indult.
Erre kimártogattam belőle a vizet és így már elindult a 8 perces, de csak ismét megtöltötte vízzel és a végén 02-es hibajelzéssel, szivattyúzás nélkül megállt.
A 02 valami olyasmit jelent, hogy magasan van a kiömlő nyílás vagy valami egyéb ürítési probléma.
Gondoltam leégett a szivattyú és kiszereltem, de feszültségre kapcsolva működik. Elég ronda hangja van, de látszólag működik.
Lehet, hogy valami érzékelő/jeladó hibásodott meg?
Nem nagyon vagyok otthon mosogatógépek terén. Tud valaki segíteni?
Köszi
(#) Josi777 válasza papus51 hozzászólására (») Aug 10, 2022 /
 
Úgy tűnik, hogy ürítési hibája van a gépednek. Az, hogy kiszerelve "ronda hangja" van, arra gondolok, hogy elkopott a csapágya a motornak. Ha a lapátját oldalirányban megpróbálod mozgatni és van kotyogása, akkor cserére lett jogosult
Amúgy a szivattyúkat nem kiszerelve, hanem a helyén szoktuk próbálni, mert az a fontos, hogy üzemi körülmények között hogyan működik. Ha egyenletesen működik és mégsem ürít, akkor vagy a lapát tengelykapcsolója ment tönkre vagy elzáródás van valahol a csőben. Pl. ritkán a a gumi visszacsapó szelep (már ha van benne) felkeményedik és ez okozza a keresztmetszet csökkenést. Ha nem egyenletes, hanem csattogáshoz hasonló hangja van, akkor biztosan csereérett.
(#) llaczo hozzászólása Aug 13, 2022 /
 
Sziasztok.
BEKO GS5323 mosogatógép nem hajlandó fűteni. Program fut rendesen, kivéve a fűtést.
Relé cserélve, fűtőszál jó, termosztát szenzor szobahőmérsékleten 43 Kohm-ot mutat.
Rele tranzisztorjai ellenőrizve, a hőszenzor jele bemegy a processzorig.
Már nem tudok mit nézni.
Valakinek valami ötlet? Én már programozott hibára is gondoltam
Az ötleteket köszönöm.

beko.jpg
    
(#) llaczo válasza llaczo hozzászólására (») Aug 13, 2022 / 2
 
Ha valakit érdekel meglett a hiba.
A tápot egy 1,5 µF kondin keresztül kapja. Annak az értéke leesett 330 nF-ra. Annyi áramot adott hogy múködjön a gép, de már hibázott.
(#) Josi777 válasza llaczo hozzászólására (») Aug 13, 2022 /
 
Miután a lényeges részeket ellenőrizted, így nem sok minden maradt. Előfordult már, hogy az NTC vezetéke eltört a csatlakozónál, azt lehetne még ellenőrizni, ill. hogy a panelnél a csatlakozóban mekkora értéket mérsz. Ezt amúgy a fűtéskörnél is ellenőrizheted, hogy a csatlakozóktól mérve kimérhető-e a fűtőbetét. A fűtéskörben szokott még lenni egy védelem, az is lehet szakadt. Nem emlékszem most, hogy milyen fűtőbetéttel van szerelve, ezért nem tudom megmondani, hogy melyik védelmet alkalmazták. Próbáld meg megkeresni, hátha az a rossz, ill. leoldott és vissza kell csak állítani. Ill. rossz értékű NTC-vel is találkoztam már, de az nagyon ritka. Egy 25k vagy 10k ellenállással helyettesítve is lehet próbálni.
Amúgy a mosószertartó fedelét kinyitja?
(#) Andralin hozzászólása Aug 30, 2022 /
 
Sziasztok!

Tanácsot kérnék egy Whirlpool ADG 6450 masinával kapcsolatban.
Ma mosogatás / vízmelegítés közben leverte a 13 A-es kismegszakítót, amin más fogyasztó nem üzemelt. Visszakapcsolva 3 másodpercen belül mindig újra leverte.

Megmértem műszerrel a készülék áramfelvételét lakatfogós műszerrel, a lekapcsolás előtt 21 A-re ugrott fel az áramfelvétel, legalábbis egy pillanatra ennyit volt képes mutatni a műszerem.
Ezután szétszedtem a gépet, hogy hozzáférjek a vezérlőpanelhez, megkerestem a fűtőszál csatlakozóját. Indítottam egy tesztprogramot és most már közvetlen a fűtőszálhoz vezető vezetéken mértem áramfelvételt. A fűtőszál bekapcsolásakor itt is 20 A-ra ugrott fel az áramfelvétel, szóval tuti a fűtőszál lesz a bűnös. A fűtőszál csatlakozóját lehúzva a vezérlőpanelről szépen megy tovább a program, várja a víz melegedését, ilyenkor nem veri már le a kismegszakítót.

Ami nagyon furcsa: szervíz kézikönyv szerint a fűtőszál ellenállása 24,5 ohm. Én lehúzva a panelről 25,0 ohmot mérek. Szóval ez alapján rendben kellene, hogy legyen.

Szerintetek mi lehet a probléma? Azt hittem zárlatos lett a fűtőszál, de üresjárásban mérve az ellenállása teljesen rendben van. Lehet, hogy olyan zárlat van benne, ami csak terhelt állapotban jelentkezik? Létezik ilyen? És akkor ez kuka, ebben az esetben új fűtőszálat kell tenni bele?
(#) Josi777 válasza Andralin hozzászólására (») Aug 30, 2022 /
 
Testzárlatos a fűtőbetét. A védőföldelésen keresztül folyik az áram egy része.
(#) Andralin válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 30, 2022 /
 
Életvédelmi relé van a hálózaton. Ha testzárlatos lenne, nem annak kellene lekapcsolnia előbb?
(#) Josi777 válasza Andralin hozzászólására (») Aug 30, 2022 / 1
 
De, annak azonnal le kéne oldania. Akkor viszont ellenőrizd a hálózatot vagy a mérést, mert valami nem stimmel. A készülék áramfelvételét megmérted a dugaljnál is? Valamint a dugvillát megfordítva azonos az áramfelvétel?
(#) Andralin válasza Josi777 hozzászólására (») Aug 30, 2022 /
 
Akkor ez nagyon érdekes szituáció lehet.
Az életvédelmi relé egyszer sem kapcsolt le a sokszori kísérletezgetés során.
Viszont biztosan működőképes, mert teszteltem ugyanabban az aljzatban egy erre szolgáló céleszközzel és az azonnal leverte azt, ahogy kell.

Újrafuttattam a mosogatógépen a tesztprogramot. Ahogy kérted, mértem az áramfelvételt a készülék dugaljánál. A fűtés bekapcsolása után, a kismegszakító levágása előtti pillanatban ott is 20 A-t mérek, a dugalj mindkét pozíciójában (L-N / N-L) is, változatlanul.

Illetve megmértem még a fűtőszál minkettő vezetékét a PE felé, sima multiméterrel mérve szakadást mérek. Komolyabb műszerem nincsen sajnos.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2022
Következő: »»   241 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem